Пазаруване от Amazon - тема №51

• 157 683
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Petia Ivailova,Амазон е най-сигурния сайт,за който може да се сети човек. Няма нужда да се занимаваш и да плащаш излишно на посредници.
Е, да, но не мога да плащам с карта - имам Виза, но ми изглежда рисково да я използвам по такъв начин. Нямам интернет банкиране и не ми се занимава с него. А на посредника плащам от банкова сметка - т.е. ходя в банката и пред очите ми превеждат парите. Все още имам повече доверие на хората, отколкото на компютрите. Поради същата причина не мога да си поръчам неща от европейски сайтове (и то неща, които мога да си позволя, и които искам) - не мога да се пречупя да използвам картата си по този начин.
И другото е, че английският ми не е лош, но наистина не съм добра с математиката и никога не съм напълно сигурна дали съм изчислила правилно колко ще струва нещото в лева (+ доставка и такси), а посредникът изчислява и ми казва направо. Заслужава си хонорара и заради това.

# 181
Petia Ivailova,
Всички тук плащаме с карти.Картите са затова. Но щом искаш да пълниш джоба на посредник,твоя си работа.
Ама на него пък как му имаш доверие е отделен въпрос...

# 182
  • На брега на реката
Петя Иванова,
Аз също бях скептична, но си направих интернет банкиране и виртуална карта и съм много доволна. Регистрирала съм виртуалната карта в Амазон и по нея превеждам средства само когато правя поръчка. Когато приключвам поръчката в амазон ми дава и цената в лева /не ти се налага да пресмяташ/, но аз си плащам по валутата на сайта /евро или лира/, но превеждам по виртуалната сумата която ми изписано в лева. Винаги ми излиза по-евтино и остатъка си го връщам по-основната карта. Няма никаво неудобство, а всъщност е предимство, че не се налага да ходя в банка всеки път и да плащам такси на посредници, ако искам мога да го направя и посред нощ.
Не те агитирам в никакъв случай, щом ти е удобно да ходиш до банка ОК, просто обясних, защо на мен ми е по-лесно и удобно по този начин.

# 183
  • Варна
Смисълът на пазаруването от чуждите сайтове е и бърза реакция на добри оферти, а не толкова само някой да ти поръча.

# 184
Смисълът на пазаруването от чуждите сайтове е и бърза реакция на добри оферти, а не толкова само някой да ти поръча.
Разбирам, но моята цел е да купя нещо, което не мога да поръчам от тук. А за мен винаги наложеният платеж ще е най-добрият начин за плащане - затова и винаги ще предпочитам да купя продукта от бг, дори да е по-скъп, стига да го има. За съжаление много козметики и джунджурии, които ме интересуват, въобще не се предлагат у нас.
Картата си я ползвам всеки ден в магазините, защото не обичам да нося пари в брой. Но да си правя отделна банкова сметка само за пазаруване, ми изглежда прекалено, за сега.

# 185
  • Варна
Разбирам, но моята цел е да купя нещо, което не мога да поръчам от тук. А за мен винаги наложеният платеж ще е най-добрият начин за плащане - затова и винаги ще предпочитам да купя продукта от бг, дори да е по-скъп, стига да го има. За съжаление много козметики и джунджурии, които ме интересуват, въобще не се предлагат у нас.
Картата си я ползвам всеки ден в магазините, защото не обичам да нося пари в брой. Но да си правя отделна банкова сметка само за пазаруване, ми изглежда прекалено, за сега.

Здравей малко не те разбирам.Какво във същност искаш?
Някой да те убеди колко е безопасно да пазаруваш в интернет?Да ти обясни как да поръчаш?Да се оплачеш?Или просто да си поговориш с някой?И всичко това заради една палитра Пупа? ooooh!
Попаднах на 2 твои поста в различни теми-за мен те са безмисленни и не разбирам целта им.
 Щом те е страх от мечки не влизай в гората ама да ни обясняваш,кое предпочиташ хайде моля-всеки сам е направил своя личен избор.Искаш да си пазариш със посредник използваш го и си плащаш ние не искаме.Аз искам да си плащам сама и го  правя с карта с единствената разлика,че е он лайн,а при теб оф лайн и изобщо не смятам,че при теб е по-безопасно.Рискът е еднакъв да не кажа,че твоя е по-голям.
Започнала си да се оглеждаш така или иначе,защото сама си разбрала,че това което искаш не можеш да го намериш и да си го платиш офлайн така,че въпрос на време е да почнеш сама и без посредник,но до тогава моля задавай адекватни въпроси..
  И още нещо няма смисъл да пишеш на сайтовете дали трябва да се регистрираш.
Да трябва след което прочиташ условията им до къде и как доставят,ако те устройват слагаш продукта в кошницата и следваш стъпките до плащане.Обикновено са като за първокласници няма как да се объркаш или пропуснеш стъпка.Накрая или плащаш с карта или с PeyPal.Това е принципа и е едни и всички работят така и не ги променят заради никой от нас па макар и някой да се е тръшнал за нещо,а да му е сложно.
Хубав ден от мен!

# 186
  • Sofia
Може би идеята е някой да се поинтересува кой е посредника, но тук сякаш няма заинтригувани ...

# 187

Някой да те убеди колко е безопасно да пазаруваш в интернет?Да ти обясни как да поръчаш?Да се оплачеш?Или просто да си поговориш с някой?И всичко това заради една палитра Пупа? ooooh!
Попаднах на 2 твои поста в различни теми-за мен те са безмисленни и не разбирам целта им.
 Щом те е страх от мечки не влизай в гората ама да ни обясняваш,кое предпочиташ хайде моля-всеки сам е направил своя личен избор.Искаш да си пазариш със посредник използваш го и си плащаш ние не искаме.Аз искам да си плащам сама и го  правя с карта с единствената разлика,че е он лайн,а при теб оф лайн и изобщо не смятам,че при теб е по-безопасно.Рискът е еднакъв да не кажа,че твоя е по-голям.
Започнала си да се оглеждаш така или иначе,защото сама си разбрала,че това което искаш не можеш да го намериш и да си го платиш офлайн така,че въпрос на време е да почнеш сама и без посредник,но до тогава моля задавай адекватни въпроси..
Да трябва след което прочиташ условията им до къде и как доставят,ако те устройват слагаш продукта в кошницата и следваш стъпките до плащане.Обикновено са като за първокласници няма как да се объркаш или пропуснеш стъпка.Накрая или плащаш с карта или с PeyPal.Това е принципа и е едни и всички работят така и не ги променят заради никой от нас па макар и някой да се е тръшнал за нещо,а да му е сложно.
Хубав ден от мен!

Аз не разбирам твоята агресия - като не те интересува и не разбираш защо отговаряш? Rolling Eyes
Двата поста са за различни неща - това за Пупа беше въпрос, на който получих отговор и той е приключен. Там ставаше дума за ИТАЛИАНСКИ сайт, не за Амазон. Има много неща, които искам да си поръчам (и не само от тези сайтове) - още малко и ще ми поискаш отчет или списък - какво ще си купувам и за какво ми трябва?!
Тук просто исках да прочета дали някой друг е пазарувал със същия посредник и какви са впечатленията - намерих отговора по-късно в стара тема. Какво - трябва да си изтрия поста ли, понеже така си рекла, в какво качество ми държиш сметка? Naughty Stop

# 188
Извинявайте, не точно по темата, но знаете ли от къде да проследя този тракинг UPAAB000000153869706
(става въпрос за поръчка от английския Ибей).
И да не е само спам, за мен Амазон наистина е най-надеждния и коректен сайт.

# 189
  • Варна

Хубав ден от мен!

Аз не разбирам твоята агресия - като не те интересува и не разбираш защо отговаряш? Rolling Eyes
Двата поста са за различни неща - това за Пупа беше въпрос, на който получих отговор и той е приключен. Там ставаше дума за ИТАЛИАНСКИ сайт, не за Амазон. Има много неща, които искам да си поръчам (и не само от тези сайтове) - още малко и ще ми поискаш отчет или списък - какво ще си купувам и за какво ми трябва?!
Тук просто исках да прочета дали някой друг е пазарувал със същия посредник и какви са впечатленията - намерих отговора по-късно в стара тема. Какво - трябва да си изтрия поста ли, понеже така си рекла, в какво качество ми държиш сметка? Naughty Stop

Това,че имам мнение  по въпроса трябва ли да означава агресия?Аз мога да отчета по същата логика въпросът ти като такава още повече,че си позволяваш лукса и да крещиш.Нито съм рекла нито ти държа сметка!Пиша в качеството си на потребител,който освен ако няма да сподели нещо важно ,като намаление,някой код да споделя за размери или да помоля момичетата за помощ спазвам добрия тон и не ги занимавам с глупости.
Никъде не съм те обидила или засегнала!Обидни думи не съм използвала!Изказала съм лично мнение.
Не ме интересува какво пазариш,как  го правиш или ,че наложения платеж е най- доброто средство за пазарене за теб .За мен не си полезна да те чета.Във всичко,който си писала не видях грам смисъл и за това попитах какво в крайна сметка искаш?Рядко да не кажа за сефте се включвам в подобни без мисленни комуникаци ,като тая.Имам два сигнала за непрочетени теми ,който следя и в тях чета Petia Ivanova ,която е писала и в крайна сметка не казала нищо.Като се интересуваш от посредниците задай конкретен въпрос и то в подходящата тема .Има и тема за посредниците,който използваме и да можеш да получиш смляна информация без да четеш,но я поискай както трябва. Peace

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 17:46 от desuri

# 190
  • Варна
Извинявайте, не точно по темата, но знаете ли от къде да проследя този тракинг UPAAB000000153869706
(става въпрос за поръчка от английския Ибей).
И да не е само спам, за мен Амазон наистина е най-надеждния и коректен сайт.

