Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 195

Антителата в майчиното мляко са "огледало" на прекараните от майката заболявания и съответният на това имунитет. Тоест, майката не произвежда антитела, за да ги предава на детето с кърмата "целенасочено". Някоя майка може да е прекарала морбили, друга обаче-не. За заболявания, които са редки днес (поради ваксинациите), може титърът на антитела да не е достатъчен да защити детето. Как се защитава тогава майката? При среща с антиген има имунологична памет. Затова, майка боледуваща от грип и продължаваща да кърми предава тези ат на детето и то е наистина защитено.
Е, няма да накараш майката да заболее от полио, че да предава на детето активни антитела...
Друг е въпросът кои антитела преминават в кърмата, колко устойчиви са, каква защита дават и т.н.
Точно за подобен случай ставаше дума в една от сериите на "Dr. House". НЕ знам дали в България се излъчва сериала обаче.
Случая беше за едно 16 г момче, което получаваше много странни неврологични симптоми, почти взаимно изключващи се и затрудняваха поставянето на диагнозата. Пробива дойде, когато доктора разбра, че детето е осиновено и първия въпрос към родителите му беше дали е имунизирано и понеже беше, дали истинската му майка е била имунизирана. Оказа се, че майката не само не е била имунизирана, ами е била и болна от морбили по време на бременността и е предала вируса на детето, което в последствие развива бавно енцефалит.

# 196
mari_anka, аз все повече се убеждавам, че ваксините повече вредят, отколкото помагат, но все пак не бих протестирала толкова, че не приемат детето ми в детската. Защото това има известна логика, дори и за твоето може би е по-добре да е така. С това не те принуждават да ваксинираш детето - приеми го като цената, която плащаш, за да си различна и да отстояваш избора си.

Andrea$, провокира интереса ми към тази статия и ще опитам да я изчета, ама много дълга бе. Би ли резюмирала по-подробно какво казват там. Инето, ако не си кърмила, има си ваксини, има си АМ, измислили са го хората. Никой не казва Не слагай ваксини, а по-скоро: замисли се, преди да ги сложиш. Въпросът е по-глобален: защо лекарите подкопават защитните механизми на организма, дадени от природата, и ги заменят с нещо изкуствено, което (може би) създава повече проблеми, отколкото решава? Защо с лека ръка се пропуска да се разкрият на майките ползите от кърменето, а в никакъв случай не пропускат да ти ваксинират човечето още от 1-я ден?   

# 197
Бьрди не си раzбрал постинга ми zа хипофиzата...Написах го по скоро с друг умисьл,но както и да е...
Не конкретиzирам антителата zа болести,среЩу които има ваксини.Органиzмьт се среЩа еждневно с хиляди вьнШни вируси и бактерии,среЩу които обраzува веднага или след време антитела.Теzи ат сьЩо се предават на бебето и го паzят.ЗаЩо?
ЗаЩото природно бебеШкият имунитет е все оЩе неустоичив и се гради с времето,чреz кьрма,чреz драzнители(естествени драzнители по естествен пьт,преz вси4ките му бариери),а не с ваксини.,сьzдадени вьрху маймунски ембриони,обогатени с химия от тежка категория в лаборатория ЗА ПАРИ.Това не трябва да се zабравя никога.Когато много пари има в играта всеки мьлчи.

Жени родени преди 1970 година се с4итат zа иzкарали морбили.(по данни на zдравното Министерство тук) ЗаЩо?
Ако едно моми4е не се раzболее докато е малко,а има по кьсно дете,което се раzболее от морбили,как се паzи майката?Никак.Заболяването по4ти не zасяга вьzрастни(има иzкл.раzбира се) zаЩото имунната система е ве4е толкова силна (говоря zа zдрав 4овек),4е един морбилус не му действа,или го кара на крак с лека каШлица и 37т беz дори да раzбере,4е иzкарва морбили...
Или пьк майката е иzкарала морбили като малка(тогава не е имало ваксини среЩу морбили)  или не си спомня или zаболяването е обьркано от педиатьра (слу4аи хиляди на неzнаеЩи да раzпоzнават обриви) или е иzкарано леко.

