Отговори
# 630
Благодаря за отговорите момичета! aira 27 към кого в Пълмед си се насочила?

# 631
Благодаря за отговорите момичета! aira 27 към кого в Пълмед си се насочила?
Д-р Патишанов завеждащ или д-р Радински. И двамата са много добри. При когото и от двамата да съм, мисля, че съм в сигурни ръце

# 632
Благодаря за отговора.
Ами и моят е твърд и имам силни контракции. Сигурно под над 100 на ден, поне тия, които усещам са най-малко 50-тина.

Аз когато пия 3х1 диаспорал и доста ми омеква корема. Пробвах да го намаля последната седмица и веднага се втвърди. Контракции не усещам, просто цял ден е много твърд и стегнат. На ФМ ми казаха, че това може да доведе до скъсяване на шииката.

# 633
Africancho, Alie, аз нямам разстройство, но пак си имам контракции и то в 32гс се увеличиха. Имам и задух.

# 634
  • Варна
  Ох момичета аз с моят запек направо ви завиждам на разтройството!  Rolling Eyes
 Днес бях на ЖК и нашето момиче  е 2370 гр. От дясно все ме ръчка и се показва една остра бабунка,оказа се петичка  Heart Eyes Имало фини и нежни кости нашето гардже Blush
 Терминът ми е за 09.07 на мен ми се иска секциото ми да е 07.07 ,защото тогава тъкмо малката ще има и имен ден(както сме наумили да я кръстим на баща ми). Лекарката предният път каза,че няма проблем,но днес започна да ме навива за 01.07 . Не знам какво да правя. След две седмици трябва да кажа датата.
 Иначе днес много си поговорихме с акушерката. Искат ми само 2 нощници,чехли и гащи за родилки. За бебето само комплект за изписване. Даде ми мострички Гермастан да започна да си мажа зърната и трябва да си купя вече крем. Мисля Лансинох да взема.
 Другата седмица ще си взема и болничния. Ще ми пуснат кръв и урина и за домашно ми дадоха едно стерилно тампонче за проба от дупето,което трябва да занеса  Close .
 Днес си купих едната нощница за 12 лв ,голяма хубост е   Joy  Ще ми се втората да е по-симпатична ,ама гледам в нета има хубави по 50,60 лв ,но някак си не ми се рискува. Не знам дали ще ми стане ,а пък не знам и дали изобщо си струва. Все се мисля за елегантна ,но ми стана нощница XL размер  ooooh!  
 Момичета вие какви гащи ще си взимате за след раждането и най-вече тези,които ще са секцио?
 Гледам има такива за еднократна и многократна употреба

Също така какви трябва да са превръзките? Тези които си ползвам нормално при цикъл,или специални?

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 18:51 от Pipppa

# 635
Pippa тези въпроси и мен живо ме вълнуват, чакам и аз с нетърпение отговорите.

# 636
  • София - Варна
Леле Pippa, много голямо бебе!
Аз си носех гащите от бременността след секциото. Просто бяха по-широчки и дълбоки.
Така или иначе първите 2 дни се ходи без гащи с болнични лигнини, които са... странни. Предполагам, че в много болници практиката е такава.  #Crazy. Чувала съм го и от други жени, раждали в различни болници.
Аз май сложих гащи на първия ден извън реанимация вечерта чак, или на дугата сутрин,тоест на 3-тия ден. Нощем се спи върху някакви найлони, леглата по стаите са със специална текстура, и да нацапаш няма проблем, много по-удобно е без гащи, поне за мен беше много по-удобно.
След това си слагах превръвзки за родилки, които са просто по-големи, като нощни превръзки с много капки. Купувах си някакви най-обикновени, немиризливи, но бях доволна, не ми причиняваха каквито и да било алергични реакции или дискомфорт. Нямаха марка, не ги помня какви са.
Обаче в самата болница мъжът ми ми беше донесъл обикновени превръвзки и нямах проблем, слагах си тях. То зависи и колко кървиш.
Някои жени не кървят много, могат да минат и с обикновени превкръзки мисля. Аз кървях 55 дни след секциото, като някои дни по много, и пак в някои дни минавах и с обикновени превръзки.
А гащите трябва да са максимално свободни. Имам някакъв спомен, че дори си бях срязала с ножица няколко чифта отстрани, за да не ми дразнят на корема и на разреза, защото кожата там ми беше чувствителна.
Тези гащи, които си постнала, на мен лично не биха ми били удобни, съдейки по опита си от първото секцио. Тоя ластик сигурно би ме дразнил, макар гащите да са широки, но всеки е различен.

07.07 ми се струва рисковано близко до термин, може да тръгне раждане и преди това.
Моят термин е на 14.07 и и пак би ме било страх да си планирам секцио за 07.07, а тази дата и на мен ми се нрави. Аз се моля да изкарам до 20-ти юни, пък после какво стане.

Smile_86 и моите контракции станаха много болезнени. Самите стягания не ме притесняват, но менструалната болка към тях... Все пак по-добре от чревните спазми и диарията. Ако до седмица ми минат, значи е било от Диаспорала. Днес пак ме свива, още не съм ходила, но вчера пих Смекта...

# 637
Да, както писа Африканчо след секцио и аз ходих без гащи, един ден се намъкнах в едни и доктора ми се кара даже  Crazy Превръзки и аз ползвах нощни, помня че си носех и подложки за леглото - тези с найлон и мекички да не им цапам, също и лигнин, но не ми даваха да ползвам този който нося, а ми даваха стерилен /което ми беше странно, щото си го купувах от аптека все пак/
За раждане в Пловдив засега мисля Втора градска, докторката която ме следи изражда там и ми знае проблемите и затова, иначе много се колебах, майка ми още настоява за Селена, защото наистина всички специалисти са там също и този, при който раждах първия път и бях доволна.
Пипа - наистина е рисковано 2 дена преди термин, аз знам 10-тина дни

# 638
И аз имам две познати, които бяха планирали секцио 1 седмица преди термин и родиха малко по-рано от датата им. Пожелавам на всички и на себе си да си дочакаме термина или поне възможно най-близко до него.
Африканчо, пробвала ли си за разстройството по банални неща, като оризова вода, размито нишесте, чай от драка и най-важното на мен при стомашно неразположение ми помага за спазмите чай от джоджан.
И аз се моля поне до 20 юни да издържа, че с тези контракции вече не знам.

# 639
  • морето и сините вълни :)
Гащи си купих ония ден.Под гащи казвам бикини по дълбочки да са ми над операцията.
Еднократни не съм ползвала.Стягащо бельо чак след 3 седмици след операцията дами.

# 640
  • Варна
  Ами момичета на мен по принцип наистина ми се иска по-близо до термин да е секциото. Акушерката днес ми каза,че от другата седмица след като изляза в майчински ще се виждаме по-честичко .Та се чудя сега на колко честичко ще се виждаме? Те нали ще ми следят матка,води,тонове на бебето и ако има нещо ще ми кажат да е по-рано секциото? Нали за това е честото следене? Май ще им кажа за 07.07 пък каквото сабя покаже . Пък имам и две седмици да мисля кой знае колко пъти ще си променя решението? И какъв всъщност е риска освен да тръгна да раждам по-рано? Не ми дойде на ума да попитам. Има ли опасност някаква за бебето? Усложнения някакви? Дори и на 01.07 да се запиша ,няма гаранция че няма да тръгна да раждам по-рано ,нали? Голяма дилема ми е! Няма да мога да спя да го мисля сега!  Thinking
 А за гащите изрично ме предупреди,че трябва да имам и трябва да са дълбоки,свободни и памучни. Ще си взема един пакет за еднократна употреба и едни обикновени памучни и ще преценя.
  Африканчо наистина е голямо бебето и лекарката много й се радва на коремчето всеки път. Аз съм се родила 3950 ,доста големичка  Grinning Мъжът ми и той 3700 .
Африканчо и smile_86   вашите контракции какви са? Болезнени,като менструални болки ли? Аз имам често втвърдяване на корема и особено когато вървя по-дълго. Започва и да ми опъва и боли,а нали опасните контракции са като менструални болки?Моите болки не са тракива.
  За стягащото бельо и на мен ми обясниха,че чак след 3,4 седмици,защото матката трябвало да слезе на определено ниво ,иначе можело да има проблеми.