Пробвай тук  http://www.trackitonline.ru/
Обикновено пратки,който никъде не ми излизат се появяват тук!
А за това къде и как да следиш трябваше малко повече инфо.поръчала си я от Ebay,но до UK или до BG?
Продавача от къде изпраща?

Има тема и за eBay  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=905205;topicrefid=20

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 17:38 от desuri

# 191
Изпращат от УК до България. Излиза ми и тракинг номер на DPD, но не мога да го проследя. Ще потърпя малко. Към края на месеца се очаква доставката по принцип.
Благодаря за отговора.
От руския сайт с другия тракинг номер излиза пратката. Още веднъж благодарности.

# 192

Това,че имам мнение  по въпроса трябва ли да означава агресия?Аз мога да отчета по същата логика въпросът ти като такава още повече,че си позволяваш лукса и да крещиш.Нито съм рекла нито ти държа сметка!Пиша в качеството си на потребител,който освен ако няма да сподели нещо важно ,като намаление,някой код да споделя за размери или да помоля момичетата за помощ спазвам добрия тон и не ги занимавам с глупости.
Никъде не съм те обидила или засегнала!Обидни думи не съм използвала!Изказала съм лично мнение.
Не ме интересува какво пазариш,как  го правиш или ,че наложения платеж е най- доброто средство за пазарене за теб .За мен не си полезна да те чета.Във всичко,който си писала не видях грам смисъл и за това попитах какво в крайна сметка искаш?Рядко да не кажа за сефте се включвам в подобни без мисленни комуникаци ,като тая.Имам два сигнала за непрочетени теми ,който следя и в тях чета Petia Ivanova ,която е писала и в крайна сметка не казала нищо.Като се интересуваш от посредниците задай конкретен въпрос и то в подходящата тема .Има и тема за посредниците,който използваме и да можеш да получиш смляна информация без да четеш,но я поискай както трябва. Peace
Това не е крещане - думата е удебелена, уголемена и подчертана, понеже не си я видяла първия път и объркваш два съвсем различни поста, със съвсем различен смисъл. Приемам, че имаш проблем със зрението, след като ми бъркаш и името.
Не искам никаква информация от теб, тъй като вече получих информацията, която ми трябва много преди да отговориш. Не те спирам да си изказваш мнението, но твоят "добър" тон е изключително агресивен - предполагам, че често ти го казват в ежедневието и затова си го изкарваш на непознати хора по форумите. Задала съм въпрос, получила съм отговор и съм коментирала в един кратък пост отговора. Няколко поста по-надолу ти си изказваш мнението, че въпросът ми според теб е безсмислен. Мнението ти е спам за мен, ако бяхме във Фейсбук, вече да съм те блокирала.

# 193
  • Пловдив
Момичета,нека уважаваме времето на Чоколина и да не пълним темата с глупости.
Петя,не се искат никакви математически познания ,за да пазаруваш сам.Не разбирам как вярваш на хората ,а на компютрите -не.Повярвай ми посредника също пазарува с компютър.Всеки сам избира как да пазарува-аз не искам да те убеждавам.Но не си мисли ,че пазарувайки с посредник е по-сигурно.Явно опита ти е малък и не си се сблъскала с проблеми.Един от тях е ,че трудно може да върнеш стоката,ако се развали след 3 месеца например.Как ще комуникираш със сайта?Има и други проблеми.И тук почти всяко момиче може да ти ги каже-стига да искаш да знаеш.

# 194
  • Сред мелниците
Здравейте, чета в една тема за проблеми с доставките от  Германия на Габко.
 Загубени пратки и др.
Понеже става дума за електроника, някакви скорошни отзиви ще са ми много полезни.
 От английския амазон съм ползвала често, с друга фирма доставчик, но от Германия никога и се притеснявам дали и кога ще пристигне. Нямам време и нерви да го издирвам.
Кой друг доставя от там и сте без забележки?
Ако има някакъв риск, предпочитам да купя по-скъпия модел, който се доставя до БГ директно от амазон.
Моля ви  за мнения.

Общи условия

Активация на акаунт