В момента чета...46

• 83 397
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
Сапфиреносиньо - Керстин Гир

Моля те да споделиш дали ти харесва. Чела съм от нея поредицата за Мафията на майките и много се забавлявах!

Иначе аз чета в момента биографията на Стив Джобс!

# 736
Ловецът на хвърчила - Халед Хосейни

# 737
# 738
"Изкупление" - Иън Макюън. Страшно много харесвам филма, но книгата...  ooooh! Има много красиви и лирични моменти, но детайлните описания и мудното действие ме побъркват, особено във втората "военна" част. Много тромав ми се струва езика, четейки се чувствам все едно мъкна камъни. Много странно, по принцип харесвам такъв стил на писане. Не мисля, че бих посегнала към нещо друго от автора.

# 739
  • Mediterraneo
"Изкупление" - Иън Макюън. Страшно много харесвам филма, но книгата...  ooooh! Има много красиви и лирични моменти, но детайлните описания и мудното действие ме побъркват, особено във втората "военна" част. Много тромав ми се струва езика, четейки се чувствам все едно мъкна камъни. Много странно, по принцип харесвам такъв стил на писане. Не мисля, че бих посегнала към нещо друго от автора.

След На плажа Чезъл няма да си причиня нищо повече от този автор!

# 740
"Изкупление " ми е любима книга,но след нея не съм попадала на друга добра на Иън Макюън. Все още продължавам да му давам шанс,обаче.
Лу е отговорила за другите две книги от трилогията на Джоан Харис.
Лу,прочетох "Различния клас",но не мога да се съглася с теб,че е по-добра от "Джентълмени и играчи".  Peace
На моменти имах чувството,че се повтаря едно и също нещо до безкрай. А и малко трудно запомних кой,кой е...
Имаше го обаче стила на Джоан Харис и това само по себе си ми донесе удоволствие от четенето.
Направо ми се иска да не бях прочела това,което си написала за"Чародеите"!!! Ще почакам да го забравя и тогава ще я почна.  Wink

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 18:18 от nezito

# 741
  • Belgium
Нези, аз бях в такъв възторг от "Различен клас", защото я четох след предълга абстиненция по книгите на Джоан Харис  Laughing "Джентълмени и играчи" я четох доста отдавна, не знам какво щеше да е мнението ми, ако ги бях чела една след друга като теб.

Относно "Чародеите" и аз не знам какво да мисля...може би не съм в подходящо насторение за нея, знам ли  Rolling Eyes На средата съм, има време да си променя мнението. А и ние с теб не винаги имаме еднакво усещане за книгите, така че почвай я смело  Laughing

# 742
О,да,определено причината е в това,че ги четох една след друга.  Wink

# 743
Сапфиреносиньо - Керстин Гир

Моля те да споделиш дали ти харесва. Чела съм от нея поредицата за Мафията на майките и много се забавлявах!

Иначе аз чета в момента биографията на Стив Джобс!
Да хареава ми ! Първата ми беше някак трудна за четене, малко бавно ми вървеше Поне от началото, но после ми стана много интересна с тази тайна... Заслужава си да се прочете !

# 744
  • София
Прочетох "Серафина" на Рейчъл Хартман през уикенда и ми хареса. Дадох й 4 звезди в ГР, макар че май по-коректната оценка е 3,5. Много интересна история за дракони, авторката определено има въображение. Стилистично обаче според мен има какво да се желае, затова давам по-ниска оценка.

Продължавам с "Лолита" на Набоков (рекорд по протяжно четене на книга поставям с нея) и "Мама Леоне", която е толкова хубава, че чета най-много по една глава на ден, за да си имам за повече време. Heart Eyes

Скоро мисля да почна и нещо ново.  Grinning

# 745
Снощи започнах на хартия тази и не можах да спра:

Разкошна приказка за големи, пълна с образи от славянската митология - има змей, който не е точно змей, мрачни принцове, магия, непристъпни кули, страховити същества и невинни девойки, разбира се Wink. По принцип фентъзито не е моя жанр, но тази история е толкова добре написана, че съм възхитена. Все още съм едва на 1/4 от книгата и нямам търпение да разбера какво ще се случи по-нататък.

Електронно продължавам с "Особени сезони" на Кинг.

# 746
  • София
След кратка, но много приятна почивка от серията за Хари Хуле (с Джентълмени и играчи), се завръщам към Снежният човекPeace

# 747
Добре дошили на новите попълнения  Hug

Приключих "Мучачас" на К. Панкол и ще започвам Джоан Харис - "Петте четвъртинки на портокала". Имаха само тази и още една в библиотеката, но и за двете не видях отзиви тук. "Джентълмени..." беше заета.

Sesylle, чета отзиви, но не пиша обикновено. Още в училище мразех да обяснявам какво е искал да каже авторът... Crazy

Хубав уикенд на всички Heart Eyes

"Петте четвъртини..." ми хареса много  Heart Eyes На Катрин Панкол в момента чета "Наричайте ме Скарлет" и много ми харесва Simple Smile Ти как намираш "Мучачас" Simple Smile

# 748
  • Бургас
"Престол и щурм" - Гриша /Втора книга е това/.
Преди месец някъде свърших с поредицата "Братството на черния кинжал".Всичките части ми допаднаха и търся още такива.
Иначе ме заплениха Маги Стийвотър - "Тръпка", "Копнеж" и "Завинаги".
Миналата седмица за ден-два прочетох "Аз преди теб", хубав, но тъжна...

# 749
Прочетох  "Улица Консервна". Не ми хареса, толкова, че се чудя дали да чета продължението и "Благодатният четвъртък".  Стайнбек бе оставил друга представа у мен.
Засега почвам "Да убиеш присмехулник" от 1 година ми отлежава и все други книги я изпреварват.
Ще ми бъде интересно да споделиш след това за " Да убиеш присмехулник", защото при мен е точно обратното- обожавам Стайнбек, и "Улица Консервна" и " Благодатният четвъртък" много ми харесаха, за разлика от " Да убиеш присмехулник", нещо не беше моята книга.
Стайнбек за мен беше нещо различно с "На изток от рая". Много  ми хареса. Ама сега не ме и докосна.

Приключих "Да убиеш присмехулник" Харпър Ли.  Очаквах повече. Хубава книга, лесно се чете. Но имах по-големи очаквания. Някак ми беше прекалено лека.
Започвам "Една и съща нощ" на Христо Карастоянов.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 17:13 от ябълка

Общи условия

Активация на акаунт