Боледуване на децата ни - тема 39

• 34 750
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
  • На брега на реката
Една преди малко заспа дълбоко без да бълбука. Все така учестено диша обаче, но не е шумно като преди малко. Много секрети има, направо я задръстват.
Като се наспи, ще звъня на лл, за пулмолог в Русе знам само 1 и не бях донолна от него, като ми се е нарагало да го ползвам с голямата. Ще проуча въпроса за още варианти, плюсът е, че утре е работен ден и няма да ми се налага да висим пред спешни. Благодаря ви за куража, доста ни наплаши този път. Не очаквах, че ще се усложни така. Лл също  Confused

# 586
  • Северозапада
Fervor, вентолин приема ли под някаква форма? Струва ми се, че ако го взема, ще е по-лесно да изкара секретите. Обаче си е тежко лекарство. А като започне да откашля, можеш да я слагаш да легне на възглавница на една страна. Възглавницата на нивото на гърдите, така че главата да се пада по-ниско от тях. И почваш да тупаш с леко свита длан по ребрата и гърба. Така секрета се "откъртва" и се изчиства по бързо.

# 587
Фер, дано се оправи бързо. Снимка правихте ли?

# 588
  • На брега на реката
Понеже не дава да правим инхалации, минахме на вентолин за пиене. Пие го заедно с Флудитека. И на по-висока възглавница съм я сложила, и върху мен спи като се наложи, че и на ръце я люлея, проветрявам по 100 пъти на нощ. Сега на пипане пак е топла, а 4 часа не са минали от предната доза Панадол.
Лл била извън града по спешност, разбира се  ooooh! Утре ще ни чака в кабинета. Аз обаче ще звънна на нашия УНГ да я види и да прецени дали сме за пулмолог.
Ант, ще опитам това с потупването, тя обича масажите. Довечера и с мед отново ще я намажа. Направо го изпива, следа не остава от него.

# 589
Фер, много съжалявам за вашите несгоди. Милото човече, не му е леко. Но ще се справите, ти си изключително отговорна и стриктна майка.
Нашият пулмолог ми беше казал за поне час разлика между вентолина и сиропа за откашляне.
Дани, дано и твоят малчо се справи бързо с вируса.
Моите девойки засега са добре. Тихо се похвалвам, че този сезон (септември - май) и двете не са пили антибиотик. Справихме се, благодарение на това, че винаги пускахме кръвни и за наш голям късмет, децата нямаха бактериални инфекции. Смело казвам, че инхалатора стана моя най-добър приятел. Уточнявам, че го ползвам при нужда  с малечка (заради нейните ларингити ). Много съм доволна и от Екомера, от септември го почвам пак.
Пожелавам бързо възстановяване на болните дечица и здрави нерви на майките им.

# 590
  • София
Фел, за сверка - пускахте ли кръвни тогава?

Аш, да, пуснахме ПКК. CRP доста високо - мисля около 40 беше. Всичко останало беше абсолютно в норма.

# 591
  • София
Фел, за сверка - пускахте ли кръвни тогава?

Аш, да, пуснахме ПКК. CRP доста високо - мисля около 40 беше. Всичко останало беше абсолютно в норма.

Мерси за инфото. Значи вирусна пневмония може да протече с нормални кръвни и високо ЦРП.   Thinking  Ето, научих нещо днес.  bouquet

# 592
Фер, аз като видя зор и педи не е в града, отивам направо в болницата в детско отделение да го прегледат. Изобщо не минавам през спешното долу, направо в детско се качвам, звъня и моля да ми прегледат детето. Хич не ме е срам. Толкова съм притеснена, че ми е било най-важно да проверя състоянието на детето... И без това в спешен кабинет викат детски от детското..

Аш, ами нормални са другите-левкоцитите са в норма, само ЦРП и утайка са повишени. От дишането се хваща също, че има проблем в дробчетата. Снимка не виждам смисъл на този етап, и без това са почнали АБ вече. Ако снимката покаже пневмония-пак АБ, ако не покаже-пак АБ заради Т и лошото състояние. Това е моята логика...да не виждам смикъл на този етап от рентген.
Фер, кураж, мила...

# 593
  • София
Ами да, няма смисъл да я облъчват от тук нататък. Дано се оправи бързо!

# 594
  • На брега на реката
Тя и лл каза нещо подобно, че трябва търпение и да чакам АБ да подейства. Така или иначе един от АБ за лечение на пневмония е от типа на Зината, а тя пие точно такъв в момента. Мен ме е яд, че в сряда не изглеждаше толкова зле, и уж да се подобрява след приема на АБ, нещата изглеждат по-зле. И колко химия изгълта, ужас, ужас, така стабилно се държа 2 месеца. Почвам да си мисля, че зелената гад от Великден е спомогнала така да втасат нещата. Замаскирали сме я и минала в едно по-сериозно заболяване  ooooh!
Не смея да кажа, че след обедния сън изглежда една идея по-добре. С 38 градуса, но свежарка.

# 595
  • Пловдив
fervor ,a каква е кашлицата -отхрачваща ли е или суха още?Дано по-бързо да подейства АБ и да се подобри детето.Нашата лекарка е казвала че до 48 часа след АБ трябва да се наблюдава подобрение .
И моя син миналата зима/пролет прави пневмонии,учестяваше дишането,лошо му беше,повръщаше му  се.
Сега този път мисля че започнахме навреме АБ,но 2 дни дишаше учестено ,едва на 3-я ден се усети действието на АБ и успокои дишането .Температура обаче имаше само един ден до 38 и спадна сама после още преди да почнем АБ.Днес бяхме на лекар-каза че се подобрява,има хрипове,но вървят към добре,сега вече да давам отхрачващи ,защото са много жилави секретите.

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 17:21 от budiko

# 596
Фер,Габи на три беше със съмнения за пневмония с мн.висока темп.АБ подейства на 3-я ден т.е.след 6-я прием,но при вас не е задължително да е това.Помня,че тогава буквално се душеше от храчки,особено след сън.Отварях прозореца,като я чуех да се буди,че въздух не можеше да си поеме.И бронхити е карала с много висока температура.Кураж  Hug

# 597
  • shumen
Фер,дано не е пневмония.Аз съм карала и както казва Уми,чак въздух не можех да си поема и с много висока Т.
Хоуп,в гърлото му погледнах,но уж не е толкова червено,а днеска цял ден е с Т.До обяд беше с баба си и му давала за Т.На обяд му дала Парацетамакс,но от него въобще не мръднала.Сега в 4 беше с 39,5 и дадох Панадол,изпоти се и пак му спадна.Сега беснее из нас.Утре сутрин сме при педи да видим какво ще каже тя.
Тете,аз в спешното не водя,защото поне при нас веднага казват,че си за болница.

# 598
При нас се оказа варицела ,много гадна тази болест .Цял ден е с температура и избиват пъпки ,не съм давала нищо да я смъквам ама преди сън сигурно ще дам .Наобяд спа ,но много бълнува което е нетипично при него .Оф само като си помисля колко още дни има докато мине и ....
Фер ,ако до третия ден от Аб не спре да вдига температура ,тр да се смени .Дано днес е по добре детенце .
Тета ,при нас трудно преглеждат в детско отделение (а сме от един гр с Фер ).
Аз съм в чуденка дали да сменям ЛЛ юни .
И вече трябва да ходя по комисии за болнични с тези чести боледувания  Whistling ooooh!

# 599
  • На брега на реката
Абеее пак е с 39  ooooh!
Gd, нас Наков ни е водил в детското на преглед. И веднъж с каката съм ходила заради ушни болки и ме бяха сринали със земята. Аз ще сменям на децата, решила съм го, говорих с нашата (моя и на мм) и решихме, че е по-добре всички да сме при една.
Утре голямата заминава на екскурзия с класа си. Ще откача от пратеснения с тия деца...

Общи условия

Активация на акаунт