За пицата с любов

  • 41 848
  • 210
  •   1
Отговори
# 195
  • MI
  • Мнения: 11 890
Заслужава си такава фурна, особено ако правите често пица. Често, често, два пъти месечно правя, но със сигурност се изплати отдавна ако сметна цените на пиците. Sweat Smile  И преди правех, ставаха достатъчно добре, така почти няма разлика с добра купена. В началото трябва да се свикне за да не загаря, да не се скъса и т.н., аз примерно си купих друга лопата, защото тази на Ферари е отврат.
За килограмите, сложи ги на диета останалото време, Мики. Satisfied Аз и хляб правя редовно, без хлебопекарна, ама са на режим, не може по-често от веднъж седмично хляб и през седмица пица. Ако не им харесва режима, да правят те.

# 196
  • Мнения: 2 339
Барбалена, и аз за такава ти говорех, в Амазон е доста по-евтина: https://www.amazon.de/-/en/919-Fireproof-Reheating-Included-Temp … ure/dp/B09QL69H4K и ще ти е с БД до България. Ако си решила за такава, не чакай ЧП, цената е супер в момента.

Mikkey, благодаря за споделения линк. Hug
Поръчах я днес, дават ми срок за доставка 16-25.09.2024 г. Зачетох се в коментарите за уреда, така ли се ползва наистина, като се намазва плочата предварително?

Скрит текст:

# 197
  • In transit
  • Мнения: 14 162
vox, нямам наблюдения върху тези фурни, нека Нели и другите които ги ползват да кажат, но ползвам камък, в обикновена фурна и ако е намаслен предварително, ще пуши ужасно. Представи си аромата, който се носи от някоя баничарница на препечена мазнина...същото ще е. За въглените, ако тестото се скъса и пропусне течност е нормално да се овъгли или потъмнее камъка, то не се чисти по никакъв начин, така си остава. Може само с четка или влажна кърпа да го забършеш, след като изстине.
За да не залепва пицата е важно тестото да бъде добре поръсено със семола отдолу и да не се скъса, докато го прехвърляш. Т.е не го прави прекалено тънко, за да не се скъса, не го трупай с много продукти и не слагай много доматен сос. Общо взето това е.

Нели, проблемът е в мен, на зърнена диета съм...мм може да яде всеки ден пица и да не напълнее хич, ама аз ще дръпна веднага Grinning

# 198
  • MI
  • Мнения: 11 890
Не се маже в никакъв случай, чисти се всеки път след ползване като се оставя включена на максимална температура за известно време и после се чисти с четка. Защото и брашно да падне изгаря и следващата пица ще е черна отдолу...
Мики, каква е тази зърнена диета? Заинтригува ме... То не е само за напълняването, ама не е и особено полезно за здравето.

# 199
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 142
Каквото зърнеш и това ядеш, това е зърнена диета. Не се отслабва с нея, за мое най-голямо съжаление Simple Smile

# 200
  • In transit
  • Мнения: 14 162
Каквото зърнеш и това ядеш, това е зърнена диета. Не се отслабва с нея, за мое най-голямо съжаление Simple Smile
Хахаха, да, точно...каквото зърна ям, ако не зърна(видя) не се сещам за него. Joy

# 201
  • MI
  • Мнения: 11 890
Леле, много съм зле, не го бях чувала това JoyJoyJoy Мерси много за обяснението, аз си представих нещо с истински зърна Joy

# 202
  • Мнения: 2 339
Mikkey, nelи, благодаря много, че ми отговорихте. Hug
До вчера даже не подозирах за съществуването на този уред, пък съвсем не знаех, че имам нужда от него. Joy След като случайно влезнах в темата и видях линка, реших и спонтанно го поръчах. После, като един истински "новак" във форума си изплясках въпроса без да прочета темата. Blush
И преди спонтанно да задам някой друг въпрос задаван сто пъти ще изчета всичко от до.

# 203
  • Мнения: 2 339
Днес получих фурната. Heart Eyes
Скрит текст:

Тези дни мисля да мина през италианския магазин до нас за брашно.
Нямам търпение уикенда да се пробвам с пица. Дано да се справя с тестото.

Обмислям да направя и заготовки, които да замразя. Искам максимално да улесня синът ми, да може сам да си приготвя пица. Ако някой има опит приемам всякакви съвети. Hug

# 204
  • In transit
  • Мнения: 14 162
vox, честита фурна! Сега ще чакаме да се похвалиш и с първата пица.
Искаш да замразиш полуизпечен блат или тесто?

# 205
  • Мнения: 2 339
Благодаря, Mikkey! Hug
Това, което си представям е разточен блат намазан с доматен сос, отгоре нарязани зелени чушки и маслини(без костилки). Това искам да замразя.
И когато синът ми реши да пече пица само да настърже кашкавал или моцарела и да включва фурната.

Ти какво имаш предвид под полуизпечен блат?

# 206
  • Мнения: 10 643
Ако не ти се занимава с тестото, купи готово. Аз така правя. В София редовно си взимам от Ла Терра и това ми спестява няколко дни - 2.50 е тестото за 1 брой пица.

# 207
  • In transit
  • Мнения: 14 162
Благодаря, Mikkey! Hug
Това, което си представям е разточен блат намазан с доматен сос, отгоре нарязани зелени чушки и маслини(без костилки). Това искам да замразя.
И когато синът ми реши да пече пица само да настърже кашкавал или моцарела и да включва фурната.

Ти какво имаш предвид под полуизпечен блат?
Ами нещо подобно на това, което описваш, само, че без маслините и чушките. Изпичаш го, докато леко се запекат краищата, но да не е напълно изпечен, някъде на 2/3. Охлаждаш на решетка, слагаш в найлонов плик и прибираш във фризера.
След това вадиш директно от фризера, слагаш чушките, маслините и моцарелата и печеш в загрята фурна с вентилатор няколко минути.

# 208
  • Мнения: 1 904
Ето едно видео, в което показват как пече фурната за пица на Ариете
https://youtu.be/YUODwc9xYms?si=_u3B7fM8ZXPsH765

# 209
  • Мнения: 2 339
Първата пица на новата фурна Heart Eyes


И коричката отдолу


Като за първи опит съм доволна. Страшно вкусна е! Тепърва ще експериментирам с рецепти за тесто и плънка. Надявам се и на вид да я докарам, като професионалните.

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 21:32 от vox

Общи условия

Активация на акаунт