Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 241
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • на острова на мечтите
Галче, аз месо не ям,но именно за да не стане на подметка телешкото не трябва да се обработва много на котлона.
Мм го прави в тиган с малко вода,риган (разбирай чубрица), малко вино,или лимонов сок,капка олио и след по-малко от 10 мин.  е готово. На шницел също става вкусно - можеш с олио и слагаш сол, после овалваш добре в галета и печеш на фурна,или в подходящ тиган с незалепваща повърхност.
Днес стар фасул с ориз chef

# 91
Галче, аз месо не ям,но именно за да не стане на подметка телешкото не трябва да се обработва много на котлона.
Мм го прави в тиган с малко вода,риган (разбирай чубрица), малко вино,или лимонов сок,капка олио и след по-малко от 10 мин.  е готово. На шницел също става вкусно - можеш с олио и слагаш сол, после овалваш добре в галета и печеш на фурна,или в подходящ тиган с незалепваща повърхност.
Днес стар фасул с ориз chef

Мерси Дани  bouquet Сигурно зависи и от коя част на животното е месото. Аз понеже купувам икономичните варианти Whistling, които по принцип са по-сухи, смятам, че се получават по-добре на слаба фурна. На тиган само се "запечатва месото", после се пече с похлупак поне 1-2 часа на слаба фурна с малко вода,зеленчуци, сос. Поне последният път говеждият бут, който пекох, стана като мозък по тази технология Peace

# 92
Менюта и идейки за днес Hug

Ние започнахме с овесени ядки с кисело мляко и канела с бананово пюре и сини боровинки.

Обяд: от овесените пици от вчера /щерката ги поиска пак/, но ги направих с “бял сос“, т.е. с кисело мляко и сусамов тахан, отгоре с гъби и говежда кайма със суров морков

Вечеря: замразен грах и морков с лук и кайма на тиган. А експеримента с елдата, днес го направих с останалата киноа и мисля, че ще е успешен Flutter Салатата ще е маруля, зеле и краставица с червена чушка и от останалия сусамов сос с лимонов сок

Накиснах снощи нахут и утре ще влезе в употреба chef

# 93
Днес правих питчици от елдено брашно. Голям провал, станаха много сплеснати и имат онзи странен вкус на елда. Явно трябваше да сложа повече лимецово брашно и  съвсем малко от елдата.
Моята отпадналост се дължала  на анемия. Днес ходих на кръв.изследвания и за късмет ми взеха 2 пъти кръв,че нещо се било объркало. Нямам сили за почти нищо, адски ми е отпаднало и ми се вие свят.
Едва опекох една пържолка на детето, с малко краставица и млечен сос, та да го нахраня.
За първи път от 15г днес изядох цял шоколад Линд с вкус на портокал. Ами не се почувствах по-добре, освен че ми е тежко на стомаха и ме боли. Макар това да ми беше за целия ден яденето, едва ли ще огладнея за вечеря.
За вечеря ММ каза, че риба ще приготвя. Евентуално трябва някаква гарнитура да измисля.

# 94
Днес правих питчици от елдено брашно. Голям провал, станаха много сплеснати и имат онзи странен вкус на елда. Явно трябваше да сложа повече лимецово брашно и  съвсем малко от елдата.
Моята отпадналост се дължала  на анемия. Днес ходих на кръв.изследвания и за късмет ми взеха 2 пъти кръв,че нещо се било объркало. Нямам сили за почти нищо, адски ми е отпаднало и ми се вие свят.
Едва опекох една пържолка на детето, с малко краставица и млечен сос, та да го нахраня.
За първи път от 15г днес изядох цял шоколад Линд с вкус на портокал. Ами не се почувствах по-добре, освен че ми е тежко на стомаха и ме боли. Макар това да ми беше за целия ден яденето, едва ли ще огладнея за вечеря.
За вечеря ММ каза, че риба ще приготвя. Евентуално трябва някаква гарнитура да измисля.

Sunstone, съжалявам за анемията Hug Какво ти препоръчаха докторите?

Брашното от елда и аз не съм му фен, бях вземала преди, но се озорих, докато го свърша. Виж суровата елда, мога и така да я ям, както е от пакета Crazy

Ако Линда който си яла, е същият като този, който е с портокал по нашите магазини, той е само 47% какао, което пък означава, че има доста захар. Нищо чудно и от това да те е заболял стомаха. Аз под 72% шоколад гледам да не купувам. Ако не ми е достатъчно сладък, например като съм в ПМС, разтопявам го и му добавям подсладител ксилитол или стевия Peace

# 95
Аз по принцип ям само 85% или 99% шоколад, но днес не знам какво ми стана, дори не видях какъв точно вземам, а и не знам защо го изядох целия...Както не веднъж съм казвала не съм много по-сладкото.
Със сигурност вашия Линд няма нищо общо с нашия, но се надявам поне малко самата марка да отговаря на някакви стандарти.

# 96
Аз по принцип ям само 85% или 99% шоколад, но днес не знам какво ми стана, дори не видях какъв точно вземам, а и не знам защо го изядох целия...Както не веднъж съм казвала не съм много по-сладкото.
Със сигурност вашия Линд няма нищо общо с нашия, но се надявам поне малко самата марка да отговаря на някакви стандарти.

Да, може и да е различен, но няма да е в наша полза сравнението Tired, тук сносен шоколад е трудно да се намери и ако има такъв е европейско производство Peace

Дано бързо да се възстановиш. На мен ми прилошава като ми вземат кръв. Последният път се наложи да отворят прозореца, защото чак устните ми си бяха променили цвета. Луда работа Crazy

За анемията какво те посъветваха Thinking

# 97
Уф, аз имам голям опит с вземането на кръв.На мен също преди ми ставаше лошо, но сега вече отивам сама при всяко неразположение.  През бременността толкова често се случваше да ми вземат кръв, заради тази анемия, че тогава положението беше много зле.
Ами, на мен анемията не ми се появява за първи път.
 За сега ще пия фолиева киселина+   вит.Д и калций.
Калций аз си го набавям с храната, защото хапвам доста млечни като дом.КМ и извара или сирене. Още трябва да добавя яйца и риба.
Общо взето е това, дано по-бързо ми мине, че е доста неприятно.

# 98

За сега ще пия фолиева киселина+   вит.Д и калций.
Калций аз си го набавям с храната, защото хапвам доста млечни като дом.КМ и извара или сирене. Още трябва да добавя яйца и риба.
Общо взето е това, дано по-бързо ми мине, че е доста неприятно.

Sunstone Hug, анемията ти желязодефицитна ли е? Не ми стана ясно защо точно тези добавки са ти изписали, не че не се полезни сами по себе си, но калцият доколкото съм чела, по-скоро пречи на усвояването на желязото. Ще се радвам да науча повече  Hug

Менюто за днес

Закуска: кисело мляко с овесени ядки, киви и сини боровинки

Обяд: грах с моркови, лук и говежда кайма с едамаме /зелена соя/ и суров морков

Вечеря: сардини от консерва на грил поръсени с конопено семе и гриловани картофени шайби с броколи на пара и сгъстено доматено пюре. Салата: маруля, зеле и домати с авокадо и сирене

# 99
Галче, моята анемия е средиземноморска, т.е.таласемия.
Желязото ми е в норма и не трябва да го предозирам.
Грешката ми беше, че покрай един режим бях спряла за почти 3мес. всички млечни продукти, а те са ми необходими за калция(колко се съдържа в тях не знам,ама все пак). Днес дори и на капсули си взех Ca +vit D.
 p.s. след вчерашния шоколад нямам никакъв апетит, ами не съм свикнала на такова ояждане

Закуска- 1/2 КМ  с натур. какао и 1/2 настъргана ябълка
Обяд -  100 гр. извара,малко КМ и малко сирене
Вечеря- салата и риба тон

# 100
Мерси Sunstone Всеки ден човек научава нещо ново bouquet

При теб, доколкото разбирам хемоглобинът е с ниски нива, така ли?

Ти сигурно си знаеш, но може да включиш и повече храни богати на магнезий, които помагат за правилното усвояване на калция като бананите например и авокадото Peace А какаото може и с рожков да замениш, той има доста повече калций. Това се сещам засега.

Дано скоро да получиш подобрение Praynig

# 101
Да, така е, всеки ден човек може да научи нещо ново, дори от непознати хора и такива, с които си общува виртуално.
Хемоглобинът, еритроцитите и хематокритът  са ми ниски. В случая еритроцитите много бързо се разпадат. Заради това са ми необходими калций и вит.Д.
Ще наблегна и на храната,макар да ми се искаше по-бързо да си сваля излишните килца.
Не се бях сетила за рожков да го ползвам. За бананите ще го имам в предвид.  Към изварата или КМ ще добавям 1/2 банан.
Мерси! bouquet

# 102
Още се сетих за калция: чията е много богата, даже бях чела да я сравняват с прясното мляко, а най-лесно усвоимият калций е от кости на животни, в тази връзка риба в консерва с кости или месен бульон от кости би трябвало да са добър източник. 

У дома чията накисната не се харесва много и я правя на желета с желатин и портокалов сок изстискан и сусамов тахан, чия, и рожков. Всяка събота и неделя с това започва закуската на децата Heart Eyes

Наистина се надявам скоро да се почувстваш по-добре Hug

И аз бях на границата на анемия през първата ми бременност, но моята беше желязодефицитна и затова препоръките бяха напълно противоположни Peace

# 103
Ние днес бяхме в движение, но успяхме да боядисаме яйца с лучени люспи, много интересни шарки се получиха, не очаквах. Сега сме сложили в сок от цвекло за розови, в сок от червено зеле за сини и в сок от сварен спанак за зелени. Цвеклото и червеното зеле и миналата година ги ползвахме, но спанакът е тазгодишен експеримент Laughing

Менюто за днес:

Закуска: палачинки от червено цвекло с овесени ядки и яйце със замразени череши, боровинки и къпини и желета от желатин, сок от мандарина, сусамов тахан, рожков и чия

Обяд: кюфтенца от ориз, покълнал нахут, яйца, намазани с доматено пюре и поръсени с конопено семе, изпечени на горен реотан със суров морков

Вечеря: пиле с ориз и нахут със салата от маруля, зеле, краставица, червена чушка и млечно-сусамов сос

Утре за закуска, щерката искаше да се развихри и забъркахме тесто от кокосов тахан с куркума, овесени ядки, намачкан банан и кокосово брашно за сгъстяване с желета като днешните

# 104
Честит празник на всички!
Пожелавам ви много здраве и светлина!

Нашите козунаци се получиха добре, противно на очакванията от другите.
Въпреки не много здравословната комбинация от продукти, традицията го изисква. Затова предпочитам да е с поносими съставки- пълнозърнесто и лимецово брашно, кокосова захар, домашни яйца и дом.мляко.

Както се очакваше закуската на детето и ММ беше козунак.
Обядът беше салата с яйца и сирене.
Вечерята ще е у майка ми и ще е  агнешко и зелена салата. Ще пробвам да хапна агнешко...

Галче, както винаги много креативно си измислила боядисването на яйцата с натурална боя.Супер идеии!

Светъл празник!

Общи условия

Активация на акаунт