Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 475
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Въпрос на организация  Peace

Безпроблемно записване на приетите и успех на чакащите 2ро класиране  Simple Smile

# 676
  • София
Благодаря за отговорите!  Hug
И двете трудови книжки или само моята е достатъчна?
Нима трябва и Имунизационен паспорт и здравнопрофилактична карта, попълнени от лл?
И 2-те книжки.
Иска се инфо за здравния статус на детето. При тръгването се дава попълнен здравен картон, който е различен от картата.

Аз не разбирам какъв пък ви е толкова проблема да си направите по едно копие на книжките.
Идеята е да се ограничат фалшификациите. Само дето - един път като изкараш бележка, не пречи и книжка да си направиш.
И с това решение просто се затормозяват коректните родители.
И отказът, или по-скоро оглушките, на СО да върже системата с НОИ, ГРАО и подобни, някак оставя един привкус, че не държи нещата да са чак толкова прозрачни и ясни.. А и така ще е по-трудно да се съдейства на 'нашите си' хора...

+ 1; хич не държат на тези работи.

# 677
Получих дълго чакания отговор току що, че дете класирано сега на 13/05 от набор 2012 година тръгва на градина месец Септември. Т.е. класирането сега не е междинно, текущо или там както му казват, а е за учебната 2016/2017 година както го пише в календара на първата страница.

Календар за 2016

13. 05. 2016- Първо класиране по критерии за учебната 2016/2017 година

# 678
  • София
Някой знае ли, в списъка на приетите на някои деца след точките им има изписани някакви номера. Какви са тези номера?

# 679
  • София
Някой знае ли, в списъка на приетите на някои деца след точките им има изписани някакви номера. Какви са тези номера?

Това са числата,които са били изтеглени на лотарията.

# 680
  • София
Благодаря! Предполагах, че е така,  но нямаше как да съм сигурна.
Значи и ние сме били на лотария!:)

# 681
Здравейте! Синът ми посещава ясла от септември миналата година. Тази година кандидатствахме за преместване в друго ОДЗ и е приет. Въпросът ми е - чисто документално има ли разлика при записването на дете, което преминава от една градина в друга? Или наборът от документи е стандартния като при първоначален прием в ОДЗ? Трябва ли сега да уведомявам директорката на вече бившата градина, защото детето има право да я посещава до септември?

# 682
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз както и да го гледам, набавянето на документите би ми отнело половин час. От работата ти дават бележката, педиатъра ти дава картата и паспорта (като му се обадиш предварително да ги подготви), правиш необходимите копия в най-близката книжарница.. Какво губене на време? Губите си времето в мрънкане ми се струва Laughing

Днес съм чакала за бележките на работа от 9,1- до 11,40 Simple Smile Шефката дойде късно, а иска лично да ги подписва. Вчера кръстницата ми ходи с нейния до педичтъра, защото беше на преглед - чакала е 2 часа, за да влезе, после е взела да преснима картона и като се е върнала е чакала още 1/2 час, за да го върне и ЛЛ да напише "Вярно с оригинала" и да даде справка за ваксините. И двете неща са в два противоположни края на София ... Та, за някой може да е 1/2 час набавянето на документи, но за мен си е поне ден чакане и обикаляне ...

# 683
  • София
Вярно, ако трябва да се ходи от единия до другия край на София е ужас. Аз съм инструктирала таткото, в понеделник при хубаво време, отивам при личната (паспорт и карта имам), а той отива за служебни бележки и трудови книжки. Както и за копия на всичко. Така, ако свършим всичко, следобеда мога и да ги запиша.

# 684
  • срещу двата комина :)))
знам, че беше коментирано някъде, но не можах да намеря  Blush синът ми е приет за ясла първа група, но се отказахме да го пускаме. Трябва ли да правя нещо за да не го запиша и да нямам наказателни точки за следващото класиране  newsm78

# 685
  • София
А защо е нужно и карта и паспорт, като в картата има място за нанасяне на ваксини и нашия педи винаги там ни ги е нанасял. Сега трябва хем карта да попълва, хем ваксини да разпечатва.

# 686
Аз както и да го гледам, набавянето на документите би ми отнело половин час. От работата ти дават бележката, педиатъра ти дава картата и паспорта (като му се обадиш предварително да ги подготви), правиш необходимите копия в най-близката книжарница.. Какво губене на време? Губите си времето в мрънкане ми се струва Laughing

Днес съм чакала за бележките на работа от 9,1- до 11,40 Simple Smile Шефката дойде късно, а иска лично да ги подписва. Вчера кръстницата ми ходи с нейния до педичтъра, защото беше на преглед - чакала е 2 часа, за да влезе, после е взела да преснима картона и като се е върнала е чакала още 1/2 час, за да го върне и ЛЛ да напише "Вярно с оригинала" и да даде справка за ваксините. И двете неща са в два противоположни края на София ... Та, за някой може да е 1/2 час набавянето на документи, но за мен си е поне ден чакане и обикаляне ...

Ами аз направих нещо много просто - изпратих предварително служебната бележка по e-mail, а когато шефа я подпише и подпечата, ще ми се обадят за да отида да си я взема. За да не чакаш пред педиатъра, минаваш, оставаш му паспорта и на другия ден отиваш да си го вземеш попълнен + картата. Не мога да разбера кое му е сложното.

# 687
  • София
Здравейте! Синът ми посещава ясла от септември миналата година. Тази година кандидатствахме за преместване в друго ОДЗ и е приет. Въпросът ми е - чисто документално има ли разлика при записването на дете, което преминава от една градина в друга? Или наборът от документи е стандартния като при първоначален прием в ОДЗ? Трябва ли сега да уведомявам директорката на вече бившата градина, защото детето има право да я посещава до септември?
Подготвя се отново набора от документи с изключение на картона, който ще вземете при напускане от сегашната ясла.
Директорката дали ще я информираш или не ще разбере - виждат си през системата, говорят си. Така че от любезност можеш и ти да и кажеш.

# 688
  • София
Относно спестяването на време за събиране на документите. Аз реших да поискам служебната бележка миналата седмица, да си я имам ако евентуално ни класират. Издадоха ми я веднага, но сега  разбирам че трябвало да е с дата след датата на класиране ooooh! Така , че хайде сега наново  Tired

# 689
  • София
Един въпрос ми изникна току-що.. Моя убавец е роден в края на декември,кандидатствахме за първа градинска група. Възможно ли е да има проблем,че септември няма да има навършени 3 години?
Относно документите-всеки си знае колко време ще му отнеме,ама пък и 10 работни дни не мисля,че са малко време така че не виждам за какво е всичко кой,колко,как... Много ясно,че щеше да е в пъти по-лесно за всички да се правят он-лайн справки(което няма да е трудно ако системите бяха свързани,но това е България)

Общи условия

Активация на акаунт