В момента чета...46

• 83 446
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Айвелин, сподели нещо повече за тази и другите книги на Глен Купър, които си чела Simple Smile

# 136
  • На високо
Ох, прочетох Уроци по дишане на Ан Тайлър... Даже не знам как я прочетох и защо. Може би се надявах на някакъв приказен и щастлив финал. Е, нищо не се случи. НИ-ЩО! Много скучно ми беше, тъпо. А тая книга даже има и награда Пулицър.  Shocked  Не знам какво повече да кажа. Grinning
Ох, Мери Hug, виновна съм за мъките ти, защото аз ти препоръчах Ан Тайлър Mr. Green. А аз толкова да я харесвам тази жена!
За свое оправдание ще кажа, че съм прочела всичките й преведени на български романи и всички за мен са прекрасни! Признавам все пак, че "Уроци по дишане" е по-слаб от "Турист по неволя", "Превъплъщенията на Морган" и "Вечеря в ресторант"Носталгия"". Но да, във всички тях няма забързано действие, няма екшън, няма мистерии или грандиозни събития, променящи световната история. Героите все са обикновени хора, непостигнали кой знае какво материално благополучие. Те често са чудаци, чешити, неудачници. А тя пише за тях с толкова много любов, разбиране и добронамерена ирония. Гледа на ежедневието им с други очи. Вижда необикновеното и истински ценното в тях и в уж незабележителния им живот.

Последна редакция: сб, 30 апр 2016, 01:08 от Авлига

# 137
В момента един сборник разкази на Like the flowing river ; Paulo Coelho
Имам няколко други натрупани за 4етене, но ми се искаше нещо спокойно и разнообразно.

# 138
Много ми харесаха "Кървави разкази" на Ал. Чакъров

# 139
Ох, прочетох Уроци по дишане на Ан Тайлър... Даже не знам как я прочетох и защо. Може би се надявах на някакъв приказен и щастлив финал. Е, нищо не се случи. НИ-ЩО! Много скучно ми беше, тъпо. А тая книга даже има и награда Пулицър.  Shocked  Не знам какво повече да кажа. Grinning
Ох, Мери Hug, виновна съм за мъките ти, защото аз ти препоръчах Ан Тайлър Mr. Green. А аз толкова да я харесвам тази жена!
За свое оправдание ще кажа, че съм прочела всичките й преведени на български романи и всички за мен са прекрасни! Признавам все пак, че "Уроци по дишане" е по-слаб от "Турист по неволя", "Превъплъщенията на Морган" и "Вечеря в ресторант"Носталгия"". Но да, във всички тях няма забързано действие, няма екшън, няма мистерии или грандиозни събития, променящи световната история. Героите все са обикновени хора, непостигнали кой знае какво материално благополучие. Те често са чудаци, чешити, неудачници. А тя пише за тях с толкова много любов, разбиране и добронамерена ирония. Гледа на ежедневието им с други очи. Вижда необикновеното и истински ценното в тях и в уж незабележителния им живот.
На мен също много ми хареса "Уроци по дишане", а щом казваш, че даже другите книги на авторката са по-добри, ще ги потърся. Наистина ми се видя една съзерцателна, и някак топла и уютна. За ежедневните радости и тъги, които изпълват живота.

# 140
Христис Воскресе на всички!

Желая Ви здраве, уют в семейството и повече време за четене.
Записвам се с "Парижката Св. Богородица" на В.Юго.

# 141
Христос Возкресе!
Да сте живи и здрави, да намирате повече време за четене и то все хубави книги!

# 142
 Hug

Христос Возкресе и от мен!

Днес започнах:"Степният вълк" от Кон Игълдън.Имам добри очаквания,а и ми се чете нещо историческо.
На вас пожелавам чести срещи с точните книги! Hug

# 143
Прочетох "Как да излекуваме фанатик" . Странна книга... Тъкмо почна и свърши. Какво бихте препоръчали от автора?
Чета на хартия Посестрими в занаята" на Пратчет. Прочела съм едва 1/3. Малко ми е по-особена. Дано ми хареса!
Книгите за уличния котарак Боб стават ли за 13-14 годишно момиче?

# 144
Чета "Тайната история" - Дона Тарт. Противно на очакванията ми, засега май ми харесва. Но съм още в началото, тоест на 320 страница. Simple Smile

# 145
 Hug

Вече съм на 18-та глава.Книгата е прекрасна,чувствам се на седмото

# 146
  • Mostly in my mind
С Дона Тарт смятам и аз да започна с ''Тайната история''.

# 147
Леден блясък - Луиз Патън

# 148
Книгите за уличния котарак Боб стават ли за 13-14 годишно момиче?

Не. Историята не е толкова за спасяването на котката, колкото за борбата на автора да се откаже от наркотиците. Между другото, калпаво написана.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт