На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 691
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
За талоните на колата - само малък. Ако не е на ваше име трябва пълномощтно преведено на турски.
ние бяхме петък и събота в Одрин, запазихме си хотелче Hilly hotel и останахме много доволни. Стаята беше огромна даже помислихме, че са се объркали нещо  Joy, но всичко беше точно. Минаваме винаги през Лесово. На отиване минахме за 10 мин, бяхме само ние. На връщане 20 мин. Този път си пазарувахме повече за хапване. В КИЛЕР имаше голямо намаление на зеленчуци-взехме картофи, патладжан и домати на 0.99 лири  #Crazy и са много вкусни ! Не ни остана много време в събота да пазаруваме дрешки (имаше голямо движение в града, по принцип сме ходили в неделя до сега и не очаквахме чак толкова хора). Като цяло сме доволни и доста прахове взехме от складовете.  Mr. Green

здравейте , искам да попитам за този хотел , за който сте писали. Има ли паркинг? Как се придвижвахте из града? Как резервирахте ?

# 46
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, ние също мислим да ходим с ММ в близките седмици предимно да разгледаме и в допълнение на пазар. В Гугъл мапс се ориентирах горе-долу кое къде е. Единствено не можах да разбера какви са ограниченията за бройките. Ние ще купуваме единствено за лична употреба, но аз съм фен на омекотителите и ако купя повече - примерно 7-8, дали ще ми ги вземат на границата или трябва да се огранича до 2 бр на човек, тоест 4 бр. за двамата в колата. Също четох, че храна може да се пренесе през граница на стойност до 100 лири. Ако е повече какво се случва?
За цигари какво е ограничението - 2 стека или 2 кутии на човек? За бирата също ме интересува, ние твърд алкохол не употребяваме, но бира може да си купим, ако е изгодна.
Чета в темите, че повечето нямат проблеми и дори не ги ровят, но понеже ни е за първи път, се притеснявам да не накупя неща и да ми ги конфискуват.

# 47
Бирата там е,  поне два пъти по скъпа от БГ-то , а за ограничения има за млечни и месни продукти. Последно пазарихме миналата седмица за лична употреба, за около 1600 лири ,предимно дрехи и храна (включително забранените млечни и т.н.). От към турско, никакъв проблем на излизане, от нашите гранични ни провериха , но нямаше реакция.
По всяка вероятност други неща ги вълнуват.

# 48
Ние също имахме голямо количество от определени артикули (примерно аз харесвам мокрите кърпи на Кипа, 50бр 1 лира, имахме 15 пакета в колата). Само ни погледнаха, видяха децата, питаха за цигари и ни пуснаха без проблем.

# 49
  • Варна
Само цигари не взимайте от границата към България,защото ще ви ги конфискуват,нямате право на повече от две кутии на човек  Peace

# 50
Здравейте, да е влизал някой скоро в безмитния магазин? Интересува ме дали има промоции на парфюми.

# 51
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря за съветите. Цигари може да вземем от Одрин и отново ще гледаме да се вместим в 2 кутии на човек / аз не пуша, ама за пред митничарите ще се водя бройка Simple Smile/. Явно следят по-стриктно цигари, алкохол, благородни метали. Поне това чета в темите назад. От храни, дрехи и препарати много не се впечатляват, но и ние няма да прекаляваме всъщност.

# 52
  • у нас
За благородни метали - не знам да следят. Като си го сложиш на себе си накита, едва ли някои ще те пита за него. Питат за цигари и за алкохол всеки път на влизане.

# 53
Пътувах днес до Одрин, минах през Лесово за около 10 минути. Обиколих Кипа и складовете. Прах за пране Персил си взех 10 кг за 26 лири, Первола беше по 14 лири, баклавата 10. Не съм взимала от нея само попитах за цената. Домати си взех от пазара зад Марги по 1 лира са, розовите са по 2 лири, краставиците и те са по 2 лири. Имаше и череши и кайсии по 3-4 лири. Доволна съм много и времето беше хубаво, цените на някой неща са леко нагоре, но то къде ли вече не е така Peace.
Докато се мотахме - срещнахме познат турчин, който ни показа верига магазини с надпис "BIM""  на тях. Каза, че било много евтино вътре, имало месо и други неща.

# 54
  • Бургас
За благородни метали - не знам да следят. Като си го сложиш на себе си накита, едва ли някои ще те пита за него. Питат за цигари и за алкохол всеки път на влизане.
То пък какъв алкохол ще носиш като алкохолът в Турция е ужасно скъп.

# 55
  • Варна
И цигарите са им по-скъпи,Джули,може би момичето имаше предвид от фрийшопа  newsm78

# 56
  • Русе
И цигарите са им по-скъпи,Джули,може би момичето имаше предвид от фрийшопа  newsm78
Ами то и там като гледах не са никак евтини алкохолите. Confused

# 57
  • Варна
Незнам,Вики,никога не съм си купувала нищо от там,защото знам,че после нашите митничари се заяждат,почти всеки път е било така.

# 58
  • Русе
Незнам,Вики,никога не съм си купувала нищо от там,защото знам,че после нашите митничари се заяждат,почти всеки път е било така.
И аз не съм купувала, но веднъж ни бяха заръчали приятели да им купим алкохол. ММ като видя цената и се отказа. Каза: "Да си го купят от България, че е по-евтин" Laughing

# 59
  • у нас
То пък какъв алкохол ще носиш като алкохолът в Турция е ужасно скъп.

От фрийшопа, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт