Сушене на дрехи с влагоабсорбатор/обезвлажнител

• 10 046
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
prolet_inchen
Викаш си майстор дърводелец на място,казваш му размерите на сушилнята и той си знае кое колко трябва да бъде...
Та така и така го викаш -караш го да измери и за вариант 1 дали може да стане...
Иначе и по-горе ти писах - проблем ли ти е да простираш на сушило вътре в стаята - съхнат бързо и вдигат влажността.... Peace Peace Peace
Да, то това е проблемът, дали майсторът ще знае, че на такива майстори се нагледахме покрай ремонта... щом е да ми вземат парите, и в магазина, и майсторът ще обещават, че ще стане, ама после аз ще трябва да ги ползвам Simple Smile
Иначе за сушилника вътре е проблем, пробвахме го зимата, но, едно, че си заема място, което е кът, и второ, че всичко ставаше на мъгла и сутринта имаше конденз по прозорците. не знам ние ли не правихме нещо както трябва, ама не ни се получи. В едната стая сме на климатик, в другата на радиатор. и в двете пробвахме, там където беше климатика кондензът беше по-силен. А е хубав климатик, има си и функция изсуши, но пак и при нея влагата някак беше повечко.
Ясно влагата при вас е в повече, у нас ако няма сушило вътре -  пада до 30%, а трябва да е между 40-60% и като простра дрехи става към 40-50,но конденз не съм имала, иначе на тераса не простирам, после дрехите не ми миришат на прано като са били на терасата...
Колкото за майстора, разпитай близки и познати за някой светен.. То и аз си мислех,че печка и пералня не може да са едно до друго в кухнята, но те си знаят отстояния и всичко, ако трябва и спец. изолация ще сложи...  Wink

# 16
Сушилнята с какво ви пречи, че е тежка? И защо трябва да е на терасата?

Иначе оставяйте прозорците на терасата отворени и няма да се вмирисват дрехите.

# 17
Сушилнята с какво ви пречи, че е тежка? И защо трябва да е на терасата?

Иначе оставяйте прозорците на терасата отворени и няма да се вмирисват дрехите.
И при отворени и при затворени прозорци, пак не миришат на прано и ароматизатор като ги простра на терасата....
Иначе не ми пречи в къщи сушилото,не заема чак толкова много  място.... Peace

# 18
Аз бих си купила сушилня. По-добре е да вложиш малко пари, но ще имаш сухи дрехи. Аз я включвам вечер, на нощен режим на тока и съм доволна. Ако се притесняваш от това, че е тежка и заема място - всъщност сушилнята се слага върху пералнята с едни така наречени силиконови лапички и буквално "заспива".
Ако пък се притесняваш от цената - има доста магазини за уреди втора употреба, където също получаваш гаранция.
Влагоуловител също имам у дома, но го купихме по друга причина: когато се нанасяхме в ново жилище - замазката не беше добре изсъхнала и не можехме да сложим паркета, та така се сдобих с влагоуловител. Полезна машина и вече 7-8 години все я даваме на приятели при нужда.
Сигурна съм, че ще вземеш най-доброто за теб решение. Успех!

# 19
Здравейте,
Понеже нямаме място за сушилня защото живеем в малък апартамент и обмисляме варианта с влагоабсорбатор. Терасата ни е 3 квадрата и 8-9 кубика затворена северозападно изложение, но зимата не се огрява от слънце а и сме с малко дете и не можем да си позволим да чакаме една пералня да съхне по една седмица, а имаме таванен простир и един нормален сушилник та две перални се събират спокойно.
Търсим някакъв вариант. В морски град сме и прането да се суши вътре не е вариант и ме е страх да не стане прекалено влажно.
Дали един добър влагоабсорбатор от порядъка на 300 лева ще изсушава дрехите в рамките на 12-24 часа.

# 20
Здравейте,
Понеже нямаме място за сушилня защото живеем в малък апартамент и обмисляме варианта с влагоабсорбатор. Терасата ни е 3 квадрата и 8-9 кубика затворена северозападно изложение, но зимата не се огрява от слънце а и сме с малко дете и не можем да си позволим да чакаме една пералня да съхне по една седмица, а имаме таванен простир и един нормален сушилник та две перални се събират спокойно.
Търсим някакъв вариант. В морски град сме и прането да се суши вътре не е вариант и ме е страх да не стане прекалено влажно.
Дали един добър влагоабсорбатор от порядъка на 300 лева ще изсушава дрехите в рамките на 12-24 часа.

Няма да ви върши никаква работа така. За да се отдели влагата(кондензира) трябва влажният въздух да е сравнително топъл, зимата на терасата ще е студено и нищо няма да стане. По вероятно е ако са ви вътре дрехите да помогне малко но не очаквай чудеса. Не мисля че ще си оправдае вложените средства.

# 21
  • Варна
Здравейте,
Има и други варианти - електрически сушилни. За квартирата на моя син бях купила от този тип . Беше доволен, дебели дрехи, чаршафи и хавлии сушеше за часове а не с дни на терасата/ позатопля и стаята та и това му беше плюс/. Има и друг тип, предполагам също вършат работа. Със сигурност ще е по-ефективно от влагоабсорбатор. Имам такъв и не му е това идеята.

Общи условия

Активация на акаунт