Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 372
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте мили момичета Hug

Ваня ooooh! bouquet
Тио Hug bouquet

Цитат
Дясната група от династичния портрет, която е основен обект на представяне в последния епизод,  съдържа в себе си един исторически прецедент: нейното шехзаде дължи живота си на своя осъзнат брат Султан Ахмед, решил се да спре братоубийството. И като „отговор“ тази група създаде свой прецедент, за да влезе в историята: обруга самата султанска институция. За времето на сериала женските членове на групата направиха най-много опити за убийство на шехзадета, някои успешни, някои за масови убийства.
Ваня, много точно казано! Направо се отвратих...особено от Давуд и Дилруба, на които сякаш им доставяше удоволствие да избиват. Изглеждат ми перверзна двойка Sick. Когато предаде Джаннет на тълпата на лицето на Дилруба имаше странна усмивка...противна. Наслаждаваше се, радваше се. Sick
По този повод, да споделя, че развитието на събитията след убийството на Осман ми беше забързано и усетих, че е кратко. Щеше ми се да дадат повече подробности, повече детайли. За Мелексима, за Акиле. Много ми е тъжно за тях. Изгубиха и обичан мъж и синовете си. Какво ще стане с тях...това ми се щеше да дадат. Видяхме Акиле в къщата на баща си и най-вероятно ще остане там и ще отглежда дъщеря си. Но Мелексима - стоеше до прозореца с онази опърпана черна забрадка... Confused Cry
Според мен Халиме и Дилруба се отърваха много леко, дори и Давуд (трябваше да се гърчи при мисълта, че Дилруба ще умре). Искаше ми се и тримата да да разберат, че шехзадетата са живи. А Халиме и Дилруба да имат време преди смъртта си да разберат за края си...да се страхуват от смъртта, да я очакват с ужас и паника, да тъгуват от провала си и да разберат и осъзнаят, че Кьосем е победила. Давуд го разбра, но не и те. Щеше ми се, но от друга страна разбирам замисъла на сценаристите и си го обяснявам по следния начин: за Кьосем, Халиме и Дилруба са нищожества...подобие на човешки същества, лишени от най-елементарните ценности. Тя иска да ги унищожи, без да им дава каквито и да било обяснения и да ги удостоява с внимание, защото въобще общуването с такъв тип паразити е крайно неприятно за човек като Кьосем.
Просто недоумявам как имаха наглостта да й обясняват, че нямала право да сваля Мустафа от трона - съвсем забравиха, че те нарушиха споразумението като изпратиха палачи на децата а Кьосем, а за нея издадоха смъртна присъда. Арогантността надмина граници, когато я обвиниха за пореден път за участта на Мустафа Shocked...забравиха как преди години тичаха при нея и я молеха за помощ...и винаги я полуаваха. Кьосем повлия на решението на Ахмед да пощади живота на малкия Мустафа и самата тя го спаси впоследствие от наемника на Хандан. После позволи на Халиме да вижда сина си.

Цитат
1.Къде изчезна Мелике хатун ?
Тио и аз това се питам. Може би е с дъщерите на Кьосем и се грижи за тях. Thinking

До скоро! bouquet

# 346
Привет момичета !  Hug

Една новина за която не съм сигурна дали ще излезе вярна.Коментира се ,че във втори сезон ,ролята на Султан Мурат ще бъде изиграна от 33 год. Серхат Теоман.

Ето и участията с него . Peace

Дана Hug

# 347
  • AMS

Привет, момичета!!!
Ваня@, Дана, Тио, благодаря ви за написаното!!!
Аз се отбивам само да кажа, че съм на трето четене/гледане.
Направила съм 150 стопкадъра.
Редактирах си предишния пост, защото намерих по-добър превод.
За сега само малките султанки, шехзадетата и един колаж за следващия сезон.

# 348
Привет ммичета  Hug

Берен Саат остава във втори сезон на "Великолепният век -Косем /Мурад/" .Заплащането на Берен във втори сезон , ще бъде 110 000 т.л. /до сега е било 90 000 тл за епизод/,като с това се превръща в най-високо платената актриса в Турция.

Източник:
http://www.milliyet.com.tr/beren-saat-e-yeni-sezon-zammi-magazin-2261697/

# 349
  • AMS

Привет, момичета!!!
Напоследък малко се отпуснах,
но гледам и други сериали.
Знам, че имам да пиша по последния епизод,
но нали следващият е след няколко месеца,
та се помайвам.
Тио,  Hug благодаря!!!

# 350
Здравейте, момичета!  Hug
Дана, Тио, Дива, без фрагман, резюме и другите залъгалки как изведнъж се промени седмицата.
Докато чакаме Мурад за лятото съм си направила програма максимум - „Великолепният век“.
Ясно е, че ми трябва повече от едно лято  Grinning, но – каквото успея.

Някои налагащи се съпоставки.
На пръв поглед – еднакви жестове. Сякаш не е достигнала фантазия на създателите.
Но когато се проследят разликите, се вижда колко много казват те по същество. 
Без съмнение са използвани нарочно.

Специалният трейлър,
в който жестът с женската ръка на рамото на владетеля е развит:

За сърцето на владетеля!
„Говори“ на висок глас цветът.

# 351
Дива  Hug  Ваня  Hug

Дива ,прекрасен колаж  bouquet
Ваня   bouquet, има много общи пози и сцени между ВВ и ВВК .Отдавна ми направи впечатление,че след смъртта на Ахмед ,Кьосем сяда точно като султан . За общите тоалети и бижута пък да не говорим  Wink .
Кралицата и нейното отмъщение...

Любов и смърт...

Султанката...

И малко смях ....

# 352
  • AMS
Привет, момичета!!!
Дъгичка, Серената, Дайченце, Дана, къде сте?
Тио, благодаря за споделеното и инфото!!!
Радвам, че по-малко известен актьор се спряга за ролята на Мурад.
Поне фенките на някой по... се успокоиха, за сега.
Но си мисля, че малкият може да има още поне няколко епизода в новия сезон.
За хонорарите на Берен, бих припомнила, че в Моят свят не е взела хонорар.
Ваня@, радвам се за програмата максимум. Много добра идея.
Аз за сега не обещавам, защото в главата ми е още финалният епизод.
Започвам със заглавието -
Кървава епоха, или Смяна на епохата.
И двете не ми харесват.
Моят превод е - Нов етап в епохата Кьосем.
Продължението друг път.
Сега само няколко гифчета >>>

# 353
Здравейте момичета Hug

Дива Hug тук съм, но се опитвам да изляза за малко от сериала, защото финалният епизод ме разтърси изключително много.
Имам въпрос: как ще процедираме през лятото? Ще има ли преговор? Wink Надявам се да си продължим темата и да гледаме заедно и другия сезон, живот и здраве. Вярвам, че Берен да продължи участието си, както бяха писали Hug.
Скрит текст:
Мили момичета, аз стягам багажа, защото се прибираме в Бг с детенце. Много се радвам, но същевременно съм и притеснена за престоя ни от два месеца, живот и здраве. Предвид нещата, които се случват в Родината ежедневно - катастрофи, пияни шофьори, бездомни кучета, липса на лекарска загриженост и др., леко ме хваща страх Rolling Eyes. Не че тук в Белгия няма подобни неща, напротив, но като цяло хората са по-загрижени и любезни. Понякога шока от разликата ми идва в повече. Но пък слънцето, уханието на дома, усмивките на родителите ми, приятелите и аромата на лято...нямат равни! Hug  Извинявам се, ако съм досадила! Hug Embarassed 
Мили момичета, имах няколко момента за коментар и се надявам утре да драсна два реда.

