Разведена с дете

• 35 256
  • 243
  •   1
Отговори
# 150
  • София

не Абсурд, малко по различно се говори - няма щастливо дете отглеждано от нещастна майка. Една изнервена и забързана жена няма как да бъде нежен и всеотдаен родител, или поне е много много трудно.
Другият, по твоите думи врага заменил бащата ( неставащият родител ) може да се постарае  това дете да живее в добра и спокойна среда, да не се чувства дете с един родител и да има всичко необходимо за правилното си развитие. Детето често намира в другият мъж вниманието и подкрепата, която биологичният родител му е отказал.
Да, не отричам, има и такива майки, които навират при децата си всеки, който ги прави щастливи за момента, без значение този мъж вписва ли се в малкото семейство, но има и друг вид, такива които мислят много и внимават много преди да направят такава важна крачка.
Майка ми, след като се разведе, беше двойно по- забързана и изнервена, макар и не нещастна, защото трябваше да ни бъде и за баща, и за майка, а и да отделя време за гаджето.
Тя също се разведе защото вече не го обичаше, но ние едно че бяхме по- големи и второ- внимателно приобщи новия към нас. Дълго време не знаехме за съществуването му, дори баща ми пръв се ожени отново.
Малко се сблъскват приоритетите на днешно време- уж децата са на първо място, ама не съвсем.
Наскоро имаше тема- жена, която набързо беше заживяла с нов мъж и децата ѝ не го понасяха..........

# 151
Ами всеки го гледа от собствената си камбанария. Аз бях изнервена и забързана докато живеех с бившия, защото трябваше да работя за двамата докато той лежи и мързелува, трябваше да бъда и майка и баща, защото и да бъде родител го мързеше, трябваше да бъда и домакиня ( чистене, готвене, пране, гладене, пазаруване ) защото е женска работа, и съпруга и любовница трябваше да бъда, щото нали сме семейство и ... 24 часа няма как да стигнат, което пък ме изнервяше ужасно защото нито парите стигаха, нито времето. Като се изнесох всичко си дойде на мястото.

# 152
  • при късмета
Изобщо няма нужда да се сблъскват интересите. За отглеждащия родите (независимо от пола), наистина е по-трудно да създаде нова връзка. Но отговорността тази нова връзка да просъществува си е чисто негова. Трябва детето му да е абсолютно сигурно, че е най-важното за него, на първо място. А това чувство го създава родителя. Трябва и да обясни на новия партньор с какво трябва да се съобразява, ако и той иска все пак тази връзка да просъществува. Новия партньор също е възрастен и от него се очаква да разбере, че първо са чувствата и емоциите на детето, а после неговите, поне на първо време, за да са добре в бъдеще. Ако от детето не може да се очаква да разделя видовете привързване, то от възрастен се очаква. Ако родителя и новия партньор не накарат детето да се състезава за внимание, всичко ще е наред. И ако детето го прави чисто инстинктивно при такава ситуация, то възрастните трябва да контролират новия партньор да не влезе в режим на състезаване. От тях се очаква, не от детето.
Моите наблюдения са, че мъжете като се събират с жена с дете, очакват от жената да накара детето да го уважава. Като, че става на сила. Очакват от детето и пълно подчинение, като на родител, а не е редно. И ако на тях им е в природата, да речем, че ги разбирам. Разбирам ги, не ги оправдавам. Не разбирам жените, които го допускат и принуждават детето да се съобразява с партньора им. това не би трябвало да е в природата ни, но хора всякакви.
Иначе това, че нещастна майка трудно ще отгледа щастливо дете, също е вярно. Различни неща са и жената може да има и двете и щастлива дете и успешна новма връзка, ако си подреди правилно приоритетите и започне с детето, а не с новия патньор

# 153
  • Winterfell
Ами всеки го гледа от собствената си камбанария. Аз бях изнервена и забързана докато живеех с бившия, защото трябваше да работя за двамата докато той лежи и мързелува, трябваше да бъда и майка и баща, защото и да бъде родител го мързеше, трябваше да бъда и домакиня ( чистене, готвене, пране, гладене, пазаруване ) защото е женска работа, и съпруга и любовница трябваше да бъда, щото нали сме семейство и ... 24 часа няма как да стигнат, което пък ме изнервяше ужасно защото нито парите стигаха, нито времето. Като се изнесох всичко си дойде на мястото.
Аз преживях абсолютно същото с бившия, без никаква разлика. Лошото е, че не ми оставаше нито време,нито капацитет да бъда майка.
Относно ''съобщаването'' за детето...че какво има толкова да му се съобщава? Мъжа ми беше казал на майка си веднага за мен-'' колежка ми е, на едни години сме, от едикъдеси е, има щуро хлапе на Х години...'' , нито го е изтъквал, нито го е крил-то е факт, то е част от мен, не е срамно, не е престъпление,съвсем нормално нещо е.

# 154
  • Варна
Моята дъщеря е със "втори" баща. Но той е баща на 100 % и тя не познава създателят си. Но ММ я гледа от бебе на една година и никога не я е приел за чужда. Даже много искаше да я осинови, но бившият не даде разрешение. Освен това тя има брат за който не знае и мисля, че е още малка за да и казвам. Да не говорим, че новата любима на баща и държи ние никога да не се срещаме с него или детето и.

# 155
  • при късмета
Както казах, всичко зависи от възрастните. А децата го отнасят и на тях се вменяват задължения и очаквания, вместо от възрастните. И няма знамение пола даже.
Обаче такива убавци на дърти години се сещат, че имат деца, а и са с нагласата, че са им длъжни само по тази причина. Много се ядосвам на такива хора.
Crazy Dolphin, ти може само да се радваш, че си се отървала от бившия и роднините му. Като му е забранено да си вижда детето, че и слуша даже, защо не се е съгласил да го осинови мъжа ти? Кретен

# 156
Аз лично съм на мнение, че ако обичаш някого трябва да приемеш и децата му ако има такива.
Много добре казано. Peace

Аз не съм на това мнение. Нищо против децата, но майките им вече бивши жени за брутално коварни и долни същества. Поне моят опит е такъв. Не съм съгласна да страдам от майките на децата на някой, заради децата му - сори. Че даже пък и да съм на второ място.

Изобщо няма нужда да се сблъскват интересите. За отглеждащия родите (независимо от пола), наистина е по-трудно да създаде нова връзка. Но отговорността тази нова връзка да просъществува си е чисто негова. Трябва детето му да е абсолютно сигурно, че е най-важното за него, на първо място. А това чувство го създава родителя. Трябва и да обясни на новия партньор с какво трябва да се съобразява, ако и той иска все пак тази връзка да просъществува. Новия партньор също е възрастен и от него се очаква да разбере, че първо са чувствата и емоциите на детето, а после неговите, поне на първо време, за да са добре в бъдеще. Ако от детето не може да се очаква да разделя видовете привързване, то от възрастен се очаква. Ако родителя и новия партньор не накарат детето да се състезава за внимание, всичко ще е наред. И ако детето го прави чисто инстинктивно при такава ситуация, то възрастните трябва да контролират новия партньор да не влезе в режим на състезаване. От тях се очаква, не от детето.
Моите наблюдения са, че мъжете като се събират с жена с дете, очакват от жената да накара детето да го уважава. Като, че става на сила. Очакват от детето и пълно подчинение, като на родител, а не е редно. И ако на тях им е в природата, да речем, че ги разбирам. Разбирам ги, не ги оправдавам. Не разбирам жените, които го допускат и принуждават детето да се съобразява с партньора им. това не би трябвало да е в природата ни, но хора всякакви.
Иначе това, че нещастна майка трудно ще отгледа щастливо дете, също е вярно. Различни неща са и жената може да има и двете и щастлива дете и успешна новма връзка, ако си подреди правилно приоритетите и започне с детето, а не с новия патньор

По това, което описваш, каква би била мотивацията на някой свободен мъж да се събира сериозно (любимата форма на обвързване тук) с жена с деца при положение, че има много жени без деца, т.е. без тежести. По-лесно според мен е като и двамата имат деца понеже взаимно ще си търпят и няма да има проблем, че са пренебрегвани.

# 157
  • София
Каква мотивация да има, викаш  hahaha hahaha hahaha Ох, ще умра вече в тоя форум  Joy Joy Joy

# 158
Моята дъщеря е със "втори" баща. Но той е баща на 100 % и тя не познава създателят си. Но ММ я гледа от бебе на една година и никога не я е приел за чужда. Даже много искаше да я осинови, но бившият не даде разрешение. Освен това тя има брат за който не знае и мисля, че е още малка за да и казвам. Да не говорим, че новата любима на баща и държи ние никога да не се срещаме с него или детето и.
Бившият е кретен. Като не иска детето, защо не е дал разрешение да го осинови мъжът ти? Поне да помисли малко за детето, един жест прост, след като не желае връзка с него! Нещастник пълен, прекрасната му жена - също.

# 159
  • Пловдив
Бившият е кретен. Като не иска детето, защо не е дал разрешение да го осинови мъжът ти? Поне да помисли малко за детето, един жест прост, след като не желае връзка с него! Нещастник пълен, прекрасната му жена - също.

Дори и да иска бившият детето не може да бъде осиновено от втория баща, защото закона не предвижда отказ от бащинство на дете родено в брак или припознато след като е минала една година от събитието. За да бъде детето осиновено от втория си баща, то първия трябва да е починал.

