Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Хм, аз не мога да се сетя какво сладко би ми се прияло.
Сладкото си го  набавям от плодовете. Уж,гледам да не прекалявам,ама сега му е сезонът  на някои плодове. Иначе, ако си купувам вече шоколад гледам да е с фруктоза или с нерафинирана тръстикова захар, ама това скоро не се е случвало.

Закуска-овесени ядки,пчелно млечице, дом. КМ + малини и ягоди
Обяд-зеленчуци с кафяв ориз
Вечеря-варени раци заедно със  салата от тиквички на пара с краставици,копър,соев сос,зехтин и балсамов оцет

# 331
И аз пия кафето чисто сутрин. Живеем в САЩ. Преди време правих автоимунния протокол, заради хашимото и някои от продуктите, които започнах да връщам след време в менюто, ми причиняваха ужасни стомашни крампи. Така започнах да прилагам някой от принципите на палео и НВ-ВМ. Не е съвсем палео , защото понякога ям кисело мляко и не е съвсем НВ-ВМ, защото ям ориз и картофи. На мен сладко и тесто ми действат като наркотик, затова ги премахвам рязко, иначе не мога да ги спра.

Вчера правих правих пица с основа кайма, отгоре домати и кашкавал.

# 332
На мен сладко и тесто ми действат като наркотик, затова ги премахвам рязко, иначе не мога да ги спра.

Същото е и при мен. Чела съм, че това може би е особеност при някои хора и е свързано с вкусовите рецептори за сладко на езика. Аз съм склонна да се съглася, защото дори и плодовете и подсладители като стевия и ксилитол ми действат по този начин Peace

Сънс, само може да се радваш, че при теб не е така. Между другото сестра ми е като теб, изобщо не я блазни сладкото. Менюто ви е много изискано Heart Eyes Аз никога не съм готвила раци.

BeutiLfull, при мен киселото ми помага да се преборя със сладкото и ментата. Мисля, че според Аюрведа е важно да ядем от всички вкусове и че със сигурност имаме в излишък от този, към който най-много се стремим Mr. Green

# 333
Пицата с кайма и аз съм я правила, но аз повече харесвам пицата с карфиол.
Относно сладкото, не знам, може би е до човек, но колко плодове може да се изяде...
Същото и с тестените изделия, ако са от овесени ядки или цели зърна, не мисля, че  са толкова вредни, но определено са много вкусни и може да се прекали с тях.
Моята слабост са пък таханите. Затова купувам вече само по едно малко бурканче да има за детето и няма как да ме изкуши да го хапна.

p.s.Галче, сестра ти, ако не е тайна, колко кг е , понеже беше споменала, че е почти на моя ръст, та се сетих да те питам?

# 334
Пицата с кайма и аз съм я правила, но аз повече харесвам пицата с карфиол.
Относно сладкото, не знам, може би е до човек, но колко плодове може да се изяде...
Същото и с тестените изделия, ако са от овесени ядки или цели зърна, не мисля, че  са толкова вредни, но определено са много вкусни и може да се прекали с тях.
Моята слабост са пък таханите. Затова купувам вече само по едно малко бурканче да има за детето и няма как да ме изкуши да го хапна.

p.s.Галче, сестра ти, ако не е тайна, колко кг е , понеже беше споменала, че е почти на моя ръст, та се сетих да те питам?

Сънс, ти как я правиш пицата с карфиол?

Въпросът поне при мен не е колко плодове можеш да изядеш, а че започвам да си мисля за сладко и да ми се яде без да има физически глад Crazy Знам, че звучи нелогично, но сякаш нямам лимит за сладко Blush
Не е като да кажа, ей сега ще се наям със сладко и ще мирясам, няма такова нещо.

Ще питам сестра ми колко тежи в момента, че отдавна не сме си говорили за кг. А ние и ще се видим все пак август месец Party

# 335
Галче, радвам се, че сте се организирали да идвате в БГ, така ще се видиш с роднините си и със сестричката си. Супер!

Относно карфиолената пица- карфиолът го сварявам на пара, после го блендирам и разстилам в тавичка за пица, отгоре се нареждат всякакви продукти по желание. Пече  се във фурната за 15-20 мин.

По същия начин правя пица  и с  блат от картофи.
На мен тези пици са ми любими, но на ММ естествено пицата с кайма.

Закуска- овесени ядки с настъргана ябълка и кефир от моркови на "Хармонка"
Обяд- от майка ми ще е , т.нар 'зелник' само, че с пълнозърнести кори, масло, спанак и сирене + айран
Вечеря[/b - обмислям я

Хубав ден на всички, нахранвам малката и тръгваме по разходки, че днес ще е хубаво времето, за разлика от вчера като беше дъждовно!

# 336
Suns, а слагаш ли отдолу хартия за печене или директно върху тавичката, не залепва ли?
Аз съм правила, но с яйца или кашкавал като добавка. Само с карфиол не съм, много интересна идея Hug

Приятна разходка Hug

И при нас е лято пак Laughing Днес се шегувахме с ММ, че тази годината прогнозата за сезоните е седмична. Миналата седмица беше хладна пролет, тази седмица ще е жарко лято, следващата ще видим Joy

Менюто днес
закуска - овесени ядки с кисело мляко, кефир и канела с ферментирали боровинки и ябълки
обяд - замразен микс от зелен боб, грах, царевица и моркови с малко червена леща от снощи, бекон и яйце със суров морков или целина
вечеря - кайма с лук, гъби, броколи и картофи с доматен сос; салата от зеле, маруля, краставица с мисо, сусамов тахан и лимонов сок

# 337
Галче, слагам хартия за печене в/у тавичката, тя все е на дупки моята тавичка

Тук също е лято. Хората са по плажовете.

Измислих вечерята: печени  кюфтета от телешка и свинска кайма със шопска салата

# 338
И аз много харесвам карфиолената пица. Големият ми син също я яде, малкото и баща му казват, че това не е пица  Simple Smile
за днес
закуска кисело мляко
обяд салата от сурови тиквички, моркови и магданоз и пържоли
вечеря огретен от настъргани тиквички, чушки,  кашкавал, сирене, яйца, кисело мляко и овесени ядки
пълното меню е само за големия ми син, който вече е във ваканция
аз ядох през деня парчета сурова тиквичка, моркови и зелена чушка и две оризови бисквити
вечерях с общата вечеря
за дискусията около вкусовите предпочитания -  след доста години заблуда, че не обичам сладко, в момента , в който минах на НВ-ВМХ хранене, осъзнах, че обичам - това, че го взимам от плодове, не означава, че не харесвам сладко. Шоколади и пр. не ми се ядат.
Най-любимият ми вкус е лютивият.

# 339
Аз днес се събудих рано-рано, въпреки че си легнах късно. Довечера се надявам да успея да си наваксам Tired

У дома казват пица на всичко, което е отгоре с доматен сос и кашкавал Joy Аз предпочитам да казвам съставките, вместо да се чудя как да кръщавам яденето Mr. Green

Менюто за днес

закуска - овесени ядки с кефир, фъстъчено масло и кис. мляко с грозде
обяд - картофени лодки, запечени с кашкавал + замразени зеленчуци азиатски микс на тиган със суров морков или целина
вечеря - ММ ще прави бургери на барбекюто, от мен само гарнитурата запечен покълнал нахут на тиган със замразени зеленчуци микс и любимата салата от маруля, зеле, домати и сирене.

# 340
За вечеря кюфтета на скара с пържени картофки. Всичкото купено от барчето под нас  Embarassed

# 341
аз цял ден на моркови и тиквички на парчета, вечерта салата от нахут, червени чушки, авокадо и чери домати, малко месо от печена домашна кокошка
за другите
закуска домашен плодов сладолед, този път към бананите прибавих и две лъжици какао
обяд пилешка супа и пълнозърнест хляб
вечеря като моята
Галче, хубаво е, че възприемат така пицата. Голяма свобода имаш Laughing

# 342
Здравейте  Hug

При мен всичко тръгна така добре сутринта със закуската ми от две варени яйца, но към обяд нещо се обърка и не знам как на котлона се появи една огромна тенджера със супа топчета. И то не какви да е топчета, ами от готова кайма, оформена за кебапчета. Мързелива работа  Blush

Скоро ще кача снимки на любимите ни неща за хапване вкъщи.

Темата е много интерсна, ще ви следя редовно  Hug

# 343
Ето малко снимки и от мен  Simple Smile

американски палачинки с бадемово мляко, горски плодове и кленов сироп

бейби картофки на фурна

салата с кейл, американски боровинки и кедрови ядки

овесени ядки с ябълки, орехи, мед и американска боровинка

парти хапки с хумус, домати, краставици, маслинки и фета

пица с блат от карфиол

пълнозърнест сандвич за закуска

риба на фурна с гарнитура задушени зеленчуци и зелении

салата с киноа, черен бобо, нахут и царевица