В момента чета...46

• 83 440
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
 bouquet за хубавата тема Simple Smile
Приключих с "Петте четвъртини на портокала" на Джоан Харис, мислех че няма да ми хареса, но накрая ме завладя ...
Сега прескачам на друга тематика ...малко духовно осъвършенстване
Лоран Гунел - "Бог винаги пътува инкогнито"

Някой чел ли е нещо не Гунел?

Скрит текст:
Опитах да сложа корицата ама не ми се получи  newsm78

# 16
В момента чета

Започнала съм и "Невидимият Мост", но нещо я оставих за по подходящо време  Rolling Eyes

# 17
  • София
Започвам "Лолита" на Набоков. Mr. Green Еротиката ме зове.

Напредвам и с "Души в окови" на Моъм. Харесва ми много, от книгите, които не се четат на един дъх, а бавно и напоително.  Heart Eyes

# 18
Здравейте, момичета и момчета (ако има)... дано приемате нови хора  Hug

Снощи приключих "Японският любовник" - хареса ми, не колкото други неща на любимката ми Исабел Алиенде, но достатъчно.

Започвам "История за любов и мрак" на Амос Оз, имам я от много години, все не ѝ идваше реда, надявам се да ми хареса.

# 19
Деси, благодаря за новата тема!  Hug
Можеш ли да махнеш от първия пост на темата линка към блога, в който пишех - отдавна не е активен, да не стои в темата неактуална информация? Simple Smile  Peace

Аз снощи приключих с "Вечерята" на Херман Кох. За първи път го чета, очаквах нещо по-различно може би. Искаше ми се да има по-задълбочени разсъждения, а всъщност книгата се чете уникално леко и неусетно те въвежда в историята, която има повече пластове, отколкото личи на пръв поглед. Липсваше ми дълбочина, обосновка и накрая всичко ми стоеше недовършено. Дадох й 3 звезди в ГР, но нямам какво толкова повече да кажа за нея. Беше приятна, но не разбрах защо толкова хвалят Кох, че и чак филм да има по книгата  newsm78 ooooh!
А като се има предвид, че авторът на живо прави впечатление на много ерудиран човек, чак ме изненада плоскостта на тази история  Rolling Eyes

Започнах "Гръцко кафе" на Катерина Хапсали. Най-накрая стигнах до тази книга, която имам още от излизането й. Съвсем в началото съм, вдъхнових се да я чета сега тематично, заради наградата "Цветето на Хеликон", която тя ще вземе днес, за най-продавана българска книга от избраните номинирани.  Flutter
Когато излезе, един откъс от нея ме заплени, магията още е там, да видим дали ще се разгърне в нещо повече или пламъкът ще угасне  Party Peace

Пете, "Души в окови" ми е една от много любимите книги, с нея открих Моъм, а ценността на това произведение е непреходна!  Crazy Heart Eyes
"Лолита" е друга работа, също много добра, но повече харесвам "Вълшебникът" от Набоков. Същата идея, разгърната в много по-малко страници, написана красиво и някак очарователно, доколото темата би могла да очарова  Mr. Green  Peace

# 20
Да се запиша и аз в темата. Чета няколко книги едновременно. Grinning

Колелото на лъжите - интересно ми е как ще завърши и колко още ще увъртат за въпросния допинг. Малко ми омръзна, ама ще я дочета. Grinning

Мъча Невидим на Ралф Елисън. Нещо бавно ми върви...

Започнах Мечът на Шанара, съвсем в началото съм за сега, та нищо не мога да кажа. Мисля, че ще ми хареса. Simple Smile

# 21
  • София
Благодаря за темата, Деси!
Аз продължавам с "Една съвсем различна история" на Хокан Несер. Много малко време за четене отделям напоследък и напредвам бавно.

# 22
  • Плевен
В момента чета "После" на Розамънд Лъптън

# 23
  • Belgium
И аз благодаря за темата, Деси  bouquet

Бях позарязала четенето тия дни заради други ангажименти и сега наваксвам Simple Smile

Снощи приключих "Жестокият месец" - хареса ми задълбочаващия се психологизъм на поредицата и подробностите около случая "Арно", които се разкриха в тази книга. Рядко трета част от крими поредица е по-добра от първите две, но в случая е точно така. Дано само авторката не избие цялото селце Трите бора, в което се развива действието, до края на романите  hahaha

Венка, на теб ще ти хареса, сигурна съм  Laughing

Продължавам с английския хумор на Бил Брайсън, на моменти се хиля сама на глас, имах нужда от подобно освежаващо четиво  Grinning

Бъбълче
, и аз съм на твоето мнение за "Вечерята" на Кох. Хем има огромен потенциал този писател, хем не успява да ме грабне с творбите си. Идея нямам защо  Rolling Eyes
Ще ми е интересно какво мислиш за "Гърцко кафе", пиши непременно  Laughing

# 24
  • София
Венка, на теб ще ти хареса, сигурна съм  Laughing
Ще я чета някога, да видим кога. Но е хубаво, че я намираш за по-добра от предишните, това звучи добре!

Херман Кох и неговата "Вечеря" винаги предизвикват коментари Simple Smile. И на мен няма да ми стане любим автор, но определено беше интересно да го чета.
Скрит текст:
Имам едно повърхностно наблюдение и дано ме разберете правилно, но сякаш хората с деца на тийн възраст я приемат по-различно тази книга. Не искам да звуча като някаква кукувица, която има отговор на всички въпроси само и единствено заради наличието на потомство  Mr. Green, но наистина съм го забелязала това нещо. Не знам дали съм права  Crazy.

# 25
  • Belgium
Венка, само казваш и ти я давам "Жестокият месец" за прочит  Wink

За наблюдението ти върху "Вечерята" на Кох и аз не знам, но фактът е, че след тази книга така и не посегнах към друга негова творба, което на мен ми говори достатъчно. Мислех да дам шанс на "Уважаеми господин М.", но толкова лоши отзиви прочетох за нея (дори от заклети фенове на Кох), че се отказах.  Thinking

# 26
  • София
А, то и аз не посегнах към друга  hahaha. Бях зачела "Вила с басейн" на телефона докато висях и чаках на едно място. Може би грешката ми беше, че не я прехвърлих на четеца и така и не я довърших. Но не мога да кажа, че не ми въздейства "Вечерята" и то точно по отношение на въпросите за възпитанието, комуникацията, отношенията и т.н. с растящите ни деца.

Мерси, Лу! Може да се възползвам, а и имам да ти връщам един Реверте и едно танго  Sunglasses.

# 27
  • София
Благодаря за новата тема!

Продължавам с втората Малазанска книга.
Малко ме отегчават прекалено дългите описания на битки, но като цяло не е зле.
Бързам да я приключа и да подхвана третата, защото едно ангелче ( bouquet) подшушна, че била по-завладяваща.

# 28
На мен пък Кох ми въздейства. Дълго мислих за книгите,след прочита им.
Може причината да е тази,която Вени изтъкна,не знам.  Peace
Бъбълче,и аз ще чакам отзива ти за Гръцко кафе.
Направо съм изумена от наградите,които авторката получава.  Peace

# 29
  • Plovdiv
И аз се изненадах от наградите, които обра авторката. Книгата за мен не беше нищо кой знае какво.

Общи условия

Активация на акаунт