Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 549
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Всички трябва да си напомняме да се усмихване повече. Наистина с повече ровене, по-голям проблем ще стане.  Simple Smile

Закуска:
КМ, пъпеш и корнфлейкс с мед (децата не харесаха пъпеша, та се наложи на единия да му прехвърляме пъпеша в моята купа Crazy) Не се сетих да им сложа смляно ленено семе и изобщо ядки и семена, щеше да се хареса.
Обяд:
пица за децата, пилешки гювеч в тенджерата под налягане, краставици
Следобедна закуска:
сладории, че имахме гости
Вечерята ще е от свеки. Blush
Забравих да ви споделя една идея от моята кума. Понеже хлябът вкъщи предимно е домашен, слагам до една трета от брашното цели семена елда. По никакъв друг начин не хапваме елда вкъщи, пък ми е добре на съвестта, когато я включвам в менюто. Следващата стъпка ще е да я сложа в кекс като добавка от сорта на ядките. chef

Галче, в България могат ли да се намерят съставките за тези бисквитки?

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 17:39 от mama Barba

# 541
mama Barba, няма нищо специално в съставките: брашно, неподсладено какао на прах, захар, есенция ванилия /аз нямах и сложих канела/, кокосово олио, но с кр. масло също ще се получи и пр. мляко. Важно е според мен съотношението, но тук всичко мерят в чаши, и на око се получават нещата. Аз сложих 3/4 чаша брашно, препълнена 1/4 чаша какао, препълнена 1/4 чаша захар, 1 ч.л. канела, 1/4 чаша кокосово олио и 5 с.л. пр. мляко. При мен 15 мин на умерено силна фурна 300 Фаренхайт, което е около 150С. Аз не съм слагала тестото в хладилник, направо направих топчета от него и после ги смачках върху хартията за печене hahaha
Като сравнение с купешките, станаха по-малко сладки и по-дъвчащи, отколкото хрупкави Peace

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир, халва и ягоди
обяд - за ММ ориз с пилешко от вчера, за щерката френски омлет с тиквичка и наденичка с ориз, за мен раст. протеин с фъстъчен тахан и моркови
вечеря - ориз и нахут на кюфтенца със замразени броколи и карфиоли с доматен сос; салата като вчерашната с краставица и мисо и поници от елда, че са станали за обиране Flutter за мен + морков

# 542
Закуска - пъпеш
Обяд - миш маш и шопска салата
Вечеря - свински печени каренца и таратор
За десерт - 2 пътечки шоколад Милка върху сладолед ванилия  Embarassed

# 543
Закуска - пъпеш
Обяд - миш маш и шопска салата
Вечеря - свински печени каренца и таратор
За десерт - 2 пътечки шоколад Милка върху сладолед ванилия  Embarassed

Nefertarr, свърши ли ремонта?

Ти миш маша как го правиш?

# 544
Мммм биксвитки  Blush

Вчера бяхме много нещасти с ММ - реших да направя по една голяма шопска салата за вечеря, а краставицата се оказа горчива! За пръв път ми се случва с краставица от магазина. Не останахме гладни де, нападнахме черешите  Laughing

Днес за закуска имаше варени яйца и боровинки, а след това и по едно "кремче" от пасирани манго и замразени горски плодове с чиа.

Не се включвам особено често с изброяване на менюто по простата причина, че е много еднообразно. Много рядко вечеряме нещо повече от салата, за обяд всеки се спасява на работа, а пък закуската пак е нещо плодово или мюсли. Лятото нищо не ми се яде. Добре де, яде ми се, ама не ми се готви  Blush

В този ред на мисли, някой пробвал ли е картофено брашно? newsm78

# 545
Ехи Hug и аз никога не съм попадала на горчива краставица тук.

Не съм пробвала картофено брашно, но мога да ти потърся идеи, ако искаш Hug

# 546
Аз мога и в нета да потърся Галче, само че друго си е някой да ти каже "Ей туй пробвах, много е хубаво", та затова попитах. Много си мила  Hug Вчера го мернах в магазина редом до останалите брашна от какво ли не. На бадемовото също съм му хвърлила око. Ограничила съм месенето на хляб и други тестени вкустоийки главно заради употребата на брашно. На зима като ми стане студено се случва да метна нещо да се пече та да ме сгрее  Blush

# 547
Ти поне се интересуваш преди да купиш Mr. Green Аз купувам и после се чудя какво да правя с това нещо hahaha (два вида cassava flour имам в шкафа, ползвала ли си?)

