Innovation zone - науката зад козметиката

• 68 464
  • 329
  •   1
Отговори
# 225
Уоу, благодаря за списъка Hug!
Ще го имам предвид, първо ще направя консултацията с лекар и после ще проучвам по-подробно.
Иначе засега съм на тема индийски билки Ашваганда и Трипхала, както и комбинацията мед+пчелно млечице+пчелен прашец. Ашваганда снижава нивото на обратния Т3 и подкрепя дейността на надбъбречните жлези, както и подобрява чувствителността на клетките към инсулина. Трипхала пък е чудесна билкова комбинация за нормализиране дейността на целия храносмилателен тракт, а попаднах на материал, в който пишеше, че около 20% от превръщането на Т4 в Т3 става в червата от дейността на стомашно-чревната флора. Аз даже не съм убедена, че всеки път проблемът е със самата щитовидна жлеза, по-скоро си мисля, че процесът на конвертиране на неактивния в активен хормон се компрометира по ред причини. Изобщо, ако се проследи целият път на тези хормони в тялото, червата и черния дроб са много важни фактори. Този материал е интересен, само да го открия целия и ще го проуча:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3049061
Още веднъж ти благодаря Simple Smile.

# 226
  • София
Всичките добавки приемам след консултация с ендокринолог. Майка ми е диагностицирана с Хашимото, а то е наследствено, поради което си следя постоянно показателите на ТСХ, като един път годишно пускам и Т3, Т4, МАТ, ТАТ и феритин. Съвсем скоро изследвах и други хормони и се оказах с пролактин над реф. стойност, който всъщност е оказал влияние върху покачването на ТСХ, така че си напълно права, че проблемът не винаги  е самата ЩЖ.
Благодаря още веднъж за споделеното bouquet

# 227
Изключително интересна тема, в която смятам активно да участвам!
Много малко БГ фирми въвеждат нови съставки, а камоли сами да ги измислят, нещо което вече се случва в страни около нас, например Словения, Хърватска и др. Зад всеки сериозен и ефикасен продукт трябва да седи сериозна наука и то не от 1983, а поне от 2013г. Всичко друго са просто приказки около масата...

# 228
Здравейте,
В първият пост беше спомената марката на SALLY HERSHBERGER 24К серията. Някой ползвал ли е някой от тези продукти? По принцип в Европа не се продават, но в Сащ са луднали по тях, което не ме учудва имайки в предвид маркетинговият им подход. Та ми е интересно дали наистина са добри или просто напудрени.
В сайта има INCI на всеки продукт - http://www.sallyhershberger.com/products/

# 229
Весели Празници, много здраве и все така голямо желание за нови знания и с благодарство на отделеното лично време и труд тук на Драгон!
То се видя, че никой друг не се сети, но ето от мен, нищо, че Коледа мина bouquet

# 230
Честита Нова Година и от мен с пожелания да е здрава, мирна и благодатна Hug!
Здравейте,
В първият пост беше спомената марката на SALLY HERSHBERGER 24К серията. Някой ползвал ли е някой от тези продукти? По принцип в Европа не се продават, но в Сащ са луднали по тях, което не ме учудва имайки в предвид маркетинговият им подход. Та ми е интересно дали наистина са добри или просто напудрени.
В сайта има INCI на всеки продукт - http://www.sallyhershberger.com/products/
Не са просто напудрени, шампоанът и балсамът са жестоки по състав. Работени са да дават звезден вид на косата, просто си личи. Има куп хидролизирани протеини, силикони, поликватерниуми, масла и други емолиенти...Който и да ги е правил, не е бил много ограничаван откъм бюджет и чудесно е знаел какво прави - продукти за звезди!
Друг е въпросът доколко са щадящи за скалпа, шампоанът е с около 5 пенителя, има и SLES, но и други, по-меки пенители, та очаквам да измива добре, но да не пресушава. Консервантите не са кофти, освен Methylisothiazolinone, но се преживява в продукт с отмиване. При всички случаи е работено за дължините, за блясък, мекота, плътност, по-лесно стилизиране, за преодоляване на сухота и увреждания, за видимо много обгрижена коса. Не съм ги ползвала, аз съм си за натуралната козметика, но продуктите на Sally Herschberger са наистина различни и звездни, носят собствено виждане и почерк.
Все пак, критичен подход и избор на база на здравия разум е препоръчителен винаги.
Бих отличила шампоана и балсама, Root Envy Ultimate Root Boost, Golden Touch Dry Oil и пяната за коса. Зависи от целите на приложение.

