Бяла козметика - лице и тяло! (#2)

• 121 432
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Лично аз, защото виждам и усещам ефект (особено за китката).  Peace
Идеята е като при витамините. Приемат се като целта е да се попълнят евентуални дупки, които няма как да знаем с точност колко и къде са. А каквото е в повече или се натрупва (мастноразтворимите витамини примерно, затова е опасно да се предозират дълго време) или отива в тоалетната.
Може и да не се пие добавка колаген, ако се приема достатъчно с диетата... Кожа, костен бульон, хрущялчета и т.н. Но повечето хора не ядат тези неща, а собственото производство на колаген намалява. Затова и ми се иска да пробвам онзи продукт, който стимулира собствения синтез.

# 451
  • Чукарландия
Аз пия Neocell, Collagen +C Pomegranate Liquid, течен, точно защото течната форма е най-добре усвояема. По-малко усвояема е прахообразната форма, а най-малко - капсулите. Peace

И трябва да се пие без прекъсвания, както и ХК, както и Омега 3, за да има ефект. Hug

# 452
Епона, не е по темата, но би ли казала какъв проблем имаш на китката?
Това, което пиеш дали би помогнало, ако са травмирани става, връзки и нерв?

# 453
  • София
Белче, по 1 с.л ли пиеш от този колаген?

Точно това е смисъла на пиенето на каквито и да е добавки, който Епонка е обяснила. Там където има нужда се запълват недостици. Разбира се, кожата е едно от тези нуждаещи се местенца  Heart Eyes Но кога ще стигне до нея, зависи от другите липси в организма и от тези, които са с приоритет.

Чела съм за още един начин за прием на колаген - чрез добавяне на истински животински желатин в храната, като по-евтин еквивалент. Но пак си иска постоянство, като вяско нещо.
До колко се усвоява и къде ще "помага" вече зависи от конкретните нужди на организма.

# 454
  • Чукарландия
Белче, по 1 с.л ли пиеш от този колаген?

Да, по 1 с.л. на гладно, половин час след приема на ХК.

Рибния колаген е един от най-добрите. Сега си поръчах Jarrow Formulas, Collagen Optimizer, Sweet Citrus Flavor, след като приключа с Неосел-ския.  Peace

# 455
Епона, не е по темата, но би ли казала какъв проблем имаш на китката?
Това, което пиеш дали би помогнало, ако са травмирани става, връзки и нерв?
Скрит текст:
Счупих много тежко китката миналата година. Една голяма фрактура и множество малки с размествания, травма на меките тъкани и нерва. За нерва дори миналия месец трябваше втора операция. Въобще приказка...
Освен колагена, пия и хиалуронова киселина, едни хомеопатични, вит. Б12, омега 3,6,7,9, други масла, правя маски със зелена глина и етерични масла, уз, ток. Много неща комбинирам. И всичко това има доста голям ефект.
Щом има някаква травма, при всички полижения няма да навреди.

# 456
Цитат
Рибния колаген е един от най-добрите.

А как ги пиете тези продукти от риба? Аз каквото и да взема от риба и не мога да го пия - така ми смърди на риба, вкуса ми се променя направо... Опитвам и на гладно и по време на хранене и все е така... Силно, гадно и неприятно... Има ли продукти, при които не се усеща рибата? И на децата не смея да купувам такива... ooooh!

# 457
  • Чукарландия
Цитат
Рибния колаген е един от най-добрите.

А как ги пиете тези продукти от риба? Аз каквото и да взема от риба и не мога да го пия - така ми смърди на риба, вкуса ми се променя направо... Опитвам и на гладно и по време на хранене и все е така... Силно, гадно и неприятно... Има ли продукти, при които не се усеща рибата? И на децата не смея да купувам такива... ooooh!

Този колаген, който чакам да получа е рибен, с цитрусов вкус, не зная дали се усеща "рибата" в него. Като го пробвам - ще пиша, но тепърва имам още да допивам от течния на Неосел и отзивите ми няма да са скоро. Peace

# 458
Сега се разчетох по-подробно за колагена и усвояването му.

- течният хидролизиран е най-добрият
- този от риба е най-добър за тип 1
- този от пиле е най-добър за тип 2
- действа на принципа на хранителната добавка, да популва липси, ако не се поемат достатъчно от диетата

- колагенът не може да се свързва и произвежда без силикон, витамин С и вода
- хранителните добавки и продукти, съдържащи силикон имат различна усвояемост (около 60% за MMST и бира, около 40% за OSA и зелен фасул, 17% за ChOSA, 4% за банани.

И според това се отказах от онази добавка Biosil. По-добре да пия бира и да ям фасул...  hahaha

# 459
Епона, благодаря  Peace Лошо звучи, пожелавам ти да се възстанови напълно.
Скрит текст:
Съжалявам, не е по темата, травма на връзки и нерв как се вижда? На рентген не, с ултразвук също мисля. Или се предполага по оплакванията?

# 460
Момичета,на каква възраст мислите е подходящо да се започне с прием на Витамини и колаген?
И свинският колаген добър ли е,защото съм чувала,че кремовете,обогатени с него били хубави?

# 461
Епона, благодаря  Peace Лошо звучи, пожелавам ти да се възстанови напълно.
Скрит текст:
Съжалявам, не е по темата, травма на връзки и нерв как се вижда? На рентген не, с ултразвук също мисля. Или се предполага по оплакванията?

На ядрено магнитен резонанс се виждат връзките ( мъжа ми има операция на коляното)

# 462
Мариголд, благодаря! А за нервите се прави електромиография.

Хубабуба, след 25 годишна възраст, тялото започва да произвежда все по-малко колаген. Прочети темата назад - рибният е най-хубав, после телешкият и пилешкият и накрая свинският. За усвояване и производство на колагена са необходими силикон, вит. С и вода, затова е важно и те да присъстват в диетата. Кремовете с колаген не могат да увеличат нивото на колаген в кожата, защото молекулите са прекалено големи, евентуално само повърхностната хидратация.

# 463
  • Бургас/Пз
А вие с Колагена колко допълнително витамин С приемате??

И понеже малко изместихме темата много искам да похваля ето този флуид, който в аптеката се опитаха да ме убедят , че е серум, но за мен не е Simple Smile Много е лек и дава супер хидратация, много подходящ за основа под фдт и не омазнява изобщо. http://remedium.bg/face-hydration/laroche-posay-hydraphase-inten … on-skin-50ml.html Дадоха ми два тестера, които бяха в тубички, досега не бях виждала такива, та успях повече дни да го пробвам и в различни комбинации с ББ, СС и ФДТ

# 464
Колагена на Допелхерц е в комбинация с вит. С

Общи условия

Активация на акаунт