Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 525
  • 824
  •   1
Отговори
# 60
Ще се опитам да се придържам само към максимално опростени факти, че да не стана обект на критики за неуместност  newsm78.

В самото начало (преди 32 годинки  Crazy) имам полиомиелит..... и нищо друго, понеже след тази между третия и шестия ми месец се разразява атопичен дерматит..... Първо ме лекува някаква недоучила участъкова, от която имам белязани бели петна на гърдите (няма пигментиране на кожата след третиране с цнкова паста - и това на 6 месечно бебе  #2gunfire #2gunfire #2gunfire) По предписания на лекар от ИСУЛ се спират всякакви ваксинации и се започват опити за лечение на $екземата$. Майка ми и баща ми после с години се бориха с разни самозвани лекарки из училищата, защото отказвах всякакви други ваксинации, мантута и други подобни.

Оттогава реагирам специфично на разни медикаменти без да може да се предвиди на кои, кога и как и без да има схема. Примерно на Парлодел (за намаляване на нивото на Пролактина) реагирах със задушаваща кашлица, на Ампицилин и Гентамицин (вливани ми при операция от апандисит предперитонитно) реагирах с напукване и избелване на ходилата, на Биопарокс (вдишва се от едно спрейче уж за нос и гърло или нещо такова) реагирах с полуприпадък от задушаване.

Така като си чета написаното, звучи малко лаишки, но има още толкова други неща, които даже не знам как да систематизирам. И само, за да не каже някой, че родителите ми са си наумили, че е от ваксините.... Аз реших и през 2001 г. си направих експеримент. Ваксинирах се сруще дифтерия и тетанус и после срещу рубеола, за да видя реакциите на организма. Дерматитните петна се появиха отново, а последните бяха през 1992 години и получих някаква пак тип екзема или дерматит на клепачите на очите - кожата става като пясъчна, много сърби и се лющи. Това последното си го имам и до днес. Успокоява се на вид от помади, но аз като гледам в огледалото, понеже знам какво търся, си е там, а и си сърби.

Ако някой го интересува още, ще му разкажа патила. Но по въпроса за атопичния дерматит съм по-навътре от ваксините, защото по отношение на тях просто съм въздържател  Stop Stop

# 61
НадГ,едва ли някой Ще погледне насериоzно проблемите ти,а пьк други няма и да ти повярват дори.За сьжаление,човек чака да му се случи и тогава се опитва да предприеме неЩо,но уви,понякога ве4е е кьсно.
Карала ли си като дете някои от детските болести като  Морбили,zауШка,рубеола,варицела,скарлатина...
Моля те да отговориШ конкретно ,ако си спомняШ или родителите ти да помогнат с памет...
В слу4ая е важно,zа да се прецени едно неваксинирано дете дали иzкарва и как ги иzкарва теzи zаболявания.
Благодаря предварително. bowuu

# 62
Кристиан, ако тези невярващите бяха видели раните.....  Flutter меката вътрешна част на ръцете и краката ми бяха непрекъснато в мокри рани до около 6 годишна. Родителите ми са герои, които нито веднъж не се скараха като ги чешех, а все мажеха, целуваха и обясняваха. Носеха се бидони с морска вода от морето всяка година, защото това чудо затваря раните при компреси - да знаеш! Никога кортикостероиди! Ни-ко-га!

Карала съм варицела и скарлатина на 7 и 9 години. Кротичко в леглото, нищо особено не си спомням. Майка ми не даваше да ставам, за да не се товарел организмът, защото не ми даваха никакви лекарства изобщо. Това все сме го повтаряли като сме разказвали $историята$. Сестра ми не се зарази. Но не я пускаха да играе с децата.

После на 19 години (2 месеца преди бала  Sick) сестра ми се разболя от морбили, майка ми беше в Русия на екскурзия, някаква дивачка убедила татко ми, че за да ме предпази трябвало да ме ваксинира, ама и аз младо зелено тъъъъъъпо и после какво морбили изкараш - мале мила - не знаех на кой свят съм. Ама за кадърността на участъковите толкова - контактно голямо дете, което спи в една стая легло до легло с малко болно, изкарало е целия инкубационен период така и ти го натъпкваш с бацилите от ваксината! Майка ми как не я удуши като се върна. Забрави за бала - ами завършването на годината, ами кандидатстването - тия дребнички неща, за да не говорим че бях станла 40 килограма. И сега съм хем ваксинирала, хем прекарала болестта - еми не ми вярват тъпите общи лекарки като им го кажа, още повече че ваксината го направи пъти по-тежко.

Дресирана съм да водя точни данни за болестите. Имам си картона от раждането още и какво ли още не писано на разни листчета и така вече 32 години. Като порастнат децата ви това е безценно - не знаете какви болести могат да им изникнат и това да е разковниче.

# 63
Последната статия от иzброените е zа ваксини.
http://observer.guardian.co.uk/letters/story/0,,1759441,00.html

Christian,

За какви СТАТИИ говориш? newsm78 Това са писма на читатели. Ти май съвсем за неграмотни ни имаш! Или не разбираш разликата статия/писмо на читател или се опитваш да манипулираш съфорумците, като им представяш нечие лично мнение за СТАТИЯ (самата дума предполага някаква научна достоверсност).

# 64
На един дребнав човек му убягва основната идея на даден акт,но zа сметка на това пьк намира в него неzначителните подробности,които стимулират сьЩествуването му.

# 65
Носеха се бидони с морска вода от морето всяка година, защото това чудо затваря раните при компреси - да знаеш! Никога кортикостероиди! Ни-ко-га!

Простете, но всичко това, което описвате издава факта че Вие никога или не сте искали, или не сте имали допир с добра медицина и медицинска практика.
Фрази и манталитет като "никога кортикостероиди" при тежки форми на екземи са причина за дълготрайните Ви кожни страдания, особено ако е ставало въпрос за Атопичен Дерматит. И ако сега имате някакви остатъчни проблеми, част от това се дължи и на вашето нежелание да потърсите и получите компетентна помощ. Разбира се че има трудни случаи, или такива искащи висок професионализъм. Разбира се че не винаги е възможен бърз ефект. Но това не е оправдание.

Останалите Ви разсъждения около ваксинациите не могат да бъдат оправдани или аргументирани. Много от описанията ви нямат нищо общо с пост-ваксинални ефекти или неща свързани с ваксинациите.
Изрази като "ти го натъпкваш с бацилите от ваксината" са тъжни. За Вас, най-вече.

Последна редакция: пн, 24 апр 2006, 21:38 от Birdie

# 66
На един дребнав човек му убягва основната идея на даден акт,но zа сметка на това пьк намира в него неzначителните подробности,които стимулират сьЩествуването му.
Не се оправдавай. Кажи защо непрекъснато манипулираш с "факти"...

# 67
@Бьрди,да не ти напомням zа твои стари постинги,кьдето сам си противоречеШе,убеждаваШе майки,4е тимероzала не бил вреден,4е нямало тежки страни4ни реакции и тн и тн и тн....Никога не коментираШ фактите,които са 4ерно на бяло.Отдавна си ми скучен... Tired

Докажи,че атопи4ния дерматит на жената не е постваксинална реакция.МожеШ ли?Не.
Лека ноЩ.

# 68
Носеха се бидони с морска вода от морето всяка година, защото това чудо затваря раните при компреси - да знаеш! Никога кортикостероиди! Ни-ко-га!

Лекувана съм в Германия и Чехия, където едва се пребориха с други екстри, които придобих от кортикостероидите. Не казвам, че не са ми прилагани, а че съм им най-върлия враг. И за ваше сведение - при мен те не затварят раните, само морската вода го прави. Не е необходимо да имате доказано и аргументирано обяснение защо е така, но е факт от моя собствен живот. Както в детството, така и по-късно.

Не забелязвам да съм казала, че не съм се консултирала с лекари, но съм спазвала единствено съветите на тези, които имаха мислене малко по-широко от буквоедщината. Най-обичам специалисти като вас, които, дали съществува алергична реакция от определен тип към даден медикамент например търсят в справочника. Елементарно Уотсън, щом като пия и после спра и на другия ден я няма и то със седмици без промяна и възвръщане, а след това като почна отново и на следващия я има и то пак без промяна и подобрение - ами очевидно е, че връзка съществува. Затова съм белязана на гърдите - от такива талантливи класици на медицината.

И за капак - пример от видна столична специалистка по атопичните дерматити, която изписва млякото по касата на малките деца. Тази ненормалница твърди, че трябвало горките бубулечки да се държат само на хляб, картофи и чайче, че да минела кризата. Това била подходяща диета за 2 годишно дете, което се очаква да расте. И като каже майката, че не я спазва, хули и обиди и затова било зле детето, а следващия път като излъже, че спазва - $Аааааааааааааааа виждате ли сега колко е по-добре детето, ще се научите вие, ама късно.$ Некадърница!

# 69
"Най-обичам специалисти като вас, които, дали съществува алергична реакция от определен тип към даден медикамент например търсят в справочника."
Не ме познавате, и следователно не знаете дали, кога и как "търся в справочника". Това да го оставим настрана. Не е продуктивно в дискусията ни.

Никой не отрича проблемите Ви, а подхода, който сте избрали за решаването им. За да може някой да Ви помогне, първо Вие трябва да искате да Ви се помогне. Разбира се и доверието е важно, но то се гради с времето, и с успехите в лечението.
Склонността, подхода Ви (по-скоро безизходицата Ви) в "решаването" на проблемите, да го прилагате и в други сфери (ваксинации, общ поглед върху медицинската практика), приемайки по асоциация, че и там цари същата безизходица, е опасен личен психологичен недостатък, и що се касае до децата- е опасен.
Нещата около децата са ясни-нужен е професионализъм, знания и мислене. Само за Вас там има мъгла-нещата са ясни и прости.

# 70
И аз това казвам, аз съм си избрала $подход$.

Просто разказвах някои факти и споделях собственото си виждане. Ще позволиш все пак на всеки сам да преценява правилно и неправилно по неговите критерии. И много лесно реши на мен кое ми е ясно е кое ми е мъгливо.

Ами да кажем, че около мен лекари достатъчно, ама толерантни хора - не ми навират класическата медицина в очите всеки път! На майка ми как й унищожиха обонянието от някаква келява хрема? Мен как едва не ме умориха от апандисит като ме държаха 6 дни с $гастритна криза$? Баща ми като получи инсулт какво щеше да стане, ако ние не си бяхме довели екстрено $вносно$ светило за часове, щото според бърза помощ било лицев фациалис? Разбираш ли ме, в България медицината не е на нивото, на което се твърди. Единични лекари са, но цялостно нивото е като на учителите - ниско!

# 71

За какви ФАКТИ става реч в горепосочената "статия" (писмо на читател )? 

Дребнава бих била ако отбележа, че имаш проблеми с правописа и пунктуацията - странно ми е как може човек, претендиращ да има публикации не се научил да пише правилно на машина/компютър?  newsm78 Ето, това е издребняване.

А отбелязването на факта, че се опитваш да манипулираш аудиторията с евтини трикове (даваш грешни цитати и претендираш че са извадени от научни списания с добра репутация; представяш личните мнения на читетлите на един вестник като "статия") - това не е дребнавост. Това е поставяне на нещата на истинските им места.

А съществуването ми се стимулира от далеч по-стойностни неща. Коригирането на твоите опити за манипулация е просто спорт за мен.
 smile3533

# 72
@gost1
Даааа... Не мога да не се съглася.
Изберете си ник... . Влезте с него.
Нека да дадем ясни контури на нашата позиция. Макар че вече съм го правил, но мисълта ми е да не се плашат излишно майките от безумните крясъци на случайни "просветители".
Ако имате желание, разбира се.

# 73
  • Plovdiv->Toronto
Кристиян, разбирам че текста ти харесва, но наистина не е статия. Предлагам ти да потърсиш в гугъл по любимите ти, ключови думи - алергии, астма, псевдо-наука, опасна практика, аутизъм, ваксини ... Все ще излезе нещо качествено Wink
Все още не си дал пример за тежки странични реакции, които се дължат определено на ваксина - БЕЗ други заболявания преди ваксината, БЕЗ компрометирана имунна система на детето, БЕЗ натрупване на тежки метали в детския организъм преди ваксината, БЕЗ безобразна злоупотреба с антибиотици и други медикаменти преди или след ваксината, БЕЗ да е налице лекарска грешка при поставяне на ваксината или лоша преценка на ситуацията - ваксиниране на недоносено бебе, на болно дете, и т.н.
Цитат на: Cristian
Докажи,че атопи4ния дерматит на жената не е постваксиналнареакция.МожеШ ли?Не.
Това пак голяма демагогия и манипулация да знаеш Wink! Всичките доказателства са ти такива. Ти докажи каквото и да е за атопичния дерматит и ще те призная. Засега пак се питам дали наистина си лекар  newsm78...

Последна редакция: вт, 25 апр 2006, 06:40 от eli_c

# 74
Госте,Щом те интересува правописа ми,Ще zапо4на да пиШа в друг форум,кьдето на това се обрьЩа най голямо внимание,zа да можеШ на Широко да ми наливаШ акьл zа то4ките и тиретата....
Думата "статия" я погледнах след твоята zабележка в тьлковен ре4ник.Може и ти да направиШ това,ако искаШ.
Никого не манипулирам.Факти има колкото искате.Вие не сте лекарка,(макар и с леко медицинско обраzование) и мисленето на лекарското сьсловие доста се раzли4ава от ваШето,доколкото мога да преценя по постингите ви.(става вьпрос zа така наре4ените от вас "опити на манипулация на аудиторията".)
Може би и жената с проблемите се опитва да манипулира аудиторията,вие ве4е се обьрнахте среЩу нея.Иzлиzа,4е се е родила недьгава и сама си е виновна zа сьстоянието си....В zаЩита на ваксината се отри4а вси4ко.Това ми е твьрде поzнато,дори имам пряк допир с системата.

@Бьрди,жената има отдавна ник.Вижда се по ИП адреса й.

@Елиц,
Нека приемем,4е не е статия а е "неЩо написано от някой си" в вестник.Ако някой се zадьлбо4ава на таzи тематика иzобЩо,Ще потьрси и  "Jamie Doward's article on allergies (News, last week)",което е споменато в "неЩото написано от някой си"
Вижда се оба4е,4е никой не го интересуват никакви подробности,а най важното е да се води спор с мен zа правописни греШки и тн....

Цитат
БЕЗ други заболявания преди ваксината, БЕЗ компрометирана имунна система на детето, БЕЗ натрупване на тежки метали в детския организъм преди ваксината, БЕЗ безобразна злоупотреба с антибиотици и други медикаменти преди или след ваксината, БЕЗ да е налице лекарска грешка при поставяне на ваксината или лоша преценка на ситуацията

Такава статистика води ли се от СДС преди поставяне на ваксините или искаШ да кажеШ,че вси4ки страни4ни реакции са поради минали zаболявания,лекарски греШки,zлоупотреба с антибиотици итн...?
Ако про4етеШ някьде (неzависимо кьде),че лекарството,което са предписали на детето ти е убило 2ма човека,няма ли да се zамислиШ около него,да раzпитаШ и да имаШ неприятното чувство,когато му го дадеШ да го иzпие?

Дебатите с ваксините са от години на световно ниво.Теzата не е моя,неzнам zа кой пьт го каzвам.

Цитат
Докажи,че атопи4ния дерматит на жената не е постваксиналнареакция.МожеШ ли?Не.
Това пак голяма демагогия и манипулация да знаеш ! Всичките доказателства са ти такива

Кое е демагогия и манипулация? Не е ли манипулация,твьрдението,4е НЕ Е от ваксина? За какви МОИ докаzателства говориШ? На теб ниЩо не искам да докаzвам,нито иzобЩо докаzвам тук в тоzи форум каквото и да било.

Цитат
Ти докажи каквото и да е за атопичния дерматит и ще те призная

Ти да ме приzнаеШ...Каква чест Ще е zа мен.Ще ми дадеШ ли после удостоверение? Laughing
Вьпросьт ти прели4а на следния
МожеШ ли да докажеШ,4е няма да те хване рак от ренгенови ль4и zа еди колко си години?
На тоzи овьпрос и лекар няма да ти отговори,който оба4е ЗНАЕ,4е други zаболявания не са от ваксини...На вси4ки ни е каzано да отри4аме,4е е от ваксини,каквото и да било.Всяка страни4на реакция да се поставя под сьмнение и чак ,когато няма накьде (което е иzклиу4ително рядко) се пуска в регистьра zа страни4ен ефект....Ама едва ли си наясно с подобни подробности.

Ето пак страница zа стр.ефекти,ама ве4е не се надявам на коментар....Най долу може да се иzбере сьответната ваксина и други подробности.
http://www.staticfreesoft.com/vaers/findfield.php?LOWAGE=.5& … =1&PERPAGE=10

Общи условия

Активация на акаунт