# 160
  • Пловдив
Аз лично съм на мнение, че ако обичаш някого трябва да приемеш и децата му ако има такива.

Аз не съм на това мнение. Нищо против децата, но майките им вече бивши жени за брутално коварни и долни същества. Поне моят опит е такъв. Не съм съгласна да страдам от майките на децата на някой, заради децата му - сори. Че даже пък и да съм на второ място.

Ако един мъж лесно забравя децата си от първата си жена и не полага грижи за тях, то ти трябва да очакваш същото и спрямо твоите деца след време ако се появи някоя нова "звезда". Има едно правило "ако нещо се случи веднъж, то много вероятно ще се повтори, а ако се случи втори път, то със сигурност ще се потрети". Така че ако новата жена и новите деца могат да отнемат бащинското от мъжа по отношение на по-големите му деца, то много вероятно трета жена да успее да направи същото спрямо втората жена и децата й. А и тук не говорим да обичаш бившата му жена, а да приемеш като разумен човек децата му, които нито са си избрали родителите, нито пък имат нещо общо с любовния ви триъгълник. Много глупаво е да обвиняваш нечии деца за любовните драми и трепети на родителите им.

# 161
In4hi, съжалявам, не разбрах. Ти моя пост ли допълваш, нещо на мен ли се опитваш да кажеш или какво?

Никого не съм разделила от децата му. Нямам деца от мъж, който има вече от друга или други. Имала съм връзка с човек с невръстно дете. Жената направи животът ми меко казано ад - както преди това беше направила в мъжа си и детето си. Оттеглих се. Това е моята проява на неприемане. Между другото от гледна точка на фактологията - аз бях първа. Както казва Оскар Уайлд, никоя връзка не е сериозна, докато не е претърпщла поне две раздели. Любовта, любов, но не желая в дома си негативизъм. Само защото държат дете като коз, не значи, че някои хора трябва да се оливат в това да провалят живота на друг. За вас може и да е нормално в името на детето, но за мен не е.  Laughing

# 162
  • Пловдив
In4hi, съжалявам, не разбрах. Ти моя пост ли допълваш, нещо на мен ли се опитваш да кажеш или какво?

Никого не съм разделила от децата му. Нямам деца от мъж, който има вече от друга или други. Имала съм връзка с човек с невръстно дете. Жената направи животът ми меко казано ад - както преди това беше направила в мъжа си и детето си. Оттеглих се. Това е моята проява на неприемане. Между другото от гледна точка на фактологията - аз бях първа. Както казва Оскар Уайлд, никоя връзка не е сериозна, докато не е претърпщла поне две раздели. Любовта, любов, но не желая в дома си негативизъм. Само защото държат дете като коз, не значи, че някои хора трябва да се оливат в това да провалят живота на друг. За вас може и да е нормално в името на детето, но за мен не е.  Laughing

Написах това по принцип и не критикувам никого, казвам само, че ако една жена обича един мъж, а той има вече дете/деца от друга жена трябва да знае с какво се захваща и да е готова на много компромиси.

# 163
  • при късмета
Скрит текст:

По това, което описваш, каква би била мотивацията на някой свободен мъж да се събира сериозно (любимата форма на обвързване тук) с жена с деца при положение, че има много жени без деца, т.е. без тежести. По-лесно според мен е като и двамата имат деца понеже взаимно ще си търпят и няма да има проблем, че са пренебрегвани.
Съвсем явно е, че коментираш тенденциозно, въз основа на собствения си опит. Само не разбирам защо си на страната на мъжете. Да, те са тези, които трябва да направят компромис, защото те са възрастните, на тях трябва да е ясно как приемат децата определени ситуации, ако не знаят да разберат като им се обяснява. Те се считат за осъзнатите и за това и от тях се очаква. Мотивацията му би била същата като на майката на детето, ако искат тази връзка да я бъде.
Според твоята логика може да се зададе и въпроса каква е мотивацията на майката, че да си зареже децата заради някой си? За това трябва доста по-силно мотивация. Не знам дали ще го разбереш, защото според това, което пишеш според мен нямаш деца.

# 164
  • Варна

Дори и да иска бившият детето не може да бъде осиновено от втория баща, защото закона не предвижда отказ от бащинство на дете родено в брак или припознато след като е минала една година от събитието. За да бъде детето осиновено от втория си баща, то първия трябва да е починал.
Искам да знам в кой точно закон пише това. Защото в този, който аз съм чела пише обратното.
Болна тема ми е неговият отказ и доста нерви ми струваше. И сигурно отстрани е грозно, но за да си го върна един вид го осъдих за издръжка за 5 години назад.

Общи условия

Активация на акаунт