Въпрос за постоянните зъби

• 1 033
  • 6
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, синът ми е на почти 7г. /юли ще ги навърши/ и до момента няма нито един разклатен или паднал млечен зъб. Зъболекарката иска да направим панорамна снимка, защото по принцип не било нормално, трябвало на тази възраст вече да излизат постоянни зъби.
Бихте ли споделили при децата ви кога се появиха първите постоянни зъбки и да се притеснявам ли, съответно да бързам със снимката, или пък да изчакам още малко...

# 1
Синът ми август ще стане на 8 и едва сега започна да му никне първото постоянно зъбче, а все още нямаме паднало! Аз лично не бих облъчвала детето без да има причина!

# 2
Първите паднали млечни зъбчета (и до сега са само те де) на синът ми паднаха на 6г и 7м Peace.

# 3
При всяко дете е различно. Зъболекарката  иска чрез панорамна снимка да види какви зародиши има за постоянни зъби.
Аз не бих направила снимка сега, на много деца млечните зъби не са паднали, а постоянния излиза.

# 4
Моето е далеч от смяна на зъбите. Ама аз да ви успокоя от собствения си опит. При мен зъбите започнаха да се сменят по-късно също. Последният ми падна към 9-10клас чак. Съучениците ми бяха забравили, че са сменяли зъби и беше голяма атракция Laughing Мъдреците още не са ми излезли и те нацяло, а наближавам 30. Синът ми явно е наследил от мен, защото при него пък до 3г6м ги нямаше вторите кътници Crazy

# 5
  • София
Благодаря на всички за споделеното.
Да, зъболекарката каза, че е добре да се види дали постоянните зъби не са дълбоко в челюстта, в такъв случай нещо се стимулирали. Аз обаче мисля да поизчакам още някой и друг месец, пък после, ако пак няма зъби, ще му мислим.

# 6
  • Бургас
При всяко дете е различно. Моят син пък обратно, започна да сменя зъби много рано, на 5г и 1-2 мес. На 10г и 7мес приключи с млечните зъби, падна и последният, 20-ти млечен зъб.
Изчакай още малко със снимката според мен, аз самата след 7г започнах да сменям зъби. Зъболекарите искат за щяло и нещяло снимки, а далеч не винаги се налага /това по принцип го казвам, не за конкретния случай/. Ако до месец-два-три няма разклатено зъбче може да чуеш първо мнението на добър ортодонт и после да направиш снимка ако и той настоява.

Общи условия

Активация на акаунт