Частни училища - информативна тема 12

• 99 936
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Таксата на СС е с включен транспорт. Другите наблюдавани от мен училища още преди 2 месеца обявиха увеличение и тази граница от 5 к.  си я преминаха. Въпросът е на какво основание? Цените на горивата паднаха, едва ли ще вдигат рязко заплатите на учителите...

Росита, а при подписване каква част от сумата ви искат?

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 14:48 от Анонимен

# 391
10 часа по предмет са за затвърждаване и упражняване на материала. На 80%от родителите в ДУ им се налага да упражняват и обясняват вкъщи.
А ЧУ твърдят, че изземват тази функция от родителите (иначе за какво е целодневното обучение).

# 392
За мен лично добро образование се дава там където преподавателите имат отношение към децата, към методите на преподаване, към обяснение на материала, развитие на мисълта на учениците...Не да ми застане един чичко/лелка, да изпее урока по неразбираем за децата начин и да мисли, че си е свършил работата... Да се изисква от децата разбира се, но едва след като им е обяснено и показано. 

Ами за да стане това е нужно не само да имаш добър учител. Трябва да имаш и деца, които искат да се научат и знаят за какво са в клас, а освен това са на едно ниво. Ако децата са на различни нива и един схваща, а друг не, не се получава. Учителят или трябва да остави едното дете да не е разбрало, или трябва да задържа другите докато схване и то. Не се получава и ако децата са немотивирани и не искат да учат. Няколко такива елемента може изцяло да разбият учебния процес. И накрая и учителите махват с ръка и викат "Майната му" и почват само да си пеят урока. Ето затова добро ниво има там, където децата са подбрани. И затова ЧУ си подбират децата - иначе нищо не може да се направи.

# 393
Да добавя, че в АК има IB програма докато в Академията в Лозен няма. Също не съм много сигурна да ли в Лозен БГ програмата им е до 12 клас или само до 7-ми.

Първо, няма IB  програма за българчетата с нормалната такса. Има само за чужденците с двойна -тройна такса. И второ, даже и да имаше, то какво от това? Какво според вас дава тази IB диплома, та всички повтарят това с благоговение? Даже и да има някакви предимства те не са просто от самата диплома, а идват от високите оценки в дипломата, които хич не се изкарват лесно.

Цитат
В английските университети основно с диплома се кандидатства и много от добрите унита искат пълно 6. На финала може да се окаже, че абитуриентът от кварталното училище ще влезе, а випускникът от АК да не се класира, там като че ли пълните отличници не са толкова често срещани.

Чак пълно 6 не искат никъде, освен ако нарочно не изпращат стопираща оферта. Максимум искат 5,90, което обаче също е почти непосилна летва. Но е вярно, че за кандидатстване в Англия относително ниската диплома от АК е сериозен негатив независимо от това какви знания стоят зад нея.

# 394
  • София
Така е, това е таксата с транспорта - редактирах  Peace

Bliss - трябва да платим 50% - таксата за първи срок.  Преди началото на втория срок се плащат останалите 50%

Татко Мецан - точно вчера си говорих с един колега, който живее в Турция. В момента плаща около 10000 евро за детска градина, а таксите за ЧУ там са с около 50-60% по-скъпи. Та всичко ще зависи от търсенето, а в момента то значително надвишава предлагането.

# 395
Ужас това за таксата.
Преди  година за първи клас беше 4500 и то след увеличение, доколкото помня.Поправете ме, ако греша.
Не знам кое налага 500евро ново увеличение.

# 396
  • София
Таксата за ПУК беше 4500, за 1-4 клас - 4700. А кое налага това увеличение, наистина не зная.

# 397
Таксата за ПУК беше 4500, за 1-4 клас - 4700. А кое налага това увеличение, наистина не зная.
Еми как кое, има кой да плаща повече  Laughing Накрая чуждите училища ще останат най-евтините, гледам на първа страница българските ги минават вече. Явно не е, заради разходите, в чуждите плащат чуждестранни заплати на чуждестранни учители, а и учебници и така нататък.

# 398
Не, преди три години за пук беше по-малко от 4500. Върти ми се 4200 в главата.

# 399
Не, преди три години за пук беше по-малко от 4500. Върти ми се 4200 в главата.

4100 беше за ПУК за учебната 2013/2014.

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 16:41 от Анонимен

# 400
  • София
Доста от ЧУ надвишават таксата на СС ако е включен транспорт. За нас няма такова, на което да не ползваме транспорта, така че като цяло ме устройва и новото ниво. Съгласна съм обаче, че трябваше да бъдем информирани по-рано. И в нашия клас е имало тест за уч. готовност, писаха ми, ама детето не знаеше  Grinning

# 401
  • в страната на чудесата
Аз също чух, че ААУ има нов собственик и част от преподавателите си отиват. Ще разбера повече другата седмица. Таксите на британския лицей и бг му част също нарастват. В Петър берон първи клас е 4 200, докато на другите са същите...4к

Последна редакция: ср, 18 май 2016, 22:49 от Leika_moja

# 402
Ако в тези 4200 не са включени униформите и транспорта, не излиза по-малко от пет.

# 403
  • в страната на чудесата
Униформите, транспорт, някои учебници са отделно.

# 404
  • София - Рим и обратно
А кога свършват учебната година при вас? Организират ли се летни училища? Нас ни зарадваха, че при желание децата могат да посещават лятното училище до 10 юни, като тези дни са включени в таксата за децата на училището и ще имат възможност да си доучват, правят допълнителни упражнения, дообясняване на материала при затруднения и т.н. После имат организация за продължаване на лятното училище до 15.07, като вече могат и външни деца да се запишат (всъщност могат по всяко време, но нямат гратисен период). Таксата е 125 лв на седмица с включени плод към 10.00, обяд и следобедна закуска.
Като чета за какви такси говорите Shocked. Доста големи ми се струват. Нашата сигурно също малко ще се вдигне тази година, но за щастие няма такива цифри.

Общи условия

Активация на акаунт