Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 216
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
Кате, оправи си линка, че от мебелите не ми стана много ясно Laughing
Подкачам те, да не се обидиш.

# 46
Добре,че подсети да тиквичките... Аз ги правя с овесено или царевично брашно и малко зехтин. Много ги харесваме.

# 47
И понеже наскоро стана дума за ленено семе, ето малко интересна информация:

http://whfoods.org/genpage.php?tname=newtip&dbid=264&utm … paign=daily_email

Редактирам се да допълня, че децата искаха пак от кюфтенцата с тиквени семки и този път ги направих с леща, овесени ядки, яйца и тиквени семки отгоре; за гарнитура броколи на пара с доматен сос и задушени гъби; салата: зеле с репички, сурово стебло от броколи, авокадо и от вчерашния зеленчуков сос с мазнина от бадемов тахан

Закуска утре: кисело мляко с овесени ядки със сурова ябълка и квас от боровинки и боровинки
Обяд: бланширан покълнал нахут с печени картофи, говеждо и доматен сос и суров морков
Вечеря, ще я пиша, защото вече е полуготова Laughing: говеждо с лук, гъби, моркови и картофи в доматен сос с бланширан покълнал нахут, салата сигурно ще е жълта ряпа с моркови и краставица

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 04:52 от Галче

# 48
  • на острова на мечтите
Ех,Танче, беше прекрасно в сонома диетата.  С Пинки се мярка ме във фейса, ама вас едва сега ви намирам и много се радвам bouquet За чинийката беше страхотна идея. Преди всичко много полезна  Peace
Извинете,това само запис. Сега ще ви изчета и после ще пиша по-подробно  Heart Eyes
Галчев,  благодаря  Hug

# 49
мда Grinning супер си беше
всеки си яде по неговия си метод,но разменяхме идеи
аз си спазвам И сега основните принципи от Сонома и Папе Peace
за ядящите млечни и яйца,но не ядящи хляб препоръчвам "опалянки"
има ги в рецептите на ВМ НВХ
стават като бухти (аз ги правя във форми за мъфини) и заместват спокойно хляб Wink

# 50
От месец гледам да се храня по-здравословно, тоест брашното го избягвам на макс. Захар не мога да спра, вечер хапвам по няколко бонбона или 1-2 пътечки шоколад  Embarassed Та резултата е -1 кг и нещо, отделно дето правя сутрин коремни преси  Blush

# 51
От месец гледам да се храня по-здравословно, тоест брашното го избягвам на макс. Захар не мога да спра, вечер хапвам по няколко бонбона или 1-2 пътечки шоколад  Embarassed Та резултата е -1 кг и нещо, отделно дето правя сутрин коремни преси  Blush

Nefertarri, поздравления за резултата bouquet. Аз вярвам, че дозата прави отровата Peace. Така че щом ти се отразява добре, продължавай си по твоя начин. Важното е да имаш мотивация, защото който не се отказва, успява Hug

# 52

Nefertarri, поздравления за резултата bouquet. Аз вярвам, че дозата прави отровата Peace. Така че щом ти се отразява добре, продължавай си по твоя начин. Важното е да имаш мотивация, защото който не се отказва, успява Hug

Нефертари,, браво и от мен!
Галче, много добре казано. Сега да намеря намеря мярката на моята доза, че да си постигна целта.

# 53
Писна ни да ядем боклуци, а зеленчуци на масата винаги е имало. Плод може и да няма, но зеленчук - да, няма значение какъв. Давам пример какво се случи в последните 6 месеца със сина ми /13 години/:
Средата на декември яде мандарини, поду му се цялата уста, горната устна слезе над долната все едно е пълна с вода. Последва инжекция Урбазон в Пирогов. По метода на изключването разбраха, че мандарините явно са третирани с нещо, за да издържат.
Февруари пък се наду от коблас, тоя път очите и меката част на ушите. Айде пак в Пирогов....
Преди 10 аз ядох руски шоколад /късно вечерта си откраднах от хладилника  Embarassed/, сутринта станах и ооо ужас - лявото ми око като бито - подпухнало и отекло. Размина ми се с таблетка еднократно.
ММ като яде пилешко и нещо готово /скара или нещо от сорта/ има зверско разстройство.
Така че моите ще си ядат салатите и манджите, които аз съм правила и точка  Crossing Arms

# 54
Sunstone, пожелавам ти да я намериш. Наскоро четох, че разумът е последната част, която трябва да слушаме, защото той мисли за всичко, което можем да загубим. Слушай тялото си и няма да сбъркаш Hug

Nefertarri, много сте препатили Hug И аз вярвам, че трябва да се залага на домашна продукция и приготвяне, когато може Peace

# 55
Аз да си напиша менюто за днес досега.

Все се надявам, че ще се намери и някой друг във форума, който има подобно хранене  Hug

Закуска: малки питки от ферментирало червено цвекло с яйце и овесени ядки на тиган със замразени плодове от череши, манго, праскови и ягоди с желе от лимонов сок, желатин, рожков, сусамов тахан, чия.

Обяд: децата искат пица, но аз още не съм я измислила, пак ще пиша  Mr. Green

# 56
Моето меню е:
Закуска: извара с 1/2 ябълка, 1 киви и натур.шоколад
Обяд: печени тиквички и печени чушки с козе сирене
Вечеря: за мен салата, за ММ салата+сьомга, а детето искало 'маконки', т.е. макаронки, как се е сетила..., та сега ще варя пълнозърнести макарони и ще правя млечен сос.

# 57
Sunstone, и ние сме на макарони за обяд по поръчка на децата, но с доматен сос и говеждо месо. Ти как го правиш млечния сос?

Аз започнах да си правя воден кефир и сега това ми е новата занимавка  Wink

# 58
Малката има още колики и избягвам да и давам много домати, а месото го яде само поотделно, но не и в някакво ядене,  затова правя млечен сос. Той е супер елементарен- кис. мляко, заквасена сметана и намачкано сирене. В момента имам биволско мляко, което е доста гъсто, та ще пропусна сметаната.

p.s. Моите ястия са тип бързо, лесно и елементарно, че докато се обърна и белята e сътворена. Надявам се, че като поотрасне ще имам повече възможност за кулинария.

# 59
И аз точно такива ястия обичам, бързи и лесни  Hug

Да ти е жива и здрава, без бели не може Wink

Общи условия

Активация на акаунт