Тио Hug те Дилруба и Осман в реалния живот са двойка от една година...поне така прочетох...а аз сега да го разбирам  Wink Whistling

До после! bouquet

# 354
Привет момичета ! Hug

Дива  Hug  Дана  Hug
Скрит текст:
Приятно прекарване в България. Аз не съм си ходила в Бг от години . Sad

Споделям с вас един колаж ,който ми хареса :

Берен  Heart Eyes

И една легенда за последната царица на Волжките българи :

http://bradva.bg/bg/article/article-85053#.V2LX41UrJD8

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 18:22 от trendafilka

# 355
Здравейте  Hug,

Гледайки последния епизод се замислих...за еничарските корпуси. Деца, отнемани от родителите им чрез т.нар. Кръвен данък. Интересно ми е, дали момчетата са помнели родителите си, дали са искали да се върнат у дома. Чела съм за дисциплината, за "промиването на мозъци" и за тежкото обучение. Както каза и Осман II - "хиените се примесиха с лъвовете и не можеш да различиш врага от приятеля". В това отношение Зюлфикяр остана единственият образ, освен Кьосем, който не изневери на себе си. Много трагична смърт! Знам, че смъртта на Султана беше неизбежна (тъй като така се е случило в историята), но в сериала ни показаха, как верните и честни еничари като Али ага и Зюлфикяр, не можаха да си представят, че техните събратя са способни на такива подли и жестоки действия. Неволната грешка - споменаването на местонахождението на Осман, доведе след себе си и трагичните събития. И двамата нямаха информация за отвличането на шехзадетата и за това не оцениха важността от запазването на тайната за местонахождението на Осман. Тайната пазеше и тях самите.
По исторически данни, Султанът е изведен директно от двореца, а в сериала ни показаха и нещо допълнително, което ми хареса - прошката на майката и разкаянието на сина. Хареса ми и това, че Осман II призна пред Зюлфикяр грешката си и това, че е трябвало да го послуша, сподели с него всичко, което му е на душата...както правеше и Ахмед. Един вид показа своята благодарност и уважение към верния служител.

Хубав ден, мили дами!  bouquet bouquet bouquet

# 356
Привет Великолепни !  Hug

Ако в първи сезон мотивите върху дрехите на Кьосем султан бяха със цветята на жасмина олицетворяващи невинност и младост ,то във втори  сезон детайлите подсказват за наближаващата есен на султанката с хризантемите изтъкани върху плата на роклята и' :

ПП.Момичета къде сте ?

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 16:48 от trendafilka

# 357
Здравейте, момичета!   Hug
Дана, Тио, Дива!

Дана, мен не само последният епизод, но целият сериал ме разтърси и много измори.
Аз съм си изработила свой начин на гледане на сериали: свърши ли, на следващия ден съзнателно го „изтривам „ от главата си.  Това ми освобождава съзнанието и мога да гледам нещо друго.  Установила съм, че сериалите, които съм гледала с интерес и значи са си стрували, оставят следи, които нищо не може да изтрие, и след време по един невероятен начин „се освежават“ в съзнанието. Затова аз сега се отдавам напълно на „Великолепният век“,  който изисква огромно количество време, но  разбирам, че е важно да го гледам. Ще си предвидя време преди началото на „Кьосем“ за припомняне, но дотогава искам да си почина и да оставя видяното да „отлежи“. Ще следя само новините за сериала и ще наминавам в темата.  Разбира се, че ще гледам втория сезон, стига такъв да има и да е достъпен за гледане.
Дана, поеми дълбоко въздух, задръж го и тръгвай към България.  Все едно, в живота навсякъде има и хубави, и лоши неща. Носталгия  било и това да искаш да виждаш точно едни  планини, един  бряг, точно тези дървета и тази улица и др. подобни неща, които всеки човек може само на едно място в големия свят.

А това е същият мотив за публично обругаване от последния епизод, който е използван и  във ВВ. Тук – по „заслуги“: търговец, член на занаятчийския и търговски еснаф, който е продавал развалена стока. Наказанието му включва разхождане из чаршията, седнал наопъки  на магаре, и става по заповед на Кадията, докато всички чуват  за неговите провинения.

# 358
Привет Hug

Ваня Hug мен също много ме разтърси сериала, но особено последния епизод. Дни наред ми беше в ума и пред очите ми бяха сцени и моменти от серията.
Много хубаво, че си решила да гледаш "Великолепния век", защото много от нещата като традиции и обичаи, начин на поведение и държание ще се изяснят, може би ще си дадеш отговор на някои въпроси. На мен ми беше много интересен и си правих доста съпоставки с Кьосем. Само да споделя, че лично за мен, беше много тежък на моменти и трудно възприемах някои неща. Информацията е и в пъти повече, героите и интригите също.
Цитат
Дана, поеми дълбоко въздух, задръж го и тръгвай към България.  Все едно, в живота навсякъде има и хубави, и лоши неща.
Hug newsm10

Аз съм на линия през лятото, живот и здраве. Ще следя новините и темата.

До скоро, мили момичета! Hug bouquet

# 359
  • AMS
Привет, момичета!!!
Благодаря ви за споделеното!!!
Ето ме и мен.  
Този пост за 30-ти епизод го мисля вече една седмица.
Аз искам да остане в главата ми само ВВ Кьосем.

Скрит текст:
Трябваше да се освободя от един друг сериал,
който завърши със 125 епизода + още един зад камера.
Не съжалявам, че съм отделила време за Карагюл.
Друг продуцент, друг режисьор, други сценаристи,
други артисти, друга история.  
Обичам да гледам, колкото се може повече,
за да мога да правя сравнения, за да видя къде съм.
За съжаление ВВ не бих могла да го изгледам.
Не за друго, а защото съм изпуснала момента.
След КН, нищо и никой не е в състояние, да ме накара да гледам Мерием.
Така, че моля, тези, които са гледали ВВ, или го гледат сега,
да споделят по-подробно.
Не съм си направила график още за летния антракт,
но списъкът "за по късно гледане" е препълнен.
Ваканция, т.е. България, не ми се очертава за сега
и това хем ме притеснява, хем ме успокоява.
Това е нещо смесено - тъга, радост, страх, обич, гняв, безсилие, отчаяние ...

Та за еп. 30.
Вече писах какво ми е направило най-силно впечатление.

Още от еп. 29 чаках да видя гневът на Кьосем.
Припомням думите на Кьосем към Осман

- Ако ти толкова ме ненавиждаш, не губи време и още сега ме екзекутирай.
- Само знай едно - независимо, че ти уби моето дете,
на мен не ми е минало изобщо през ума, да ти отмъщавам.
- Осман, ако смяташ, че аз съм съм направила нещо за теб в този живот,
то отмени заповедта си за моето изгнание.

И към другите  
- Който посмее, да отнеме живота на Султан Осман,
няма да избегне гнева на Кьосем Султан!!!

Удовлетворена съм от прошката между Кьосем и Осман
и от нейния отказ, да го свали от трона.
Както и от закъснялото признание на Осман,
че е трябвало да се вслуша в съветите на Зюлфикяр.
Доволна съм, че създателите показаха едно срамно петно от историята -
поругаването и убийството на един млад султан.
Не замазаха и историята с един луд такъв.
Усмирителният кафтан на Мустафа беше много добра идея.
Не замазаха и жестокостта на кривогледия Кара Давуд паша.
Разбрах защо Мустафа заема за втори път престола.
Тук вече решението на Кьосем беше стратегически обмислено.
Трябваше ѝ време, за да се прегрупират силите,
да се изясни за всички кой е приятел и кой е враг.
Много скъпи жертви даде, но победи
в утвърждаването на новата система за наследяване на трона.
Ако Джанет плати заради лала Омер, то Зюлфикяр плати заради Хюмашах.
Всичката тази жестокост пред очите на малките шехзадетата,
няма начин да не се отрази на характерите им,
а който от тях стане султан и на управлението му.
Очаквам Мурад IV, но след както навърши пълнолетие.
А преди това искам да видя Кьосем султан,
"като се започне от печата с името ѝ
и се свърши с нейната главозамайваща власт."
До сега видях, че тя  
"принесе в жертва любимия си мъж,
семейството, приятелите, синовете си."  

Общи условия

Активация на акаунт