# 548
Галче, не съм ги ползвала... Нещо, което не мога да си преведа в магазина го подминавам  Joy

Сега прочетох, че се доближава до wheat flour. Заинтригува ме  Blush

Намерих, че

Cassava flour is the most similar to wheat flour (of gluten-free flours)

This is the holy grail characteristic of cassava flour! Unlike other gluten-free flours such as almond or coconut flour, cassava flour is very mild and neutral in flavor. It’s also not grainy or gritty in texture – rather, it’s soft and powdery.

These qualities, along with the fact that it can be replaced on a 1:1 basis with wheat flour in many recipes, make it a preferred flour for gluten-free, grain-free baking and cooking.

Предполагам може изцяло да замести пшеничното брашно, което си е истинско попадение!

# 549
Аз от един африкански магазин го взех, ще трябва да се хвана да експериментирам. Знам, че растението от което се прави в Африка е като за нас картофите. Един път бях купила, но ми беше много безвкусно и повече не повторих Peace

# 550
Ехи, ето ти и урок за cassava flour Wink (брашно от тапиока ли се превежда newsm78)
http://www.ottosnaturals.com/recipe/2016/4/16/paleo-pita-bread-aip

Аз днес имам ходене до африканския магазин пак, защото ми свърши баобаба hahaha Помня, че предният път имаше готов хляб от маниока/тапиока и ще взема да купя, въпреки че беше скъпичък да знам поне какво трябва да очаквам като краен резултат Joy

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и фъстъчен тахан с банан
обяд - аз днес няма да обядвам, ПМС ще лекувам Wink с какаови топчета с протеин
вечеря - пиле с нахут и лучен сос със зелена салата с маруля, зеле, червена чушка, репички, тиквени семки и мисо с поници от броколи за мен + морков

# 551
аз днес един пакет фъстъци 100 грама, шопска салата и лозови сарми с мляно месо и символично количество ориз
децата закуска - банан и овесени ядки с кисело мляко
обяд - омлет и домати
вечеря като моята

# 552
Чудя се само на мен ли ми действа какаото по този начин. Цял ден днес ходя ухилена и замаяна, сякаш една чаша вино съм изпила Blush

Ходих до африканския магазин и съобщавам, че опитах хляба от маниок. Нищо особено, точно на пшеничен сухар има вкус Sunglasses На мен ръжените сухари и пшеничния хляб без брашно ми допадат повече Peace

Аманда, приличат си малко нашите менюта днес  Hug

Извън темата, вие страдате ли от продължителен ПМС и как се "лекувате"?

# 553
Галче, супер си Hug определено ще си взема на зима, защото аз тогава главно правя хляб и хлебоподобни. Изглежда обещаващо.

От няколко дни хрупам целина и ми се отразява много добре. Снощи вечеряхме доматки с авокадо, моцарела, босилек, маслинки и зехтин. Естествено и целина  Grinning сега отивам да се срещна с приятелки и доколкото разбрах ще ходим на японски ресторант, едва ли ще запомня името на ястието, за да го споделя после Grinning

Някой пробвал ли е кисело мляко,  но кокосово?

Сега видях написаното с малките букви от Галче и не мога да не се включа. Последният път (преди десетина дни) що не се разплаках... При мен нещата протичат предимно с промяна в настроението, засилен апетит и от около 6 месеца ужасно акне! Имах прекрасна кожа допреди да спра противозачатъчните, след това рязко се влоши и няма оправяне. Та тези пъпки ми отвличат вниманието от всички останали ПМС екстри  Cry

# 554
Аз пробвах да правя кокосово кисело мляко вкъщи, но без успех.
От друга страна от една промоция бях купила намалено кокосово мляко и като го отворих, приличаше точно на кисело мляко. Реших, че все пак ще го изядем Crazy и го смесих с манго от компот от същата промоция Joy и имаше вкус на крем карамел, честно неочаквана комбинация. Не че има много общо с въпроса ти Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт