Частни училища - информативна тема 12

• 99 945
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
като новак, който още се ориентира, дали може някой да ми обясни защо АК е толкова желано училище? ясно ми е, че езикът е основният плюс, но освен него, какво го прави това училище толкова лелеяно?
питам най-чистосърдечно, защото четейки темата, останах с впечатление, че АК е заветна цел за много родители. по тази причина се търсят добри детски градини, които да могат да подготвят детето да кандидатства в определено основно училище (известно с това, че преимуществената част от възпитаниците му влизат в АК), което пък на своя ред да осигури добър шанс за прием в колежа.
Скрит текст:
нямам много опит с университетите в сащ, но в английските университети се влиза основно с изпит по език и самото влизане не е нещо безкрайно сложно. преди 100 години кандидатствах за хуманитарна сециалност с изпит по английски (ielts), който изкарах с максимален резултат след като минах едномесечен интензивен курс по усвояване на формата на изпита. та ако е толкова достъпно записването в английски магистърски програми (предполагам и в щатски), то определено АК дава нещо друго, освен добри знания по език.

# 376
  • София
защото е единственото в България и получават две дипломи - бългалска и американска.

# 377
10 часа по предмет са за затвърждаване и упражняване на материала. На 80%от родителите в ДУ им се налага да упражняват и обясняват вкъщи.
Така де, а къде после идват и уроци освен това?! И то масово. Разбирам някое дете да е по-глупаво или да му е по-трудно по някакъв предмет, но масово... След толкова затвърждаване...

# 378
Andariel, благодаря ти за бързия отговор. но билингвалната система на училището в лозен също дава две дипломи.
а дава ли някакво предимство при прием в американски университети?

# 379
Базата е хубава, имат много допълнителни клубове по интереси, научават ги да се презентират добре, развиват софт скилс, нови методи на преподаване.
Е, от друга страна са прекалено строгите наказания ако сгазиш лука, лекото промиване на мозъци в ам.посока, което мен лично не ме кефи.
В интерес на истината като започнах да чета тук, бях напълно убедена, че това не е училище за нас. Сега мисля малко по-умерено.
Горното е на база от прочетено и споделено от познати. На нас ни е още много далеко.

Бахтън, сега видях писаното от теб. Има деца, които не ходят на уроци, но май са малко. Мен лично сякаш ще ме е страх да рискувам, дори ако се справя добре в училище. Не знам още.
Може би това, което Андариел казва за школа в самото училище е най-добро.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 13:56 от Пролетен дъждец

# 380
И аз да се изкажа за АК.
Единственото училище в което всичко се учил на английски. Така децата успяват наистина да научат езика и отивайки в чужди университети не получават шок от езика. В езиковата гимназия много малка част от предметите са на английски. А самите изпити по език са определен формат. Тоест ако заучиш добре формата на изпита - може и да не си толкова добре с езика но пак получваш висока оценка.
Също така това е едно от малкото училища, да не използвам думата единствено. Където мисленето се цени. Теста по история примерно представлява : Да вземеш три факта за историческа личност с тях да измислиш приказка. На това нещо получаваш две оценки. Една за историческите факти и втора за използваният език.
Другото което много харесвам в това училище, че всяка година детето се пада с различни деца в клас. Това влияе изключително много на личностното изграждане на децата. Едно от нещата които на харесвам в нашата система : една учителка до 4 клас по всичкознаие ипосле хоп 5 различни учителя.
Оценяването се свежда до проценти : Имаш ниска 6 и висока 6 . При нас все 6.
Тоест мнението ми е , че е едно прекрасно училище което много помага за реалното влизане на децата в живота.

# 381
  • Sofia
Да добавя, че в АК има IB програма докато в Академията в Лозен няма. Също не съм много сигурна да ли в Лозен БГ програмата им е до 12 клас или само до 7-ми.

# 382
  • София
бих заложила на АК - изпитана марка.

# 383
  • Sf
Зависи. В английските университети основно с диплома се кандидатства и много от добрите унита искат пълно 6. На финала може да се окаже, че абитуриентът от кварталното училище ще влезе, а випускникът от АК да не се класира, там като че ли пълните отличници не са толкова често срещани.

# 384
  • София
Да добавя, че в АК има IB програма докато в Академията в Лозен няма. Също не съм много сигурна да ли в Лозен БГ програмата им е до 12 клас или само до 7-ми.
Освен всичко изброено и от останалите, таксата на Англо-американската академия в Лозен е почти 3 пъти по-висока от тази на Американския колеж

# 385
IB програма има и в Увекинд, и в Златарски.

# 386
Не съм сигурна , че информацията ми е на 100% вярна...доколкото разбрах, англоамериканският в Лозен е закупен от българи /строителна фирма или инвеститори/. Голяма част от учителите си отиват.
Май ще имат общо с МОН и на настоящите деца ще им бъде адски трудно да завършат.

# 387
  • София
Таксата на Св. София за 1 клас е увеличена - вече е 5000 евро - с включен транспорт.

Да си призная не ми стана приятно да научавам за увеличение на таксата чак при подписването на договора. Би трябвало когато има, за мен драстично увеличение, това да е съобщено предварително. 

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 14:50 от rosita_ta

# 388
  • София
IB програмата в АК е само за деца, преместили се от чужбина, не е за нашите деца, те са по "МОН". Питах, когато взимах документите за записване миналия месец.

Иначе защо АК ли? Ей заради това: https://acs1860.wordpress.com/2016/01/21/lisa-kostova-giving-back/, че успяват да "изкарат" ей такива алумни. И да са "такава" среда.

# 389
Еееее че то с тези такси ние докато тръгнем на училище ще станат сигурно колкото Харвард.
Не че нещо, ама не вярвам да остане само СС, те всички се водят едно по друго в това отношение, гледат да са им горе-долу еднакви таксите и един като вдигне, и другите правят същото. Разликата между всичките ЧУ е не повече от 200-300 евро, ако изключим Свети Георги и "по-бамбашка" случаи като ААУ.
Сега, като е мината психологическата граница от 5К, може да се очаква, че всички ЧУ ще станат около 5К.

IB програмата в АК е само за деца, преместили се от чужбина, не е за нашите деца, те са по "МОН".

Ми много ясно, щом вземат българска диплома, няма как да е друго. Това всъщност е много хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт