Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 528
  • 824
  •   1
Отговори
# 615
  • Plovdiv->Toronto
Кристиян,  други момичета и момчета,
ето обещания превод на канадското изследване на връзката между тимерозала и случаите на аутизъм. Давам връзката тук защото текста е малко сухичък и се загуби назад към 3-4 страница  Mr. Green ...

# 616
От изложената информация,става ясно,4е такава връзка не съществува и никога не е! bowuu

# 617
# 618
  • Plovdiv->Toronto
Ти нали не четеше Педиатрикс  newsm78?
Добре, от мен да мине, ето :
Цитат

Един засегнат на професионална чест педиатър се жалва от поредното изследване, доказващо че тимерозала не е причината за аутизма. И как няма да е засегнат, практикува от 20 години, а 80% от аутистите са под 18. Това значи че не си е вършил работата както трябва, защото те не можели да бъдат там и преди а той да не ги е забелязал. Ами може да са, може и да не са били там. А той къде беше когато пациентите му нагъваха тюна сандвичи и кола от алуминиеви канчета всеки ден, а след това дентистите услужливо им наливаха живак в разядените зъбки? А майките им един господ знае какво са яли и какво са пушили. Всички тези детски болести, ADD, ADHD, Bipolar, speech delays, childhood diabetes, juvenile arthritis ги е нямало когато е завършвал медскула, но сега ги има, и са рожба на американската глупост а не на тимерозала. Дори някои деца още да приемат тимерозал с грипни ваксини или "дарени" други ваксини, нивата от 90'те години никога няма да се достигнат, а аутизма си се увеличава, 1 на 166 (тук влизат и другите первазивни, това вече го изаснихме в по-горната тема, само аутизма е 1 на 250), как да го обясним това ? 
Готово, мерси, моля! bowuu
Малко коментари, пълното отричане на генетичния компонент от един педиатър също не говори много добре. Доказателства за това има много, цели семейства наследяват от майката или бащата увредените гени, накои деца се диагностицират с Асперже, някои с аутизъм, момичетата обикновено са само с Атеншън дефицит или лек аутизъм, това е разказано от самия аутист под статията на любимата ти Е. Прингъл. Други генетичен проблем е например грешка в MTHFR гена води до увреждане на механизма на синтез на глутатион, а оттам до невъзможност за изхвърляне на тежките метали от организма своевременно. Това също се унаследява, но не се е установило докато децата не станаха кошчета за токсични отпадъци.

Педиатъра го разбирам, но интересите на други лекари, да се раздухва тази фантасмагория не са ми много ясни  Thinking. Един от тях е Дейвид Аюб, мозъка зад Евелин Прингъл, който се бори за място сред елита не медикал лекторите, но бидейки радиолог а не токсиколог е избрал грешна ракета носител. Стига до там че измисля параноични връзки между сатанинския клуб Illuminates и ваксините - сатанистите ще управляват зомбираните чрез ваксини хорица  Shocked. Ето малко инфо, този път може ти да го преведеш :
http://www.kevinleitch.co.uk/wp/?p=405

А ти Кристиян, към какво се стремиш, когато един ден дойдеш и разкриеш кой си и дойде Новия Ред (така ли беше, някъде го беше споделил), какъв ще бъдеш? Тази ръчица към какво си я протегнал  Party?

Хайде като преведеш онова старо филмче с австралийските хомеопати ще ти кажа туй-онуй и за него.  Hug Peace

Последна редакция: сб, 19 авг 2006, 06:38 от eli_c

# 619
Вени ,
Темата на Бьрди е zаклчена,но може би има отворена нова zа подобни сьвети.
Не е заключена, а се препълни. Отворена е втората част. Можете да коментирате, информирате, протестирате там... Simple Smile

# 620
Пардон Бьрди,неправилно се иzраzих Peace

Елица и сие...
Имало едно време един магаzин и целия народ от там си купувал месото.Нямало друг магаzин zа месо.Тоzи магаzин се дьржал от най богатото обЩество,което било zавzело всички ферми zа добитьк и проиzвеждало само месото.Никой друг нямало право да проиzвежда месо.
Хората се хранели с това месо десетки години.Много от тях се раzболявали,zаЩото месото не винаги било чисто и контролирано.Но малко хора си мислели,че може да им става лоШо от месото,zаЩото ядели и други неЩа и диШали и zамьрсен вьzдух.
С времето обаче все пове4е хора zапочнали да се раzболяват и много zапочнали да се zамислят zаЩо и от какво.Започнали да си правят опити и да не ядат месо.Забеляzали,че теzи,които не ядели месо не се раzболявали.Здравият им раzум им подскаzал,че причината може да е в ваксините...
Надигнали глас кьм магаzина и неговите проиzводители.
Стигнало се до сьд и се докаzало,че месото е причина zа техните болести.
Проиzводителите си приzнали zа вината,раzдали (обеzЩетили) целите си имоти и печалби на хората,които на техен грьб иzкарали преz годините и хората си zаживели мирно и Щастливо с много пари и zдраве....А приzводителите отиШли доброволно в да живеят в пустинята на хляб и пяськ.

И така zавьрШила таzи вьлШебна прикаzка  Simple Smile

# 621
  • Plovdiv->Toronto
Хубава приказка, ще чакаме да видим как ще се развият събитията  Praynig.
Колкото до компенсациите, досега са само държавни, защото отговорност на държавата е да се грижи за увредените си граждани, независимо дали е от катастрофи, природни бедствия или ваксини. Последното не е научно доказано, но компенсациите са изплатени, което прави чест. Правителството иска да е харесвано от гражданите си.

"Vaccination is recommended by the State for the benefit of the community, and where it causes injury, the State ought to provide compensation as part of the cost of providing protection for the community as a whole. It is because they are wounded in the war against disease, a battle fought on behalf of the whole community, that this small group of children should be compensated. VICP has awarded damages in 1,311 of the 5,784 cases that have been filed. (Many cases stemmed from years before VICP was formed.) About 3,200 claims (60 percent) have been rejected, and the remainder still are being adjudicated. $1.1 billion to more than 1,300 vaccine-harmed families since 1988. (USA)"

Minister for Public Health and the recently retired chief public health officer, Sir Kenneth Calman :
"I am not here today to debate whether, or to what extent, vaccination is responsible for my constituents' disabilities. I know that the recent attempt to reopen that debate in a prominent Sunday newspaper has been very painful for parents. In my opinion, the Government accepted responsibility for vaccine victims with the 1979 Act and the scheme that was established a couple of years earlier. Successive Governments have honoured that responsibility--albeit inadequately--by periodically uprating the payment. The £10,000 payment of 1979 was increased to £20,000 in 1985, to £30,000 in 1991 and to £40,000 this year (1996) for new cases. Records show that since the compensation scheme was introduced in 1979, 917 payments were made to parents who believed their children were injured as a result of being vaccinated. A change of law in 1997 gave each successful complainant a tax-free lump sum of £100,000, making the payout since then a massive £3.5 million(UK)."

Научно обосновано обвинение срещу фармацевтична компания още не е спечелено. Първия опит, с експертни свидетели едни от най-големите "специалисти", на които се крепят цели организации и движения, се провали безславно преди 2 месеца. Просто защото не може да се докаже че бялото е черно.
http://www.kevinleitch.co.uk/wp/?p=393
на срраницата има линк към .пдф файла с истинския текст.
И забележи че не високоплатени от фармацевтичните компании злодеи са оборили доказателствата, доказателства просто не е имало.

Ок, мисля че този спор се изчерпа, да приемем че ваксините в родилния дом са неефективни и че краденето на бебета и дупченето им е простотия, която докара нещата на този хал в Бг, да приемем че родителите трябва да имат право на избор както из цял свят, а правителството трябва да внася най-качествените а не най-евтините ваксини. В Канада покритието е между 85 - 90% както се видя от канадското изследване, в Бг сигурно е по-добро (на книга Rolling Eyes). За останалото няма смисъл да се спори  Peace.

Последна редакция: сб, 19 авг 2006, 19:46 от eli_c

# 622
  • София
Много интересна приказка, да. И няма как да се докаже, че причината е в "месото". Доказателства няма, защото човешкия организъм е такова чудо, чиято функция е да преработва токсините и да се освобождава от тях. Не съм противник на ваксините на всяка цена, не съм и техен привърженик. Дори аз самата не знам кое е правилно и търся отговорите. Но за мен липсата на доказателства не означава непременно липса на вина. Означава просто че на това ниво и при тези обстоятелства тази вина/предполагаема/ не може да бъде доказана. Бих искала да се правят повече изследвания в тази област. Бих искала децата ни да се изследват, преди да бъдат ваксинирани. Бих искала, когато детето ми направи реакция от ваксина, някой да прояви загриженост, а не да казва- не, това не може да е от ваксината. Нищо, че то е от ваксината, и аз като майка, която си познава детето, съм убедена, че е така. Да не се налага да моля докторката за направление за снимка на дробовете на детето ми, а тя да отказва, а след това да се окаже, че има нещо в дробчето му, но аз видите ли, съм закъсняла и не съм била казала навреме. Аз не правя видеозаписи на разговорите си с лекарите, така че върви доказвай. Този пост не бива да се приема като компетентно мнение по въпроса с ваксините, а като лош опит на изстрадал родител

# 623
 Хе-хе,чудесна приказка Кристияне,накрая да не окаже,4е си някакво жалко журналист4е,търсещо слава от болката на хората? Thinking
Скандали ще се продължават да се раздухват,нали с нещо трябва да се пълнят жълтите вестници.
Нали знаеш кой е John Scudamor?Няма да се у4удя ако и твойто име стои в  сисъка на спонсорите на whale.com.  Whistling
През 60-те години на Rimbland му бе виновна ДТП ваксината за аутизма на синът му,през 90-те Wakefield доказа уж някаква връзка м/у живака,ММР и аутизма.Вси4ките му изследвания бяка оборени от Тейлър в Лансет.
Да не говорим,4е срещу  Dr. Andrew Wakefield са повдигнати 50 обвинения в УК,дотук с кариерата му.
David Ayoub,жалко доктор4е от едно село в Илиной,нямащо нито една статия за аутизма.........Евелин Прингъл,представител на анти-журналистиката........и т.н.
100%  заставам зад тези думи:

Ок, мисля че този спор се изчерпа, да приемем че ваксините в родилния дом са опасни и че краденето на бебета и дупченето им е простотия, която докара нещата на този хал в Бг, да приемем че родителите трябва да имат право на избор както из цял свят, а правителството трябва да внася най-качествените а не най-евтините ваксини. В Канада покритието е между 85 - 90% както се видя от канадското изследване, в Бг сигурно е по-добро (на книга Rolling Eyes). За останалото няма смисъл да се спори  Peace.

Безинтересно е ве4е да 4етем едни и същи статии от хомеопати4ни сайтове! Peace

BTW. Про4етох някои неща за New Age philosophy ще ми бъде интересно инфо от първа ръка. Mr. Green

# 624
Туинс мама и Елица,моите деца не са ваксинирани с неЩа,zа които цял свят дебатира zа беzопасността и ефективността им.
Каквото и да иzлеzе zа ваксините моите деца няма да са zасегнати.
ВаШите деца са ваксинирани.Вие да му мислите. Peace
И аz мисля,че спорьт се иzчерпа,макар,4е спор не сьм водил с вас двете.С Бьрди спорехме,zаЩото имах баzа при неговите zнания,но с вас zа мен беШе само zагуба на време. Simple Smile

ПП Не се zанимавам нито с хомеопатия,нито с Ню Ейдж,нито с whale.com/to
Не го раzбрахте. Tired

# 625
  • София - Варна - Бургас
Цитат
но всеки път след поредната ваксина ще бъда със свито сърце от възможни евентуални реакции, за които никой не може да каже какви ще са и дали организмът ще го понесе или не.
Това е, остава само да се моля никога вече да не изпитаме този кошмар аз и детето ми

- Вместо да се молиш и оставяш нещата "да се случват" можеш да си помогнеш - как?
 - Класическата Хомеопатия отдавна се справя със Злото - Принудителни Ваксини!, и разполага с отлично действащи Хомеопатични Анти-доти на почти всички ваксини smile3529

Цитат
Безинтересно е ве4е да 4етем едни и същи статии от хомеопати4ни сайтове!

- Хомеопатиятя е от малкото, Дръзнали да се опълчат на алчноста за Гарантирани, Монополни печалби - над 7 Милиарда Долара годишно, на Мултинационалните фармацевтични Тръстове. Peace

# 626
        Напълно си прав Александър,но както сам каза 99% от народа не знае какво е хомеопатия!Знаеш,че вината за това имат същите организации,които държат и ваксини,и фармация,и спомагат за влошаването на здравето на цялото население!Приказката си е само хубава приказка,Но в действителност,тези организации знаят какво правят и затова го правят!Така че,се готви за много шамари както от тях,така и от масата заблудени.Дълго ще си бием главата в стената,но...има надежда.Единни ли сме ще успеем

# 627
# 628
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Александър, ще ти бъда благодарна ако напишеш повече за това.
И какво значи точно Туб. миазъм?
- Миазъм значи замърсяване, генетично замърсяване, което може да бъде както придобито, така и унаследено.
 - Туберкулиновия Миазъм, най-често се унаследява (може и от някой далечен предтеча боледувал от Туберкулоза), като характерните белези са: бързото "слизане" на настинката от носа и гърлото в дробовете, рецидивиращи пневмонии, тесен гръден кош или с деформации, хронична пародонтоза, зъбите са много нагъсто, понякога "един върху друг", хиперактивни деца rotfImao с деструктивно поведение и трудна концентрация, обикновено им е горещо, но са чувствителни на течение, хроничен тонзилит, отказват готвени манджи и изобщо топла храна, но предпочитат филия с масло и особено сладки неща - могат да изядат 2-3 захарни памука или сладоледа един след друг... Ключов симптом е че при възпалени, болезнени сливици, болката и възпалението се облекчават от.... студен сладолед! smile3529

Последна редакция: пт, 25 авг 2006, 14:29 от Aleksander

# 629
Ясно, мисля, че разбрах Flutter, за болестите не мога да твърдя, защото малкия ми не се е разболявал кой знае колко, няма пневмонии и др. подобни, но останалото от хиперактивните деца нататък, което пишеш е 1 към 1 той! Попитах те, защото ми направи впечатление, че нашата лекарка му беше дала веднъж Туберкулин, после ми каза, че той бил типично Туберколинче. Значи ли всъщност, че и поведението се унаследява?

Общи условия

Активация на акаунт