Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 590
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Ха-ха, луда работа с тоя кефир, така си е, ще издам книга с приложения Wink

Аманда, щях да те питам как ти се отрази зареждането с В, което прави наскоро.

Пиши си менюто, ако искаш, нищо че не е балансирано от към макроелементи. На мен ми е приятно да ви чета Hug Понякога ми се иска и ние да можем да ядем небалансирано, но ММ смята, че само с месо не може да се нахрани или трябва да е солидно количество, а аз не съм убедена в увеличената консумация на месо, затова се налага П/В/М да са балансирани

# 361
Галче, не знам как ми се отрази, защото аз реално не се бях теглила от близо месец. След зареждането го направих и установих, че за месец, въпреки ежедневното трениране, бях свалила само един килограм. А не е като да съм от най-суетните, които искат да изчистят някакви си последни килограми плюс, имам доста за сваляне.
Та реших просто да огранича калориите. През деня ям плодове и зеленчуци, но не в големи количества, ако много прегладнея -малко ядки и вечер ям нормално. Не съм се заричала вечерята да е нисковъглехидратна, но напоследък се получава така, че това е най-набързо, пък и всички го харесваме. По този начин за отрицателно време свалих три килограма. Истината за мен самата е в намаляването на калориите, а не в нисковъглехидратното хранене. Няма смисъл да се залъгвам, че ще намеря вълшебната формула да се тъпча и да слабея.

# 362
Привет на всички!
Отдавна не съм писала тук. Ама имахме малко ремонтни работи и основно четях. Не съм й готвила. След последното изхвърляне на ядене, защото никой не яде, се отказах да готвя. А и у нас е голяма жега, ние сме на последния етаж и като се напече покрива отгоре, става парник у дома.
Детето през лятото отказва да яде каквото и да е, кара основно на дом. КМ или козе мляко, както и дом.сладолед.
Аз и ММ хапване предимно салатки със сирене (+ някакво месо за ММ).

Закуска - детето пожела филийка (от домашен хляб) с мед, от която изяде само 1/4.

Обяд и вечеря ще ги напиша като минат, защото едно си мисля, че ще се яде, а всъщност излиза съвсем различно.

Лятото е своеволна програма, ама в тази жега на кой му се яде.

Галче, да ти е жив и здрав мъжа на живота ти, и много, много любов!
Аманда, много ми допада твоето хранене, доближава се до моето преди време= през деня и аз така хапвах някаква лека храна- един зеленчук и после малко плод или КМ, а вечерята  ми беше салата със сирене, понеже аз не ям много месо.
На мен също НВХ не ми се отразява добре. А и аз като не ям месо какво ми остава..., пък и не мога без млечни- КМ, сирене, извара.
Сега от скачането от режим на режим, организмът ми се побърка явно и не иска да се подава на провокацията да свали някой друг кг, а и на мен вече тотално ми писна. Ами ще взема да си остана 50кг и това ще е.

# 363

Аманда, много ми допада твоето хранене, доближава се до моето преди време= през деня и аз така хапвах някаква лека храна- един зеленчук и после малко плод или КМ, а вечерята  ми беше салата със сирене, понеже аз не ям много месо.
***SunS*** , не ти ли идват слаби тези количества през деня? Имаш ли сили?
И аз като теб не ям месо, но се старая да има повече "плътност" (леща, грах, елда, яйца...) newsm78

# 364
кехлибарова, ами добре се чувствам така с това хранене, не мисля, че ми е малко.
Свикнала съм на обяд да хапвам нещо по-лекичко.
Вечер към салатите ще започна да добавям и някое друго яйце, че и без това днес ми донесоха 60 пъдпъдъчи яйца. Иначе от грах, леща, елда, к.ориз се запичам и не ги консумирам много често.

Обядът днес беше- цедено КМ+няколко овесени бисквитки за детето(милото от жегата не иска да яде и само вода пие, дори повече от мен), а аз хапнах 300гр КМ+30гр овесени ядки
Вечерята ще е салата от печено цвекло с червен лук и  бейби картофки соте.
Като резерва за детето ще има таратор и цедено мляко с някакъв плод.

# 365
кехлибаровка, радвам се, че се включи Hug

Аманда, Сънс, чета ви и усилено кимам с глава, и аз съм на същата вълна като вас.

Истината за мен самата е в намаляването на калориите, а не в нисковъглехидратното хранене. Няма смисъл да се залъгвам, че ще намеря вълшебната формула да се тъпча и да слабея.

през деня и аз така хапвах някаква лека храна- един зеленчук и после малко плод или КМ

Сега от скачането от режим на режим, организмът ми се побърка явно и не иска да се подава на провокацията да свали някой друг кг, а и на мен вече тотално ми писна. Ами ще взема да си остана 50кг и това ще е.

Сънс,
Скрит текст:
питах сестра ми, тя каза, че варира между 48 и 50 кг.

При нас поне минаха ужасните горещини, сега разхлади до 23-25 градуса и се диша спокойно. И веднага "отпихнах" hahaha Много подуващо ми действа жегата Tired

Аз тези дни като се върна у дома не пия вода, а ям зеленчуци, докато приготвям вечерята, например един голям морков и още нещо, ако не ме засити. После си вечерям нормално. След вечеря си измивам зъбите и не ям нищо. Или поне това е целта Wink Този последният вариращ кг ме измъчи, искам да стане постоянен преди да тръгнем за БГ, но ще видим. Когато си най-близко до целта, понякога най-трудно се получават нещата Rolling Eyes

Менюто

закуска - овесени ядки с кефир, кисело мляко, ферментирали сини боровинки и сурова ябълка
обяд - от вчерашното барбекю и вчерашния ориз със сурови моркови или целина
вечеря - още не съм я измислила, мисля си за нещо с яйца, имам сварен нахут, може някакъв испански омлет да направя

# 366
Галче,
Скрит текст:
успкоих се, че не съм чак толкова зле. Шегувам се,обаче аз наистина се отказах засега, че ми писна.
Hug

# 367
Галче,
Скрит текст:
успкоих се, че не съм чак толкова зле. Шегувам се,обаче аз наистина се отказах засега, че ми писна.
Hug

Ако искаш личното ми мнение, мисля че много добре си направила Hug

# 368
Деца /или едно дете с пълно меню вкъщи/
овесени ядки с кисело мляко
леща
ориз със заешко и салата от домати с чесън и босилек
аз карах цял ден на четири кайсии, вечерях ориз със заешко и салатата, плюс една филия хляб
Моята логика е да държа калориите през деня под или около 500, защото е почти невъзможно да изгълтам вечеря повече от 1000 калории. Така ще съм на минус, ще заспивам сита. През деня ми е лесно да не ям, тъй като си имам ангажименти и храната не ми е толкова важна. Вкъщи е друго. Чувствам се идеално на такъв режим,отдавна не ми е било толкова добре.
Сънс, 50 килограма за зряла жена ми звучи повече от идеално, ама ти си знаеш.

# 369

Моята логика е да държа калориите през деня под или около 500, защото е почти невъзможно да изгълтам вечеря повече от 1000 калории. Така ще съм на минус, ще заспивам сита. През деня ми е лесно да не ям, тъй като си имам ангажименти и храната не ми е толкова важна. Вкъщи е друго. Чувствам се идеално на такъв режим,отдавна не ми е било толкова добре.

И моята логика е такава, но това вкъщи ми обърква нещата Tired Не знам как да го измисля това хранене събота и неделя, че да не получава като зареждане Crazy

# 370
Да , събота и неделя си е трудно. И при мен ще е зор. Миналата събота ходихме на планина и беше добре, ядох праскови,  докато се разхождахме. В неделя обаче се поотпуснах малко, но мисля, че не съм минала 1600 калории сумарно.

# 371
Проблемът при мен е, че като хапна нещо и после искам пак да ям Crazy, отваря ми се апетита така да се каже. Ако не ям цял ден, не е проблем, но хапна ли нещо и край. Пък няма как да не ям събота и неделя, със семейството, пък и готвя newsm78 Ще пробвам варианта със зеленчуците и преди обяд да го направя тази събота и неделя, дали ще има ефект. Съмнявам се, но ще видим.

# 372
Аз правя следното:
1 - ползвам калориен калкулатор, но вече знам какво колко калории е, та не го отварям много
2 - истината е в дефицит на калории. Като искаме да сваляме, трябва с 25 % да свалим нужните ни калории за деня.
3 - ходя пеша от близо месец по 5-8 км на ден
ПРИМЕР:
От днес сутринта съм на минус 250 калории - ползвам приложение на телефона
Денем се храня по 4 пъти, 2 от тях са само плодове или зеленчуци. За суров домат си умирам  Crazy
Обяда и вечерята са си стабилно хранене, но не тъпчене, без хляб.
Така на практика намаленият процент калории плюс дефицита от сутринта ми дават едни 400 калории на ден, които губя или НЕ приема.
За 1 месец с този режим свалям 1 кг мазнина, подчертавам мазнина, а не тегло - има разлика.
Много ползвам грил тигана за месо, патладжан и тиквички, олио ползвам, но мнооого по-малко. Единствено патладжана става гаден без мазнина, но пък не го ям всеки ден  Crazy
Един ден в седмицата си ям хляб бял, другите дни по 2 филиики черен.
Един ден в седмицата ям шоколад, не едно блокче, за един стабилен шоколад говоря  Mr. Green
Сладолед ям като се сетя, не се ограничавам, газирано по принцип не пия, алкохол също.
И така  Simple Smile

# 373
Включвам се и аз с поредните американски палачинки, но този път са с кокосово мляко и замених част от пшеничното брашно с кокосово. Добавих плодове, кокосови стърготини и кленов сироп. Не е най-здравословната закуска, НО използвах полезни продукти (или поне с това се успокоявам  Joy )

# 374
Ехи, изглежда много апетитно.
 Nefertarri, то това са си официалните препоръки за хранене, четирикратно с две по-леки. Ако успяваш да не се тъпчеш, наистина върши страхотна работа.
При мен обаче така не става, установих го с опит.  А и ако си позволя сладолед, шоколад и хляб всеки ден, направо съм загубена в каузата за сваляне на килограми.

Общи условия

Активация на акаунт