~Пролетта пристигна вече, щъркел носи ни АПРИЛското човече!~№8

• 22 992
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Аз нямам стерилизатор, затова изварявам. Сега четох, че поне веднъж-два пъти дневно трябва да се стерилизират/изваряват.

# 76
Джейн, обади се на някой консултант по кърменето. Симонета в Окръжна няма ли я? Тя е консултантка там.
Маги, имала си кошмарно раждане. Дано бързо го забравиш и още по-бързо да се възстановиш.
Милинда, и аз имам чувството че ще пренося. Казаха ми, че не е хубаво защото може да се стигне до секцио. Аз все още имам 5 дни.

# 77
Карина, времевото преносване не е страшно, ако всичко с бебето е наред - смята се за нормално преносване от 2 седмици след термин. Все пак терминът е ориентировъчна дата. Пожелавам ти бързо и безпроблемно раждане Hug
Бибероните държа 5 мин. във вряща вода в тенджера (в зависимост от марката съм срещала и 20 мин., но бактериите умират при 60 градуса, така че 5 мин. според мен са достатъчни). След това оставям да изстинат в една чинийка, като отгоре слагам салфетка, за да не полепва прах. Само ме дразни, че в самия биберон винаги остават капчици, кото не мога да изстискам, но при ежедневна стерилизация не мисля, че е проблем.

# 78
Addicted, благодаря ти мила. Да ти кажа честно преди няколко дни си направих голямо шоу с тази стерилизация. В началото много се ядосах, но после разбрах че се вкарах в голям филм и ми стана много смешно. И аз нямам стерилизатор. Реших да стерилизирам 2 залъгалки. Първо ги измих с веро. Те се напълниха вътре. Доста време ми отне докато махна сапунката. После ги сложих в тенджерата. Извадих ги. И тогава бяха пълни. Ужасссс. После се чудих къде да ги сложа да изсъзхнат и осъзнах, че стерилизациата ми отива на вятъра. Стояха може би половин час. Видях, че целите са в бял прах от гадната варненска вода. Че такива премеждия с 2 залъгалки:)

# 79
Аз мия през деня с препарат за бебешки съдове. Не стерилизирам всеки ден, струва ми се безсмислено Simple Smile Като ги измия, ги слагам на една микрофибърна кърпа да се поизсушат. За бибероните-залъгалки се продават кутийки за съхранение, може там да ги прибирате, а другите - по шишетата Simple Smile)

Да питам за бебетата, които са на кърма  - гледам,че на нашия мъж са му подути гърдичките. Това било хормонална криза - поел е мои хормони чрез плацентата и сега чрез кърмата. При вас забелязва ли се нещо такова?

# 80
Карина, не е нужно да слагаш препарат за миене - директно в тенджерата. Преди това най-много да ги изплакна на чешмата с водичка.
Криси, моята педиатърка каза същото за подутите гърдички. На 22 дена е, но сякаш вече не са толкова подути.

# 81
За гърдичките...хормоните Wink ще мине, ако не го притеснява детенцето просто "забравете", ако му е некомфортно може с компресчета с риванол.На мен като ми дойде цикъла и му се подуха ( изцяло на кърма е).
Имам няколко биберона, почти за всеки си има кутийка, приплаквам само с много топла вода може и веро, слагам да съхнат за малко на тензух, от време на време ги пускам в уреда за готвене на пара. Някои уреди за претопляне на шишета имат опции за стерилизация на биберони.....

# 82
здравейте момичета!Не бях писала в новата тема...да ни е честита!!!При нас нещата се развиват добре с бебо !Послушен е ,спинка си ,но от няколко дни са ни налегнали коликите и Инфакола не помага!!!Вие как се борите с коликите?Какви капки пиете?Голям е лакомник !Храним се през деня на 3 часа ,а вечер на 4 ,но тези колики ни развалят и режима....Все още не сме излизали навън!Вие на кога излезнахте на първа разходка?И още нещо ..моята педиатърка отрича даването на витамин Д,но на мен нещо вътрешно ми подсказва ,че не мога да и се доверя....Вие пиете ли витамин Д?

# 83
Момичета минавам само да се похваля вчера на 27.04 в 12:10 се роди моята дъщеричка Виктория 2860гр 48см. Безкрайно щастлива съм

# 84
Да ти е жива и здрава Тедка бързо възтановяване Simple Smile

# 85
Честита ви Вики! Да бъде жива и здрава!
Аз не знам дали Максим има колики - напъва се, недоволства, реве, газовете го събуждат лесно... Може и колики да са. Ще чакам да отминат, капки не бих дала. Няма единно мнение какво представляват коликите, но се смята, че се дължат на незрели стомах и нервна система. Така че не мисля, че капките ще са от полза, дори биха раздразнили нежното стомахче.
Ние излязохме около петия или шестия ден. Честно казано не ми остава време за разходки ooooh!
В момента давам Вигантол Peace

# 86
  • Варна
Честито бебче Вики Simple Smile
Момичета аз бибите(които категорично отказва) ги стерилизирам в ел. каната за вода - бързо и лесно Wink

# 87
За цял следобед малкото ми зверче спа не повече от час ooooh! определено са колики!

# 88
И ние взимаме вигантол.
За колики според мен и с капки и без капки пак ще ги има. Дали са колики може да е показно и цвета на акито в памперса, ако е зеленикаво, да колики са.
Излизаме след първата седмица ако е хубаво времето. Уморена съм,но за бебето е добре да излиза, гледам да няма много хора и не го водя в магазина
Сетих се,че за колики помага затоплено коремче,и аз пускам записан сешоар. Това много го успокоява,знам че е по добре моцарт или вивалди,но за колики при нас само сешоар действа.

Честито бебче Виктория на Тедка bouquet

# 89
  • Стара Загора
Маги,честито бебче.Наистина си се измъчила здравата,но най-хубавото следва така,че бързо възстановяване. bouquet
Честита Вики,да е жива и здрава.Много да ви радва  bouquet.
Момичета,вие на колко градуса държите бебетата в стаята?

Общи условия

Активация на акаунт