Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 556
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Галче, направо спри морковите за известно време според мен.

Днес съм на 600 гр свинско филе с три сурови чушки, това разделено на 3 приема.

За вечеря - голяма пържола на тиган, краставица и половин домат /бях забравила да купя домати  Embarassed/

# 526
О, да, от днес е на една закуска госпожицата Peace
Казах й, ако учителките я питат защо, да им отговори какво се е случило и ако имат въпроси, да ми се обадят Peace

# 527
И аз криех храна като малка, бях ужасно злояда и много ме натискаха за ядене. Сега като се замисля, това моето беше пасивна агресия, майка ми се побъркваше. Може би съм криела и за да привличам внимание. Много ревнувах от брат ми. Основно беше храна, която не харесвам. Да не би просто да и е писнало от определена храна.

Ние сме основно на скара и салати, практикувам за ремонта на кухнята, когато няма да има къде да готвя. Днес за закуска ядох овесени ядки, много ми се усладиха, не бях яла дълго време.

# 528
Примъквам се в темичката, момичета. С Аманда се знаем покрай домашните тренировки. Hug

Аз също се опитвам да храня цялото семейство здравословно, но невинаги се получава. Изобщо не ги и насилвам.

Галче, ти ме провокира да се включа в темата с тези моркови, скрити къде ли не. Crazy Чудех се да не би всички други да вадят солети и кроасани за закуска и да й се смеят на зеленчуците. А детето не иска да те разочарова и затова да ги крие... newsm78

Вчера снимах нещата, които готвих, но са на телефона, а пиша от компютъра. Ще трябва да ми се доверите. Blush

Филийки с кашкавал за децата, овесени ядки със семена и праскови за мен. После пиле с ориз и таратор за децата. За мен скумрия с кафяв ориз и спанак и краставица. Следобяд имаше бисквитена торта за децата. Вечерята беше солети, че се сдобихме със стомашен вирус. Stop

# 529
mama Barba, добре дошла Hug

И пак за морковите Laughing Аз не изключвам никаква възможна причина и за привличането на внимание мислих и за желание да е като другите. Това, което ме притеснява е, какво прави с морковите след като не ги изяде. След като сме се разбрали да ги прибере в хладилника, ако не ги изяде. Това ми е проблемът, а не че не ги яде морковите.
Както и да е, аз не мисля повече да дискутирам темата с нея Peace И искрено се надявам да не стигаме пак до такава ситуация Praynig

Менюто за днес

закуска - цвеклови палачинки с желета и замразени плодове
обяд - картофи запечени със замразени зеленчуци, бекон и кашкавал със сурови моркови
вечеря - сигурно наденички на барбекю, крекери от киноа и салата от маруля, зеле, домати, сирене и зехтин

# 530
Галче, преди години имах подобен проблем със сина ми. Беше 2-3 клас, оказа се, че си изхвърля обяда /леща, яхния от грах с месо, коприва каша или каквото и да било/ през прозореца  ooooh! Да не запушел тоалетната  ooooh!
На 12-ият етаж живеем.
След 100 разправии и оплакване от съседа под нас, че мамин златен му е омазал новата фасадна мазилка с леща, се уговорихме ако не е гладен или не му се яде или каквото и да е, просто да го прибере в хладилника или изобщо да не го вади от там.

# 531
Nefertarri, деца Laughing, както се казва, поне не е само моето Blush надявам се да се сети щерката следващият път точно това да направи като не й се яде нещо Peace
Аз съм й казвала, че няма как да знам колко е гладна и да й премеря стомаха, така че колко ще изяде, решава тя Whistling

# 532
Менюто днес

закуска - като вчера но под формата на голяма палачинка пица със сос от фъстъчен тахан и замразени череши с желета
обяд - бобени кюфтенца с наденички и моркови
следобед - ледени близалки за децата от банан, фъстъчен тахан и замразени малини
вечеря - калмари със замразени зеленчуци с грах, царевица, зелен боб и моркови с картофи и дом сос

# 533
Привет. Ние се завърнахме.
Галче, възможно ли е да си й говорила, че са много полезни морковите, да е останала с впечатление, че са супер важни за теб и затова да  прави  това с криенето?  Може да е нямала  време да ги изяде. Все пак морковите си искат занимавка, а децата играят, говорят си, а тя трябва да дъвче Simple Smile
mama Barbа, много се радвам да те видя тук Hug Хубаво меню.
Галче,  по моя въпрос - да, вероятно и липсата на стрес е оказала влияние. Аз пълнея от недоспиване, от нерви също.
Днес хапнах малко нетрадиционни за моето хранене неща като кифлики и бонбони, но минахме през бабата на мъжа ми и жената се беше постарала да направи домашни и ми беше неудобно....Децата също ядоха, мъжът ми както винаги отказва тестено и сладко. Не изпитва неудобство да го направи Laughing
за вечеря имаме свинско с прясно зеле

# 534
Добре завърнали се, Аманда Hug

Не си спомням специално място да съм отделяла на морковите като полезност Rolling Eyes Въпреки че се "прочух" из форума с моите моркови, у дома не съм дала такава гласност на ползите им лично за мен hahaha
Бъдещето ще покаже. За мен както писах, единствено е важно, ако нещо не се яде, да не се хвърля, а да се прибира в хладилника и да ми се казва, повече да не го слагам за ядене Peace

# 535
Аз съм толкова бърза и икономична, че снощи метнах по една замразена пица, като днес за закуска изядохме остатъците.

Днес ще се постарая да съм по-балансирана и да измисля нещо по-хранително. Зелена салата и скариди.

Наскоро започнах да правя една "сладка" салата й казвам. Накъсвам, осолявам и намачквам кейл, нарязвам малко червен лук, шепа сушени червени боровинки и орехи. Дресингът е мед, лимонов сок, зехтин. Много е приятна. А, и кедрови ядки слагам понякога. По принцип гледам на зелените салати да слагам някакви семенца, най-често слънчогледови семки, но като реша да съм изискана вадя кедровите ядки  Laughing

Онзи ден изядох сигурно половин кило целина, бях много сърдита и не ми се говореше с никого и открих, че хрупането на целина ме успокоява. И така неусетно замина половин пакет  Blush

# 536
Вчера:
макарони със сиренце за закуска
Руло Стефани със салата и десерт диня за обяд
баница със сирене от свеки и кисело мляко
мусака от свеки

Днес:
варена царевица за закуска
картофено пюре с лук и извара и медальончета от бон филе на грил тиган за обяд, кисели краставички
следобяд кисело мляко с банан
вечеря: филийки с кашкавал (за мен свинско с кисело зеле)

И аз не съм много балансирана...  Blush

Моите също се е случвало да изплюят храна, която не им е харесала, но е било все на скучни места: мивката или тоалетната. Не им достига въображение за по-интересни скривалища.  Joy

# 537
И аз това се замислих дали пък е подсъзнателно, случайно или неслучайно, че крие храната така, че все пак да мога да я намеря. И понеже няма как да разбера повече по въпроса, защото не ми се задълбава да не взема вместо да изпиша вежди да избода очи, спирам да мисля по темата Peace
Все пак, за да нямам угризения на съвестта, вчера преди лягане я питах, ако мога нещо да направя за нея още от днес, какво би искала тя. Отговорът беше повече да се усмихвам Heart Eyes Започнах да си го напомням още от днес сутринта Mr. Green

mama Barba, защо да са небалансирани, ок са според мен, аз единствено бих добавила повече зеленчуци Peace но всеки знае себе си Hug

Ехи, и аз много ги обичам сладките салати. Сигурно ако навремето като бях малка ми бяха предложили така зеленчуците, щях да ги проям по-рано hahaha ММ обаче не може да възприеме основно ядене или салата да са сладки. Даже сладък картоф не яде като основно ядене, вкусът му бил като тиква и следователно било десерт Crazy

Менюто днес

закуска - овесени ядки, пшеничен зародиш с КМ, кефир, и две лъжици купена сусамова халва с шам фъстък с пресни ягоди; за мен домашно приготвено айс кафе
обяд - за всички наденичка с крекери от киноа със сурови моркови или целина
следобед - за щерката и ММ, ледени близалки от банан, халвата, кокосово олио и замразени малини
вечеря - за всички ориз със замразен микс от жълт и зелен боб с малки морковчета с пилешки бутчета; салата от маруля, зеле, краставица, мисо и тиквени семки; за мен + суров морков

Забравих да напиша, че вчера правих опит за домашни Орео по тази рецепта: http://www.instructables.com/id/Homemade-Oreo-Cookie-Recipe/
Изобщо прищявки всякакви изпълнявах този уикенд. ММ отбеляза, че съм се била развихрила в кухнята hahaha...ледени близалки, Орео, айс кафе, калмари, запечени картофи, всичко е по нечия поръчка Wink

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 21:19 от Галче

# 538
За днес
закуска - варени яйца
обяд -пъпеш за мен, децата пилешка супа с много зеленчуци и пъпеш
вечеря - леща за децата, пиле на грил и шопска салата, ние с ММ - пиле на грил и шопска салата
Като дете имах едни приятели, брат и сестра, супер злояди деца, които хвърляха сутрешната попара от козе мляко, направена от баба им, в един шкаф под мивката и зявяваха, че са си я изяли. Хапваха само хляб, смачкан на топка и пораснаха над 1.80 и двамата Simple Smile
Мъжът ми пък е замерял хората с кифлички от балкона. Непрекъснато са му правили сладки тестени неща и сега не може да понася.
Но това от нехаресване на съответната храна, от злоядост, а не като вашия случай. Аз също бих спряла да го мисля толкова и да почна да се усмихвам повече Heart Eyes
Забравих да пиша вчера, че една приятелка ми подари гъба комбуча. Четох, че има много полезни действия, но имало и опасност от бактериална инфекция, дори и смърт. Сега се чудя дали да почна да правя напитката или не. Опитах и е страхотна на вкус. Прави се със зелен чай, черен чай и захар, гъбата обаче изяжда захарта.

# 539
Аманда, да се чуди човек да се смее ли или да се тревожи. Съгласна съм с теб, ще се смея Laughing
Колкото до комбучата, с бактериите винаги има опасност, но според мен, ако си спазваш процедурите едва ли е много голям рискът Peace Потърси ако искаш в нета за какъв процент вероятност от бактериална инфекция иде реч Peace

Общи условия

Активация на акаунт