Защото и аз тогава ще раждам,даже тази седмица ще се срещна с анестезиолога, обадих им се да питам за д-р Георгиев кога дава консултации,но казаха че не дава, идвал в болницата,но нямал график.После питах за д-р Кренчев,казаха - понеделник, сряда и петък.Та съм решила в сряда да отивам,ще го помоля ако е възможно той да ми е на операцията.Дано се съгласи!
Да попитам раждащите мами - при приемането какви документи носихте, освен амбулаторната си карта? И в деня на изписването ли ,таткото може да получи бележка с датата на изписване ,за отпуска по бащинство,или по - рано?
Другият ми въпрос е,при приемането ви,акушерката преглежда ли ви?Защото изпитвам ужас ,ако някой трябва да прави вагинален преглед,при положение че съм за операция!
На мен документите ми ги приготви д-р Петрова, каза ми какв изследвания да си пусна за самата операция, но не уточни, че важат 7 дни и някои от тях се наложи да ми ги повторят в деня на секциото оказа се, че не е кой знае какъв проблем /. СПИН, Хепатит Б и Сифилис важат 6 мес., но на мен ми бяха още валидни, така че не ги повторих. Отделно си носих талончето с кръвна група, амбулаторната карта и консултацията с кардиолог / последната се налагаше, т.к. имам пролапс /.
Бележката за отпуск по бащинство ни я дадоха 2 дена след изписването заедно с моя болничен.
При приемането на мен не са ми правили също вагинален преглед - ехограф, тонове, кардиограма, кръвно, тест за антибиотика, който слагат след операцията. Питаха ме за точни килограми за упойката и това беше.
Общо взето това беше - чакането е повече от самия преглед
Досега никога не съм имала дискомфорт в областта (като изключим периода на възстановяване) и честно казано доста се поуплаших