Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 379
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • На изток от рая...
dai4e, аз пък бих се радвала да прочета мнението ти, дори и да е противоположно на моето!

Благодаря за интересното четиво!

# 196
  • AMS

Привет, момичета
и благодаря за споделеното!!!

Слагам за еп. 27 >>>

резюмето на руски >>>

Скрит текст:
КРАТКОЕ ОПИСАНИЕ 27 СЕРИИ

Кёсем в панике, спеша изо всех сил, чтобы спасти шехзаде. Султана Мустафу свергают с престола. Кошмары Мустафы воплощаются в жизнь. Он снова попадает в кафес. Халиме Султан же бросают в темницу. Благодаря поддержке Кёсем Султан, Шехзаде Осман восходит на трон. Осман ссылает свою валиде Кесем Султан, забравшей трон от него. Кесем, вышедшая под прикрытием в рынок, встречается с кое- кем неожиданным. Сафие готовит хитрый план с целью рассорить Османа и Кесем. Осман врывается в тайное заседание совета дивана, руководимого Кёсем. Осман тяжело наказывает Кёсем. Шехзаде Мехмед, попавший в ловушку Сафие, под страхом убийства его братом, совершает ужасную ошибку. Султан Осман, думающий, что Шехзаде Мехмед восстает против него, требует смертный приговор брату. Тогда, как связи между Кёсем и Султаном Османом разрушаются, Шехзаде Мехмед все больше приближается к смерти.

Кесем, желая спасти жизнь своих детей, в спешке прибывает в Стеклянный павильон. Однако поражается от увиденной картины.
В то время, как Султана Мустафу свергают и сажают в клетку, Халиме Султан бросают в темницу. Поддержкой Кесем Султан начинается султанат Султана Османа.
Тогда, как Кесем думает, что будет наслаждаться правлением сына, она сталкивается с горькой истиной. Осман отправляет свою мачеху Кесем Султан в Старый Дворец. Кесем поражается поступку Османа и глубоко огорчается.
Следом за ссылкой матери в Старый Дворец, Шехзаде Мехмед думает, что его отношения с Османом также разрушены и боится смерти. Шехзаде Мехмед, следуя игре Сафие Султан, совершает безвозвратную ошибку.
Осман, думая, что брат восстал против него, очень запутан. Отдаст ли он смертный приговор брата или помилует его? Встреча Османа со своей валиде Кесем Султан вынуждает его принять жестокое решение.

Перевод Yusif Atakishiyev

http://vk.com/mahpeyker_sultan?w=wall-95129973_355885

и фотоанонс >>>

http://vk.com/mahpeyker_sultan?w=wall-95129973_355840&z=albu … 5129973_232436766

Дъгичка, дано има време да направи превод!!!

# 197
Момичета, привет! wavey wavey wavey

Дива  HugДайче Hug Тио  Hug Дана  HugСерената Hug Hug

Благодаря ви за споделеното!

Дайче, може ли такова нещо, разбира се че ще споделяш какво мислиш, нали затова сме тук. Ще бъде много скучно, ако всички мислим еднакво. В тази толкова сложна и противоречива материя всяка гледна точка е ценна. За мен е полезно да чуя различно мнение и гледна точка. Това допълва собствените ми впечатления. А изводите ще ги правим накрая, когато всичко ни е ясно. Аз лично със сигурност ще изгледам отново целия първи сезон през лятото защото в момента едва открадвам време да гледам сериите по веднъж.

Кратко описание на 27 епизод

Кьосем е в паника и тича с всички сили, за да спаси шехзадетата си.
Свалят Султан Мустафа от престола. Кошмарите на Мустафа стават реалност и той отново попада в кафеза.
Халиме Султан е хвърлена в тъмница.
Благодарение на поддръжката на Кьосем Султан, Шехзаде Мустафа се възкачва на трона. Въпреки това Осман обаче я отпраща от двореца, защото преди това му е отнела възможността да заеме трона.
Под предлог, че отива на пазар, Кьосем се среща с неочакван човек.
Сафие подготвя хитър план с цел да развали отношенията между Кьосем и Осман.
 Осман се разваля тайното съвещание на Дивана, ръководено от Кьосем. Той наказва много тежко своята Валиде.
Шехзаде Мехмед попада в капана на Сафие и под страх, че ще  бъде убит от брат си, допуска огромна грешка.
Султан Осман, който си мисли че Мехмед е въстанал против него се готви да произнесе смъртна присъда против него. Докато връзката между Кьосем и Султан Осман постепенно се разрушава, Шехзаде Мехмед все повече се приближава към смъртта.

Кьосем, която бърза, за да спаси живота на децата си  отива в Сарчъ Сарай, и е потресена от картината, която вижда там. Докато Султан Мустафа бива свален от трона и върнат обратно в клетката, Халиме е хвърлена в тъмница. Благодарение на поддръжката, която му оказва Кьосем, започва султанатът на Султан Осман. Точно когато вече си мисли, че ще може спокойно да се наслаждава на управлението на сина си, Кьосем се сблъсква с горчивата истина. Осман отпраща мащехата си в Стария дворец.
След като отпращат майка му в Стария дворец, Шехзаде Мехмед е много объркан и смята, че отношенията му с Осман са разрушени завинаги и неусетно попада в капана, който му залага Сафие Султан и допуска огромна грешка.
Осман от своя страна си мисли, че брат му организира въстание срещу него и също е много объркан. Ще издаде ли той смъртна присъда на брат си Мехмед или все пак ще реши да го помилва? Срещата на Осман с неговата Валиде Кьосем Султан го принуждава да вземе много тежко решение.

Източник: http://vk.com/mahpeyker_sultan

Хубав ден! Flowers Sunflower

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 13:08 от * Дъга

# 198
Здравейте момичета Hug

Дъгичка Hug благодаря! bouquet

Ето, както и коментирахме след фрагмана - има обективна причина, поради която Осман издава смъртна присъда на Мехмед. Смята, че Мехмед подготвя бунт и иска да го свали от трона.
"...След като отпращат майка му в Стария дворец, Шехзаде Мехмед е много объркан и смята, че отношенията му с Осман са разрушени завинаги и неусетно попада в капана, който му залага Сафие Султан и допуска огромна грешка.
Осман от своя страна си мисли, че брат му организира въстание срещу него... "...
Според мен, тази мисъл се подсилва и от факта, че Осман разваля тайно заседание на Дивана, водено от Кьосем. Peace

Както и предполагах - Сафие е набъркана в тази работа и подготвя голяма интрига и капан за всички Sick Sick Sick -

...
Според мен: набъркана е баба Сафие чрез Лала Омер и учителят приписва на Кьосем начина на поведение на Сафие в миналото - държава в държавата, задкулисни уговорки и т.н. и използва старата и изпитана стратегия на плашене...
Мисля, че ще има някакво недоразумение тук и голяма интрига, за да настроят Осман срещу Кьосем. Sick

Серената Hug напълно съм съгласна с теб! Със сигурност ще има някаква причина за действията на Осман, иначе ще настъпи противоречие в изграждането на образа до сега...
...
В следствие, напрежението се покачва и може би Мехмед ще направи нещо, ще каже нещо, което ще бъде знак за Осман, че се готви заговор срещу него. Виждаме, че вече има и бебе...което е уязвимо в размирна ситуация и така, ще се реши на това действие.

"Под предлог, че отива на пазар, Кьосем се среща с неочакван човек." - Дали случайно няма да види Искендер и така да разбере, че е жив. Искайки обяснение от Зюлфикяр тя ще разбере истината, той ще осъзнае, че Искендер не е заминал. Интересно ще стане!

bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 13:41 от dana78

# 199
Привет момичета ! Hug

Дайченце  за историческия материал  Hug  bouquet!!!!
Дива  Hug Дъгичка  Hug  за краткото описание на 27 епизод  bouquet bouquet
Серената   Hug, Ваня  Hug Дана  Hug

Бях сигурна ,че за убийството на Мехмед виновни ще бъдат Сафие и Лала... ,но ...
Сафие умира 1618г/19/...
Осман е султан от 1618 -1622г....бива убит на 20.05.1622 г./на 17 год./
Мехмед  е убит на 12.04.1621г./16 годишен...
Освен Сафие от отвъдното да е дерижирала всичко...  Thinking

Ох Шахин ,Шахин пак ни изпраща за зелен хайвер ...  Mr. Green #Crazy

Разбрах ,че повечето от вас искат ново лице за ролята на Мурат 4 ,но понеже е ключова фигура смятам ,че ще се спрат на по-известен актьор... newsm78
Как ви се струва Ибрахим Чиликой в ролята на Мурат-4 ?

# 200
  • На изток от рая...
Оххх, за съжаление, май Осман ще се окаже доста по-наивен (по-скоро глупав), отколкото ми се искаше. Явно през целия си кратък живот е живял с мисълта, че е следващият султан и егото му не можа да превъзмогне решението на "неговата" Валиде.

Да беше взел пример от баща си поне. Спомням си как Ахмед, преди да реши съдбата на някой от близките си хора, се затваряше сам и премисляше всичко. И винаги държеше да има доказателства за нечие действие. Така беше и за Мустафа, и за Дервиш, и за Фахрие, и за Искендер. Колкото и жестоки да бяха тези решения през погледа на съвремието ни, мисля че бяха достатъчно справедливи за онова време и за позицията му на Повелител на света. А наш Османчо готов да коли и беси, само защото баба Софка му подшушнала нещо и спретнала интрижка.

Все пак да изгледме серията...

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 15:14 от serenata

# 201
Екипа на ВВ-Косем султан умее да се забавлява !

Нещо което намерих относно сексуалността на Мурад 4 :

Скрит текст:
"Murad IV was known having affairs with both men and women.[16] In his Iran campaign he brought the commander of Revan Castle Emirgûneoğlu Tahmasp Kulu Khan to Istanbul, changed his name to Yusuf Pasha and made a garden namely "Feridun Bahçesi" for him. According to Dimitri Kantemir and Eremya Çelebi Murad IV was constantly meeting the well known homosexuals of time Yusuf Pasha, Musa Çelebi and Silahtar Mustafa Pasha in "Feridun Bahçesi".

# 202
Момичета Hug

Прекрасни са от екипа, колко са усмихнати само! bouquet

Серената Hug
Цитат
А наш Османчо готов да коли и беси, само защото баба Софка му подшушнала нещо и спретнала интрижка.

Смятам, че няма да му подшушва нищо Сафие, а ще направи така, че Мехмед да падне в капан и да направи грешка. Осман ще види тайно съвещание, ръководено от Кьосем, предполагам ще чуе или види нещо казано или направено от Мехмед и така.
Баба Сафие вече няма да залага на приказки. Sick Предполагам, че ще е интрига подобна на тази Хандан-Халиме, когато Хандан падна в капана и нареди да убият Мустафа. Опитът за убийство беше реален, но решението за него от страна на Хандан беше режисиран от Сафие, като подклаждаше страховете й и направи така, че да хванат Халиме уж в тайни преговори. Обиграна и хитра жена като Халиме тогава падна в капана, а какво остава за двама наивни младежи. Нямат шанс! Rolling Eyes Confused Sad
Струната, на която ще "играе" Сафие, както винаги е страх...било то за себе си, било то за близък и съмнение (разделяй и владей)
Предполагам, че и тук ще е нещо такова. Sick Sick Sick Ама голям вампир е Сафие Султан Mr. Green

Момичета, имам въпрос: имате ли информация...по слухове Wink колко серии ще е първи сезон? Кога се очаква да свърши? Имаше писания за 9 или 16 юни. Thinking newsm78

bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 21:57 от dana78

# 203
Дана  Hug

Официална информация все още няма, поне доколкото аз знам, но тези дни писаха в руския контакт, че в някакво тв шоу са съобщили, че участието на Хюлия Авшар в сериала приключва в 30 епизод, който ще е и последен за сезона. А втори сезон щял да започне с епохата на новия султан Мурад. Отново ще има скок във времето и вероятно ни очакват много нови герои.

Тио  Hug Серената Hug

# 204
Дъгичка Hug  аз бях прочела в РФ и сложила такава информация за броя на епизодите в 1 сезон   Embarassed  но сега виждам, че не може много да й се вярва   Outta Joint
Rolling Eyes  Имаме си фрагман и дори не мога да му се зарадвам  ooooh!  Молех се само за едно  Praynig  Кьосем и този път да помогне за тази болест на Ахмед с лечител извън двореца и както е в историята след година смъртта му да е от коремен тиф   Naughty   Имаше такава информация в РФ, че епизодите за 1 сезон ще са 31 до средата на м.юни и предположенията, че в 30 епизод ще се разделим с Ахмед, а в 31 със Сафие ...  newsm78
Rolling Eyes  На тази снимка в ТТ пише, че това са ... шехзаде Баязид и шехзаде Касим   #Crazy   Wink

ROZ. @Roxllanaa  5 чПреди 5 часа
Şehzade bayazid & şehzade kasim 😭😂❤❤
 #MuhteşemYüzyılKösem #berensaat

Rolling Eyes  Нямам вече търпение за новия епизод  ... "сън не ме лови" също както  и Дива    Peace   до идването на вечерта   Sad   Мурат и Кьосем  Cry  сигурно кадър след спасяването от палачите  ooooh!

ٓ @shoryQueen1 8 чПреди 8 часа
Ayy Murad Ve Kösem 😫😟💕💗.
#MuhteşemYüzyılKösem

Тио   Hug   Peace   bouquet

Екипа на ВВ-Косем султан умее да се забавлява !

Нещо което намерих относно сексуалността на Мурад 4 :

Скрит текст:
"Murad IV was known having affairs with both men and women.[16] In his Iran campaign he brought the commander of Revan Castle Emirgûneoğlu Tahmasp Kulu Khan to Istanbul, changed his name to Yusuf Pasha and made a garden namely "Feridun Bahçesi" for him. According to Dimitri Kantemir and Eremya Çelebi Murad IV was constantly meeting the well known homosexuals of time Yusuf Pasha, Musa Çelebi and Silahtar Mustafa Pasha in "Feridun Bahçesi".
За султан Мурат ІV си мисля   newsm78
Скрит текст:
че тази информация за Мурат ще ни бъде ... спестена в сериала  Naughty  както го направиха с един от героите на "Revenge" в "Интикам"  Naughty  Сега ми е трудно да се сетя, къде бях чела същото и дори за Кьосем не е било тайна  Thinking  Не съм прочела досега и имал ли е деца Мурат   #Crazy
Wink Вече знам кой е Ибрахим Ч. и го харесвам ... като актьор  Heart Eyes  но за съжаление сега е в главната роля на конкурентния ни сериал в четвъртък "Kördüğüm" с Белчим (най-добрата приятелка на Берен) и се очаква да има 2 сезон  smihesorry
Как ви се струва Ибрахим Чиликой в ролята на Мурат-4 ?

Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 01:33 от dai4e

# 205
Привет, момичета!  Hug

Дива, Дъгичка, благодаря за резюмето, превода и снимките!
Интересно ми е  как точно ще се случат всичките тези събития, за какво е тайното заседание на Дивана и естествено срещата на пазара.
И аз си мисля като Дана, че ще е Искендер, неговата история също трябва да се движи.
Той обаче пак няма да е на точното място и време; с новата промяна на закона ще е извън листата.
Тио, благодаря за сведенията за Мурад.  Дано видим този период и в сериала.
Нищо, че сега си го направила толкова страшен. В сравнение с Мурад,  Осман може да ни се види по-нататък като малко врабче.
Чела съм, че Мурад е имал една любима наложница, от която е имал много деца, между тях и момчета.
Но липсваха години на раждане и смърт; не знам починали ли са и дали ги е имало изобщо.
Освен това, Ибрахим е известно, че остава единственият представител на династията и като го спасява от брат му, Кьосем е спасила и династията от прекъсване.
Мурад е искал да остане като последен владетел от Османския род и да предаде трона на рода Гирай. Ще видим дали ще ни покажат или намекнат нещо за неговата друга сексуалност.
Серената, и на мен ми се искаше Осман да мисли повече като баща си, но не мисли.
Той е на същите 14 години, когато сяда на трона. Но Ахмед става султан, без да е очаквал, че това ще се случи, докато Осман живее с тази мисъл от малък. Никой не разбира и не помага на Кьосем в това, което прави, а и поради обстановката тя не може да обяснява какво прави, всеки трябва да мисли и да съдейства. А на Осман, според Осман, тя направо му отнема, това, което му принадлежи, както сам казва. 
И Осман, и всички други участници са ни познати или ги виждаме сега като новопроявени егоисти.
Никой не жертва нищо за общото и за бъдещето.   
Дайче, много са параснали шехзадетата.
Интересно кога ще ги видим такива.
До довечера, момичета!

# 206
Здравейте момичета Hug

Благодаря за информацията! bouquet

За Мурад - чела съм, че има деца, но момчетата умират като малки Cry. Той екзекутира всичките си братя, в нашия случай - Баязид и Касъм. Ибрахим е затворен в "Кафеза", като периодично иска да го екзекутира, но Кьосем го спира винаги с думите, че "Ибрахим е твърде луд, за да е заплаха за теб" Sick. На смъртното си легло, обаче той издава тази заповед, но не се изпълнява.

Ваня Hug
Цитат
В сравнение с Мурад,  Осман може да ни се види по-нататък като малко врабче.

Напълно съм съгласна с теб! Бих добавила и Ибрахим. И за Мурад и за Ибрахим съм чела такива неща, че косите са ми настръхвали. Shocked ooooh! Shocked
Скрит текст:
Лично аз си мисля, че сценаристът Шахин "ходи по тънък лед" в смесването на историчка истина и измислица в начина на представяне на образите. Трябва да има баланс и ако е решил да пресъздаде даден исторически факт, то тогава би трябвало да натъкми измислиците към него, без да рискува да предаде твърде много черти, липсващи на историческата личност. Защото много зрители впоследствие свързват историческата личност с тази в сериала. Какво имам предвид: например Сафие...твърде много я сатанизираха! Едно нормално човешко качество няма...дори и майчинските й чувства са изродени, до някаква степен. А в действителност не е било така. Разбирам, че трябва да има интриги, но не и такава лошотия съсредоточена само в една личност.
Също така Осман: в действителност Осман си е отгледан от Махфирузе, няма данни да е бил близък нито с Кьосем, нито с шехзаде Мехмед. Не е преживявал опит за екзекуция заедно с  братята си, която е сплотяващо събитие и надали е давал някакви обещания на братята си. За разлика от историческата личност, сериалната такава прави и преживява всичко това.
И, лично за мен, ако сценаристът Шахин е искал да спази историческият факт - заповедта за екзекуция на шехзаде Мехмед, трябваше да изгради образа на Осман по-близо до действителния такъв. Ядосва ме фактът, че така се заблуждава зрителят и се насява едно впечатление за самата историческа личност като неблагодарен, глупав, наивен, злобен и т.н. А в действителност, според редица исторически анализатори, султан Осман II е бил изключително начетен, смел и далновиден за годините си и ако не е бил убит в толкова млада възраст, е можел да постигне невероятни успехи като управленец.

До скоро, момичета! Hug Hug

# 207
  • AMS

Привет, момичета!!!
Дъгичка, Дана, Ваня@,
Тио, Дайченце, Серената,
благодаря за интересните постове!!!

Ако ме питат мен, искам сериалът да приключи с 31-ви епизод.
Знаете вече моето мнение, в кой сезон съм.  
Няма защо да се разтяга историята още.
Това е сериал за
Кьосем,
а не за Ахмед I, Мустафа II, Осман, Мурад IV, Ибрахим.
В този период те са на по-заден план.
За това смятам, че и ролята на Махфируз така приключи,
защото не е имала такова влияние, каквото е имала
Кьосем.
Ако искат да продължат с управлението на Мурад IV,  
или друг султан, това вече ще е друг сериал.
Този възприемам, като  вдъхновен от историята
и обобщаващ за
Султаната на жените.
Това е период, в който най-голямо влияние в управлението,
са имали жените и най-вече
Кьосем.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 17:32 от *** Diva ***

# 208
Четвъртъчен привет и от мен !  Hug

Дайченце  Hug Дъгичка  Hug,Ваня  Hug Дана  Hug Дива  Hug Серената  Hug

Благодаря на всички за информацията  bouquet bouquet bouquet

Малко хумор от мен ...Сафие промива мозъка на Осман... Joy

И не се страхувайте ..."Великолепната седморка " пазена от Зюлфи ... Joy

# 209
Дана, права си, че драгият зрител може да остане с грешни впечатления за героите като исторически личности.
Но това е проблем на зрителя, да се ориентира още в началото какъв сериал гледа. Тук историческото е само маркирано, основното е историческите личности като хора, човешките им истории. Историците се интересуват от събитията, от епохата и положителният образ на Осман е на базата на неговата активност като султан, военачалник и т.н. Докато това, което ние гледаме е повече Осман като реакции и поведение на човек: син, брат, внук и т.н. В скоба, аз не бих го определила само като отрицателен, трябва непрекъснато да се мисли защо прави едно или друго.
Тази човешка страна на всеки от историческите герои е малко или много, а понякога напълно  измислена, напр. Искендер. И за интригата, но и за да бъде използван всеки от героите за това, което създателите на сериала искат да кажат с него като цяло.
И другата основна линия за сериала е това, което е написала Дива, че той е за жените в управлението.
Направен е от тези две основни линии: човешкото, с подчертано внимание към жените.
Ох, Тио, много ме разсмиваш.  Grinning Grinning Grinning
Приятно гледане!

Общи условия

Активация на акаунт