За пицата с любов

  • 41 866
  • 210
  •   1
Отговори
# 165
  • In transit
  • Мнения: 14 162
Плочата не се намаслява, както е писала Данифин. На суха плоча се пекат пиците. Като загрее добре плочата на 400С и къщата ще замирише на баничарница, ако е намаслена. Grinning

# 166
  • Мнения: 1 978
Трябва плочата на която се слага тестото да е намазнена.

Има по 100 лв.  втора употреба, а не по 30-40 както пишете.



Вчерашна обява в Базар.

# 167
  • Мнения: 4 106
Здравейте, тесто, което е месено късния следобяд вчера и до момента е втасвало три пъти, може ли да се ползва утре? Да не се прекаца нещо? За първото втасване беше извън хладилника, за второто в хладилника и за третото отново извън.

# 168
  • Мнения: 4 060
Нищо няма да му стане, даже ще стане по-хубаво, смело слагай в хладилника.

# 169
  • Мнения: 4 106
Благодаря! Прибрах го Hug

# 170
  • Мнения: 4 106
Идвам с малко по-различна пица - лахмаджун 😁 Успях да снимам, защото вече сме преяли и този остана за по-късно.





# 171
  • Мнения: 4 106
Пак съм аз Bowtie

Приятелка сподели, че прави на децата си пица с лаваш. Възмутено й споделих рецепта за бързата, бъркана пица от форума. Обаче покрай Коледа си намерихме арабски хлебчета без консерванти. И реших все пак да пробвам една такава, защото ми се ядеше, а не ми се занимаваше с месене и бъркане на тесто. Ейй, тази пица ми е най-голямата глезотия в момента Joy Понякога си я правя за закуска, понякога за обяд, понякога за вечеря. А се е случвало да я ям и 2-3 пъти на ден Grinning

Пробвах и с лаваш като свършиха арабските хлебчета - нищо общо. Сладнят и крайният резултат никак не ми хареса.

Слагам чубрица отгоре, защото ми напомня на пиците от детството ми, които приготвяха в гараж в блока ни Heart Eyes

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 20:13 от Барбалена

# 172
  • Мнения: 2 261
А каква е тази бъркана пица от форума?

# 173
  • Мнения: 4 106
Тази: https://bg-mam.ma/t/418520

Аз доста често я забърквам като ме мързи, не е лоша хич Simple Smile

# 174
  • Мнения: 248
От години се мъча да направя една хубава тънка пица, така както правят в ресторантите и пицариите, обаче винаги накрая се получава една дебела пица като хляб. Дали е заради маята? Или не правя достатъчно тънко тестото?

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 00:48 от Не се сърди, човече

# 175
  • Мнения: 13 300
Вероятно слагаш твърде много мая. Тесто за пица се прави с минимална доза мая и дълго втасване (за предпочитане 24 часа). Оттам нататък единственото, което се иска, е да го разточиш тънко.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 00:48 от Не се сърди, човече

# 176
  • София
  • Мнения: 23 361
Печенето също е важно.
И ние се опитвахме дълго време да направим пица като в ресторантите и все ставаше питка с добавки. Вкусна е, харесваме си я, но искахме друго.
Купихме си фурна за пица. На високите градуси за две три минути си остава тънка.
Тестото все аз го правя и оформям, но резултата е различен.

# 177
  • In transit
  • Мнения: 14 162
От години се мъча да направя една хубава тънка пица, така както правят в ресторантите и пицариите, обаче винаги накрая се получава една дебела пица като хляб. Дали е заради маята? Или не правя достатъчно тънко тестото?
Може да пробваш тази рецепта за пица, тъй като е най-лесна за приготвяне и става тънка.

Като цяло, за да се получи добра пица е важно какво брашно ползваш, колко мая слагаш, каква е хидратацията на тестото, колко часа зрее в хладилник и прочие.

Ако ти е интересно, тук има много рецепти за пица и фокача с доста подробни обяснение за тънкостите на хубавата пица.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 10:42 от Mikkey

# 178
  • Мнения: 4 106
А пиците с черен блат се правят с нормално брашно за пица с добавка активен въглен или има готови брашна? Да изненадам някой ден децата и баща им Smile

# 179
  • Мнения: 4 060
Или просто добавяш черна боя за храни към тестото.

Общи условия

Активация на акаунт