Този НОЕМВРИ ще бъде специален, подарък ще получим уникален Тема 4

• 37 673
  • 703
  •   1
Отговори
# 90
Ахахаха, момичета, гледам 22 непрочетени в темата, а вие на подбив сте ме взели Joy Ох, много се смях, но отказвам да поема цялата вина Naughty И по този повод давам и аз своя принос за заглавие  с малко клозетна лирика- Пръцка ноемврийска мама, ама к'во да правиш- лакомията е голяма! или Боб си хапвам и си пея, пръцкам си и дебелея!  rotfImbo

# 91
 smile3532 Това за лакомията си е точно на място

# 92
Добре, че хапнах преди да ви изчета.  Joy Много весели заглавия сте предложили.  Joy

За храната -  и аз хапвам много сирене. Тук понеже нямаме голям избор, купувам от едно марка "Елена", което уж не е толкова зле като съдържание. Домати и сирене мога да ям всеки ден, понякога с нищо друго освен с хляб. А месото, нещо и на мен не ми се яде последно време, но гледам веднъж или два пъти седмично да хапвам. Краставици, все още не купувам, че нещо са гадни. Ще им чакам сезона. Нямам търпение да дойде сезона на
Скрит текст:
черешите, прасковите и дините   Laughing

# 93
Боже удари ме в десетката.От кога ги чакам тези череши,праскови и дини. Party

# 94
ако резултата от токсоплазмозата е положителен е по-добрия или по-лошия вариант при положение, че имам куче и котка? Бях чувала, че ако е положителен има антитела и няма опасност от повторно заразяване ?!  newsm78 Някой запознат?

Има две лабораторни изследвания за токсоплазмоза - за активна, настояща инфекция и за минала инфекция, тоест изградени вече антитела към заразата.

Положителен резултат при първото изследване Ig M e особено тревожен, с риск за плода, ако няма вече изградени антитела. Тоест, в такъв случай е препоръчително да се пусне и второто, за антителата, Ig G.

Има голямо значение кога е настъпила заразата с токсоплазмозата - преди или по време на бременността.
По принцип, много внимавайте с изпражненията на домашните си любимци. Не ги чистете вие, пазете се.   Hug

# 95
Хохо, Лара и аз нямам търпение да дойде тоя сезон, не за друго, ами за да мога да ходя с рокли.
Да кажа сбогом на всички панталони, клинове, дънки и всичко де що има ластик или копче Simple Smile

Ох дойде ми идея за още едно заглавие в тоя дух:
Копчета се късат и хвърчат, мамите не спират да ядат Simple Smile

# 96
Хохо, Лара и аз нямам търпение да дойде тоя сезон, не за друго, ами за да мога да ходя с рокли.
Да кажа сбогом на всички панталони, клинове, дънки и всичко де що има ластик или копче Simple Smile

Ох дойде ми идея за още едно заглавие в тоя дух:
Копчета се късат и хвърчат, мамите не спират да ядат Simple Smile

хахаха много ме кефи заглавието ти Wink
И аз нямам търпение да си нося рокличките и да не ми стягат разни панталони и копчета Simple Smile

# 97
ако резултата от токсоплазмозата е положителен е по-добрия или по-лошия вариант при положение, че имам куче и котка? Бях чувала, че ако е положителен има антитела и няма опасност от повторно заразяване ?!  newsm78 Някой запознат?

Има две лабораторни изследвания за токсоплазмоза - за активна, настояща инфекция и за минала инфекция, тоест изградени вече антитела към заразата.

Положителен резултат при първото изследване Ig M e особено тревожен, с риск за плода, ако няма вече изградени антитела. Тоест, в такъв случай е препоръчително да се пусне и второто, за антителата, Ig G.

Има голямо значение кога е настъпила заразата с токсоплазмозата - преди или по време на бременността.
По принцип, много внимавайте с изпражненията на домашните си любимци. Не ги чистете вие, пазете се.   Hug

Благодаря ти, много за бързия отговор. Утре ще я пусна и се надявам да няма повод за притеснение. bouquet

Относно храната, явно на Ноемврийските бебета масово не им се яде месо и могат да живеят на таратор, домати и краставици. Аз си хапвам и много маслини и лютеница, чакам с нетърпение дините и пъпешите, всъщност диня вече консумирах, но беше отвратитела-израелска. Много ми се дояжда синьо сирене, но още успявам да се въздържа, чувала съм, че никак не е полезно  Thinking

# 98
Само на зеленчуци и плодове, ембриончето няма да расте достатъчно.
Приемайте и белтъчна храна - крехко месо, риба, яйца, млечни продукти.
 baby_neutral

# 99
Относно рибата исках да ви попитам, кой вид е най-подходящ за консумация от нас?

# 100
Това намерих от първия линк, който ми излезе в Google, не твърдя, че е достоверен но горе-долу се придобива представа

Видове риба с най-високо съдържание на живак
Марлин (вид голяма хищна соленоводна риба)
Атлантически големоглав
 Акула
 Риба меч
 Морската риба Tilefish, позната и под научното име Malacanthidae
Риба тон (Ahi)

Видове риба с високо съдържание на живак

Лефер
 Гигантски групер
 Лаврак
 Риба тон (Консервирана жълтолюспеста)

Видове риба с умерено съдържание на живак
Бас
 Шаран
 Треска
 Камбала
 Омар
Mahi Mahi
Въдичар
 Костур
 Риба тон (консервиран, раздробен ивичест тунец)

Видове риба с ниско съдържание на живак
Аншоа
 Сом
 Миди
 Краб
 Вид малък рак, подобен на омар (crawfish)
Писия
 Вид треска (Haddock)
Херинга
 Скумрия
 Колеранг
 Стрида
 Костур
 Морска треска
 Сьомга
 Сардина
 Раковина
 Скарида
 Калкан
 Калмар
 Тилапия
 Пъстърва
 Бяла риба

# 101
Относно рибата исках да ви попитам, кой вид е най-подходящ за консумация от нас?

Риби, които не са едри хищници - заради живака, който трупат.

Препоръчвам родната пъстърва, примерно.Simple Smile

# 102
  • София
Много полезно инфо, АгентК, благодарско!  bouquet Момичета, с глас се смях на новите заглавия, ще ги чакам с нетърпение да влязат в класацията  Mr. Green

# 103
Мерси много,момичета Simple Smile страхотни сте!

# 104
От списъка с ниско съдържание на живак половината не се препоръчват за бременни изобщо. Не само отлагането на живак е проблем при рибите за бременните, та по-добре да не е единствения критерий при избор на риба.
От наскоро родили приятелки знам, че са им забранявали изрично морски дарове, миди, стриди и др.

Общи условия

Активация на акаунт