Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 522
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Галче, ами зависи си от възрастта на кокошката. Аз пробвам с вилица. Ако е сравнително млада, в обикновена тенджера й трябва около два часа. Но си зависи и колко е тичала, как е живяла , колко е жилаво месото, от много фактори.

Права си, аз все искам точна рецепта, а то има толкова много фактори, затова проба грешка е най-сигурният начин Peace

Като моят син, който иска да се научи да рисува триъгълници, но само като му показваме, без той да се опитва да го направи сам, т.е. няма как да стане Naughty

# 616
Галче, Joy Аз пък се стряскам от истински рецепти - само като видя колко съставки има и губя интерес. Решавам, че е нещо супер сложно, а и нямам всички продукти Simple Smile

# 617
Баси какви менюта въртите  Crazy Аз чета, но няма как да се включа във вашите шедьоври  Hug

# 618
Аманда, аз пък започвам четенето от приготовлението. hahaha Ако не ми се види много сложно и разполагам с посоченото време, продуктите си ги нагаждам Wink

Nefertarri, да си ги нямаме такива, всички менюта са добре дошли:hug:Само аз ли не виждам нищо специално в моите Blush

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и червено грозде
обяд - за ММ от вчерашната вечеря, за щерката от вчерашния обяд
вечеря - по желание на децата пак хляба от киноа и омлета от тиквички със салатата с чушки Mr. Green

# 619
И аз така като Nefertarri - гледам и се възхищавам на фантазията ви  Hug

Моето меню е много еднообразно, т.е. все е я плодове, я салата, нищо особено. Спряла съм млечните продукти от скоро, имам ужасно акне и усещам как ме наляга депресия Sad Не мога да се позная в огледалото и отменям срещи с хора, защото не искам никой да ме вижда така. Според мен е хормонално, но не искам да спамя хубавата тема  Confused

ММ е настинал и бях обещала да му направя пилешка супичка, но една огромна диня е заела хладилника и нямам място просто  Laughing Все пак ще напиша скромното ни меню от вчера

закуска филийка с масло от кашу и по един банан, за мен само банана

обяд за мен купичка боровинки, за ММ банан

вечеря
по една салата със зелении, за ММ мексикански ориз и свинско, закупени от супермаркета, за мен салата с домати, маслини и босилек (нали не ям млечни, размина ми се моцарелата)

Купих жълти домати и много ми харесаха!

# 620
Ехи, ако не си пробвала тези домати, препоръчвам При нас ги има в Костко

Дано да ти помогне спирането на млечните Hug.

За акнето пробвала ли си oil-cleansing http://www.acne.org/messageboard/topic/141871-the-oil-cleansing- … ghly-recommended/. Аз лично не съм, но казват, че много помага

Чудя се как може ТМ да се нахрани с банани. ММ само плодове даже за закуска не признава Naughty

# 621
Галче, тия домати ги има почти навсякъде, но още не съм ги пробвала. Само на чери доматки съм ги яла и не забелязах кой знае каква разлика, но не са лоши де.

ММ иска да отслабне, май затова яде само банани  Laughing

Лицето си го почиствам с напоени с tea tree oil тампони и отделно използвам измиващ гел с tea tree oil. Ефект засега няма, но аз го ползвам от около седмица. Все пак часът при дерматолог не ми мърда. Лошото е, че тук има толкова много, че не мога да си избера  Laughing

# 622
MM e на работа и не знам какво е ял, но ето моето меню за деня:

закуска домат (3 бр.) с маслини

обяд
Скрит текст:
май прекалих с количеството  Laughing

вечерята ще е риба на тиган с гарнитура задушени броколи и за десерт плодове някакви (праскови, боровинки, диня, ябълки, ягоди и банани - това има в момента)

# 623
Аз вчера не се отчетох, защото само за себе си знаех какво съм яла Simple Smile Децата бяха цял ден при баба си и не съм ги разпитвала за храненето. ММ вечеря пържоли и пържени яйца /балансирано меню Laughing/
за мен два банана през деня / Ехи, на една вълна сме Simple Smile/, фреш от диня в едно заведение пих, вечерях печени чушки ,  омлет и кисело мляко.
Ехи, по едно време в темата за високомазнинното хранене мисля, че обсъждаха акнето и сякаш се твърдеше, че изчезва при такова хранене. Не знам доколко е истина.
Моят татко е запален градинар и отглежда много сортове домати. Има и жълти, и тези тъмните. Всички съм пробвала и ги харесвам, но като че ли най-обичам биволско сърце https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1 … =1920&bih=930
За днес не знам още... Големият ми син прави в момента домашна цитронада с лимони и много прясна мента Още не били гладни, ще го мисля....

# 624
Amanda, правя всичко възможно за да избегна антибиотици и мазила с тежки химикали и киселини. Била съм на лечение с много сериозни медикаменти за акнето преди години и със сегашния си акъл е абсурдно да се подложа пак на същото. Каквото стане. Със сигурност мисля, че липсата на мляко няма да ми се отрази зле. По-тежко преживявам липсата на сирене  Sad Също така и спортувам, надявам се ако не се изчисти акнето, то поне да доживея до 100  Praynig  Laughing

# 625
Днес минавам набързо само с менюто:

закуска - овесени ядки с КМ, кефир, рожков и горски плодове
обяд - нахутени кюфтенца със задушени броколи и суров морков
вечеря - сьомга или скариди с хляба от киноа и авокадо; със зелена салата от маруля, зеле, чушка, репички, конопено семе и сирене с поници от елда

Ехи, важно е да ти е положителна нагласата Hug Ако сиренето ти липсва, пробвай мариновано тофу Peace

# 626
Галче, тофу съм яла само по ресторанти (ех, само как звучи), но може да си взема да пробвам, нали обичам нови неща. Чувала съм, че соята е ГМО и заради това досега не съм вземала, но предполагам може да намеря органик.

Сетих се нещо, което съм изпуснала да споделя. Варя една тенджера зелен чай, изчаквам да поизтине малко, след това го наливам в кана, слагам нарязани лимони, ягоди, праскови - зависи на какво искам да ухае, увивам във фолио и слагам в хладилника. След няколко часа като се охлади е много приятно.

Нещо такова е

Скрит текст:

*снимката е от нета, защото моята кана е вече празна  Laughing

# 627
Ехи, студеният чай е супер Heart Eyes Ние обаче сме на домашно айс кафе, защото ММ това предпочита Sunglasses
При нас дори в обикновените супермаркети е само от не-ГМО соя уж тофуто Peace Ето ти една рецепта за марината: https://www.pinterest.com/pin/104638391321433893/, а може и само лимонов сок и зехтин Peace
И една нестандартна идея с тофу Crazy, още не съм я изпробвала, защото нямам кашу: http://www.pbs.org/food/fresh-tastes/vegan-tiramisu/

# 628
На тирамисуто ми потекоха лигите! Ще си взема тофу, но в някакво малко количество като за експеримент. Усещам, че сама ще си го ям  Laughing

Днес за закуска измислих следното:

Киноа, ред авокадо, отгоре пържено яйце

обядът ще е салата вероятно, ако изобщо някой изяви желание да яде

вечерята за ММ ще е миш-маш (аз така го наричам) с пипер, лук, сирене и домати, аз ще съм на някаква салата сигурно + морков/целина и плодове за двамата

# 629
И аз така си мислех за тофуто, но на децата откакто го мариновам, т.е. го пъхам в каква ли не саламура, взе че започна да им харесва Joy ММ може да се прежали да го яде като добавка, но не и като основно ядене hahaha

Ехи, специално за теб за целината Hug http://whfoods.org/genpage.php?tname=newtip&dbid=55&utm_ … paign=daily_email

Днес отметнах доста работа сутринта в кухнята: сварих картофи, метнах два "хляба" във фурната, единият с киноа, другият по същата рецепта, но с накиснат нахут. Хареса се и новият, само че му трябваше повече време да се изпече добре. Оттук нататък мисля да пробвам и с накиснат булгур и със сварен нахут и с накиснат начупен овес. Даже мисля и с царевично брашно (cornmeal) да експериментирам Mr. Green
После сготвих и за обяд микс от две рецепти френският омлет с тиквичките но с цел да нахрани 4 човека добавих 1/3 ч.ч. брашно както е при японските зелеви пици и отгоре сложих доматен сос, кашкавал и бекон. Ядохме ги със сурови моркови Mr. Green

Закуска беше голяма палачинка от цвекло със сусамов сос и близалка със замразени малини

Следобед ще ядем диня

За вечеря
съм приготвила тази рецепта: http://selection.readersdigest.ca/cuisine/4-tresors-de-recettes- … nt-des-legumes/2/ с хлебчето от киноа и задължителната салата, този път с домати

Общи условия

Активация на акаунт