В момента чета...46

• 83 507
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Започвам "Възкресителят" на Глен Купър.

# 211
Прочетох "Тринайсетата приказка" на Даян Сетърфийлд, оставям ѝ 3* в ГР. Не беше лоша, имаше много интересни моменти, които ми хващаха вниманието, четеше се леко, но някак си останах с чувството, че историята е плоско поднесена, нямаше уау ефект. Приятна книга, без претенции, според мен. Но благодарение на тази книга направих връзката с две други, които не съм чела и смятам да го поправя - "Джейн Еър" на Ш. Бронте и "Историкът" на Елизабет Костова.

Сега съм на "Вечерята" на Херман Кох. Първа среща ми е с него и не знам какво да очаквам, то и в това си има чар  Wink.

# 212
  • Пловдив
Мър Мяу, ще очаквам с нетърпение отзиви за Вечерята  Simple Smile
аз с напредването на Тайната история започнах да променям доста мнението си за книгата, но този път няма да избързвам с категорични оценки Rolling Eyes

# 213
  • Mostly in my mind
 Gugito, в какъв смисъл да си променяш мнението?

# 214
  • Пловдив
Gugito, в какъв смисъл да си променяш мнението?

ами, започна да ми харесва много повече отколкото в началото, бях споделила, че спрямо Щиглецът ме разочарова леко, е, може би не ми харесва колкото нея, но ме завладя също, за жалост нямам особено време да и се насладя, та чета с накъсване и по малко, каквото такова Simple Smile Wink

# 215
  • Mostly in my mind
Помислих,  че имаш предвид, че си се разочаровала. Ето значи още една причина да започне човек първо с нея и после с ''Щиглецът''

# 216
  • Пловдив
и аз мисля, че е по-добре в посочената от теб последователност да се четат, любопитно ми е да стигна и до третата книга на авторката, предполагам и тя ще ми хареса много, те първите две са си много стойностни за мен, само дето Щиглецът повече ме завладя, дори до толкова, че в първия момент ми беше трудно да приема Тайната история подобаващо Rolling Eyes

# 217
  • Бургас
В момента чета Тефтерчето на Васил Левски  Peace

# 218
Вчера приключих "Полиция" на Ю Несбьо - последната книга от поредицата с инспектор Хари Хуле. Мноооого съм доволна! Един истински достоен финал! Макар и още по средата на книгата да се досетих кой е убиеца, това не ми развали удоволствието. Още повече, че Несбьо не веднъж се опитваше да ме "подхлъзне" в друга посока. Всъщност разгадаването дойде не от нещо конкретно в тази книга, а по-скоро от познаването и на предходните случаи на Хари и търсене от моя страна на сходни нещица. Какви точно - няма да ви кажа  Wink
Има си всичко в "Полиция" - напрежение, задъхано действие, обрати, моменти, в които настръхваш (още първата вечер, след като започнах книгата сънувах кошмари  Mr. Green ), психология, интересни персонажи, начело с главния герой, който и тук води непрекъсната вътрешна борба ... С две думи, много ми хареса  Heart Eyes

Не обичам да чета последователно два трилъра, а и като цяло две книги на сходна тематика. Затова реших да се отправя към средновековна Англия и по-точно към Кингсбридж. Както някои от вас се досещат става въпрос за "Свят без край" на Кен Фолет. Миналата година прочетох "Устоите на Земята" и много ми харесаха. Съответно имам големи очаквания и към продължението й. Единствено обема леко ме притеснява, но няма за кога да я отлагам вече. Искам и да похваля издателството на книгата - Студио Арт Лайн. Изпитвам нескрито удоволствие, държейки такова книжно бижу в ръцете си. Много са се постарали. Сега остава и съдържанието да ме удовлетвори  Grinning

# 219
  • София
Дочетох Жените, които го познаваха и ми хареса. Много по-увлекателна от първата книга от поредицата, динамична, вълнуваща - абе, грабна ме. Има известни слабости
Скрит текст:
странната нова връзка на Себастиан, вторият съучастник - много малко за личността му и нищо за мотивите му
но като цяло е силна. 4/5

Започнах Quiet Power: The Secret Strengths of Introverts  на Сюзан Кейн.
Скрит текст:
След нея вероятно пак ще се върна на поредицата на Юрт и Русенфелт  Grinning

# 220
  • Дъблин
Magrat*, по темата за "Жените, които го познаваха":
Скрит текст:
предполагам, че новата връзка са я вкарали, за да има финалът препратка към следващата книга, възможно е в нея около това да се върти интригата - миналото на Валдемар и какво ще направи Елинор, за да изкара на бял свят резултатите от проучването на Троле.
На мен пък Троле ми стоеше странно в цялата история, почти нищо не се разбра за него. Все пак и аз оцених по-високо втората книга от поредицата.
А кога се очаква следваща книга, май засега са само две?

Аз продължавам с "Тангото на старата гвардия". След динамиката на Ю&Р, малко ми е мудна, вече 200 стр. и не се е случило кой знае какво, но няма да я оставям засега.

# 221
  • Sofia
В момента чета Тефтерчето на Васил Левски  Peace

Какъв е достъпът до него  newsm78

# 222
Приключих с "Майсторът на ковчези". Имаше добри разкази, имаше и леки и забавни. Един от разказите, който ми хареса най-много е "Къщата на съдията" на Брам Стокър. Класическо произведение на ужаса.

Ще започна "Дума Ки" на Стивън Кинг. От доста време я отлагам и най-сетне дойде и нейният ред. Доста е обемна, но се надявам да си заслужава.

# 223
Четвъртата книга от Милениум е качена в датата.

# 224
"Мистериозо" – Арне Дал. Зарязах я към стотната страница.
Нещо не ме грабна тази книга, противно на очакванията ми. Нещо не ѝ е наред. На моменти сюжетната линия върви нормално, увлича, на моменти е толкова накъсана, груба и схематична, че ме хвърля в недоумение. Може по-нататък пак да ѝ дам шанс, но май няма да е скоро.
Сериала съм го гледала преди доста време, хареса ми уж...
Чудя се с какво да продължа. Дали да не почна "Един по един" на Крис Картър? Поне да проверя дали пише все така брутално.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт