В момента чета...46

• 83 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Някой беше споменал, че чете детската поредица за Анн Шърли.
За каква детска възраст е? За 9 годишния ми син или за 14 ? И въобще момчешка ли е?

# 661
По-скоро за момичета, от 9-10 години нагоре.

# 662
Прочетох  "Улица Консервна". Не ми хареса, толкова, че се чудя дали да чета продължението и "Благодатният четвъртък".  Стайнбек бе оставил друга представа у мен.
Засега почвам "Да убиеш присмехулник" от 1 година ми отлежава и все други книги я изпреварват.
Ще ми бъде интересно да споделиш след това за " Да убиеш присмехулник", защото при мен е точно обратното- обожавам Стайнбек, и "Улица Консервна" и " Благодатният четвъртък" много ми харесаха, за разлика от " Да убиеш присмехулник", нещо не беше моята книга.
Стайнбек за мен беше нещо различно с "На изток от рая". Много  ми хареса. Ама сега не ме и докосна.

# 663
По-скоро за момичета, от 9-10 години нагоре.

Благодаря.

Аз приключих Изгубената дъщеря и сега чета Самотата на простите числа.

# 664
  • София
Дочетох си с голямо удоволствие, но и с малко тъга, че свършва, трилогията "Уейуърд Пайнс". Третата книга е направо размазваща. Страхотен трилър. Много се радвам, че я прочетох. Продължавам да си мисля за нея. Heart Eyes

Продължавам да чета "Серафина", много приятно фентъзи, с дракони. Simple Smile

Чета и още една книга на хартия - "Мама Леоне", но не съм посягала към нея през последните три дни, а е много хубава! Май ще продължа с нея след драконовата история. Wink

Електронно мъча "Лолита"... Ще гледам да се взема в ръце и да я дочета. че стана вече месец, ако не и повече, откакто се боря с нея...  Stop

# 665
  • Чукарландия
Тъй като ми се четеше трилър, харесах си Ники Френч от поста на Merry.

И както започнах първата, сега вече чета петата от поредицата с Фрида Клайн. Пристрастих се и ги изчитам за 1-2 дни  Grinning. Случвало ми се е само с книгите на Крис Картър.
Харесва ми развитието на характерът на главната героиня, мисленето и, а и е супер, че историите са достатъчно заплетени и те държат до края.

Определено препоръчвам и благодаря на Merry., че спомена  bouquet

Не разбрах кои са книгите от поредицата с Фрида Клайн? На български е преведена само "Черен понеделник". Или може би не ги четеш на български?  Hug

# 666
Най-вероятно не ги чете на български, защото ги няма. Sad Виелица, много си лоша.  Crossing Arms Grinning А електронно ли ги четеш или си ги намерила книжни на английски?  Simple Smile

# 667
  • Чукарландия
Най-вероятно не ги чете на български, защото ги няма. Sad Виелица, много си лоша.  Crossing Arms Grinning А електронно ли ги четеш или си ги намерила книжни на английски?  Simple Smile

Дааа! Докато пишех поста, "включих" (ама, че съм бърза Joy), че не чете на български. Peace

# 668
Наваксвам усилено с четенето.  Wink
Прочетох "Ева Луна" и "Приказки на Ева Луна"-и двете много ми харесаха,първата една идея повече,заради това,че предпочитам да се потопя изцяло в историята,а втората са отделни разкази.  Peace
Невероятна е фантазията на Алиенде и способността и да разказва! Heart Eyes
Сега започвам "Джентълмени и играчи" на Джоан Харис,за да подгрея за новата и книга "Различен клас".
 Simple Smile

# 669
Аз съм на "Осъдени души" - книгата много ме впечатли, най-вече с това, че не прилича на българска , особено писана преди толкова много години  Rolling Eyes Не знаех, че и по онези времена е имало наркотични зависимости  Shocked От филма си спомнях само, че ставаше дума за някаква забранена любов между млада жена и монах, но никаква идея, че действието не се развива в България. Доста отдавна съм го гледала. Книгата е страхотна.

# 670
  • София
Не знаех, че и по онези времена е имало наркотични зависимости  Shocked

Те са от зората на човечеството тези зависимости  Wink Не са приоритет на "нашето" време.
Само средствата се променят в зависимост от епохата  Mr. Green

# 671
Сигурно, но някак мислех, че това е било далеч от България  Rolling Eyes Но като прочетох малко биографични данни за Д. Димов видях, че е живял в Испания.
Миж,
Скрит текст:
виждам, че не ти остава много Simple Smile Стискам палци всичко да мине гладко и колкото може по-безболезнено и после непремно да наминеш да споделиш Simple Smile Да знаеш, че ни липсваш на всички  Hug

# 672
Наваксвам усилено с четенето.  Wink
Прочетох "Ева Луна" и "Приказки на Ева Луна"-и двете много ми харесаха,първата една идея повече,заради това,че предпочитам да се потопя изцяло в историята,а втората са отделни разкази.  Peace
Невероятна е фантазията на Алиенде и способността и да разказва! Heart Eyes
Сега започвам "Джентълмени и играчи" на Джоан Харис,за да подгрея за новата и книга "Различен клас".
 Simple Smile

Абсолютно вярно за Алиенде! Голям фен съм й Heart Eyes

Абсолютно вярно и за Димов! Всъщност Димов и Талев са ми фаворити сред българските автори Heart Eyes

Да попитам Джоан Харис каква литература твори (че това име много ме заблуждава  Sick) Не съм чела нищо от нея, както става ясно...

Още съм на Мучачас (К. Панкол), върви много бързо, но време за четене малко, а книгата е 600 стр.

# 673
  • София
Миж,
Скрит текст:
виждам, че не ти остава много Simple Smile Стискам палци всичко да мине гладко и колкото може по-безболезнено и после непремно да наминеш да споделиш Simple Smile Да знаеш, че ни липсваш на всички  Hug

Джина,

Скрит текст:
много благодаря за добрите думи и мисли  Heart Eyes
Непременно ще мина!  Simple Smile Поздрави на всички аватарки  Hug Hug Hug

# 674
  • на бюрото

Не разбрах кои са книгите от поредицата с Фрида Клайн? На български е преведена само "Черен понеделник". Или може би не ги четеш на български?  Hug

Да, извинявайте, не споменах, че ги чета на английски. След първата са: Tuesday's gone, Waiting for Wednesday, Thursday's Children, Friday on my mind.

Свалих всички от Mobilism, ще пратя с удоволствие, на който иска да се престраши  Hug. Английският е доста "британски", с някои типични за тук изрази, но иначе стилът не е тежък за четене  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт