АГ клиника Селена Пловдив-15

• 118 085
  • 761
  •   2
Отговори
# 180
  • Пловдив
Bqlakotka, ти кога точно ще раждаш?
Защото и аз тогава ще раждам,даже тази седмица ще се срещна с анестезиолога, обадих им се да питам за д-р Георгиев кога дава консултации,но казаха че не дава, идвал в болницата,но нямал график.После питах за д-р Кренчев,казаха - понеделник, сряда и петък.Та съм решила в сряда да отивам,ще го помоля ако е възможно той да ми е на операцията.Дано се съгласи!
Да попитам раждащите мами - при приемането какви документи носихте, освен амбулаторната си карта? И в деня на изписването ли ,таткото може да получи бележка с датата на изписване ,за отпуска по бащинство,или по - рано?
Другият ми въпрос е,при приемането ви,акушерката преглежда ли ви?Защото изпитвам ужас ,ако някой трябва да прави вагинален преглед,при положение че съм за операция!

На мен документите ми ги приготви д-р Петрова, каза ми какв изследвания да си пусна за самата операция, но не уточни, че важат 7 дни и някои от тях се наложи да ми ги повторят в деня на секциото оказа се, че не е кой знае какъв проблем /. СПИН, Хепатит Б и Сифилис важат 6 мес., но на мен ми бяха още валидни, така че не ги повторих. Отделно си носих талончето с кръвна група, амбулаторната карта и консултацията с кардиолог / последната се налагаше, т.к. имам пролапс /.
Бележката за отпуск по бащинство ни я дадоха 2 дена след изписването заедно с моя болничен.
При приемането на мен не са ми правили също вагинален преглед - ехограф, тонове, кардиограма, кръвно, тест за антибиотика, който слагат след операцията. Питаха ме за точни килограми за упойката и това беше.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 15:54 от Tsveti 1310

# 181
Благодаря за отговорите!💐🌹🌼🌞

# 182
mishletooo, доволна съм много от лекаря който ми прави секцио обърна ми много внимание през цялото време.
Elfita, точно затова ми е толкова мъчно толкова се борихме а накрая така да ми объркат гривната не е честно. Виждам, че и другите мами са имали по нещо объркано но не и на гривничката. Поради това съм толкова притеснена. Според вас да не се срещам с хора от управата така ли?

# 183
Тъй като бях обещала да разкажа за прегледа на слуха - минахме вчера. Отидохме изчакахме едно момиче от педиатърките да дойде, с една машинка - за около 5 секунди на всяко ухо и каза, че сме готови. Даде ни и резултатите разпечатани да си ги имаме Simple Smile Общо взето това беше - чакането е повече от самия преглед

# 184
Здравейте мами!Днес бях на консултация с анестезиолога -каза че щом съм секцио и след всичките въпроси които зададе - ми препоръча спиналната упойка.Иначе съм планувана за следващата седмица.Утре съм на последна консултация за бебето.
Въпросът ми е - като ме приемат дали все пак ще ме тестват за упойките,и ако някоя мама е била  със спинална упойка ,може ли да сподели кака се е чувствала?Защото това което четох за тези упойките ме притеснява честно казано!Извинете ме за глупавите въпроси,не ми е първо раждане,но на предното бях с обща упойка и значително, че сега ще е много различно,защото ще съм в съзнание!😰

# 185
  • Пловдив
Здравейте мами!Днес бях на консултация с анестезиолога -каза че щом съм секцио и след всичките въпроси които зададе - ми препоръча спиналната упойка.Иначе съм планувана за следващата седмица.Утре съм на последна консултация за бебето.
Въпросът ми е - като ме приемат дали все пак ще ме тестват за упойките,и ако някоя мама е била  със спинална упойка ,може ли да сподели кака се е чувствала?Защото това което четох за тези упойките ме притеснява честно казано!Извинете ме за глупавите въпроси,не ми е първо раждане,но на предното бях с обща упойка и значително, че сега ще е много различно,защото ще съм в съзнание!

Здравей Vipkris, при приема не тестват за упойки, а само за антибиотика, който слагат след секциото. Някъде по-нагоре бях описала моите усещания, свързани с упойката, но предварително уточнявам, че при всяка жена е различно. Самото поставяне на спиналната протича по следния начин: сядаш на операционната маса, с гръб към анестезиолога и се свиваш максимално - една от сестрите ти придържа гърба и главата, за да не мърдаш - това е и най-важното - да не се движиш докато ти поставят упойката. Първо поставят локален анестетик и след това самата упойка. Аз усещах едно леко неприятно напрежение в гръбнака при поставянето, но не е нещо фрапантно и става сравнително бързо. След това започваш да усещаш затопляне в краката и те слагат да легнеш на масата. Оттам нататък вече краката не си ги усещаш, всъщност не си усещаш тялото от гърдите надолу. По време на операцията може да усещаш дърпане, бутане, допир, но не и болка. При мен най- неприятното беше самото изваждане на бебето / доста трудно я извадиха / с доста силен натиск, даже се притесних да не би да не ме е хванала упойката, а те всъщност вече ме бяха срязали, но докторът ме успокои и просто ми каза, че трябва да изтърпя още няколко секунди и ще премине това усещане като извадят бебка. Всъщност при мен е било така, защото малката е била много високо / така и коремът не ми се смъкна до края на бременността /. Спирането на действието на упойката става постепенно, като започваш да си усещаш краката и можеш да си мърдаш осъзнато и контролирано пръстите. При мен лично напълно действието и отмина след около 3 часа, но това също е индивидуално. Единственото неприятно усещане по време на самото излизане от упойката беше, че в продължение на около половин до час максимум се тресях цялата и ми тракаха зъбите, та не можех да говоря / все едно ти е много студено /, но това отново си е до организъм. След като спре да действа упойката ти вливат болкоуспокояващи, така че не усещаш някаква остра болка. Аз първата нощ, преди раздвижването я изкарах най-леко, после вече стана екшън, но с всеки изминал ден положението се подобрява. Важно е един път като станеш, да се движиш много. Накратко казано, не се настройвай предварително за някакъв конкретен сценарий. Повечето неща са ни само в главите, опитай се да бъдеш максимално спокойна, защото аз не бях и това ми изигра лоша шега. Стискам палци за леко раждане и здраво бебче, и ще чакам да се похвалиш с най-хубавата новина другата седмица! Simple Smile

# 186
Благодаря ти Цвети! 💐 🌼 🌹 🎊 🎁 🎉 🎀

# 187
Благодаря ти Цвети! 💐 🌼 🌹 🎊 🎁 🎉 🎀

При кой лекар ще раждаш?И аз ще чакам с нетърпение да пишеш как е минало като ви изпишат,че мен пък по-другата ме чака същото...и още от сега не мога да спя,уж трябва да сме спокойни пък то...развълнуваш ли се или страха ако надделее наистина си е кофти ,аз предния път бях 15 20 дена в адска депресия след раждането.Само плачех и не исках никой да виждам и никой да ми докосва детето.

# 188
Bqlakotka, ще раждам при д-р Петрова.
Първото ми раждане беше спешно секцио и не съм имала такива притеснения.Сега като че ли вместо да съм спокойна и щастлива, аз съм леко депресирана и притеснена!Не искам да е така,обаче незнам и какво да направя?😨

# 189
Здравейте, гледам че повечето мами пишат за секцио.Дали има някойя мама с нормлано раждане наскоро да каже какво е какво не е епидурална знам че слагат..някой по подробно да поопише за тези който ги е хванало шубето от нормално раждане

# 190
  • Пловдив
Минала съм и през двете Simple Smile
Е, не скоро...
Ако трябва да избирам отново - определено нормалното ще избера. Не е болка за умиране и на 5 ден си пушка.
Не, че след секциото, на своя глава пак не се раздвижих рано, но определено имаше доста ограничения окло 2-3 месеца след това Rolling Eyes
3 години, че и кусур минаха, а наскоро явно се претоварих с едни упражнения и доста си ме присви областта на операцията Rolling Eyes Другата седмица съм, на профилактичен преглед, та ще разпитам нормално ли е това newsm78 Досега никога не съм имала дискомфорт в областта (като изключим периода на възстановяване) и честно казано доста се поуплаших Whistling

# 191
Въпросът ми е - като ме приемат дали все пак ще ме тестват за упойките,и ако някоя мама е била  със спинална упойка ,може ли да сподели кака се е чувствала?Защото това което четох за тези упойките ме притеснява честно казано!Извинете ме за глупавите въпроси,не ми е първо раждане,но на предното бях с обща упойка и значително, че сега ще е много различно,защото ще съм в съзнание!😰

Аз бях с такава упойка и именно, защото ме беше страх, помолих да ме преспят, за да не виждам, чувам и усещам нищо. Така и направиха, когато извадиха бебето, ме събудиха да го видя и после пак заспах, за да ме "довършат" Simple Smile Успех!!!!

# 192
Момичета, днес бях на последният Жк преглед преди да вляза в болницата за секцио.На ултразвука, докторката видя обаче че в едното бъбрече се е събрала течност 😨.Каза че уж няма нищо притеснително понеже било момченце,и било само 7мм, но аз си се притесних!Каза, че след раждането тази течност щяли да я дренират,обаче кой ще я дренира, ще го боли ли бебето и как неонтолога ще разбере че бебето има събрана течност след като го родя,незнам!Дано всичко мине както трябва!

# 193
Здравейте и от нен, мами! За пръв път пиша във форума, но от години го чета ...та ще ви помоля за малко помощ. Терминът ми е определен за 17.08.,насочила съм се към АГ Селен за раждане със секцио, но все още не съм си избрала лекар... Не съм от Пловдив и ЖК ми я води лекар в Хасково,откъдето съм. Не остана много време, а аз не знам с кого да се свържа за раждането и последните прегледи преди това, моля препоръчайте ми някой, който е добър и съвестен лекар и да уважи желанието ми за секцио. Мерси  bouquet

# 194
Аз препоръчвам д-р Минев, негова пациентка съм и живот и здраве ще раждам при него.

Общи условия

Активация на акаунт