Цитат
Антителата в майчиното мляко са "огледало" на прекараните от майката заболявания и съответният на това имунитет

Това нали Ще приzнаеШ,4е са само хипотеzи и догадки?  Thinking Вече има много докаzателства,4е е прекарано едно zаболяване,а "лабораторията" тьрси ли тьрси теzи така обожавани антитела zа докаzателство...И ги няма..А инфекция не се полу4ава отново.
Вирусите са милиарди (90% са неоткрити или не могат да се характериzират с никаква техника) и няма как да се докажат и антитела среЩу тях.Имунната система (както я нарича медицината) е комплексен механиzьм,който остава мечта да бьде раzгадан.Затова и пове4ето ваксини не "улучват десетката",а винаги има някакви проценти,които оставят отворена дупка... bowuu

Цитат
За заболявания, които са редки днес (поради ваксинациите),

Това твьрдение е голо (и ти го zнаеШ много добре)  и може лесно да се види по статистиката на zаболяванията и датите на прилагане на ваксините,4е zаболяванията намаляват преди да са вкарани ваксините.Освен това и при 95% масово ваксиниране пак има епидемии,при които и неваксинирани и ваксинирани деца zаболяват.Ще кажеШ.."Да,zаЩото винаги има 5 %,които вкарват в риск останалите".Добре,тогава zаЩо се твьрди ( пак от СЗО),че при 95% покриваемост се гарантира неиzбухване на епидемии...Противоречие след противоречие...

Единствените,които твьрдят по горното
Цитат
За заболявания, които са редки днес (поради ваксинациитеса

са СЗО и техните прислужници.Всеки логи4но мислеЩ лекар може да прецени на баzата данни,които има,4е това не отговаря на истината.Но zа това няма да спорим.Всеки може сам да сравни.

Аруен,
Аz от сериали не си уча уроците,пьк и не гледам сериали... Peace

Емем,
Да не приемат детето ти в градина или училиЩе с предтекст че няма ваксини наруШава основния zакон zа равноправие на всеки индивид (трудно ми е да се иzкажа на бьлгарски с йуриди4еските думи).Това е дискриминация.Нито един индивид (неzависимо от Раса,Религия,кожа,еzик,проиzход,пол и тн..) няма право да бьде оЩетяван или предпочитан  пред друг. Ваксинирани и неваксинирани деца,ако и двете са zдрави,но неваксинираните не искат да бьдат приети,е наруШение по §3 на основния zакон.
Всеки индивид има правото на цялост и невредимост в фиzи4ен и психичен аспект.Всяко вмеШателство (от лекарска страна) е наруШение по §34.
Друг § гласи правото на родителя..настойник,zа грижите на детето,неговото благополу4ие и zдраве,както и грижи zа неговото обраzование.

С насилственото ваксиниране се наруШават вси4ки zакони. bowuu

Но има иzклу4ения при наруШенията на теzи zакони.Ако се zастраШава обЩото благо на народа,zдравето на болШинството.
Поzвоелни са по zакон леки,средни и тежки средства zа постигане на таzи цел.
Нека да помислим.
Ако народното zдраве би се постигнало 4реz Неприемане или иzклу4ване на деца и ученици от детската градина или УчилиЩе,то тогава това е на4ина да се постигне народното zдраве,а не ваксините.

И като zаклу4ение иz zаконите zа zдравето...
"Всяка вреда от ваксина е zа благото на народа"
Така са раzсьждавали и нацистите.

Каквото е написано в zакона си е написано само.На практика всичко е поzволено.Един zакон се променя от днес zа утре,ако се появи сериоzно дело среЩу някой елитен наруШител и така успяват да спасят кожата му.Свидетел сьм на такива промени.Потриват се документи,кьЩи се горят,хора случайно иz4еzват...Това е днеШния свят,по болен от всякога. bowuu Peace

# 198
Andrea$, провокира интереса ми към тази статия и ще опитам да я изчета, ама много дълга бе. Би ли резюмирала по-подробно какво казват там.
Дълга, но за сметка на това ценна Simple Smile. Като един благоразумен лаик в тази област обаче ще се въздържа от официално подробно резюмиране Wink.

# 199
Някой беШе споменал АмиШите и да живеем като тях,zа да сме блиzо до природата...Аz мисля,4е поне неваксинирането можем да вzемем zа пример,ако не друго...
http://www.washingtontimes.com/upi/20051204-060313-6829r.htm

http://www.autismspeaks.org/sponsoredevents/autism_every_day.php  
Кликнете на второто видео Autism every day Medium ili High.Отваря се с медиа плейьр.

Мислете преди да  ваксинирате. Peace

# 200

Аруен,
Аz от сериали не си уча уроците,пьк и не гледам сериали... Peace

Аз не си уча уроците от сериалите, медицинско лице съм и съм за ваксините, когато се слагат умно!

# 201
Аз не си уча уроците от сериалите, медицинско лице съм и съм за ваксините, когато се слагат умно!

Би ли пояснила как да разбирам "умно" в контекста?

