Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 751
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
fervor дано бързо да се овладее положението.
Моя син го почна хрема в събота вечерта,неделя гърлото го дразнеше и покашляше,понеделник кашляше по-често сухо  и имаше спазъм май ,във вторник бяхме на лекар-каза спазъм и бронхит вдясно само ,предписа антибиотик ,защото вървеше към пневмония май,предписа и вентолин ,ериус. Беше ускорил дишането до  40 пъти .
изписа обаче за първия ден либексин и димекс,защото кашлицата беше дразнеща,мъчителна,суха повече.После да съм давала отхрачващо като се поуспокояла.Мен обаче ме достраша да потискам кашлицата и не ги дадох тези.
Кашлицата обаче е много гадна,кашля много пъти ,а се отделят минимални секрети,досега за всичките години не имал такава кашлица.Правел е пневмонии,бронхити,и спазми,но след сухата -става отхрачваща и облекчаваща.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 13:58 от budiko

# 571
Фер, дано вече ѝ олекне малко и да се подобряват бързо нещата! нали си спомняш аз как се въртях тук с температурата, повече от седмица, да даваме ли да не даваме ли аб, накрая дадохме и на втори прием детето беше много добре, даже съжалих, че не настоявах за аб по-рано.

# 572
  • София
Мале, Фер - кога успяхте да го сътворите този бронхит  Tired Хайде сега бързо да го изгоните  Praynig Praynig

Скрит текст:
С теб май трябва да спрем за започваме работа, защото това действа като молебен за разболяване на горките деца.  Crossing Arms Tired ooooh!

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 13:36 от Ashia

# 573
  • shumen
Фер,да се оправяте скоро.От къде сега пък бронхит.
Рали,тихичко честито.
И ние да се оплача сме в кюпа на болните.Вчера си го взех от ДГ с кашлица,а снощи тъкмо отидох на работа и майка ми се обади,че имал и Т 38.Дала му Панадол и паднала,но в 5 пак вдигнал.Дала Парацетамакс и заспал пак,но сега от 7,.30 се е наспал и беснее из нас.На педи звънях,но каза да го заведа утре,че сега не била в града.Да давам за Т и за гърлото Пропс,понеже си мисля,че от него кашля.

# 574
  • На брега на реката
Не е добре малката. Уникално упорито болезуване. Поддържа Т между 38,7 и 39,4, изпила е половин шише панадол. Кашля зле, диша зле, уморена е, не яде. Едва я лъжа вода да пие. Довечера ще я заведа пак при лл, не искам да чакам до утре.
Дани, дано е от гърлото и да мине леко.

# 575
Fervor  стискам палци...по-бързо да минава! Ти кога почна АБ-то? Не ти ли дават да й дадеш Хексалгин?

danaeka  да минава бързо! Погледни гърлото ако е много червено почвай Тонзилотрен .

# 576
  • София
Fervor, дано да се подобри детето скоро. Вчера ли започнахте антибиотика? При нас се е случвало чак на третия ден от приема на АБ температурата да спадне.

# 577
  • На брега на реката
От хексалгин повръща, та не ми е вариант. Един с плодов вкус й бяха изписали, но е същата работа с него.
Вчера сутринта почнахме АБ, т.е. 3 приема минаха.
Пак отказа да яде и заспа като на мига. Попрочетох това онова за пневмонията и сега съжалявам...Надявам се, че не сме я втасали толкова, но описаните симптоми си ги има   Sad

# 578
  • Северозапада
Fervor, дано не е пневмония, но както и описваш състоянието и на мен ми прилича. Дано и подейства вече АБ  Praynig

# 579
Фер споко, пневмонията се лекува с АБ. Може да пуснете едни контролни кръвни, за да видите зали АБ е точния и дали действа. Имате кръвни в началото, ще можете да сравните какво е положението.
Ние сме пускали така на първи и на трети ден и на третия левкоцитите бяха паднали. На третия още вдигаше Т, но док каза, че важното е, че левкоцитите са се понижили..

При вас обаче те си бяха наред. Вероятно е гаден, гаден вирус. Или варианта да се е насложило нещо бактериално отгоре...Аз съм за кръвни още едни...И да, при педи отивайте , без да отлагате!

Незнам как се лекува вирусна пневмония обаче...не съм разпитвала и не съм наясно..

Hug

# 580
  • София
Фер, може ли да я заведеш на пулмолог в Русе, детски? Иначе дано започнатото лечение подейства. И аз мисля като Тета за кръвните, стига да не е тормоз за детето.

# 581
  • Варна
Добре де, а ако е вирусна пневмония пак ли с АБ се лекува? В нета нещо такова съм чела, обаче нещо не ми се струва логично... Май най-добре още едни кръвни наистина. Стискам палци да има видимо подобрение в най-скоро време.

# 582
  • София
С антибиотик май, защото има тежък възпалителен процес. Но обикновено пневмониите протичат с по-ниска, субфебрилна Т - до 37,5.

# 583
  • София
Фед, стискам палци да овладеете нещата.
Месечинке, моят малкия кара вирусна пневмония през януари - поне това беше заключението на лекарите тогава. Нещата бяха като при Фед - много висока Т 2-3 дни, учестено дишане, никакъв апетит, абе зле си изглеждаше детето. Пи АБ. На 2рия прием стана нов човек.

# 584
  • София
Фел, за сверка - пускахте ли кръвни тогава?

Общи условия

Активация на акаунт