Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

  • 55 236
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
И аз точно такива ястия обичам, бързи и лесни  Hug

Да ти е жива и здрава, без бели не може Wink
+1 Според мен дългото стоене пред печката само усложнява храносмилането. Сега започва сезонът на салатите и за мен си е рай да не се мотая пред котлона  chef
Салата маруля, авокадо , портокал и пресен лук.(вечеря)
За обяд червено цвекло, авокадо,нахут и лук.

# 61
  • Мнения: 847
Последно съм се "отравяла" с портокали и с тиквички.
Портокалите - стари и безсочни (на вид не им личеше), а тиквичките - миналата есен, когато истинските вече изчезваха от пазара... тогава се зарекох да чакам търпеливо сезонните, току-виж са по-нехимични!
И затова сега наблягам на лапад, спанак и киселец.
Карфиолът е някакъв чуждоземски и на цени космически, броколите - испански, ронят се в ръчичката и още по-скъпи. Брюкселско зеле - само замразено.

# 62
  • Мнения: 4 500
Аз днес за обед направих едни прост свински пържоли, предварително мариновани в бира, както и един таратор, ама с домашен копър  Crazy

# 63
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Кехлибаровка, най-добре е да се храним с продукти произхождащи от зоната. Аз броколи и портокали ги имам дето се вика в къщи. И се старая да купувам сезонни продукти с местен произход,или както им викат напоследък на 0км.

# 64
  • Мнения: 3 743
кехлибаровка и аз съм за сезонните зеленчуци, не мисля, че който и да е зеленчук сам по себе си е незаменим и има уникални полезни веществата. Също важи и която и да е храна, всъщност Peace

Ние сме в друга "географска ширина", но ако бяхме на друго място със сигурност пак щях да държа на половин чиния зеленчуци, само че разновидностите биха били различни Peace

За вечеря вчера: ориз със задушено пиле запечено на грил с броколи и гъби и доматен сос за топване. Салата от зеле, моркови и репички

Днес, закуската като вчера, обядът ще е в движение Mr. Green

# 65
  • Мнения: 847
Мерси, момичета. Просто имам нужда от по-засищащи зеленчуци, каквито в Бг не растат, за съжаление. И искрено обичам карфиол и сие. Без репички и шопска мога, без "букетчета" на топла манджа с мерудии - не.
Романеско пък ми е любимото, но липсва тотално от магазините!

# 66
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Мерси, момичета. Просто имам нужда от по-засищащи зеленчуци, каквито в Бг не растат, за съжаление. И искрено обичам карфиол и сие. Без репички и шопска мога, без "букетчета" на топла манджа с мерудии - не.
Романеско пък ми е любимото, но липсва тотално от магазините!
bouquetИ аз обичам "зелкови " зеленчуци. Joy

# 67
  • Мнения: 3 743
Да, за съжаление на броколито и карфиолът май няма заместители, но пък при нас например ядат ряпата и репичките готвени Crazy, та и това е вариант.

Ние за вечеря бяхме на ресторант.

Аз си направих подквасено мляко с водния кефир Mr. Green

Закуската за утре: овесени ядки с кисело мляко, пъпеш и зелена ябълка и семки от пъпеш. Странна е комбинацията, но е по поръчка Wink

Обяд: омлет с покълнала леща и моркови

Вечеря: говежди дроб на грил с печени на грил картофи. Салата: маруля със зеле, домати, сирене и зехтин и репички

# 68
  • Мнения: 735
Новата ми страст е извара+натур.какако или извара+някакъв тахан(ама тахана гледам да го избягвам, че става страшно с него), добре разбъркана или блендирана тази смес ми е много вкусна.
Аз съм в МЦ и нямам апетит, а и сили да приготвям каквото и да е, от 3 дни съм с постоянно главоболие и ниско кръвно.
За останалите салати,  КМ +плодове,питчци,намазани с нещо си...тези дни ще е така, каквото има налично, това ще се яде.

# 69
  • Мнения: 3 743
Sunstone Hug скоро да ти минава това неразположение. Интересни комбинации си споделила bouquet

Успешна седмица на всички Hug

# 70
  • Мнения: 3 743
Привет, какво готвите  chef

Менюто за днес

Аз станах 30 мин по-рано сутринта да забъркам един експеримент с елда. Ако е успешен, утре ще споделя рецептата.

Закуска: овесени ядки с кисело мляко и канела с бананово пюре и сини боровинки

Обяд: покълнала леща с дроб и сос от доматена паста с млечен кефир със суров морков

Вечеря: пържени тиквички с подквасено мляко и експеримента от сутринта. Ако не е успешен, имам накисната киноа Mr. Green

# 71
  • Мнения: 4 500
Аз само за вечеря мога да кажа, че ще правя крем супа от картофи и моркови, като се сложи сирене и масло става мммммм. Крутоните са домашни на фурна с подправки от шкафа под ръка.
Обяд не правя, на работа съм, гледам каквото има за вечеря, да остане малко и за обед за детето.

# 72
  • Мнения: 735
Аз също правих крем-супа от тиква,моркови и сладък картоф с добавка сирене. Много вкусно,а щом и детето хапна, доволна съм.
Иначе закуската е КМ с лимецови и ечемемичени ядки+ настъргана ябълка,круша и киви.
Довечера ще сме на заведение, да видим какво ще си харесам или пак салата ще хапвам.

# 73
  • Мнения: 4 500
Аз като на Галка менюто не мога да догодя  newsm78 Не е ли много време? Кога успяваш след работа да правиш тези завъртени неща?  Hug

# 74
  • Мнения: 3 743
Аз като на Галка менюто не мога да догодя  newsm78 Не е ли много време? Кога успяваш след работа да правиш тези завъртени неща?  Hug

В рамките на 1 час обикновено се справям chef
Закуската я правя вечерта, докато се готви вечерята. Само сипвам овесени ядки и кисело мляко, разбърквам и нарязвам плод отгоре. После в хладилника и на сутринта се хапва.
Обядът също го правя или докато готвя вечерята или остава от вечерята или набързо след вечерята /например ако е с яйца/ За днес обядът е с покълналата леща, която отнема време, докато покълне, но няма нужда да й отделям внимание Mr. Green. Накисвам за 24 часа, после изплаквам и оставям в стъклена купа похлупена с порцеланова чиния отгоре, още след 24 часа вече има кълнчета и съответно като ще ядем само бланширам за 2-3 мин, не повече.
Вечерята вчера беше дроб, който нарязах с кухн. ножица на тънки ивици, посолих, овалях в брашно и после в леко намазнен тиган изпържих.
Докато се пържи, започнах да приготвям салатата. Понякога децата помагат за салатата. Но вчера Накъсах марулята с ръце, както и зелето, наразях домата, и овкусих със сирене и зехтин.
Картофите нарязах на тънки шайби без да беля, сложих в тавичката на фурната, посолих и на грил /горен реотан само 200Ц/, след няколко минути, обърнах от другата страна.
Всичко от 17.30-18.30ч беше готово Peace

Общи условия

Активация на акаунт