Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Такова животно като "Безвредно количество живак" нЕма! А него го има във ваксините, както и още много химия.
Напълно съм съгласна с това твърдение. През цялото си следване в Химическия факултет съм се занимавала с изследване на химичните свойства на живака, както и на неговите неорганични и органични съединения. Имам една курсова работа на тема живак, а също така и дипломната ми работа за получаване на магистърска степен е на тема живак. Така че ми е ясно как влияе живакът на нервната система на човека. Само дето забелязах, че никой не вярва на научните публикации на хората, които се занимават с това, но се вярва на думите на многоуважавания Бърди.
Имам един колега химик, който замина да специализира в САЩ. Това, с което се занимава е доказването на евентуалната връзка между алуминия във ваксините и болеста на Алцхаймер. Може би скоро ще блесне и тази истина.
И защо мълчиш по въпроса за смъртните случаи и тежки осакатявания.......
Ами сигурно, защото много страшно ще прозвучи от неговите уста.
Между другото Бърди, още чакам да ми отговориш на ВЪПРОСА. Ако си го забравил ще бъда така добра и ще ти го припомня Laughing
Мари анка, един съвет от мен, недей да чакаш отговори от Бърди по неудобни за него въпроси Joy

# 211
Аз не си уча уроците от сериалите, медицинско лице съм и съм за ваксините, когато се слагат умно!

Би ли пояснила как да разбирам "умно" в контекста?
Умно означава педиатъра да ти познава детето и когато прецени, че е готово, да му сложи ваксината. Да следи здравословното му състояние за вирусни инфекции, алергии и др такива дреболии и когато детето е напълно здраво да сложи следващата, а не безразборно, щото така пише в закона.

Кристиян, мед сестра съм (защо питаш?)

# 212
Цитат
Кристиян, мед сестра съм (защо питаш?
Ти каzа,4е си медицинско лице и аz исках да zнам какво по точно,zаЩото има раzлика...И санитарката се води мед.лице.

Аz като родител мога да преценя сьЩо дали детето ми е болно.ЗаЩо чужд човек,който вижда детето ми ведньж в годината Ще преценява кога Моето дете е готово zа ваксина или дали иzобЩо трябва да се ваксинира???
Симптомите ги виждам такива,каквито ги вижда и педиатьра.Само дето нито аz,нито педиатьра,нито който и да било лекар или човек на таzи zемя не може да е сигурен 100%,4е детето ми не е в инкубационен период на дадено zаболяване.

Цитат
за вирусни инфекции, алергии и др такива дреболии
Това хич не ми хареса и не ми zвучи много професионално(дори и от устата на една мед.сестра).Всяка една настинка от на прьв поглед банален вирус,може да е на4ален симптом на всяко едно тежко zаболяване.

Твоите деца zдрави ли са след ваксините?ЗнаеШ ли дали са Щели да са сьЩите,ако не си ги ваксинирала?ИмаШ ли баzа на сравнение?Вьпросьт ми е ретори4ен,май...

# 213
Умно означава педиатъра да ти познава детето и когато прецени, че е готово, да му сложи ваксината. Да следи здравословното му състояние за вирусни инфекции, алергии и др такива дреболии и когато детето е напълно здраво да сложи следващата, а не безразборно, щото така пише в закона.

А ако е заболяване в инкубационен период, педиатъра може ли да го установи?

# 214

Задължително пита имало ли е детето контакти с болни деца и през последните дни, ако няма симптоми. В това отношение тук са по-добре.

# 215
А на мен винаги ми е било чудно защо лекарите преди поставяне на ваксина питат дали е здраво детето? Нали според тях ваксините са полезно нещо и не би трябвало да се опасяват...
И действително каква е гаранцията, че детето в момента е здраво? Ами, ако протича някакъв възпалителен процес примерно, но безсимптомно?

# 216
А на мен винаги ми е било чудно защо лекарите преди поставяне на ваксина питат дали е здраво детето? Нали според тях ваксините са полезно нещо и не би трябвало да се опасяват...
И действително каква е гаранцията, че детето в момента е здраво? Ами, ако протича някакъв възпалителен процес примерно, но безсимптомно?
Простете, но разсъжденията Ви са абстрактни. Те са в унисон с вашата теза "Аз не ваксинирам", а не са в унисон с един обективен подход.
Разпитва се дали детето е болно, знаейки че майката има безпогрешен инстинкт, ако с детето нещо не е наред. Освен това детето се и преглежда преди ваксинация. С това максимално минимализираме риска.
Оттук нататък дали детето ще изяви прояви на някое заболяване в инкубационен период се вижда в последствие. И не е толкова страшно-ваксините нямат противопоказания ако случайно има 6и екзантем, адено-вирусна или парагрипна инфекция.
Вашата теза е изкуствена-тя цели да се оправдае неваксинирането, търсейки разни (безсмислени и наивни) предлози.
Е, това не работи. Майката ви го е обяснила как се постъпва в Германия-така се постъпва и на други места....

# 217
Разпитва се дали детето е болно, знаейки че майката има безпогрешен инстинкт, ако с детето нещо не е наред. Освен това детето се и преглежда преди ваксинация. С това максимално минимализираме риска.

Птицко, бре, драга ми Птицко... Това че майката има безпогрешен инстинкт е вярно (макар и понякога да не е толкова безпогрешен, щото светът в който живеем често притъпява майчините инстинкти)... Но да го видя написано точно от Вас... (май си е чиста проба лицемерие, целящо да повиши рейтинга Ви сред майките в този форум!).
Ако Вие се осланяхте на безпогрешния майчин инстинкт, то най-малкото нямаше да давате съвети на кърмещите мами от форума кое е редно и кое не е по отношение кърменето на техните деца. Не ме разбирайте погрешно, съгласен съм с много от съветите Ви за кърменето, но все пак не смятам, че Вие самия се доверявате на майчиния инстинкт. А дори и да го правехте, то инкубационният период на едно заболяване не е непременно свързан с някакви неразположения или външни признаци. Детето се чуства добре и видимо е добре. С риск да сгреша и да бъда изяден с парцалите, но аз лично не мога да си представя как една майка може да почуства, че детето й ще започне да вдига температура или да киха след два дни да речем.

Цитат
И не е толкова страшно-ваксините нямат противопоказания
Е, това вече не го разбрах. Ако нямаха противопоказания, тогава защо изобщо си правите труда да проверите здравословното състояние на детето преди да го ваксинирате?

Бърди, жена ми все още чака да чуе от Вашите уста отговора на ВЪПРОСА. За Ваше улеснение го повтаряме отново (сигурно за 20-ти път):
Вярно ли е, че дори и при спазване на всички правила по поставянето и съхранението на ваксината риск има и никой не може да гарантира, че няма да се случи точно на твоето дете?
Отговорът е от прост булев (boolean) тип: ДА или НЕ, TRUE or FALSE.

# 218
Задължително пита имало ли е детето контакти с болни деца и през последните дни, ако няма симптоми. В това отношение тук са по-добре.

Отрицателният отговор на майката обаче не е гаранция, че детето в действителност не е било в контакт с болни. "Контакт" не означава непременно някой в къщи да е болен или да си е играло с болно дете. "Контакт" може да означава и някой болен в супермаркета, в автобуса, дори на улицата. Има различни вируси и различни бактерии, за това и възможните пътища за заразяване са различни. Често се разболяваме и дори не обръщаме внимание на "случайните" 2-3 кихавици или пък паренето в очите. Същото е и с нашите деца. Един ден може да е малко по-кисело детето, но докато се чудим дали му има нещо и на следващия ден е отново малкото слънчице на мама.  А в много от тези случаи в нашия или в детския организъм се е развивала болест и почти недоловимо сме се справили с нея.
Така де, отплеснах се малко. Мисълта ми беше, че не винаги е ясно дали детето е в инкубационен период, дали е имало контакт с болни или дори, дали в момента не е болно.

# 219
"Ако Вие се осланяхте на безпогрешния майчин инстинкт, то най-малкото нямаше да давате съвети на кърмещите мами от форума кое е редно и кое не е по отношение кърменето на техните деца."
->>Това е част от нашата работа. Тук сте извън целта. Ако имате други представи-грешен Ви е модела.

"но аз лично не мога да си представя как една майка може да почуства, че детето й ще започне да вдига температура или да киха след два дни да речем."
->>Говорим за анамнеза, а не за гадаене за бъдещето. Несполучлив аргумент. Четете внимателно написаното първо!

"Е, това вече не го разбрах. Ако нямаха противопоказания, тогава защо изобщо си правите труда да проверите здравословното състояние на детето преди да го ваксинирате?"
->>Ваш проблем! Написаното е ясно-и да има някакво заболяване в инкубационен период, ваксинациите са в случая съвпадение със събитие, което не може да се предвиди. Стремежа Ви да търсите 100-те % не се обяснява с грижата Ви за детето, а с предубеденността Ви по отношение на ваксинациите и липсата на обективен подход.

Няма висящи въпроси, на които не е даден отговор. Четете внимателно и ще намерите отговора на "въпроса" Ви.

# 220
Цитат
"Ако Вие се осланяхте на безпогрешния майчин инстинкт, то най-малкото нямаше да давате съвети на кърмещите мами от форума кое е редно и кое не е по отношение кърменето на техните деца."
->>Това е част от нашата работа. Тук сте извън целта. Ако имате други представи-грешен Ви е модела.
Ако Вие ни бяхте педиатъра и съветвахте жена ми да не го кърми нощем (което чат-пат още ни се случва), както съветвахте разни мами във форума за кърмене, тогава щяхте да пренебрегнете майчиния инстинкт на жена ми, за да наложите академичното мнение на няколко професори-педиатри, чието мнение Вие сте назубкали и прилагате сляпо (сляпо, защото жена ми има съответните инстинкти в отглеждането на своето дете; сляпо, защото сте мъж и никога не сте кърмили).
Цитат
"но аз лично не мога да си представя как една майка може да почуства, че детето й ще започне да вдига температура или да киха след два дни да речем."
->>Говорим за анамнеза, а не за гадаене за бъдещето. Несполучлив аргумент. Четете внимателно написаното първо!
Прочетете по-внимателно на свой ред написаното от мен преди това.
Цитат
"Е, това вече не го разбрах. Ако нямаха противопоказания, тогава защо изобщо си правите труда да проверите здравословното състояние на детето преди да го ваксинирате?"
->>Ваш проблем! Написаното е ясно-и да има някакво заболяване в инкубационен период, ваксинациите са в случая съвпадение със събитие, което не може да се предвиди. Стремежа Ви да търсите 100-те % не се обяснява с грижата Ви за детето, а с предубеденността Ви по отношение на ваксинациите и липсата на обективен подход.
Е да, ама заради такива съвпадения, единият от факторите на които зависи само от нас, децата страдат и понякога остават инвалиди, умират. В другия вариант (не ваксиниране), имаме само един фактор - случайният. казвам го просто и неточно, но ако държите бих могъл да намеся малко формули, за да стане по-научно.
Цитат
Няма висящи въпроси, на които не е даден отговор. Четете внимателно и ще намерите отговора на "въпроса" Ви.
Или сме кьорави всички тука, или сте го публикували в някой друг форум, но ние така и не видяхме простичкото ДА или простичкото НЕ. Моля Ви, Бърди, дайте прост отговор на простите хора...

# 221
"Ако Вие ни бяхте педиатъра и съветвахте жена ми да не го кърми нощем..."
->>нощното кърмене извън определена възраст не се препоръчва, защото е повече въпрос на навик и лоша дневна програма. Но не се и забранява. Въпросът е защо детето иска да се храни вечер извън определена възраст.
Не бързайте с епитетите "академичното мнение на няколко професори-педиатри, чието мнение Вие сте назубкали и прилагате сляпо...".
Вие имате едно дете, ние работим с десетки деца и имаме много по-добра представа от Вас кое и как трябва да се прави.

"Е да, ама заради такива съвпадения, единият от факторите на които зависи само от нас, децата страдат и понякога остават инвалиди, умират. "
->>Това е двулична позиция не от загриженост, а от предубеждение. В никоя дейност няма 100% сигурност. Вашето желание за такава сигурност ТОЧНО в тази област е плод на предубеденост, злонамереност и некоректност. А вие поради липса на тези 100% за колко неща сте персонално отговорен? Ако не сте, значи не правите нищо реално, а само се упражнявате в красноречие из разни по вид форуми.

# 222
Цитат
нощното кърмене извън определена възраст не се препоръчва, защото е повече въпрос на навик и лоша дневна програма
Аz викам това майката природа да го реШи,а не човек,чиято майка е сьЩата,а се опитва той да й стане майка и да я zадмине по перфекциониzьм.Болно място в медицината... bowuu

Цитат
е плод на предубеденост, злонамереност и некоректност
Две думи раzбирам,но таzи злонамереност не раzбирам zаЩо стои тук и каква е врьzката с останалите?

Бьрди,ако едно дете е в инкубационен период на
Морбили,Полио,Рубеола и вие му сложите ваксина леталния иzход се увели4ава...колко %? Я си погледнете там в книжките?
Тройно bowuu

ОЩе един пьт Ще кажа
Има 100%ни  неЩа.Таzи сила,която ражда живота и която го вzима.Това е 100%.
Педиатрията е наука на догадките е предположенията особено в бебеШката вьzраст.Тя храни всички останали клонове на медицината zа в бьдеЩе.Планьт е страхотен,но не и перфектен.

И аz исках да про4ета отговори на някои мои вьпроси,но уви...например zаЩо децата(ваксинирани) в градината са прекарали коклуШа по тежко от неваксинираните... newsm78
А може би Бьрди е раzдвоена личност и когато едната говори,другата мьлчи...zнам ли... Thinking

# 223
"Педиатрията е наука на догадките е предположенията особено в бебеШката вьzраст.Тя храни всички останали клонове на медицината zа в бьдеЩе.Планьт е страхотен,но не и перфектен."
->>За Вас, може би. За хората занимаващи се професионално с тази специалност-едва ли.
За Вас е така поради крайно ограничените Ви познания в педиатрията и вродената Ви склонност да боравите с "имагинерни" езикови категории и спекулации, които литературно може и да звучат достоверно, но практически са безполезни.

"Таzи сила,която ражда живота и която го вzима.Това е 100%."
->>За църковна проповед не е лошо. В практиката-не работи.

"например zаЩо децата(ваксинирани) в градината са прекарали коклуШа по тежко от неваксинираните...например zаЩо децата(ваксинирани) в градината са прекарали коклуШа по тежко от неваксинираните..."
->>няма такова нещо...и не може да има. Е, ако слагате коклюшната ваксина "в гръбчето"...може и други неща да Ви се случат.

# 224
Цитат
За Вас е така поради крайно ограничените Ви познания в педиатрията и вродената Ви склонност да боравите с "имагинерни" езикови категории и спекулации, които литературно може и да звучат достоверно, но практически са безполезни
Какви са педиатри4ните ми поzнания не можеШ да поzнаеШ... hahaha Както и да е.
А пьк zа вродена склонност,чак врачка се иzкара....
Не спекулирам ниЩо.ЗавьрШил сьм сьЩата таzи медицина,която и ти ( с малки раzлики в еzиците и приzнаването на дипломите) и мога да направя треzво сравнение с реалността.

Цитат
Таzи сила,която ражда живота и която го вzима.Това е 100%."
->>За църковна проповед не е лошо. В практиката-не работи.
Кое не работи? раждането и смьртта ли? newsm78

Цитат
няма такова нещо...и не може да има. Е, ако слагате коклюшната ваксина "в гръбчето"...може и други неща да Ви се случат
Напротив ,има.МожеШ да го про4етеШ в темата zа коклуШа в градина.Ваксината е сложена правилно и навреме.

Цитат
...и не може да има
Тук zвучиШ като студент по медицина,който току Що раzлисти да про4ете какво са каzали батковците... Flutter
Или "Това не може да е морбилен обрив,нали сте ваксиниран???" Mr. Green
Така ли ги преглеждаШ децата и поставяШ диагноzи.... Joy

Цитат
Е, ако слагате коклюшната ваксина "в гръбчето"...може и други неща да Ви се случат
Я кажи сега какво друго може да се слу4и,4е тука много деца ги бодат все оЩе в грьб4ето,та да zнаят майките им.... bowuu

Общи условия

Активация на акаунт