Работа, CV-та, HR-и, съвети - 53-та тема

• 83 726
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Да се оплача.
От няколко месеца чакам да ми се обадят в една голяма фирма и миналата седмица бях на интервю. 3 момичета бяхме за производство. Трябваше на следващие ден да се обадят - не. Вчера аз ги потърсих, казаха за днес.
Не съм одобрена, защото позициите били за 1-2 месеца, предимно за студенти, а за мен ще търсят постоянна работа. Иначе много са ме били харесали.
Парите са хубави, работата не е трудна и много ме е яд. Защо пък мен не взеха. Сега кой знае колко пак ще чакам  Tired
Много ме е яд. По принцип се целя за административна длъжност и нещо с възможности за израстване, но на този етап след толкова чакане това много ми хареса...

# 631
  • София
Аз съм го разбрала, не случайно за мене е недомаслена.
Но пък се пъне да пише и новите и се връзват.

# 632
Дали би имало смисъл да си търся работа, ако съм бременна?

# 633
За мен има смисъл, само ако в момента нямаш трудов договор, за да си подсигуриш майчинството. Иначе, ако в момента имаш работа, за тръгнеш да я сменяваш бременна си е малко безумно. 

# 634
За майчинството мога да имам фиктивен. Имам предивд дали има смисъл наистина да си търся работа, не само по документи.

# 635
  • Бургас
Може би за някой ще е полезно. JobTiger организира виртуален ден на кариерата на 22.06
http://virtual.careerdays.bg/bg

Днес влязох в платформата. Много се разочаровах. 90% от позициите бяха за София. Съвсем малко за Пловдив и Варна. За Бургас естествено никой и не е чувал.

celika, щом не ти е важно за осигуровките просто няма смисъл, от опит ти го казвам.

# 636
Да, и аз така мисля, но реших да попитам за други мнения, все пак...

И аз се вкючих във виртуалния ден на кариерата.... Не че съм очаквала да има позиции за мен, ама все пак си полафих с 2-3 ейчарки  Simple Smile

# 637
Дали би имало смисъл да си търся работа, ако съм бременна?

Зависи какво имаш предвид под работа, каква е работата, и колко си бременна. Ако съм в началото и се оглеждам за нещо и някъде конкретно бих продължила да го правя. Най-малкото няма как да знам кога ще ми се появи възможност за искана позиция.
От друга страна не се знае в колко напреднала бременност ще ми се случи и как би изглеждало тъкмо да ме наемат и аз да изляза по майчинство.
Честито все пак!

# 638
Трето ли чакаш, celika? Честито и от мен!  Simple Smile

# 639
Чакай бе Как` Сийке Simple Smile Аз имам само едно, а сега съм все още два дена преди закънение, така че не е много сигурно...

Иначе... аз имам някаква идея за работа, но не знам дали ще се получи.

# 640
А, извинявай! Останала съм с впечатление, че имаш две деца. Нищо, по-нататък може и за трето да честитим.  Laughing
Че ти не работиш ли сега? И тук явно съм останала в дълбока заблуда.  newsm78

# 641
  • Сф
Селика, да знаеш само, че, ако си в изпитателен срок и бременна законът не те пази, ако шефът не му се понрави бебето.

# 642

От друга страна не се знае в колко напреднала бременност ще ми се случи и как би изглеждало тъкмо да ме наемат и аз да изляза по майчинство.

В компанията, в която работя преди време дойде едно момиче, което явно е била в началото на бремеността си, когото са я наели. Ами никак добре не погледнаха на нея, след като след няколко месеца трябваше да излезе по майчинство и да търсят отново човек. За нея самата не мисля, че ще е добър климата като се върне от майчинство, защото просто никой не я чака с нетърпение и не разчитат на нея да поеме някакви задължения.
Да не говорим, че на нова работа очакват от теб да се раздаваш напълно, за да се докажеш, а докато си бременна хормоните врят, акъла ти искаш-неискаш съвсем не е в работата и е много трудно в такъв момент да си отдаден на работата си.

# 643

В компанията, в която работя преди време дойде едно момиче, което явно е била в началото на бремеността си, когото са я наели. Ами никак добре не погледнаха на нея, след като след няколко месеца трябваше да излезе по майчинство и да търсят отново човек. За нея самата не мисля, че ще е добър климата като се върне от майчинство, защото просто никой не я чака с нетърпение и не разчитат на нея да поеме някакви задължения.
Да не говорим, че на нова работа очакват от теб да се раздаваш напълно, за да се докажеш, а докато си бременна хормоните врят, акъла ти искаш-неискаш съвсем не е в работата и е много трудно в такъв момент да си отдаден на работата си.

Разбирам, аз имах три такива колежки, положението беше същото. Началниците меко казано се вкиснаха, а естеството на работата беше такова, че дори и след майчинството надали щяха да се върнат - смените са дълги, има нощни такива, работата е с по-особени клиенти, за които ти трябва самообладание, такт и трезвост. Самите колежки не биха се върнали, началниците, че не биха ги оставили е едно на ръка.

# 644
Ми работех до днес.
Аз не бих скрила, че съм бременна, ако ще започвам работа...

Общи условия

Активация на акаунт