# 641
  • София - Варна
Smile_86, ям затягащи храни, но засега без особен ефект.
Днес на 3 пъти ме свива коремът, като сега последния път беше най-силно. Още не съм ходила до тоалетна. Ако не ми мине, значи не е от Диаспорала, ами сиугрно от срастванията, които имам. Това е по-лошият вариант. Сега последния път като ме сви, пак беше комбинирано с контракция. Гадна работа!

Пипа, моите контракции са от двата типа: само стягания по много и стягания с менструална болка. Вторият тип контракции зачести напоследък, и то много. И като пиех Диаспорал, пак си бяха със същата честота и менструална болка, изобщо не ми действа тоя прах. И с миналата бременност не ми действаше, но тогава нямах толкова менструална болка, но пък имах стягания през 10 минути средно. За какво го пия, да ме пита човек!
Опасни, не опасни, не мога да спра болката, дори като пиех по 3 Диаспорала на ден, пак нямаше ефект.
Пипа, не можеш ли да се уговориш с лекарите да ти направят секцио, когато тръгне естественото раждане? Голяма глупост казах. Joy Това едва ли се практикува някъде, или става с големи уговорки. Чувала съм го само от една жена досега. Продължавам да твърдя, че 07.07 е много късна дата. Да, никой не ти дава гаранция, че и до 1.07 ще изкараш, но все пак шансовете да родиш са по-малки за 01.07 отколкото за 07.07.

Не мога да стигна до запис на тонове от тия диарии и болки сега. Дано да няма проблеми. Със сина си правех запис още от 30-та седмица, всяка седмица/10 дни, ама това беше по препоръка на една лекарка, защото бебето вървеше малко. Нямаше проблем в крайна сметка. Сега все си мисля, че много закъснях с тия тонове, но като гледам повечето не сте ходили на тонове още.
Започнах да се замислям и за вземането на секрет. Няколко момичета тука от темата прокървиха, други съм чувала, че някои жени получават контракции от вземането на секрет. Ако си имам инфекция, ще се моля да не стига до шийката, и това е.
Пак се запритесних. Mr. Green

# 642
  • Варна
   Аз вече имам 3 пъти правена микробиология,като последната е от преди 3 седмици. Всеки път имам бактерии ентерококи,стрептококи. Последната МБ беше,защото имах сърбеж и парцаливо течение-тоест гъби,а то пак излезе бактерии. Писна ми! И препаратите на които не са резистентни не стават за бременни. Лекарката каза,че няма да предприемаме нищо и че няма да ги лекуваме. Остават така нещата и нищо не ми спомена за някаква опасност. Последният път когато взима материала за МБ, го направи с най-малкият спекулум ,като го използва много внимателно и нямах никакви проблеми. Защо не предупредиш да са по-щадящи,Африканчо?
 Да и аз знам,че е късна датата,но какъв е риска,ако тръгне естествено раждане? Освен че ще ме боли и че може и да родя естесвено  Laughing ,има ли друг риск,ако по принцип няма показания за секцио,защото аз за момента нямам. По желание е секциото. Ако естествено бебето не заеме правилна позиция или пък ,ако има друг проблем,естествено когато кажат! Просто си разсъждавам ,върху темата  Laughing  вълнува ме!

# 643
  • София - Варна
Ами щом нямаш показания за секцио, може да изчакаш 07.07 и да родиш естествено.
Ти ме успокои много като каза, че ще те оставят с тия бактерии.
Със сина си имах ентерококи, открити в 27-ма седмица. Тогава от МД ме бяха наплашили, че това е много опасно, можело да ми стигнат до мехура и да го спукат. Една акушерка ми го беше казала.
При миналата ми бременност имаше една лекарка, която изобщо не взимаше микробиология със спекулум. Дори ми каза, че в Канада жените имали опция да си вземат микробиология сами и да си занесат секрета. Може пак при нея да ида, ако стигна. То и моят от ЖК не взима със спекулум, ама отива много навътре към шийката.

# 644
Аз съм в болница заради контракциите и ниския хемоглобин 90. И при постъпването искаш или не ти вземат МБ и проверка за разкритие. Хем казах, че не искам и че мн. боли и т.н ама АГ ме увери, че мн. внимателно ще вземе.Та взеха ми. Уж, засега нямам оплаквания ама знае ли човек.
И запис на тоновете и отчиташе слаби контракции.Поне засега са без болка.

Общи условия

Активация на акаунт