Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 478
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Някой знае ли ако сме приети в община Младост, а по лична карта само единият родител е с адрес Младост, а другият е в друга община, но пак в София, възможно ли е да откажат да запишат детето?
Не, не е възможно.

Ох, мерси. Че ми се обърна стомахът за момент да не би нещо да не съм им разбрала..

# 661
Не мога да разбера какъв е смисълът от искането на книжките?!

Доказваш, че работиш. Ако използваш точка, че работата ти е в общината на ДГ се доказва по този начин.

# 662
  • София

Доказваш, че работиш. Ако използваш точка, че работата ти е в общината на ДГ се доказва по този начин.
Е нали за това си има служебна бележка?

# 663
  • София

В трудовата книжка само пише фирмата и на каква сума си подписал ТД, но не и самата месторабота. Месторабота се доказва с служебна бележка.

# 664

Е нали за това си има служебна бележка?

Ами да, ама служебна бележка може да издаде всеки на всеки. Трудовата книжка го доказва - че си назначен и че не си прекъснал трудово правоотношение. Може би искат 2-те неща за потвърждение на служебната бележка. Може да зададете въпроса си към тези дето са я измислили системата.

# 665
  • София
Според мен искат трудовите книжки за доказателство,че наистина работиш,а не си помолил познат с фирма да ти даде бележка. Нали е задължително да се попълни книжката при постъпване на работа.

# 666
Здравейте, има ли някой с отзиви за 23 СДЯ Ралица в Лозенец? Намирам доста малко отзиви за нея...
И друго - децата, които не са ходили на държавна ясла, имат ли реални шансове за държавна детска градина или тази допълнителна точка е решаваща? Благодаря!
Зависи в кой район сте, но градини има много и малко деца пстават извън класиранията. При нас жребият е между деца с 6.1т, но в съседните квартали Младост1 и Изток има незаети места.

# 667
  • София
Не мисля, че ако съм стигнал до там да си фалшифицирам бележка за работа, нещо ще ме спре да си направя и фалшива ТК. Няма ли начин да се проверява директно в НОИ кой работи и къде, винаги може да се излъже директорката.

# 668
Аз не разбирам какъв пък ви е толкова проблема да си направите по едно копие на книжките.
И според мен всеки може да си изкара бележка за месторабота, трудовата книжка е за потвърждение.
По темата с фалшифицирането - съжалявам хората, които биха стигнали до там. Само това ще кажа.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 16:27 от commala

# 669
  • София
Благодаря за отговорите!  Hug
И двете трудови книжки или само моята е достатъчна?
Нима трябва и Имунизационен паспорт и здравнопрофилактична карта, попълнени от лл?
В сайта на градината пишеше , че това се изисква при постъпване  newsm78
До септември/октомври има 4-5 месеца...детето, ще има още една вакисна (през август).
Ще чакам да отключат системата и да видим.

# 670
  • София
Аз не разбирам какъв пък ви е толкова проблема да си направите по едно копие на книжките.
И според мен всеки може да си изкара бележка за месторабота, трудовата книжка е за потвърждение.
По темата с фалшифицирането - съжалявам хората, които биха стигнали до там. Само това ще кажа.

Сериозно! Те хората си изкарват децата болни за един прием, та фалшифицирането им е за съжаление. Няма проблем, просто куп излишни документи.

# 671
  • София

Сериозно! Те хората си изкарват децата болни за един прием, та фалшифицирането им е за съжаление. Няма проблем, просто куп излишни документи.

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 Напълно подкрепям. Особено след като се сблъсках веднъж с тази бумащина и тъпотия.
Винаги и по всякакъв начин може да се злоупотреби - било то с здравето на детето, било то с трудов договор, трудова книжка, адрес и т.н. Но за тези които са коректни е супер изнервящо и загуба на време ( всичката тази бумащина да я вадиш и да я сверяват и т.н.).

# 672
Аз както и да го гледам, набавянето на документите би ми отнело половин час. От работата ти дават бележката, педиатъра ти дава картата и паспорта (като му се обадиш предварително да ги подготви), правиш необходимите копия в най-близката книжарница.. Какво губене на време? Губите си времето в мрънкане ми се струва Laughing

# 673
  • София
Аз както и да го гледам, набавянето на документите би ми отнело половин час. От работата ти дават бележката, педиатъра ти дава картата и паспорта, правиш необходимите копия в най-ближката книжарница.. Какво губене на време? Губите си времето в мрънкане  Laughing

Абе не е толкова лесно. При мен издаването на служебната бележка отне 2 дни, при мъжа ми - 3 дни, да купя здравно профилактична карта + картон - около 1 ден докато намеря книжарница, която да продава тези неща и да работи след 18 ч., след това 1 ден да отида до педиатъра и да ми попълни данните. Да снимам трудовата книжка - моята и на мъжа ми + личните карти и чаааак след това да отида до ДЗ. Там да ми ги проверят и чак тогава да я запишат.
Това грубо ми отне не по малко от 5 - 6 дни.

# 674
  • София
Благодаря за отговорите!  Hug
И двете трудови книжки или само моята е достатъчна?
Нима трябва и Имунизационен паспорт и здравнопрофилактична карта, попълнени от лл?
И 2-те книжки.
Иска се инфо за здравния статус на детето. При тръгването се дава попълнен здравен картон, който е различен от картата.

Идеята е да се ограничат фалшификациите. Само дето - един път като изкараш бележка, не пречи и книжка да си направиш.
И с това решение просто се затормозяват коректните родители.
И отказът, или по-скоро оглушките, на СО да върже системата с НОИ, ГРАО и подобни, някак оставя един привкус, че не държи нещата да са чак толкова прозрачни и ясни.. А и така ще е по-трудно да се съдейства на 'нашите си' хора...

Общи условия

Активация на акаунт