# 202
Аруен,би ли пояснила какво точно медицинско лице си...?

# 203
Birdie, на моменти наистина губиш добрия тон. Аз също смятам себе си за един от образованите хора тук. Не съм лекар, но съм инженер химик и през следващия месец ми предстои да защитя докторака дисертация по органична химия. Така, че съм абсолютно наясно с вредата, която носи химията на човешкия организъм. Такова животно като "Безвредно количество живак" нЕма! А него го има във ваксините, както и още много химия. И защо мълчиш по въпроса за смъртните случаи и тежки осакатявания (защото днес децата се разболяват от детски паралич примерно точно след поставяне на задължителната ваксина) след ваксиниране, което и лекарите не отричат. Само, че за да не носят отговорност те, те карат да се подпишеш ти като родител. Защото от скоро е въведена практика тук в Пловдивските родилни домове първо да те накарат да се подпишеш за отговорността, която носиш и после ти ваксинират детето. Е, това ако не е наглост!
Забелязвате ли колко е лют въпроса за ваксините и как лекарите със зъби и нокти се борят за тях? Защото темата за ваксините си е жив цирей (ако мога така да се изразя) за официалната медицина. Балона започва да се пука в света изобщо и скоро истината ще лъсне. А лекарите няма как да не защитават каузата за ваксините, та нали тя на тях им е набивана в главите 6-7 години или колкото там учат. Те не са виновни хорицата, то така пише в учебниците им.
Давам ви пример с моето дете, което незнае какво е антибиотик и през последната една година например ми вдигна само веднъж температура. И веднага на следващия ден си я пуснах на детска градинка, защото все едно нищо не е било. Имам позната, на която голямото детенце е ваксинирано и много боледува, а малкият няма нито една ваксина. Ами разликата между двамата е поразителна... Съпругът и при това е лекар. Между другото на много лекари децата не са имунизирани...
А в отговор на майката, която казва, че няма защо да роптая, че не ми взимат детето в градинката. Има защо. Първо никъде в конституцията не съществува такъв закон. И няма как да го има, защото така държавата ще наруши международната харта за правата на детето и тогава става страшно... Затова онзи адвокат беше готов да ни помогне да съдим държавата, защото чудесно знае, че тя няма право да спре детето ми да получи образование. Слава Богу, аз си реших проблема така както държавата ме научи. И съм много доволна...

# 204
аз си реших проблема така както държавата ме научи. И съм много доволна...

smile3501

# 205
Може и да си права за детската градина. Базирах мнението си на това, че четох, че в Щатите си обучават децата у дома, заради решението да не ги ваксинират. Но ако твоят адвокат се справи, ще постави прецедент, който ще улесни нещата за много  родители, и най-вече ще се разчуе.

# 206
"Защото темата за ваксините си е жив цирей (ако мога така да се изразя) за официалната медицина. Балона започва да се пука в света изобщо и скоро истината ще лъсне."

Изобщо няма такова нещо. Във сяка  страна си има процент неваксиниращи се. Стабилен, нисък процент.
Зависи от местните закони дали ще има задължителна ваксинация.
Проблемът е с Бг особенности и остатъците от диктаторски и недемократични "подходи". Тоест в полицейската държава и рефлексите и. Дано от следващата година нещо почне да се променя.

# 207
Проблема не е само в липсата на иzбор на родителя в БГ.Проблемьт е,4е информацията zа ваксините не се представя в истинската й светлина и zатова дори в най демократичните страни процентьт на неваксинираЩите се е мальк.Ако има свободен иzбор и достать4но неманипулирана информация,Ще дойде краят на ваксинирането.

http://www.themercury.co.za/index.php?fSectionId=284&fArticleId=3250813
http://www.azavenue.com/kelly/organizations.htm

Страница с много адреси zа информация.

Последна редакция: пн, 22 май 2006, 09:36 от Christian

# 208
"информацията zа ваксините не се представя в истинската й светлина..."
Надявам се това не е само твоята "светлина"  Simple Smile

# 209
"информацията zа ваксините не се представя в истинската й светлина..."
Надявам се това не е само твоята "светлина"  Simple Smile

Това Ще го раzбера като комплимент,zаЩото ако аz имах толкова време, сили и zнание да иzпиШа толкова трудове и да направя вси4ките опити,които са направени по света zа да докажат неефективността и вредата  на ваксините,Щях наистина да мога да твьрдя,че това са мои zаслуги и моя светлина.Би било чудесно. bowuu

Общи условия

Активация на акаунт