Сушене на дрехи с влагоабсорбатор/обезвлажнител

• 10 045
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте,
Ето един нестандартен въпрос - имаме проблем със сушенето на дрехи. Терасата ни е остъклена, с южно изложение. Съответно има ли слънце, всичко съхне за нула време. Но ако няма, дрехите съхнат бавно и понякога се вмирисват. Така че искаме да намерим решение на проблема, понеже иначе можем да пускаме до две перални седмично, а това е крайно недостатъчно.
Мислихме за сушилня, но проблемът е, че са големи и тежки, и на терасата няма да се събере.
Може би по-практично и лесно би било да си купим влагоабсорбатор, да си простираме дрехите на терасата и да го пускаме през нощта на режим сушене. Тук изниква въпросът някой от вас прави ли го, каква марка влагоабсорбатор можете да ми препоръчате? Изискванията са да е възможно най-безшумен и енергоефективен, както и по възможност по-лек и компактен.
Също ме интересува кое ще ни пести повече от сметките за ток - сушилнята, или влагоабсорбатора?

# 1
Здравей, ние имаме такъв http://www.technopolis.bg/bg/Air-humidifiers/%D0%9E%D0%91%D0%95% … L-2110AP/p/830809
Пробвала съм да суша дрехи зимата - да, изсмуква влага, но става бавно.. не очаквай както при сушилнята да се изсушат за 2 часа. С този примерно за около 24 часа мога да изсуша дрехи, които са директно от пералнята, защото той смучи влага и от самата стая. Иначе от самия модел съм доволна, суши си въздуха. Бръмчи като духалка, а относно енергоспестяването не знам, защото при нас зимата работи по цял ден почти, но също и отоплението си оказва влияние на сметките и не мога да преценя.

# 2
Здравей, ние имаме такъв http://www.technopolis.bg/bg/Air-humidifiers/%D0%9E%D0%91%D0%95% … L-2110AP/p/830809
Пробвала съм да суша дрехи зимата - да, изсмуква влага, но става бавно.. не очаквай както при сушилнята да се изсушат за 2 часа.
Ами идеята е, да пусна пералнята вечерта, простираме, включваме влагоабсорбатора и на сутринта са сухи... Това дали е възможно? Така поне ни разправяха познати, че ставало, ама дали наистина е така...
А шуми ли много такъв влагоабсорбатор?

# 3
Шумни са. Аз не мога да спя, когато нашият работи.
Иначе ще става, но много бавно, пак не е сигурно дали няма да миришат.
Сушилните са колкото пералня. Може да се сложи и в/у нещо. Сушат една пералня за час, час и половина, в зависимост от вида на дрехите. Излизат и в доста приличен вид, много от материите нямат нужда от гладене.
Като цена не мога да кажа, защото нямам представа колко време трябва да работи, за да ги изсуши, но според мен сушилня е по-евтино. Моята дърпа към 10 лв., пускана през ден.

# 4
Пробвала съм да суша дрехи зимата - да, изсмуква влага, но става бавно.. не очаквай както при сушилнята да се изсушат за 2 часа.
Ами идеята е, да пусна пералнята вечерта, простираме, включваме влагоабсорбатора и на сутринта са сухи... Това дали е възможно? Така поне ни разправяха познати, че ставало, ама дали наистина е така...
А шуми ли много такъв влагоабсорбатор?

Според мен не е възможно да изсуши прането за една нощ. Иначе са шумни колкото една духалка.

# 5
Според мен за по - малко пари, вариант е електрически сушилник. Поне излъчва топлина и ще суши по - бързо и ефективно.
 А за сушилнта съм с две ръце за...аз имам от половин година, ама се чудя как съм живяла до сега без...това е страхотно улеснение за зимата. Слагаш дрехите, нагласяш програмата, вадиш ги, сухи и меки (това също е голм плюс, излизат много меки и приятни от сушилнята). Предполагам че ще има различни размери сушилни, според килограмите, та най - вероятно ще намерите подходящ размер за терасата. Въпроса е в сумата, клас А са около 800-1000лв, без да се изхвърляме в марката все пак. Клас Б има и по 500-600лв. Нямам представа разхода на ток от сушилнята, тъй като, когато я взехме вече се появи бебето, съответно аз в майчинство, ММ беше в отпуск 2 месеца и вървяха конвектор, климатик, пералня, сушилня, бойлер, готварска печка...много по - често от преди.

# 6
Защо не пробваш,като не пече слънце,да простираш вътре в стаята на сушило, аз така правя, особено зимата - хем вдига влажността на въздуха, хем са сухи за няколко часа - на климатик сме... Peace Peace

# 7
В случая парите не са проблем, проблем е мястото Simple Smile Понеже вече имам на терасата печка и другото ъгълче искахме да си сложим масичка и столчета. За сушилня съм 100% за - и ако ще се инвестира, държа да е качествена. Обаче и там има два варианта:
1/ Купувам 2 в едно - сушилня и пералня, мястото ми е под кухненския плот, като има разстояние до съседните шкафчета от порядъка на 3-4см от всяка страна. Това дали е достатъчно за безпроблемно функциониране, дали няма да прегрее, съответно дали няма да има влага /мухъл в кухнята? Не ми се сменя кухня заради един електроуред.
2/ Правим ново портманто в коридора по поръчка, като включваме един шкаф, в който слагаме сушилнята. Отново изниква въпросът - кондензна сушилня ще прави ли влага, много ли ще загрява, какви разстояния трябва да предвидим за шкафа, трябва ли да държим вратичката отворена, докато работи?
Ще се радвам и ако споделите вие какви марки ползвате, мачкат ли се дрехите... Живот и здраве чакаме бебче, и сега едва смогваме с прането, не ми се чака до края на лятото до последния момент, да се видим в чудо как да съхне. Пък и за антре по поръчка се чака месец, месец и половина, тоест трябва да го направим докато още е топло.

# 8
Аз съм с Беко клас А, струваше 900лв, имахме резерви към марката, но за сега работи чудесно и пералня на същата марка взехме дори.
Пералнята и сушилнята стоят в коридора от двете страни на вратата на wc, дори ми изглеждат красиво, не бих искала да ги крия с шкаф.
Новите модели са с термопомпа, при която няма конденз, усеща се затопляне в помещението, докато работи, но няма щети по стените, нито влага.
Немога да кажа, че не мачка дрехите, но не е като да са на хармоника, по - големите, като чаршафите са най - смачкани. При моята много от чорапите се свиват, за това тях ги суша на климатика, само на ММ едни чорапи от H & M не се свиват...та качеството си казва думата.
Другото, шумна е, особено, като има дреха с цип или копче и е голямо дрънкане по барабана. Но примерно моето бебе няма проблем с това, като съм оставяла вратата на спалнята притворена (сушилнята е точно отсреща) си спи без проблем.

# 9
Най-добре мислете за сушилня,особено щом чакате бебе. Аз имам от около 7-8м. и наистина се рдодих.С две деца съм и няма да ти казвам за какво пране става въпрос.Сметките за ток не ми се увеличиха.
Търси качествена сушилня, задължително с термопомпа. По-икономични са и си заслужава инвестицията.

# 10
Нашата е Miele, 2 ръка, 300 лв. Когато купувахме новите от марката ми се видяха скъпи, но вече цените им са нормални. Тази така хубаво работи, че хич не виждам смисъл да я сменяме за момента, но като дойде време не бих погледнала друга марка.

Най-важното в една сушилня за мен е да си мери сама влажността и да спира, когато ги изсуши, а не да се задава твърд час.

# 11
Не помня от колко години ползвам едно не особено претенциозно и направо евтино зануси ,което изкарва ризите по-изгладени от колкото аз бих се справила  Embarassed с ютията.
Моят съвет е вземете си отделен уред ,за да си спестите гладенето и за да нямате ядовете на комбинираните.Не ми се пише потърси в Гугъл,но не е само че излизат на хармоника и нямат гладене имат цял куп други проблеми от типа ''счупи се''. Stop
Другите варианти не искам и да ги коментирам,защото не са ефективни.
Имайте на предвид ,че с увеличаване на семейството времето ще става все по недостатъчно ,а всичко което мие,пере ,простира,суши и глади вместо вас ще е неоценимо!!!

# 12
Така, варианта за влагоабсорбатор отпада.
Варианта 2 в 1 сигурно също няма да стане, тъй като измерих разстоянието, и пералнята в момента има по около 2 см от двете страни до шкафовете в кухнята. Тоест най-вероятно ще се повредят от топлината, ако взема комбиниран уред и го сложа на нейно място. Освен това пералнята, да ни е жива и здрава, е хубава и не ми се иска да я сменям.
Остава вариант номер 3 - ново антре с шкаф за сушилнята. Тъй като коридора е на теракот шкафа може да е без под, дали няма да е по-добре така? Когато суша дрехи ще отварям вратата на шкафа да излиза топлината. Въпросът е обаче, ако сушилнята ми е 60 см широка и 60 см дълбока, колко широк и дълбок трябва да е този шкаф? Достатъчно ли ще е например да е 70 см широк шкафа и да има по 5 см от двете страни? И съответно 70 см дълбок? И колко висок трябва да е, ако сушилнята е 85см висока? Може ли шкафа да е по-висок и над сушилнята да има рафтчета, на които да редя някакви неща /хавлии, т.н./
Иначе съм склонна да инвестирам колкото е необходимо в покупката на сушилня и съответните мебели за антрето, само и само да изглежда добре, да е практично и да работи. В крайна сметка това ще ни служи дай боже дълго време.

# 13
prolet_inchen
Викаш си майстор дърводелец на място,казваш му размерите на сушилнята и той си знае кое колко трябва да бъде...
Та така и така го викаш -караш го да измери и за вариант 1 дали може да стане...
Иначе и по-горе ти писах - проблем ли ти е да простираш на сушило вътре в стаята - съхнат бързо и вдигат влажността.... Peace Peace Peace

# 14
prolet_inchen
Викаш си майстор дърводелец на място,казваш му размерите на сушилнята и той си знае кое колко трябва да бъде...
Та така и така го викаш -караш го да измери и за вариант 1 дали може да стане...
Иначе и по-горе ти писах - проблем ли ти е да простираш на сушило вътре в стаята - съхнат бързо и вдигат влажността.... Peace Peace Peace
Да, то това е проблемът, дали майсторът ще знае, че на такива майстори се нагледахме покрай ремонта... щом е да ми вземат парите, и в магазина, и майсторът ще обещават, че ще стане, ама после аз ще трябва да ги ползвам Simple Smile
Иначе за сушилника вътре е проблем, пробвахме го зимата, но, едно, че си заема място, което е кът, и второ, че всичко ставаше на мъгла и сутринта имаше конденз по прозорците. не знам ние ли не правихме нещо както трябва, ама не ни се получи. В едната стая сме на климатик, в другата на радиатор. и в двете пробвахме, там където беше климатика кондензът беше по-силен. А е хубав климатик, има си и функция изсуши, но пак и при нея влагата някак беше повечко.

Общи условия

Активация на акаунт