приятно гледане!

Образите следват логичното си развитие, следват заложеното в тях от начало. Давуд го видяхме още в яничерския корпус, същия характер е и сега - амбициозен, безскрупулен, хитър и емоционален. Дилруба също - хитра, жестока, пресметлива, адаптивна и доста смела. Дори и да има промени в една или друга посока, те са естествени и логични, обосновани и разбираеми.
, че сега не мога да си събера мислите, много се натоварих. Не защото има промени, а защото тези промени са изкуствени и сякаш пришити, като кръпки и не пасват на картината. Всичко ми изглежда като зле поставена пиеса. Направо обмислям да спра да гледам сериала, защото хубавата емоция сякаш се изпари, вследствие на некадърен сценарий.
Уважавам и приемам всяко мнение, различно от моето!

специално ти благодаря за този пост!!!

и аз апелирам да продължиш да пишеш.
благодаря за поста!!! 

За мнението ми - "лично" имам предвид, че уважавам и приемам останалите мнения, каквито и да са те, осъзнавайки, че моето мнение не е меродавно ...защото съм срещала много хора във форумите, които пишат мнения и сякаш това е единствената истина по въпроса. Но и ти си права - да, "различно" е, може би и "особено" спрямо другите в темата по този въпрос
. Ще продължа да гледам сериала, защото останаха само 3-4 серии. Ако бях усетила такова разочарование по-рано, нямаше да си губя времето, но сега ще го завърша. Защо писах, че няма да пиша - това не е каприз от моя страна, а просто усещам, че няма да има за какво да пиша. Лично за мен е еднообразно и в бъдещите серии да изтъквам безпогрешността на Кьосем и децата й и да критикувам всички останали, по простата причина, че развалиха образите им по доста неприятен начин. Освен за Кьосем, друга добра дума за кого да се каже?! Така не ми е интересно да коментирам.
Няма сиви образи, вече са само черни или бели, няма такива, за които да си кажа и да се питам: това направи правилно, тук сбърка, сега как ли ще постъпи?! Например за образите на Осман, Искендер и Хюмашах очаквах много повече! След като изгледах серията на чаша вино (иначе ми беше трудно) бих могла да дам за пример абсолютно нелогичното поведение на Искендер, например - сякаш е друг човек, няма логическа промяна, няма адекватна такава. Сценаристите не успяха да ме убедят, че един обигран, смел и силен войн, човек, който е обучен в яничерски корпус и е минал през доста перипетии и трудности ще се държи като госпожица и ще хленчи: "Кога ще го получа този трон?!"
...оставаше да тропне с крак и да нацупи устни като малко момче...
! И друго: Искендер, представен ни до сега като съобразителен човек и доста схватлив, изведнъж се излага на опасност и се показва като кифладжия пред Кьосем... уж още влюбен, пък после заявява, че ще избива децата й
Едно е да очерниш всички образи около главния герой, носещ основни положителни ценности, сякаш да изпъкнат те, а друго е да има няколко светло сиви образа, които на моменти да конкурират основния, като той пак да доминира. Това е майсторството и за това е моята критика.
...за сега нямам време да преведа някои от нещата, които съм чела и ще постна по-долу - за да преведа по-нататък. На български не намирам нищо детайлно и интересно.

благодаря ви...ако има какво да коментирам, ще го направя. Със сигурност, обаче, ще продължавам да ви чета!

Адмирации за разбора на 27 епизод !

/Относно годината на смъртта на Сафия има съмнение за 1618 -1619 година.Така или иначе 1621 г.вече е била в отвъдното.
продължавай да пишеш ,нали сме "великолепната седморка?'

чувствам, че си засегната от мен. Извинявай!!!
говореше за трети монолог, а аз не си спомням втория.
знам, че за смъртта на Сафие е посочено 1618/1619. 

Препоръчани теми