Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 53 396
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте всички Simple Smile
Имам въпрос за  129 ЦДГ Приказен свят в Стрелбище - имате ли отзиви, впечатления за госпожите, за режима на децата, за заниманията?

# 226
  • София
Пиши в системата това, което ще пише в служ. Бележка. Трябва всичко да съвпада.

# 227
  • София
Изникна ми такова питане, видях на 1-ва страница, че постоянен адрес се доказва с лична карта, а настоящ с бележка от общината - ако още не си сменил личната карта има ли бележа за постоянен адрес, която може да се представи и кога трябва да бъде издадена?

# 228
  • София
Изникна ми такова питане, видях на 1-ва страница, че постоянен адрес се доказва с лична карта, а настоящ с бележка от общината - ако още не си сменил личната карта има ли бележа за постоянен адрес, която може да се представи и кога трябва да бъде издадена?
Има бележка за постоянен адрес, но в срок от един месец от издаването и трябва да си смениш ЛК. И трябва да е издадена преди класирането.

# 229
Здравейте, ние кандидатстваме за ясла с 8,2 т., с които отиваме на лотария - 22 деца за 18 места. Местата по социални критерии обаче са 14, а кандидатите са 12, от които пък само 6 са с 1-во желание. Въпросът ми е: оставащите места от квотата по социални критерии прехвърлят ли се към тези по общи критерии, та ако отпаднем на томболата, да влезем?
Скрит текст:

Умувам какво да правя, защото тази градина ни е буквално под прозорците, но може и да отпаднем при лотарията, а в друга, която ни е далече, влизаме със сигурност. И не знам дали да рискувам от зор да сме на една крачка.  

Благодаря и успех на всички!
Оххх, става дума за друг район, но и при нас е същия случай. За сега залагам на сигурно, въпреки че ни е далече детската градина. Много ми се иска да имам смелостта да рискувам за близката градина (на жребии сме там), но мисля че до 17 часа няма да се престраша да обърна кандидатурите. Успех.

# 230
А има ли някое майче от тук, което утре ше присъства ?

# 231
  • София
yor_2015 и аз бях твърдо решена да заложа на сигурното, докато не забелязах, че кандидатите по социални критерии са по-малко от местата. Ако правилно предполагам, че останалите места ще се прехвърлят към опашката по общи критерии, шансът ни се увеличава и изведнъж в последния момент май станах по-склонна да рискувам newsm78 Още повече, че при нас близостта на градината е единият фактор, другият е, че има репутация на едно от добрите заведения в района +страхотна база и басейн.

# 232
Дъщеря ми е в Приказен свят но във филиала.  Доволни сме много. Сега момченцето ми кандидатсдва за ясла и дано го приемат, че догодина да мога да го запиша при кака му в Приказен свят.

# 233
  • София
Здравейте, ние кандидатстваме за ясла с 8,2 т., с които отиваме на лотария - 22 деца за 18 места. Местата по социални критерии обаче са 14, а кандидатите са 12, от които пък само 6 са с 1-во желание. Въпросът ми е: оставащите места от квотата по социални критерии прехвърлят ли се към тези по общи критерии, та ако отпаднем на томболата, да влезем?
Скрит текст:

Умувам какво да правя, защото тази градина ни е буквално под прозорците, но може и да отпаднем при лотарията, а в друга, която ни е далече, влизаме със сигурност. И не знам дали да рискувам от зор да сме на една крачка.  

Благодаря и успех на всички!

Да - незаетите места от квотата по социален критерий се добавят към общата опашка още на първо класиране (втора стъпка). Само трябва да провериш 6-те кандидата с по-ниско желание в социалната опашка дали ще бъдат приети на местата, в които им е по-високото желание - ако няма да бъдат приети там, те ще заемат местата в социалните опашки, на които са по-ниските им желания и така от вашата социална опашка ще дойдат по-малко места към общата опашка.

# 234
  • София

Моля ви, ако някой знае да ми каже, двамата с мъжа ми работим в един и същи квартал и ще ни е удобно детето да е там на ясла, имаме възможност да се регистрираме там на адрес, но ако евентуално класират детето няма да има много време за смяна лична карта (пак е томбола).. Има ли как да представим някаква временна бележка за постоянен адрес, пък после и л.к. можем да представим, ама нали трябва да я издадат (сещам се в последния момент, но в квартала ни така или иначе шанса е толкова малък, че направо клони към нищожен).

# 235
  • София
Дъщеря ми е в Приказен свят но във филиала.  Доволни сме много. Сега момченцето ми кандидатсдва за ясла и дано го приемат, че догодина да мога да го запиша при кака му в Приказен свят.

И моя малък син го глася за "Приказен свят" от догодина и е горе-долу на една възраст с твоето дете Simple Smile Днес ще се борим за влизане в ясла. Успех на всички!

# 236
  • София

Моля ви, ако някой знае да ми каже, двамата с мъжа ми работим в един и същи квартал и ще ни е удобно детето да е там на ясла, имаме възможност да се регистрираме там на адрес, но ако евентуално класират детето няма да има много време за смяна лична карта (пак е томбола).. Има ли как да представим някаква временна бележка за постоянен адрес, пък после и л.к. можем да представим, ама нали трябва да я издадат (сещам се в последния момент, но в квартала ни така или иначе шанса е толкова малък, че направо клони към нищожен).
Можете да не си сменяте постоянния адрес, а да се запишете по настоящ, тогава не трябва да се преиздава ЛК. Но смяната на адреса трябва да стане днес.

# 237
Здравейте мами и татковци!
Срещаме се отново в темата и за съжаление май не за последен път  Sad
Кандидатстваме за втора ясла и тази година пък съвсем никакви шансове нямаме никъде - нито в Красно село, където съм постоянен жител, нито в Слатина, където работя Sad
Не мога да разбера защо в толкова голям район като Красно село се предлага прием за втора ясла само на четири места и то толкова малко бройки Sad
Изплаках си мъката и искам да попитам какво означава следното ''Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата: 1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.''.
Защо за общите е отпаднал жребият и какво се случва с децата в гранична група? Приемат се само децата извън граничната група и останалите отиват на второ класиране ли?

# 238
  • София
Срещаме се отново в темата и за съжаление май не за последен път  Sad
Кандидатстваме за втора ясла и тази година пък съвсем никакви шансове нямаме никъде - нито в Красно село, където съм постоянен жител, нито в Слатина, където работя Sad
Не мога да разбера защо в толкова голям район като Красно село се предлага прием за втора ясла само на четири места и то толкова малко бройки Sad
Изплаках си мъката и искам да попитам какво означава следното ''Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата: 1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.''.
Защо за общите е отпаднал жребият и какво се случва с децата в гранична група? Приемат се само децата извън граничната група и останалите отиват на второ класиране ли?
По първия въпрос - прочетете за Стъпка 2. Тя е част от първо класиране.

# 239
  • София
Срещаме се отново в темата и за съжаление май не за последен път  Sad

По въпроса за жребия - жребий се тегли още на първо класиране, но на втората стъпка от първото класиране. Ето с Анна сме писали по едно и също време.

Общи условия

Активация на акаунт