Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е In-cosmetics Paris 2016?
Какви са някои иновации в козметиката, свързани с тези тенденции?
Кои тенденции в козметиката бяха забелязани на In-cosmetics Paris 2016?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е In-cosmetics Paris 2016?
In-cosmetics Paris 2016 е международно търговско изложение за козметика, което показва най-новите разработки в индустрията за красота. На това събитие производителите на суровини за козметика представят нови съставки, базирани на научни постижения и технологии, които са резултат от последните научни открития.
-
Какви са някои иновации в козметиката, свързани с тези тенденции?
Иновациите включват продукти с неочаквани текстури и усещания, съставки със свойства за размазване, фокус върху кожния микробиом, защита на кожата от вредните ефекти на градската среда, продукти с максимален ефект от минимален брой съставки, устойчива козметика и използване на научни открития в областта на "omics" за създаване на иновативни съставки.
-
Кои тенденции в козметиката бяха забелязани на In-cosmetics Paris 2016?
На изложението бяха забелязани няколко тенденции в козметиката. Те включват игра с текстури и усещания, ефект на замъгляване, фокус върху кожния микробиом, защита от градски замърсители, максимум ефект с минимални съставки, зелена козметика и устойчивост на ресурсите, както и разработване на съставки въз основа на научни открития в областта на "omics" (геномика , метагеномика, епигеномика, протеомика и други).
-
Какво е блур ефектът в козметиката и кои продукти го предлагат?
-
Какво представлява кожният микробиом и какви са неговите връзки с козметиката?
!
Единственото, което ми липсва в линията им (ползвала съм и шампоана и маската) е нещо за почистване на черни точки, може би с някаква бетахидрокси киселина. В лосиона срещу акне има млечна, гликолова мисля (алфахидрокси киселини) и ниацинамид (уникално нещо за свиване на порите!). Та, липсва ми нещо с подобна на салициловата киселина, защото черните ми точки си стоят, просто са по-гладки на пипане. Иначе порите, в които няма видими точки (изглеждат "празни") са се свили видимо.

. Само да спомена по точка 2, че съм гледала такива продукти да се предлагат извън България, но тук не. Което не значи, че няма, но не мога да дам пример за такъв. Хареса ми този продукт на Малибу, може би сме гледали едно и също:

. Има и доста други любопитни нови неща, но не знам какво да мисля за тях, много са оскъдни откъм информация.