Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 470
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте,
дали има някъде образец на служебна бележка за записване в ДЗ.
На първа страница не видях.
Благодаря предварително.

# 721
  • София
Здравейте, има ли някой с отзиви за 23 СДЯ Ралица в Лозенец? Намирам доста малко отзиви за нея...
И друго - децата, които не са ходили на държавна ясла, имат ли реални шансове за държавна детска градина или тази допълнителна точка е решаваща? Благодаря!
Зависи в кой район сте, но градини има много и малко деца пстават извън класиранията. При нас жребият е между деца с 6.1т, но в съседните квартали Младост1 и Изток има незаети места.
Наистина зависи от района, но не съм съгласна с подчертаното. Звучи сякаш едва ли не няма недостиг на места в градинска възраст, а само в яслена.
KameliyaKo, aко се интересувате и за градина в Лозенец, много малко деца влизат без точка от яслата. Има градини, в които с 9.1 т. е граничната група и дори с тази точка остават неприети деца. С 8 и нещо обикновено влизат в логопедичната 56та, която обаче не всеки випуск има и редови прием. В някои години приемат само деца със специфични нужди. И в още 1-2 градини влиза накрая по някое дете с жребий пак. Може да разгледате тазгодишния прием, за да придобиете представа. Имало е жребий дори и на соц. опашка на някои места.

# 722
  • гр. София
И оригинала на трудовата книжка ли трябва да нося или само копието е достатъчно както пише в секцията за документи?  newsm78

# 723
  • София
Здравейте,
Благодаря предварително.
Има го ако влезнеш в профила на детето в секция "необходими документи"

# 724
Здравейте,
Благодаря предварително.

От там ли да си я свалим или ще я получим в ДГ при подаване?

# 725
  • СОФИЯ
Здравейте,
Благодаря предварително.

От там ли да си я свалим или ще я получим в ДГ при подаване?
аз я бях изтеглила от сайта на одз,но при подаване на документите директорката ми даде там на място ,имаше подпис и печат .

# 726
  • София
Аз не питам за заявлението, а за служебната бележка от работата.

# 727

Няма, аз си намерих из гугъл. Попитах няколко познати, които вече са си издавали такива бележки, дали така трябва да изглежда, потвърдиха, попълних си я и я изпратих в офиса да я допопълнят.

# 728

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=11107.0

# 729
Да, същото намерих и аз.

# 730
Здравейте, има ли някой с отзиви за 23 СДЯ Ралица в Лозенец? Намирам доста малко отзиви за нея...
И друго - децата, които не са ходили на държавна ясла, имат ли реални шансове за държавна детска градина или тази допълнителна точка е решаваща? Благодаря!
Зависи в кой район сте, но градини има много и малко деца пстават извън класиранията. При нас жребият е между деца с 6.1т, но в съседните квартали Младост1 и Изток има незаети места.
Наистина зависи от района, но не съм съгласна с подчертаното. Звучи сякаш едва ли не няма недостиг на места в градинска възраст, а само в яслена.
KameliyaKo, aко се интересувате и за градина в Лозенец, много малко деца влизат без точка от яслата. Има градини, в които с 9.1 т. е граничната група и дори с тази точка остават неприети деца. С 8 и нещо обикновено влизат в логопедичната 56та, която обаче не всеки випуск има и редови прием. В някои години приемат само деца със специфични нужди. И в още 1-2 градини влиза накрая по някое дете с жребий пак. Може да разгледате тазгодишния прием, за да придобиете представа. Имало е жребий дори и на соц. опашка на някои места.
Извиняеам се! Знам, че около МОЛ Парадайз е още по-страшно. Но из кварталите настроиха градини и положението е ок. Преди 5 години в Младост и Люлин много деца оставаха извън градините.

# 731
  • София
Тази година е направо спокойно. Не вярвах, че чак толкова спокойно ще бъде. В нашата градина преди 4 години имаше 2 места с 8.2 точки, жребий. Тази година приеха няколко деца с 4.0 точки. Градината е хубава, в центъра на София, но места още има. Знам, че има квартали, където е лудница, но това са новите, презастроени квартали в посока Витоша, където се построиха много блокове, населиха се много млади хора с малки деца, а градините са си в старите квартали, където също има деца. В районите "Триадица" и "Красно село" знам, че е кошмар и сега, но иначе е доста лека година.

# 732
  • София

Извиняеам се! Знам, че около МОЛ Парадайз е още по-страшно. Но из кварталите настроиха градини и положението е ок. Преди 5 години в Младост и Люлин много деца оставаха извън градините.

Извинявам се, вие да не работите в Общината? В най-близката ми градина за първа група децата с 9,1 точки са били на жребий. Вярно, само едно каръче не е прието, ама пак си е сериозна липса на места. За непосещавалите ясла в нашия район градината е мираж. За целия район местата за набор 2013 са около 240. Гледам, че за Младост са отпуснали около 200. Та силно се съмнявам положението да е такова, каквото го представяте.

# 733
Здравейте,
Получих копие от трудовата книжка от работата ми по на първа страница когато е издадена от предишната ми работа пише само моето име и всичко друго е свободно , после на последната пише имената ми отново и егнто и данните от сегашната ми работа. Дали това стига или да кажа на счетоводителката да попълни повече данни на трудовата ми книжка отпред вашите подробно ли са попълнени ?

# 734
Здравейте,
Получих копие от трудовата книжка от работата ми по на първа страница когато е издадена от предишната ми работа пише само моето име и всичко друго е свободно , после на последната пише имената ми отново и егнто и данните от сегашната ми работа. Дали това стига или да кажа на счетоводителката да попълни повече данни на трудовата ми книжка отпред вашите подробно ли са попълнени ?

Ето част от моята кореспондеция миналата година. После, както се сещате, имаше продължение, но това отговаря на въпроса:

Запитване:
Цитат
[2015-05-05 16:13:50]  Ако работодателят завери копие на трудова книжки с "Вярно с оригинала", подпис и печат на работодателя, и на копието са заличени трудовите възнаграждения, попада под член 311 на Наказателния кодекс за съставяне на документ с невярно съдържание, тъй като са заличени трудовите възнаграждения. Съгласно чл. 20 ал. 3 на НК подбудителят, в случаят който иска такава заверка, е съучастник на престъплението, и според чл. 21 на НК се наказва с наказанието предвидено за извършеното престъпление. Моля да ми кажете какъв трябва да бъде текстът на заверката в този случай така, че да няма престъпление по член 311 от НК.
Отговор:
Цитат
Трябва да представите Служебна бележка от работодател и копие от трудова книжка. Копие на трудова книжка се прави на страница първа, където се намират имена на лицето и страницата, на която работодателя, въведен в семейния профил е направил запис и е поставил печат, че родителя е назначен на работа. Върху тези страници ще трябва работодателя да постави: надпис "Вярно с оргинала", печат, подпис и дата.  

Запитване:
Цитат
[2015-05-05 18:12:49]  Повтарям въпроса си, който явно не разбрахте. В записа на работодателя, за който споменахте, фигурира трудовото възнаграждение. Ако то бъде заличено в копието съгласно Правилата за прием, а работодателят завери копието с "Вярно с оригинала", подпис и печат на работодателя, копието няма да бъде вярно с оригинала - ще се различава по това, че са заличени възнагражденията, с което ще бъде налице престъпление по член 311 на Наказателния кодекс за съставяне на официален документ с невярно съдържание, за което НК предвижда лишаване от свобода до 5 години, включително и за подбудителите. Какъв трябва да бъде текстът на заверката в този случай така, че хем да няма престъпление по член 311 от НК, хем директорката на ДЗ да приеме документа при записване?  
Отговор:
Цитат
Правилата за приемане на деца в детските заведения се приемат на заседание на Столичен общински съвет. СОС носи отговорност. Вие сте длъжни да подготвите необходимите документи за записване.  

Съобщение от системата:
Цитат
[2015-05-07 18:53:09]  Съобщение от екипа на ИСОДЗ  
Съгласно "Правила за приемане на деца в детските заведения, изискването на К2. Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен, при записване трябва да преставите: - за работещ родител по трудово или служебно правоотношение – служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя; копие на трудова, служебна или осигурителна книжка, като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения (лицата, работещи в МВР, МО, ДАНС, НСО и др. подобни структури представят само служебна бележка. Моля, следвайте Правилата. Не се изисква "Вярно с оригинала". Изисква се само копие от трудова,служебна или осигурителна книжка без заверка от работодателя.

В края на краищата директорката поиска собственоръчна заверка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт