Частни училища - информативна тема 12

• 99 886
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Отказах се защото ни приеха в НУКК, а там е по-подходящо защото моят син е артистична, свободолюбива натура, всеки ден рисува, танцува и свири на барабани. Емоционален и тих е. НУКК има много добре развити артистични ателиета следобедите.

Света София е доста елитно и прекрасно училище, просто аз прецених, че НУКК е по-подходящо конкретно за това ми дете. Ако не го бяха приели в НУКК щях да го запиша съвсем спокойна в СС.

Базата в НУКК, както вече писах за мен е класи над останалите и има това, което аз си представям, че е необходимо за децата през учебно време. И като казвам базата имам предвид всичко - уют най-вече, традиции, комфорт, спокойствие, сигурност и т.н., не визирам само мебелировката и двора, което в случая не е двор, а парк.

Блис, благодаря ти  Peace

Просто избрах леко по-ниското академично ниво, като за мен не е проблем да продължим с работата у дома и да посещава курсове по каквото е необходимо.

# 511
За СС - те сами поставиха въпроса за връщане на капарото или част от него и да се обадим другата седмица. Изключително коректно и мило отношение получих и от там.

# 512
За СС - те сами поставиха въпроса за връщане на капарото или част от него и да се обадим другата седмица. Изключително коректно и мило отношение получих и от там.

Това е супер.  Peace

# 513
Благодаря  Hug
Искаш да кажеш, че като цяло СС дава по-добра и силна подготовка ли? А при НУКК си е като в другите ДУ, но с добре развита художествена насока ли?  Rolling Eyes
И аз съм пред дилема и затова питам така подробно  Peace

# 514
Еха, Плами, честито!
Все пак сякаш НУКК ви беше първото желание и е чудесно, че детето е прието и там.

# 515
Еха, Плами, честито!
Все пак сякаш НУКК ви беше първото желание и е чудесно, че детето е прието и там.

Благодаря  Hug. Да, наистина винаги аз съм била една идея за НУКК повече пред другите, но имах своите резерви. Днес, след видяното и почувстваното се поуспокоих и обнадеждих.

Благодаря  Hug
Искаш да кажеш, че като цяло СС дава по-добра и силна подготовка ли? А при НУКК си е като в другите ДУ, но с добре развита художествена насока ли?  Rolling Eyes
И аз съм пред дилема и затова питам така подробно  Peace

"В началния и средния курс на комплекса, освен общообразователната подготовка, особено внимание се обръща на заниманията с изкуства и спорт.

Всички деца и ученици изучават различни форми на пластичните изкуства (живопис, графика, художествен текстил, керамика,  дърворезба), музика с използване при по-малките на орфови инструменти, български народни танци, бални и характерни танци.

Естествено продължение на тази подготовка са заниманията по интереси, при които се задълбочават и разширяват познанията и овладяването на изкуствата, съобразно индивидуалните заложби на децата."

Това е извадка от сайта. Не мисля, че в друго ДУ има подобни неща на това ниво и те да се реализират в действителност в училището.

Предлагам да продължим в темата за НУКК, за да не досаждаме тук.

# 516
Благодаря  Hug
Искаш да кажеш, че като цяло СС дава по-добра и силна подготовка ли? А при НУКК си е като в другите ДУ, но с добре развита художествена насока ли?  Rolling Eyes

Просто прочети старите постове на Жасмин/Луси, тя има личен опит и с двете училища; доста подробно и добре е обяснила разликите и плюсовете и минусите.

На Пламито - честито!

# 517
  • София
На мой познат дъщерята е 7 кл. в НУКК и той е много недоволен, според него прекалено много художествен уклон за сметка на всичко останало.

# 518
Скрит текст:
Благодаря  Hug

Просто прочети старите постове на Жасмин/Луси, тя има личен опит и с двете училища; доста подробно и добре е обяснила разликите и плюсовете и минусите.

На Пламито - честито!
Благодаря, непременно  bouquet

# 519
Благодаря  Hug
За СС не зная, но НУКК НЕ е като другите ДУ. Учебният процес  там не е нещо особено, налагат се допълнителни уроци по някои дисциплини, но атмосферата, традициите, контролът на децата, редът и сигурноста им са на ниво. За някои родители това са по-важни неща от нивото на знанията. За мен също е така.

# 520
Избрах НУКК пред Света София /не по финансови причини/. Днес го записах.
Нямам думи да опиша базата, която видях и отношението, което получих /още от охраната, който ми говореше на вие и ме изпроводи на 200 метра, за да ми покаже точните стълби/. Вярвам, че съм направила правилния избор, и че няма да съжалявам след 1-2 години.

Избрах го, не защото е много по-добро като учебен процес /нямам представа какъв точно е/, а защото мисля, че е по-подходящо за моето дете конкретно и защото не съм и подозирала какъв рай е там като атмосфера, а това е важно за малките деца.
Знаех, че базата е добра, но мислех, че е един парк, чист въздух и стари реновирани сгради...нищо подобно. Тази година обиколих доста от частните училища и видях какво ли не. За мен няма по-добре устроена база като атмосфера /не говоря за лукс/.

Пееха птици, децата от детската градина бяха хванати за ръчички и обикаляха алеите и пееха песни. Разкош.

Честито! Успех и попътен вятър на детето bouquet

# 521
Благодаря. Оставам на линия в темата, за да сверявам часовника и за другия син  Peace

# 522
  • София
Plamito, честито и от мен! Много е хубаво, когато човек направи своя избор и вътрешно чувства, че е правилният. (Аз съм в процес на избиране на гимназия за детето, но се колебая между две и откровено си мечтая за момента, в който вътрешно ще реша и няма да има вече драма...  Mr. Green ).

# 523
  • София - Рим и обратно
Петя, между кои се колебаеш?

Пламито, честито! Нека да е щастливо и успешно детенцето ти в новото училище bouquet.

Аз познавам само едно дете от НУКК (вече е 25 годишна госпожица, де), което завърши училището, отиде да учи Банково дело в Сиена и се върна тук да работи на доста висока позиция, много добре се реализира девойката, и то в родината си.

# 524
  • София
Честито и от мен, Пламито! Успех на детето ти в училище и нека намери много приятели!

Общи условия

Активация на акаунт