# 231
Няколко резултата от днешното търсене за новости.
Maybelline ще пускат нова спирала Colossal Big Shot:
http://www.happi.com/contents/view_breaking-news/2017-01-04/mayb … -for-new-mascara/
Интересна кампания ще имат с две популярни Instagram личности.
Започвам да преглеждам и новите неща, които ще се видят на In Cosmetics Global London 2017. Много интересна съставка за коса от Seiwa Casei на базата на 18-метил ейкозанова киселина и растителен протеин - възстановява защитната бариера на косъма и го прави хидрофобен.
http://www.in-cosmetics.com/__novadocuments/313271?v=636171296373100000
и съставки за лак за нокти на водна основа:
http://www.worlee.de/fileadmin/media/general/downloads/pdf/Chemi … Nail_Brochure.pdf
Моите мили Active Concepts са пуснали извънредно интересна съставка за сочни устни:
http://www.in-cosmetics.com/__novadocuments/246056?v=636020131928900000
базирана на ...фосфолипиди и пептид.
(Lipoid Cosmetic също са пуснали съставка на база фосфолипиди, кято ми се видя любопитна.)
Съставката им с метеоритен прах обаче...искрено ме забавлява. Толкова ли няма какво да се измисли, та се стигна до прах от метеорити...нищо де Simple Smile:
http://www.in-cosmetics.com/en/Exhibitors/2019078/Active-Concept … -Meteorite-Powder
Не съм сигурна дали не беше вложена в един продукт на Филорга.
Халал сертифицирането набира сила, засега главно в Азия, но вероятно ще стане световна тенденция.

# 232
Здравейте!Чета ви от известно време,благодаря за труда,който полагате да ни "просветлите " така да се каже bouquet  Аз имам проблем с пърхота или СД нямам идея.В моя град няма специалист,който да установи какво е,а за момента нямам възможност да отида в друг град за преглед.Та засега разбрах,че няма смисъл да се ползват продукти,които локално да действат на проблема,защото действието им е временно(докато се ползва).Другото е,че кокосовото масло може да помогне при този проблем,както и правилното хранене.Въпросът ми е какво друго може да се направи/използва за решаване на проблема, а не за временно туширане? Съжалявам ,ако въпросът ми е нескопосано зададен и не е за темата,но се виждам в чудо вече   Embarassedbouquet

# 233
pacolina, не че няма смисъл от продукти с локално действие. Както си отбелязала, те просто имат временно действие, защото въздействат на симптома, а не на първопричината. Понякога може проблемът да се поражда точно от неподходящ козметичен продукт, но в повечето случаи бих предположила съвкупност от фактори. Реално не съм компетентно лице, дерматолог например, за да предложа варианти за действие, а и самият проблем е неясен.
Кокосовото масло може да е полезно за ребалансиране на скалпа, но всичко е толкова индивидуално, че може друго масло да е по-полезно конкретно в твоя случай. Етерични масла също може да са полезни - лавандула, чаено дърво, кедър, розмарин и мащерка са примери, но трябва да са от реномиран доставчик и да се спазват точно указанията за дозировките.
За решаване на проблема е наложително да се открие първопричината, а за целта трябва консултация със специалист и изследвания. Всичко останало е на принципа на проба и грешка. Ако си забелязала някаква връзка между консумация на определени храни и влошаване на състоянието, елиминационната диета е вариант. За определени периоди при нея се изключват определени групи храни и се наблюдава състоянието. Зимата обаче не е особено благоприятен период за подлагане на организма на такава диета.
Може да наблегнеш на храни, които по естествен начин подкрепят нормалната чревна микрофлора - кефир и сока от ферментацията на киселото зеле са подходящи сега. Може да пробваш и елиминиране на тестени продукти, които са с мая. Друг момент е да се промени съотношението на мазнините, които се приемат с храната - даже и да звучи странно, но наситени мазнини от растителен произход, които не са рафинирани и хидрогенирани обаче, може да са по-подходящи отколкото традиционните полиненаситени и мононенаситени, тоест може да замениш зехтина и слънчогледовото олио с кокосово масло и претопено краве масло, известно като гхи (ghee). Има рецепти и видеоматериали в нета как се прави, лесно е. Добър мултивитаминен-мултиминерален комплекс и рибено масло от сьомга, приемани в продължение на поне 3 месеца също са подкрепа на организма.
При всички случаи подходът е отвътре навън. Виж, ако ти попадне хубав продукт за коса със съставката Defenscalp на Lucas Meyer, ще е супер, но всичко ново и хубаво идва с век закъснение при нас ooooh!.

# 234
Много ти благодаря за изчерпателния отговор bouquet Много е жалко това,че всичко идва при нас със закъснение  #2gunfire Не съм забелязала връзка с храната,но сега ще започна да следя нещата Peace Продължавам борбата!Благодаря за помощта най-сърдечно bouquet

# 235
Много ти благодаря за изчерпателния отговор bouquet Много е жалко това,че всичко идва при нас със закъснение  #2gunfire Не съм забелязала връзка с храната,но сега ще започна да следя нещата Peace Продължавам борбата!Благодаря за помощта най-сърдечно bouquet
Аз съм със себореен дерматит от много години,дъщеря ми също,преглеждани сме при професор дерматолог,по негови думи нищо не може да го излекува,а само се облекчават симптомите според мястото на изява.Не мисля,че има общо с храната.
Честита Коледа и успешна нова година и от мен на dragon8 и CI с благодарност за участието в темите и отзивчивостта да ни помагат с информация по конкретни продукти!  bouquet

# 236
Тук един друг професор мисли различно Simple Smile:
http://projects.hsl.wisc.edu/SERVICE/modules/24/M24_CT_Seborrheic_Dermatitis.pdf
Нямам като идея възникване на спор, а даване на повече от една гледна точка Peace.
Освен това човек нищо не губи, ако пробва да промени баланса в организма си. Аз много мразя да ми се казва, че нищо не може да се направи, самото ми същество въстава срещу немощта на подобно твърдение. Ако всички изобретатели имаха такова пораженческо мислене, човечеството никога нямаше да отбележи и мм прогрес Simple Smile. А тук си пишем за иновации Wink.
И за сина ми лекарите ми казват, че астмата не се лекува, но в ума си винаги ги коригирам, че те не могат и не знаят как. С много търсене и четене човек установява много интересни връзки и взаимоотношения между храненето и астмата например. Нито един лекар не ми каза, че инжектиране на магнезий спира пристъп на астма за 5 минути - такова въздействие няма нито едно лекарство за астма. Нито един лекар не ми каза за свръхчувствителността на калциевите рецептори в белите дробове на астматиците. А магнезият и калцият са естествени антагонисти в организма. Следователно...? Нито един лекар не спомена за нощната астма. Нито един лекар не ми спомена за високия процент случаи на хипохлорхидрия при деца, болни от астма, нито за дефицита на витамини А и Д, който е характерен за тези пациенти. За профилактика на белодробните заболявания почти не се говори, нито се споменава в обществото, че по прогнози на Световната здравна организация хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ) ще е 3-тата по честота причина за смъртност в световен мащаб след инфаркта и инсулта до 2020 г. - колко от нас изобщо са чували за ХОББ? А колко нутриенти ограбват от организма самите лекарства за овладяване на симптомите? Нито един лекар не помисли да спомене как да компенсирам това в тялото на растящо дете!
За 3 години проучване на варианти и пробване на промени в храненето и прием на добавки състоянието на детето от доста тежко сега е почти нормално. Аз просто не приемам "не" за отговор и никога не се отказвам. В резултат отговори и решения се намират на най-неочаквани места Simple Smile.
pacolina_, може да проучиш този шампоан, съставът на сайта не отговаря съвсем на този, който гледах на опаковката в един магазин, та може би са променили леко формулата:
https://www.aroma.bg/catalog/shampoan-za-chuvstvitelen-skalp-zdrave-forte-487/

# 237
Нищо по-различно от предложения как да се повлияе положително на заболяването,което не означава,че то ще бъде елиминирано.
И аз нямам за цел да споря,но моите наблюдения са не само теоретични,а прилагани многократно през годините.
За мен елиминиране на заболяването означава като спреш ограничаването на тези храни,спреш мазилата и специалните шампоани да нямаш повече изяви .Да не говорим,че най-силно обостряне се получава в моменти на силен стрес,сезонно пролет и есен също.

# 238
Ако има генетично предразположение, да се живее без никакви правила и ограничения, и да няма проява на заболяването, не мисля, че може да се получи. Просто организмът при определени условия отключва реакцията, а при други - не. Би било страхотно да сме универсални и свръхприспособими, но не сме, все още не сме генномодифицирани Simple Smile.  Всеки има някаква слабост или ограничение. Предпочитам да се фокусирам върху това, което може да се прави, вместо върху невъзможностите. Нямам предвид 100% успеваемост, а постигане на добро общо състояние, на нормален живот.
Виж, стресът и емоционалните реакции са за цяла отделна тема, толкова са съществени. Аз никога не разбирам как не се вземат предвид, като е очевадно колко са свързани с физическите симптоми. Пребледняваме от страх, изчервяваме се от смущение или гняв, позеленяваме от завист, казваме, че косата ни е побеляла от притеснения...
Това дори е тенденция в козметиката - продукти, създаващи емоционален комфорт и борещи се с фактори на стареенето, свързани със стрес. Ето пример с Neurophroline на Induchem:
http://www.cosmeticsandtoiletries.com/formulating/function/activ … nd-378094681.html
Това е съставка, която противодейства на ефекта на кортизола върху кожните клетки, и така намалява нивото на стрес в кожата - така твърдят.
А шампоана на Арома го предложих неслучайно, защото съставката Sepicalm също има успокояващо въздействие върху кожата на скалпа и стимулира синтеза на ендорфини, според твърденията на производителя:
http://www.drankurwalia.com/sepicalmclinical.pdf
http://www.seppic.com/cosmetics/active-ingredient-soothing/sensi … menuid=,845,&
Сега, доколко е вярно, докато човек не пробва...така е и с всичко останало.

# 239
Драгон,много ти благодаря bouquet Ще пробвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт