В момента чета...46

• 83 450
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • Дъблин
Снощи до 2ч. четох "Жените, които го познаваха" и докато не я прочетох, не можах да си легна. Стори ми се доста по-добра от първата на тандема Юрт&Русенфелт, много по-динамична, увлекателна, задълбочена. Добре, че ви послушах да ги чета в правилния ред, имало е защо  Wink
Сега сменям рязко жанра и се понасям в "Тангото на старата гвардия" на Артуро-Перес Реверте. От него съм чела само "Фламандският майстор" преди повече от 10 г., но помня, че ми беше харесала.

# 151
  • Belgium
Вчера, от промоцията на Еднорог, си купих Пътят към Литъл Дриблинг на Бил Брайсън. Вечерта отворих да попрочета началото, да видя като как е и ...откарах до 1.30 Laughing. Днес гледам като електроженист, но пак ще чета. Simple Smile

Еви, много се радвам, че се хилиш с Бил Брайсън, той е такова мило и забавлително старче  Heart Eyes
Аз приключих "Пътят към Литъл Дриблинг" преди известно време, но чак сега му драснах няколко думи в GoodReads: https://www.goodreads.com/review/show/1533257477?book_show_action=false

Междувременно изчетох един скучноват чиклит "40 е новото 20", защото много ми допадна сериалът, направен по него. Но в случая необичайното е, че книгата е доста по-слаба от екранизацията. Хич не препоръчвам.

В момента рязко смених жанра с малко нон фикшън: "Как се раждат добрите идеи" - вътре има интересни теории и факти, но стилът е убийствено скучен  Tired Ще я завърша на инат.

Разнообразявам я с една рок биография (аз съм маниак на тая тема), която не е издадена в БГ - Living Like A Runaway на Лита Форд. Доста слабичко пише тази жена и редакторът не е могъл да спаси "стила ѝ", но са ми интересни самите събития в книгата, та ми върви много бързо.

System Error
, после кажи финалната си присъда за "Тайната история", любоптино ми е как ще я усетиш  Wink

# 152
  • В един копнеж!
По препоръчително настояване на половинката, започнах от вчера "Хиперион" на Дан Симънс. Върви на четене, но е толкова трудна за разбиране. Сигурна съм, че накрая нищо няма да съм разбрала. Жанр-фантастика. Май първата ми такава книга.  ooooh!

# 153
System Error, после кажи финалната си присъда за "Тайната история", любоптино ми е как ще я усетиш  Wink
Лу, хейтърът в мен много иска да намери нещо, за което да се хване, но поне засега единствено обемът ми идва в повече. Simple Smile Ще пиша, като я прочета. Не знам защо, но в началото малко ми напомняше на "Стоунър". А реално нямат нищо общо.

# 154
  • София
........ Не знам защо, но в началото малко ми напомняше на "Стоунър". А реално нямат нищо общо.
Аз правех същата аналогия, System. А защо да нямат общо? Според мен има някои допирни точки, може би защото описват университет, преподаватели, студенти и т.н. най-общо казано.

Аз тези дни завърших два трилъра: "Една съвсем различна история" на Хокан Несер (4*/5*) и "Куршум за двама" - Матю Арлидж (3,5*/5*). От оценките е видно, че съм доволна.

# 155
Аз правех същата аналогия, System. А защо да нямат общо? Според мен има някои допирни точки, може би защото описват университет, преподаватели, студенти и т.н. най-общо казано.
Имах предвид, че са много различни като сюжет, но нещо в атмосферата на "Тайната история" ми напомни на "Стоунър". Иначе да - все за колеж, студенти, преподаватели става дума и в двете книги.

# 156
  • София
О, да, сюжетът е различен, но много точно казваш атмосферата - това е и според мен  Peace.

# 157
Прочетох "Чистка" на Софи Оксанен. Книгата е брутална,но стила на писане ми допадна и определено ще прочета още нещо от авторката.  Peace

# 158
Дийн Кунц – "Невинност". Интересна ми е.

# 159
Авлига, Нина, определено Ан Тайлър не е за мен. Grinning  Искам да има действие в една история, развитие. А тук имаше една мътна вода, която и до края си остана мътна, без надежда за избистряне. Grinning Да, описва, може би, един нормален живот, нормални хорица, но достатъчно ги виждам всеки ден и какво (не)правят, че и да ги чета за "забавление". Simple Smile

# 160
През почивните дни започнах и прочетох "Онова лято" Лорън Уилиг. Много ми хареса книгата, отдавна не бях чела книга с две паралелни действия през различни години, но определено обичам такива книги. За мен книгата се доближава до стила на Кейт Мортън  Heart Eyes

Сега започвам това:

# 161
  • Plovdiv
Христос Воскресе!!

Момичета, търся една книга дали я има на български: Up in the old hotel на Joseph Mitchel дали сте я виждали случайно някъде?

# 162
Снежния човек - Ю Несбьо. Най-после и аз да я започна.

# 163
Тамън започвам Склупторката на Минет Уолтърс. Много и харесвам книгите , чела съм няколко и всички са ми харесвали много.

# 164
  • София
През почивните дни прочетох няколко книги.  Wink

"сърцето ти нося (в сърцето си го нося)" на Е.Е.Къмингс - стиховете ми харесаха. Много интересен превод, истинско предизвикателство е било предполагам. Хубав резултат се е получил. 3/5 в ГР.

"Мрак" на Джилиън Флин - първа среща с авторката, стилът й ми хареса, интересна ми беше историята от първата до последната дума - 4/5 в ГР.

"Лятно утро, лятна нощ" на Рей Бредбъри - къси разкази. Книгата ме впечатли много силно. Очаквах да е нещо в духа на "Вино от глухарчета" и "Сбогом, лято", но за мен тя дори надхвърли тяхната красота. Страхотна! - 5/5 в ГР.

Сега съм в малка книжна почивка, докато обмислям какво да прочета през следващите почивни дни.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт