Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 527
  • 824
  •   1
Отговори
# 135
Гали, прощавай, ама и аз те бъркам много с Бърди. Надявам се не се обиждаш...
Щом пишеш от компютъра на твоя приятелка, можеш да дадеш изход и да се логнеш с твоя си ник. Няма нищо да се омаже, не се притеснявай. Ако не искаш, може ли поне да напишеш кой ти е нормалният ник, с който влизаш.
Моля те да направиш някое от тези неща не за друго, а за да се уверим всички, че не си Бърди и да не изпада в немилост горката птицка.
Има разбира се вариант и да се сравнят двете IP-та на Бърди и на твоята приятелка, но ще ми е малко сложно без достъп до базата данни и логовете на сървъра Sad

Birdie им се вижда и в сънищата-дали като птица Феникс или Назгул е друг въпрос... Mr. Green

Не е феникс... по-скоро е Cuculus canorus.

# 136
  • София
Здрасти Бърди! Горният постинг на "госта" заличи и най-малките ми подозрения относно идентичността на Гали.

Пиша от компютъра на моя приятелка, не искам да й влизам с ник-а, нито пък искам да се регистрирам от нейния компютър. Та затова пиша като гост. Това притеснява ли те?
Или си мислиш, че не може да се намери друг да спори освен Бърди, та затова му преписваш и моите постинги?

Глупаво обяснение. Не е нужно да се регистрираш, нито да влизаш с груг ник, а просто да се логнеш с твоя ник и парола. Или ако ползваме 5 различни компютъра трябва да имаме 5 различни регистрации hahaha
Да се притесня, о не, напротив искрено ме забавляваш Mr. Green
"Гали" бих поспорила с теб за различните ни "жизнени философии", но първо излез от анонимността на гост.

А колкото до многократно задавания ти въпрос, как да ти отговори човек на него, като е толкова елементарен.
Въпросът никак не е елементарен и точно затова досега нямам отговор.
Смелост Бърди! Трябва да кажеш само ДА или НЕ!

Кристиян извинявай, че разводняваме темата. Това е последния ми пост с такова съдържание  bouquet

# 137
Глупаво обяснение. Не е нужно да се регистрираш, нито да влизаш с груг ник, а просто да се логнеш с твоя ник и парола. Или ако ползваме 5 различни компютъра трябва да имаме 5 различни регистрации hahaha

Ще ме уморите просто. Не съм регистрирана в този форум, нито имам намерение да го правя. Само си чета тук Laughing

Не исках да се намесвам в темата ви, но го направих, защото ме объркахте с друг.

Моля те да направиш някое от тези неща не за друго, а за да се уверим всички, че не си Бърди и да не изпада в немилост горката птицка.
Има разбира се вариант и да се сравнят двете IP-та на Бърди и на твоята приятелка, но ще ми е малко сложно без достъп до базата данни и логовете на сървъра Sad

Много криминални романи четете май Laughing

Нямам нищо против, попитайте някой модератор от чий IP пиша. Ще се изненадате колко съм далеко от Бърди Wink

Извинявам се на Christian за офф-а, няма да се повтори Peace

# 138
  • Добрич
Неинформирането,потулването на факти,иzвьртането на истината и налагането на zадьлжителни ваксини на 1 ден вьzраст бебе крие в себе си дьлбоки политически причини и не ми се коментират тук. Peace

Използвам този цитат и без да коментирам, вижте какво излезе днес в един често посещаван от мен форум:

"171 случаи на остро заразни болести за месец и половина в областта
Канят всички деца, чиито родители не са ги завели на ваксинация, да го сторят сами в РИОКОЗ-Добрич /бившето ХЕИ/

Спрямо 2005 година за същия период /1 април-15 май/ са се увеличили значително случаите на въздушно-капкови инфекции и по-конкретно на варицела, които са 106.

От РИОКОЗ напомнят, че за предпазване от заразни болести се правят задължителни имунизации. Съгласно закона, родители или настойници, които не осигуряват провеждането им за децата си, носят административно-наказателна отговорност и се наказват с глоба.

Задължителните планови имунизации и реимунизации се извършват от общопрактикуващият лекар, който уведомява всички подлежащи лица от пациентската си листа за вида и датата на поредната ваксинация. Приканвате се в Имунизационния кабинет на РИОКОЗ – Добрич всички деца, чиито родители не са упражнили правото на избор на личен лекар и които подлежат на задължителни имунизации (Туберкулоза, Дифтерия, Тетанус, Коклюш, Полиомиелит, Морбили, Епидемичен паротит, Рубеола и Вирусен хепатит тип В).

Деца в ученическа възраст подлежат на следните видове задължителни планови имунизации:
На 7 години – Трета реимунизация против Полиомиелит; Реимунизация против Дифтерия и тетанус; проба Манту;
На 11 години – проба Манту;
На 12 години – Реимунизация против Морбили, Паротит и Рубеола; Реимунизация против Тетанус и Дифтерия;
На 17 години – Реимунизация против Тетанус и Дифтерия; проба Манту.

Всички деца до 18 годишна възраст са здравно осигурени. Биопродуктите и консумативите за тях се доставят безплатно от Министерство на здравеопазването. Особено пропусналите имунизации за календарната година, трябва да посетят личните си лекари, а децата без общопрактиклуващ такъв могат да отидат в Имунизационния кабинет – стая 105 – І-ви етаж на РИОКОЗ (ХЕИ) – Добрич всеки ден от понеделник до петък от 9.00 до 16.30 часа и да получат безплатно своята ваксина.

източник: Dobrich.com

# 139
"и налагането на zадьлжителни ваксини на 1 ден вьzраст бебе крие в себе си дьлбоки политически причини и не ми се коментират тук."

Какви политически причини могат да се крият в опитите за профилактика на новородено от майка (+) на Австралийски антиген?
Двама, трима, пишещи тук, просто не са в час. От липса на познания и компетентност си пишат каквото им хрумне и каквото попрочетат оттук-оттам. Поливайки го обилно с "емоции", епитети и "присъди".

Иначе, това което пишете, е друг въпрос-това са остатъци от миналото. Това е нещо (от многото) поради което толкова хора напуснаха отвратени и пълни с безнадеждност... друга тема е това обаче.

Последна редакция: ср, 17 май 2006, 21:59 от Birdie

# 140
АнуШка,какво искате сега от мен?
Сьжалявам,че живеете в такава дьржава и даже с удоволствие се примирявате на zаконите й,колкото и абсурдни да са в очите на целия ЕС и други раzвити страни.Щом ви харесва всичко както е,даже ми го и цитирате,спаzвайте го и дерzайте zа децата си.Не мога да направя ниЩо zа вас.Не сьм Дон Кихот.Ако мислите,че истината се иzписва,zа да я видят всички сте на най греШния пьт.

Бьрди,zа вас вече отдавна раzбрахме Що zа човек сте и честно каzано на мен лично ми омрьzна от ваШите беzсмислени постинги.Така и не отговорихте на zададените вьпроси,zа сметка на това се zаяждате с мен беz да има никаква полzа zа четяЩите.Но и целта ви не е това.Засегнато е самолубието ви и се борите на лични основи.

Не отговорихте "ЗаЩо децата в детската градина са хванали коклуШ и са го иzкарали тежко,при условие,4е са имали вси4ки редовни ваксини(правилно направени)?

Данните на Ваерс zа смьртните случаи,ДОКАЗАНИ след ваксина сьЩо не коментирахте никога...

На вьпроса на Дутци не отговорихте...

Какво искате всьЩност? Искате да информирате майките само в едната посока? Че ваксините са беzопасни?Нямате доблест да приzнаете неЩо,което всеки един лекар приzнава.За мен сте просто жальк. Tired

# 141
  • Plovdiv->Toronto
Боже, докога с този "ВЪПРОСА" ?
Въпроса има елементарен отговор, никой не може да гарантира че вашето дете няма да е увредено от следващата ваксина. Родителите имат право да вземат сами решения за децата си. Тези дето четат де, за останалите да е задължително. И аз тук чета едни сайтове по астрофизика като ми остане време, ама космонавтлъка още не съм го изучила съвсем  Peace.
Хубаво е всеки да се информира, ама без да се въодушевява до такава степен, за щастие интернет не е единствения източник на информация, все още има и хора дето си учат уроците, ходят ня изпити и си гледат работата. Останалото е пази боже сляпо да прогледа. Независимо от айкюто.
П.С. Не съм Бърди ! Peace   

# 142
  • София
Здравейте!
Бърди,имам един въпрос. Simple SmileАз съм с положителен австралийски антиген.Откриха ми го при рутинните изследвания през втората бременност.Децата ми са ваксинирани против хепатит Б,но аз се притеснявам дали все пак няма възможност да се заразят.Знам,че болестта се предава по кръвен път.Винаги като се порежа например прочиствам раната,т.е. внимавам,но има ли още нещо ,което мога да направя ,за да ги опазя.
Що се отнася до противниците на ваксините,според вас ако моите деца не са ваксинирани как бих могла да ги опазя от тази болест? newsm78

# 143
  • Добрич
АнуШка,какво искате сега от мен?
Сьжалявам,че живеете в такава дьржава и даже с удоволствие се примирявате на zаконите й,колкото и абсурдни да са в очите на целия ЕС и други раzвити страни.Щом ви харесва всичко както е,даже ми го и цитирате,спаzвайте го и дерzайте zа децата си.Не мога да направя ниЩо zа вас.Не сьм Дон Кихот.Ако мислите,че истината се иzписва,zа да я видят всички сте на най греШния пьт.

Не ме разбрахте правилно. Нищо не искам, просто "споделих" информация, която току- що бях прочела в dobrich.com. И както споменах, не коментирам, нито съм казала, че ми харесва или пък обратното.

Явно темата е добре да се посещава само от твърдите противници на ваксините. Останалите не сме много желани.
Останете си със здраве!

# 144
Неzнам zаЩо всички отговарят на вьпросите zададени кьм Бьрди,а той сам не отговаря на тях??... Thinking

Цитат
П.С. Не съм Бърди
   Определено не си,Бьрди поне раzбира от медицина и ваксини...

АнуШка,благодаря zа информацията.Отдавна я zнам и мое лично (и не само) мнение е,че не отговаря на една демократична конституция,zа каквата се представя бьлгарската пред света.Друг е вьпроса дали хората правят раzлика или не или дали иzобЩо могат да я направят (след като нямат точка на сравнение).
Цитат
Останалите не сме много желани
. Напротив,точно zа вас пиШа.Точно вие,които сте ЗА ваксините искам да научите и другата страна на ваксините.
И ти остани с zдраве.  bouquet

# 145
Здравейте!
Бърди,имам един въпрос. Simple SmileАз съм с положителен австралийски антиген.Откриха ми го при рутинните изследвания през втората бременност.Децата ми са ваксинирани против хепатит Б,но аз се притеснявам дали все пак няма възможност да се заразят.Знам,че болестта се предава по кръвен път.Винаги като се порежа например прочиствам раната,т.е. внимавам,но има ли още нещо ,което мога да направя ,за да ги опазя.
Що се отнася до противниците на ваксините,според вас ако моите деца не са ваксинирани как бих могла да ги опазя от тази болест? newsm78
Ваксината е много надеждна. Ако сте направили три дози в съответният интервал (0,1,6) защитата е около 98%.
Пред вид обаче особените обстоятелства, моят съвет е да направите кръвни изследвания на децата за титър на антитела и индекси на Хеп Б. Ако титърът е добър, нищо повече не е нужно да се прави.
Ако не ги бяхте ваксинирали, риска би бил много голям. Няма способ да ги опазите-можете ли да нямате никакъв контакт с тях? А сега нещата са нормални. Няма ограничения.
Ваксината е много добра, независимо че има известен процент деца, които не отговарят с производство на антитела. Това е рядко и не значи пълна липса на защита. Сигурността на ваксината днес е такава, че официално се премахна масовото тестуване за антитела след приключване на ваксинацията, запазвайки този подход само за по-особени случаи.

# 146
"Засегнато е самолубието ви и се борите на лични основи."

->>Няма такива "основи". "Основи" имаше преди 1989. Здрави "основи"-толкова че се врастнахме в земята.
Всичко, което помага децата да растат здрави и родителите да са щастливи прави и Birdie професионално доволен. И човешки, разбира се, но то е личен въпрос. Без Порше и голф... Simple Smile
За успокоение->> Й.Менухин->>Бах "Сонати и Партити за соло цигулка"-слушаме с удоволствие част 3 "Престо" от първият том.

# 147
  • София
Благодаря,Бърди! Simple SmileНа децата ми са направени досега по две ваксини-при раждането и на годинка.Надявам се да няма проблем.
Аз лично си мисля,че ако и навремето тази ваксина е била задължителна аз нямаше да съм носител на вируса сега,а и нямаше да преживея всички тревоги,които преживях докато бях бременна с малката,когато ми откриха хепатита.Не мисля,че има какво друго да кажа по въпроса за задължителните имунизации.Аз лично не бих застрашила децата си като ги откажа.

# 148
  • София
Здравей eli_c!
Твоето мнение относно ваксините го знам, така че не искам да се развихря спор дали са вредни  или не.
Боже, докога с този "ВЪПРОСА" ?
Въпроса има елементарен отговор, никой не може да гарантира че вашето дете няма да е увредено от следващата ваксина.

Благодаря, дала си чудесен отговор на моя "елементарен" въпрос, но все още държа да чуя и мнението на Бърди.
Родителите имат право да вземат сами решения за децата си.
Права си, но това право е отнето на родителите в България.  #Cussing out

....за щастие интернет не е единствения източник на информация, все още има и хора дето си учат уроците, ходят ня изпити и си гледат работата. Останалото е пази боже сляпо да прогледа. Независимо от айкюто.

Е с това не съм съгласна. През всичките си години на следване се нагледах на хора, които  прилежно си учеха уроците (по-точно зубкаха ги без да влагат грам мисъл), ходеха на изпити, взимаха ги, и точно след 5 минути нищо не помнеха. Така че, моля те, има значение IQ-то и то голямо. bowuu
Приятен ден  bouquet

# 149
Бьрди,само едно Ще ви кажа.
Децата на днеШното поколение са по болни от всяко едно предиШно.С "напредька" на медицината и науката всички ставаме все по болни,макар и по дьлго да живеем.ЗаЩо ли?
МожеШ да сравниШ в всеки един твой иzточник колко деца по света боледуват днес и от какво и колко са боледували преди 50 години.
Цитат
Здрави "основи"-толкова че се врастнахме в земята
Ти си иzкарал точно таzи бьлгарска Школа,която си осьzнал,че не отговаря на истината,благодарение на това,че си в чужбина и се сбльскваШ пряко с "zападна Школа".ХУбаво поне че си го проzрял и да не правиШ пове4ето от греШките на бьлгарските си колеги,които до ден днеШен нанасят вреди на бг деца.

Цитат
Всичко, което помага децата да растат здрави и родителите да са щастливи прави и Birdie професионално доволен

Това не го раzбирам.Ако децата са zдрави няма да те тьрсят zа помоЩ и няма да си професионално доволен.ЗаЩото ако наистина покажем на децата как да ОСТАНАТ zдрави,наШата професия се обеzсмисля. bowuu

Геле73,ако имаШе ваксини zа Спин,нямаШе да иzмрат милиони.Ако имаШе ваксини zа диабет нямаШе да иzмрат милиарди.Ако нямаШе мьжки полови органи,нямаШе да можем да се раzмножаваме.....и тн... Peace

Последна редакция: чт, 18 май 2006, 11:08 от Christian

Общи условия

Активация на акаунт