Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 580
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
закуска - кисело мляко и малини
обяд - били са на планина с дядо им и са яли домати, хляб, сирене
вечеря за децата  омлет с плънка от домати
Аз изядох през деня едно кисело мляко и 50 грама кашу, вечерях зелен боб доста, защото обожавам. Децата не  го харесват, но ми писна да се съобразявам само с тях Simple Smile Май съм го докарала до много въглехидратно, но пък има и такива дни. Освен това си се чувствам много добре.

# 391
Имам едно питане осносно киселото мляко - в крайна сметка здравословно ли е? Не ви ли притесняват мазнините или нишестето? Аз съм много объркана вече  newsm78

# 392
обяд - били са на планина с дядо им и са яли домати, хляб, сирене
Прекрасно  Heart Eyes Heart Eyes

# 393
Галче, на 6 месеца е вече малкия.

Сладур Heart Eyes
Скрит текст:
Ти кърмиш ли? Питам защото на мен кърменето много ми помогна за прибирането на корема. Упражнения също могат да ти помогнат. А пък може и само провиснала кожа да е. Моята кожа е много нееластична и съм се примирила, че повече корем няма да покажа Blush

Менюто днес

закуска - цвекловите палачинки с желета и замразени плодове
за мен вода Mr. Green
обяд - картофи с кайма от снощи с надробен нахут, кашкавал, бекон и аспержи със сурова целина и моркови
за мен - растителен протеин с лъжица фъстъчено масло и воден кефир 2 моркова, от които единият изяден 30 мин преди ядене
следобедна закуска за децата - по една ябълка
вечеря - леща имам с яйце и овесени ядки мисля да  направя кюфтенца и сьомгас лучен сос и лимон; салата не съм решила, но сигурно с краставица, айсберг, зеле и сусамов сос с мисо и лимонов сок
за мен - същото + 1 морков преди вечеря

Ехи
, доколкото разбрах, ти не си в БГ нали? А къде си? Ние не ядем кисело мляко от магазина, дори и това цеденото, което се води Грийк съм пробвала и не ми подкваси млякото Crossing Arms, така че за мен изводът е, че няма достатъчно живи бактерии, а за мен това е важното. Така и така сурово мляко тук не мога да си намеря /забранено е със закон/. Затова си подквасвам и не е толкова сложно, колкото изглежда в началото Peace

# 394
Днес и моята закуска беше като твоята  Crazy Crazy

# 395
Аз също си подквасвам кисело мляко. Носят ми домашно прясно краве мляко и поквасвам.  Прясно мляко не употребявам, то така или иначе не се усвоява от възрастните.

# 396
Мислила съм си го и аз това с подквасването, ММ си е подквасвал преди и съм говорила и с други българи, които също сами си правят киселото мляко. Аз съм в САЩ и тук кисело мляко НЯМА  Laughing Те си мислят, че е кисело мляко, ама не е  Naughty но пък ми е вкусно, защото аз не обичам да е много кисело, а в България всичките ми киселеят, та тук хапвам Данон и ми харесва. Само че не искам и да знам какво има вътре  Sick

# 397
Е, да Данон е пълно с нишесте. И колкото повече ядеш, повече ти се яде от него.  Докато истинското кисело мляко, колкото и да го обичаш повече от кофичка и половина едва ли ще можеш да изядеш на едно хранене.
Аз днес напр. за цял ден съм изяла около 2 кофички и половина КМ, това ми беше яденето за днес.
На обяд чисто КМ, на вечеря с малко овес. ядки и после за десерт  половин кофичка КМ с една лъжичка фъст.тахан.
Иначе за обяд детето яде цедено дом. КМ с мед.
Вечеря за детето и ММ - печени яйца със салата от домати, сирене и маслини.

# 398
Ехи, и аз предполагах, че сме "съседки" Hug Млечен десерт си е на този континент киселото мляко Outta Joint За това пък прясното мляко е хубаво пълномаслено и много добре се получава подквасването.
Скрит текст:
Ако решите да пробвате, може да вземете суха закваска. За мен беше много дълъг процес откриването на кисело мляко, което да може да подквасва и накрая, когато почти се бях отказала и бях пробвала почти всички кисели млека от магазина, ММ ми донесе едно от месното квартално магазинче и взе, че хвана hahaha. После когато си ходихме в БГ за 1 месец и се наложи да ползвам суха закваска. Обаче тази, която аз ползвах имаше сухо мляко и първият път стана супер, но после ми трябваха много подквасвания, за да стане пак хубаво гъсто кисело мляко. Изобщо много имам да разказвам на тази тема Laughing

Nefertarri, хареса ли ти закуската Wink

Сънс, ти как ги правиш печените яйца?

# 399
Обикновени печени яйца на очи на керамичния тиган.

# 400
Много се запалих сега по това заквасване, ще пробвам! Знам, че на магазина продават *чудото* което превръща прясното мляко в кисело. Не съм сигурна как се нарича точно  Embarassed

А домашно приготвеното кисело мляко сгъстява ли се достатъчно? Веднъж бях купила уж органик кис. мляко и беше като гъст айран, много кисело и хич не ми хареса

# 401
На мен понякога ми се получава много гъсто като на картинката от този линк http://www.menumag.bg/za-hranata/produkti/kiselo-mlyako-domashna-tehnologiya, понякога малко рядко Embarassed. То затова е най-добре ел. термометър да се ползва за измерване на температурата, аз ползвам механичен. Но със сигурност не е като айрян и не е много кисело по моите разбирания Peace

Сънс bouquet И ние много ги обичаме на очи яйцата

# 402
 smile3525 Благодаря!

# 403
Аз съм установила, че гъстотата и колко ще е кисело млякото много зависи от закваската. Единствено ми се получава чудно млякото като използвам био мляко на " Хармоника" . Обаче и температурата също е важна.

# 404
Аз съм убедена, че има много тънкости, и именно това ме притеснява. Не съм с много опит в кухнята и като дете не съм се въртяла достатъчно около баба за да науча кое как е, но си споням, че си правехме домашно кисело мляко и сирене. Също си спомням, че хич не ги харесвах, но вкусовете ми много се промениха и нищо чудно да ги заобичам пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт