Innovation zone - науката зад козметиката

• 68 460
  • 329
  •   1
Отговори
# 240
Честита Нова Година и от мен с пожелания да е здрава, мирна и благодатна Hug!
Здравейте,
В първият пост беше спомената марката на SALLY HERSHBERGER 24К серията. Някой ползвал ли е някой от тези продукти? По принцип в Европа не се продават, но в Сащ са луднали по тях, което не ме учудва имайки в предвид маркетинговият им подход. Та ми е интересно дали наистина са добри или просто напудрени.
В сайта има INCI на всеки продукт - http://www.sallyhershberger.com/products/
Не са просто напудрени, шампоанът и балсамът са жестоки по състав. Работени са да дават звезден вид на косата, просто си личи. Има куп хидролизирани протеини, силикони, поликватерниуми, масла и други емолиенти...Който и да ги е правил, не е бил много ограничаван откъм бюджет и чудесно е знаел какво прави - продукти за звезди!
Друг е въпросът доколко са щадящи за скалпа, шампоанът е с около 5 пенителя, има и SLES, но и други, по-меки пенители, та очаквам да измива добре, но да не пресушава. Консервантите не са кофти, освен Methylisothiazolinone, но се преживява в продукт с отмиване. При всички случаи е работено за дължините, за блясък, мекота, плътност, по-лесно стилизиране, за преодоляване на сухота и увреждания, за видимо много обгрижена коса. Не съм ги ползвала, аз съм си за натуралната козметика, но продуктите на Sally Herschberger са наистина различни и звездни, носят собствено виждане и почерк.
Все пак, критичен подход и избор на база на здравия разум е препоръчителен винаги.
Бих отличила шампоана и балсама, Root Envy Ultimate Root Boost, Golden Touch Dry Oil и пяната за коса. Зависи от целите на приложение.

Благодаря за отговора Dragon8. Ако някой е ползвал продуктите на Сали Хершбергер нека да сподели мнение. Аз съм хвърлила око на текстуриращата паста - според клиповете прави чудеса. А и ако някой ги е намирал в Европа нека също да сподели, защото аз прерових целия интернет и и нищо не намерих.

# 241
А как се прави избор, ако никой не сподели впечатления? Тогава какво би решила, ако нямаш никакви отзиви? Ами ако косата на даващия отзив е напълно различна, каква е стойността на този отзив?
В нета много се разчита на отзиви, но това значи да се избират най-много продуктите, за които има най-много отзиви. Най-коментираните и евентуално най-хвалените, не най-добрите - защото даващите отзиви само коментират личния си опит, но ако им бъдат строени няколко продукта в бели опаковки без марка, аромат, еднакви на цвят, без никаква друга информация, освен състава и най-общо за какво служи продуктът, какъв ще бъде отзивът? Ами ако не са добри в работата с такъв продукт, ако не го разбират напълно? А ако има чудесен продукт без отзиви, такъв, който в пъти надхвърля ефекта от коментирани продукти?
В поста си за 24К писах, че е работено за дължините и за наистина разкошна визуално коса. Ето интервю със самата Сали Хършбъргър, което намерих днес, и едно изречение от него:
http://myfashdiary.com/2016/02/exclusive-interview-with-sally-hershberger/
Why did you decide to launch 24k?
 I couldn’t find anything that performed like I wanted it to for texture.
"-Защо решихте да лансирате серията 24Н?
- Защото не можах да намеря нищо, което да ми дава ефекта, който исках откъм текстура."
Как съм разбрала за какво са работени продуктите? Как се прави разлика?

# 242
Страхотна тема! За първи път я откривам днес, но съм чела и по-старите с други заглавия на подобна тематика. Голям фен съм на такъв тип информация!! Пиша, защото искам да споделя мнение и да задам няколко въпроса за продкти.

Първо, както експертите тук, искам да изразя изумлението и задоволството си от продуктите на Фитокод! Досега у нас по-добро не съм намерила!

Скрит текст:
В момента ползвам от новата им серия "Розова целувка" крема за избелване с Брайтенил, Подхранващия нощен крем и Лосиона против акне. Изумена съм конкретно от лосиона, защото още след първото почистване кожата става неописуемо гладка! Като бебешка, наистина! Аз нямам акне, но имам черни точки и големи пори по цялото лице, които са грозно видими и трябва да използвам специфична техника за нанясане на фондьотена и пудрата, за да ги замаскирам частично. В момента виждам видимо смаляване на порите, особено по носа. Там просто най-лесно се вижда, защото е най-изпъкналата част от лицето и когато повърхността е неравна, се вижда най-отчетливо под всякаква светлина.

Кремовете също са супер! Хидратират невероятно добре. За избелващ ефект не мога да кажа, защото нямам сериозни пигментации по лицето. Предполагам избелващия леко ще изравни кожата, но сега зимно време трудно ще се забележи. Ползвам ги и в околоочната зона и се представят отлично! Загладиха ми се някои бръчици (вероятно причинени от дехидратация).

Най-впечатляващото при тези продукти е усещането при употребата им. Усещането, че ползвам нещо скъпо и специфично. Wink Единственото, което ми липсва в линията им (ползвала съм и шампоана и маската) е нещо за почистване на черни точки, може би с някаква бетахидрокси киселина. В лосиона срещу акне има млечна, гликолова мисля (алфахидрокси киселини) и ниацинамид (уникално нещо за свиване на порите!). Та, липсва ми нещо с подобна на салициловата киселина, защото черните ми точки си стоят, просто са по-гладки на пипане. Иначе порите, в които няма видими точки (изглеждат "празни") са се свили видимо.

Сега идва ред на въпросите:

1. Знаете ли продукт за почистване на черни точки, достъпен за БГ (може да се продава и онлайн), който да съдържа бетахидрокси киселини и да наподобява тези тук:

http://www.wishtrend.com/skin-care/1108-bha-blackhead-power-liqu … aid=sheryllrenata

Състав: Salix Alba (Willow) Bark Water, Butylene Glycol, Betaine Salicylate, Niacinamide, 1,2-Hexanediol, Arginine, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol

http://www.paulaschoice.com/shop/skin-care-categories/aha-and-bh … liate&irgwc=1

Състав: Water (Aqua), Methylpropanediol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Salicylic Acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Polysorbate 20 (stabilizer), Camellia Oleifera Leaf Extract (green tea/skin calming/antioxidant), Sodium Hydroxide (pH balancer), Tetrasodium EDTA (stabilizer).

2. Живея в Русе, където водата е ужасно твърда и в последните години вече направо не става и за пиене (сякаш се е променил водоизточника на града). Варовикът във водата е толкова много, че след ЕДНО пускане на чешмата, веднага трябва да се бършат металните и керамичните повърхности, защото всичко става на БЕЛИ петна, не прозрачно бели, а чисто, плътно бели. Това се отразява и зле на косата, а моята е и боядисвана. Бях пробвала сама да си правя маска за изчистване от варовика с оцет и линово сок + малко шампоан. Стана, но е много пипкава работа и става прекалено нехигиенично.

Интересува ме има ли продукт, достъпен у нас, който да изчиства косата от варовикови наслагвания? Ако няма такъв, как мога да си направя домашен шампоан или маска за тази цел, без да ми пада цвета на боята? (Бях гледала преди в американския амазон, че има козм. компания, която прави такива препарати за плувци срещу хлор и варовик в косата, но не доставяха до БГ.)

3. Открих много интересни продукти на английска компания, които изглеждат с добре обмислен иновативен състав и са на доооста прилични цени! Интересува ме дали правят това, което твърдят и дали си струва да се поръчат? Ето тези, които ме интересуват:

Продукти срещу бръчки на The Ordinary:
Скрит текст:
In the category of functional beauty, integrity is rare. Commonplace technologies are referred to as ground-breaking and insensible pricing strategies confuse the audience, disguising commodity technologies as advanced. The Ordinary exists to communicate with integrity and bring to market effective, more familiar technologies at honourable prices.

https://www.victoriahealth.com/product/Buffet/12194

The Ordinary Buffet: Multi-Technology Peptide Serum to tackle the signs of ageing by Deciem. - срещу стареене, има комплекс от пептиди и мн. други неща:

Скрит текст:
AQUA (WATER), GLYCERIN, LACTOCOCCUS FERMENT LYSATE, ACETYL HEXAPEPTIDE-8, PENTAPEPTIDE-18, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, PALMITOYL TRIPEPTIDE-7, PALMITOYL TRIPEPTIDE-38, DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE, ACETYLARGINYLTRYPTOPHYL DIPHENYLGLYCINE, SODIUM HYALURONATE CROSSPOLYMER, SODIUM HYALURONATE, ALLANTOIN, GLYCINE, ALANINE, SERINE, VALINE, ISOLEUCINE, PROLINE, THREONINE, HISTIDINE, PHENYLALANINE, ARGININE, ASPARTIC ACID, TREHALOSE, FRUCTOSE, GLUCOSE, MALTOSE, UREA, SODIUM PCA, PCA, SODIUM LACTATE, CITRIC ACID, HYDROXYPROPYL CYCLODEXTRIN, SODIUM CHLORIDE, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, ACACIA SENEGAL GUM, XANTHAN GUM, CARBOMER, POLYSORBATE 20, PPG-26-BUTETH-26, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, ETHOXYDIGLYCOL, SODIUM BENZOATE, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN.

https://www.victoriahealth.com/product/Matrixyl-10-HA/12198

The Ordinary Matrixyl* 10% + HA: Matrixyl* 10% + HA is a high strength peptide serum by Deciem. - пак срещу бръчки.

Скрит текст:
AQUA (WATER), GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, PALMITOYL TRIPEPTIDE-7, PALMITOYL TRIPEPTIDE-38, SODIUM HYALURONATE, HYDROXYPROPYL CYCLODEXTRIN, PPG-26-BUTETH-26, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, POLYACRYLAMIDE CROSSPOLYMER-6, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, CARBOMER, POLYSORBATE 20, ETHOXYDIGLYCOL, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN.

https://www.victoriahealth.com/product/Advanced-Retinoid-2/12195

The Ordinary Advanced Retinoid 2%: Advanced Retinoid 2% is a stable emulsion of next generation forms of Retinoid for anti-ageing and acne-prone skin by Deciem. - емулсия срещу бръчки и акне. (Счита се, че ретиноловите продукти са може би единствените, които има РЕАЛЕН ефект срещу бръчки и кожни дефекти.)

Скрит текст:
AQUA (WATER), ETHYL LINOLEATE, PROPANEDIOL, GLYCERIN, CETEARYL ISONONANOATE, BISABOLOL, RETINOL, HYDROXYPINACOLONE RETINOATE, TASMANNIA LANCEOLATA FRUIT/LEAF EXTRACT, DIMETHYL ISOSORBIDE, INULIN LAURYL CARBAMATE, GLYCERYL STEARATE, CETEARETH-12, CETEARETH-20, CETEARYL ALCOHOL, CARRAGEENAN, ACACIA SENEGAL GUM, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL PALMITATE, SUCROSE LAURATE, POLYSORBATE 20, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, DISODIUM EDTA, DEHYDROACETIC ACID, BENZOIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN.

Продукт срещу бръчки на Paula's Choice:

CLINICAL 1% Retinol Treatment
http://www.paulaschoice-eu.com/clinical-1-retinol-treatment.html -

Скрит текст:
Product Ingredients:
Aqua, Dimethicone (silicone slip agent), Glycerin (skin-repairing ingredient), Butylene Glycol (slip agent/penetration enhancer), Isononyl Isononanoate (emollient), Castor Isostearate Succinate (skin conditioning agent), Glyceryl Stearate (emulsifier), C12-15 Alkyl Benzoate (thickener), Dimethicone Crosspolymer (silicone thickener/texture enhancer), PEG-33 (binding agent), Polysorbate 20 (emulsifier), Behenyl Alcohol (fatty alcohol thickener), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), PEG-100 Stearate (thickener), Pentaerythrityl Tetraisostearate (binding agent), Polymethylsilsesquioxane (silicone-based opacyfying agent), Retinol (cell-communicating ingredient), Ceramide NS (skin-repairing ingredient), Palmitoyl Tripeptide-1 (cell-communicating ingredient), Palmitoyl Tetrapeptide-7 (cell-communicating ingredient), Palmitoyl Hexapeptide-12 (cell-communicating ingredient), (skin-repairing ingredient), Dipotassium Glycyrrhizate (antioxidant plant extract/anti-irritant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (antioxidant plant extract/anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (antioxidant plant extract/anti-irritant), Arctium Lappa (Burdock) Root Extract (antioxidant plant extract/anti-irritant), Salix Alba (Willow) Root Extract (antioxidant plant extract/anti-irritant), Glycine Soja (Soybean) Sterols (antioxidants/skin-conditioning agent), Lecithin (cell-communicating ingredient), Allantoin (anti-irritant), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Hydrolized Soy Protein (antioxidant), Sorbitan Laurate (emulsifier), Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester (anti-irritant), Disodium EDTA (stabilizer), Hydroxyethylcellulose (thickener), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Tribehenin (emollient), Caprylyl Glycol (skin-conditioning agent), Ethylhexylglycerin (skin conditioning agent), Pentylene Glycol (slip agent), PEG-75 Shea Butter Glycerides (emollient), PPG-12/SMDI Copolymer (film-forming agent), PEG-10 Phytosterol (fatty acid-based thickener), PEG-8 Dimethicone (silicon-based skin-conditioning agent), PEG-14 (thickener), Magnesium Aluminum Silicate (slip agent), Arachidyl Glycoside (emulsifier), Sclerotium Gum (thickener), Arachidyl Alcohol (thickener), Benzoic Acid (preservative), Carbomer (gel based thickener), Phenoxyethanol (preservative).

В Американския сайт на марката има разлика в последователността на част от съставките.

Слънцезащитен на същата фирма:

Resist Anti-Aging Youth-Extending Daily Hydrating Fluid broad spectrum SPF 50
http://www.paulaschoice-eu.com/resist-youth-extending-daily-fluid-spf-50.html

Скрит текст:
Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate (7.5%,Octinoxate, sunscreen agent), Glycerin (skin-repairing ingredient), Ethylhexyl Salicylate (5%, Octisalate, sunscreen agent), Silica (absorbent), Octocrylene (2.5%, sunscreen agent), Butyl Methoxydibenzoylmethane (2%, Avobenzone, sunscreen agent), Dimethicone (silicone slip agent), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (anti-irritant), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Peucedanum Graveolens (Dill) Extract (antioxidant), Sambucus Nigra (Black Elderberry) Fruit Extract (antioxidant), Avena Sativa (Oat) Bran Extract (anti-irritant), Punica Granatum (Pomegranate) Extract (antioxidant), Lycium Barbarum (Goij) Fruit Extract (antioxidant), Hydrogenated Lecithin (cell-communicating ingredient), Titanium Dioxide (sunscreen agent ), Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer (silicone slip agent), Diethylhexyl Syringylidenemalonate (skin protectant), Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer (film-forming/suspending agent), Xanthan Gum (thickener), Sodium Carbomer (thickener), Benzyl Alcohol (preservative), Sodium Benzoate (stabilizer), Potassium Sorbate (stabilizer), Phenoxyethanol (preservative).

Та, какво мислите за тези продукти? Добре ли ще си вършат работата и струват ли си цената? Имат ли по-евтини еквиваленти?

# 243
  • Sredets/Burgas
dragon8, знам, че освен шампоан Бебо, беше взела и крем за кожни раздразнения
и исках да питам имаш ли впечатления...
Чудя се дали да го взема...
От студа навън и безобразно сухия въздух вкъщи, кожата ми е подложена на голямо изпитание...
Дъщеря ми пък пак е с атопичен дерматит по дупето и краката...
Чисто масло Моной дю Таити и млякото от бебешката серия на Себамед спасяват положението,
доколкото е възможно, но не ни е достатъчно.
Затрупала съм се с една камара лосиони и кремове, които не ми вършат работа,
и не искам да купувам вече излишна козметика...
Колкото и да ме е срам да го призная, близо 70% процента отива на боклука...
Все нещо не ми харесва в продукта...
Само опаковките събирам за рециклиране, след като изхвърля съдържанието... Tired
От тази година си казах, че с това безумие трябва да се приключи...

# 244
AGLIKKA, доста въпроси, ще ги разгледам по-подробно и ще пиша допълнително Simple Smile. Само да спомена по точка 2, че съм гледала такива продукти да се предлагат извън България, но тук не. Което не значи, че няма, но не мога да дам пример за такъв. Хареса ми този продукт на Малибу, може би сме гледали едно и също:
https://www.malibuc.com/products/CN/5945/
Не знам дали може да се направи заместител в домашни условия, най-вече заради трудностите при намиране на съставки. Трябва ти хелатен агент, най-често в съставите виждам Tetrasodium EDTA, натурални варианти са Phytic Acid, Sodium Phytate примерно. Може да пуснеш търсене по chelating shampoo, защото не става въпрос за дълбокопочистващ шампоан, премахващ наслоявания от продукти, те са по-достъпни и разпространени сякаш. В сайтовете за козметични съставки за do it yourself домашна козметика може и да има подходяща съставка. Оттам нататък обаче, какво да е съотношението с други съставки...не знам? В продукта на Малибу има витамин С, хелатен агент - това са Sodium Gluconate и Disodium EDTA, има пенител Sodium Cocoyl Isethionate, лимонена киселина, бетаин и сгъстител ксантан. По-добре е да се търси готов продукт. Реално немалко шампоани имат хелатен агент в тях. Другият момент е да ползваш шампоани без анионогенни пенители, реално само те реагират на твърдата вода и правят проблем. Другите продукти, освен съдържащите такива пенители, не са проблем.
Butterfly_Lovehunter, кремчето против кожни раздразнения е добро, донякъде правя асоциация с крема с невен на Фитокод, който е по-плътен обаче. Кремът на Бебо успокоява кожата и тушира добре раздразненията, хидратира и подхранва. Няма оклузивен ефект обаче, та като защита от студа не е достатъчен. За тази цел вазелин, пчелен восък и ланолин са по-добри. Този продукт ми звучи много интересно и все се каня да му потърся пълния състав:
http://www.bebolino.bg/%D0%9E%D0%A0%D0%98%D0%93%D0%98%D0%9D%D0%9 … herYJOfcNaHcZKXI9
Фитостеролите са растителен вариант на съставка с оклузивен ефект. Ще ги разгледам и тях. Реално в крема срещу раздразнения на Бебо съставката с фосфолипиди има и стероли. И все пак, леко кремче е, чудесно за грижа в затворени помещения, но като защита при излизане навън нещо безводно върху него ще свърши много по-добра работа. Още ще го мисля.

# 245
  • Prismatica Aerie
Интересува ме има ли продукт, достъпен у нас, който да изчиства косата от варовикови наслагвания? Ако няма такъв, как мога да си направя домашен шампоан или маска за тази цел, без да ми пада цвета на боята? (Бях гледала преди в американския амазон, че има козм. компания, която прави такива препарати за плувци срещу хлор и варовик в косата, но не доставяха до БГ.)
Този шампоан е подходящ. Не зная откъде в Бг може да се купи, но може да се поръча онлайн Peace

Ingredients:
Water/Aqua/Eau, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide MEA, Glycol Stearate, Cetyl Alcohol, Cocambopropyl Betaine, Stearic Acid, hydrolyzed Hair Keratin, Laurdimonium Hodroxypropyl Hydrolyzed Hair Keratin, Hydrolyzed Keratin PG-Propyl Methylsilanediol, Thioctic

# 246
  • Sredets/Burgas
Благодаря, dragon8, за изчерпателната информация!  Hug

Значи аз ще купя крем Бебо, защото ми трябва именно за вкъщи...
Въздухът тук е толкова сух, че от няколко дни дори не ни се включва хигрометъра,
което означава, че влажността е под 20% процента...
Нечовешки сух въздух...  Simple Smile
Оклузивните съставки като течен парафин, ланолин, восъци, карите и т.н.,
ги избягвам, макар да съм наясно колко са важни за суха/атопична/стресирана кожа...
За съжаление не понасям/неприятен ми е оставащия филм...
За мен като домакиня, която си е по цял ден вкъщи, е крайно непрактично...
До каквото и да се докоснеш оставяш мазни отпечатъци...
Бърша с хавлия излишното и пак...
Почти всички лосиони, млека, кремове за атопична кожа с оклузивен ефект,
се рекламират като неоставящи мазен филм,
но моят богат опит с такива, показва, че изобщо не е вярно...  Naughty

Единственият крем, който съм ползвала
и не оставяше абсолютно нищо върху кожата, е този на Topfer:

https://www.toepfer-babywelt.de/wp-content/uploads/2016/08/Babyc … re_face_cream.pdf

Изглежда доста стандартен като състав,
не съм се интересувала по-подробно за него,
но си заслужава оценката zerh gut.
Като бонус е и прекрасния му бебешко сладък аромат,
който е рядкост в такъв тип козметика.

За Павловича мас от майки съм чувала само хубави отзиви, като прокетор в пелените...
Предполагам, че може да бъде използван като защитен слой и за други части на тялото...  Simple Smile

# 247
еликсир, нали питаше за продукт с ботокс ефект, докато се рових по питането на AGLIKKA, виж какво ми попадна, интересно е и с нестандартен подход (а може и да си го ползвала вече и да споделиш впечатления Simple Smile):
http://www.bluemax.bg/regenerirash-cerum-za-lice-c-botokc-efekt- … iet-esthetic.html
AGLIKKA, като продукт с бетахидрокси киселини погледни този, един от консервантите (•Sodium Metabisulfite) ми предизвиква резерви, но иначе продуктът е работен добре, даже много добре:
https://www.beauty.store.bg/p188837/bodi-beauty-bille-gd-superac … ha-bille-gd-.html
Гледах им и тоника, обаче има спирт, което винаги не одобрявам.
По точка 3 от питането ти в следващ пост Simple Smile.
Butterfly_Lovehunter, вчера писах набързо и ти отговорих малко омешано. Значи, имаш питане за:
1. Твоята кожа при зимни условия.
2.  За атопичния дерматит на дъщеря ти.
3. За крема срещу раздразнения на Бебо и, ако те разбирам правилно, дали той може да помогне по предходните две точки?
По 1. - виж тези два продукта, ако става въпрос за лице:
https://www.beauty.store.bg/p129954/bodi-beauty-bille-ph-winter- … ta-bille-ph-.html
Конкретно е разработен за защита на кожата през зимата, има оклузивни съставки и предполагам, че ще работи добре. Не знам за каква възраст и какъв тип кожа е питането, затова предлагам втория продукт поради няколко конкретни съставки, които също имат оклузивен ефект (снижават трансепидермалната водозагуба), но са натурални, интересни и по-приятелски настроени към кожата по мое възприятие:
http://apteka.framar.bg/30053602/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%83% … C-50-%D0%BC%D0%BB
Давам нощен крем, но въпросът е в съдържанието на OLUS OIL, което е съставка от растителен произход, осигуряваща бариера срещу загубата на вода, същевременно добро подхранващо и омекотяващо средство. Също CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL PHYTOSTEROL ESTERS е чудесна съставка, която защитава кожата от сурови атмосферни условия, ето за нея:
http://www.kinetiktech.com/docs/news/November2011.pdf
Маслото от пореч, лецитинът и скваланът също обгрижват кожата много добре. Има добри съставки за хидратация и успокояване на кожата, да не говорим за анти-ейдж грижата, която също е на ниво. Както винаги, може и да си го ползвала вече Simple Smile.
Идеята ми за безводен продукт като защита е приложима за ръце, но за лице, особено под грим не става Simple Smile.
2. Павлович маз ти дадох като идея за дъщеря ти Simple Smile, може и да си го ползвала вече, но този вариант е с интересна съставка ектоин. В същото време кремът на Бебо може да е полезен и при нея, и при теб за различни цели, доста универсално кремче е. Аз го ползвам за ръце, за тяло, подхранва, успокоява, хидратира и изглажда кожата, тушира леки възпаления. Наред с вече коментираните фосфолипиди и невен, съдържа каолин, който действа подсушаващо и противовъзпалително.

# 248
CI, имам нужда от помощта ти, моля те. Този състав пълен ли е според теб, става въпрос за мазта на д-р Павлович:
Състав: Petrolatum, Lanoline, Paraffinum liquidum, Bisabolol, Acid Citric, Almond aqua, Zinc oxide, Talc
Не знам що за бадемова вода е, но как са я инкорпорирали, в смисъл няма емулгатор. Търсих из нета, за ланолина пишеше, че можел да поеме немного вода, може би цинковият оксид и талкът имат роля и все пак...
 bouquet

# 249
AGLIKKA, относно съвета на dragon за non - detergent шампоан , бих ти препоръчала този: http://www.enzo.bg/bioderma/node-shampoan-za-vsichki-vidove-kosa/ - единствено в Енцо намирам голямата опаковка на прилична цена.
Аз също съм от Русе и след много проби само този шампоан не ми заплита, не ми прави фризита, реша лесно, прави ми косата мека и подвижна.
Ето и състава:

Ingredients: AQUA/WATER/EAU,CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE, PEG-150 DISTEARATE, PEG-6 CAPRYLYC/CAPRIC GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL OATAMINO ACIDS, PEG-15 COCOPOLYAMINE LACTIC ACID,MANITOL XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, DISODIUM EDTA, QATERNIUM-80, PROPYLENE GLYCOL, SODIUM HYDROXIDE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, FRAGRANCE (PARFUM). [ND 003].

От година е нещо ползвам само този шампоан и маската на Фитокод и нищо друго - просто няма нужда. Сбогувах се с цъвтежите и сухотата и всички видове олиа, серуми и бла бла. Но това е за моята коса, която е нормална, нямам проблеми със скалпа.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 250
CI, имам нужда от помощта ти, моля те. Този състав пълен ли е според теб, става въпрос за мазта на д-р Павлович:
Състав: Petrolatum, Lanoline, Paraffinum liquidum, Bisabolol, Acid Citric, Almond aqua, Zinc oxide, Talc
Не знам що за бадемова вода е, но как са я инкорпорирали, в смисъл няма емулгатор. Търсих из нета, за ланолина пишеше, че можел да поеме немного вода, може би цинковият оксид и талкът имат роля и все пак...
 bouquet

Ланолин-ът може да абсорбира вода поне 2 пъти собственото си тегло. Често се използва и като ко-емулгатор за В/М.

# 251
CI, благодаря Simple Smile.
pacolina_, докато проучвах продуктите на Биофреш, ми направи впечатление, че в шампоана им с лавандула има интересна съставка AC.NET:
http://biofresh.bg/grizha-za-kosa/shampoani/shampoan-za-mazen-sk … p-seberegulirasht
Ето за нея:
http://www.daltomare.com.br/upload/0.81916000_1227718769_foto4_ac.net.pdf
Test on Pityrosporum ovale (Malassezia furfur) 100% inactivation. - тази гъбичка играе съществена роля при себорейния дерматит. Никъде не намерих пълния състав на продукта обаче.
Пуснали са и нови неща в серията си Olive Oil of Greece, нооо ...пак няма състав. Имат ледена маска за криотерапия Flutter. Има и доста други любопитни нови неща, но не знам какво да мисля за тях, много са оскъдни откъм информация.

# 252
  • Sredets/Burgas

Още веднъж, благодаря за огромния труд,
който полагаш, за такива подробни отнемащи време отговори...

Дъщеря ми след броени дни ще направи 4 години, а аз съм 32...
И двете сме с много суха кожа.
Мисля, че те подведох с кремчето на Тьопфер, защото е за лице...
Аз съм го ползвала само и едниствено за ръце...
Моят проблем основно е с ръцете и подбедриците.

Много се раздвам, че си пуснала линк към крема на Боди Бюти!
Не знаех за тази нова линия кремове, отдавна не съм влизала в сайта им...
В интерес на истината миналата пролет си бях взела доста тяхни продукти за проба...
Но за мен голям пропуск е липсата на данни за състава на продуктите.

Павловича мас не съм ползвала, както и никакви кремове за подсичане...
И двете ми дъщери са били само пудрени, никога не са имала проблеми,
за разлика от други мами, които какво ли не пробваха и не можеха да овладеят обривите...
Между другото за използването на бебешка пудра отнасях доста "обществена" критика...  Simple Smile
Последните години доста се нашумя
колко бил вреден талка за репродуктивната система на момичетата...
Според мен е същата история като с парабените...

# 253
Павловича маз ме вълнува заради новия й вариант с ектоин, иначе ползвам един от вазелините на Боди Д като безводен продукт, а сега ги гледам, че имат друг, който звучи много добре:
http://bodid.net/index.php?route=product/product&path=7&product_id=100
Относно талка, дискусията върви за талк, съдържащ азбест, и талк, който не го съдържа. Основният продукт с талк, който ползвам спорадично, е сухият шампоан на Алверде, та не се вживявам много по темата. Тук има интересна информация:
http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/athom … powder-and-cancer
Ксеноестрогените са доста по-вредни, а е буквално невъзможно да ги избегнем. Явно ще трябва да се приспособяваме, защото, както се казва в една фраза на тема екология - няма планета Б.

# 254
dragon,много благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт